scandixxx 01.03.04, 17:42 Na ulicach Piły pojawiło się kilka nowych autobusów marki Solaris. Poruszają się one pod szyldem MZK Piła Sp. z o.o. Czy mieliście już okazję przejechać się takim autobusem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicior99 Re: Nowy nabytek MZK 01.03.04, 17:59 nie, a ty jechales? Co jest takiego ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś
scandixxx Re: Nowy nabytek MZK 01.03.04, 18:04 Właśnie o to chodzi ze nie ma nic ciekawego. Małe, ciasne, byle co. Ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam1 Re: Nowy nabytek MZK 01.03.04, 19:27 Nie jechałem ale podobno autobusy są beznadziejne! Głośne, sztywne i ciągle coś piszczy ostrzegawczo. Przystanki są dość często i praktycznie wydaje się jakby cały czas autobus rozmawiał z pasażerami. Współczuć kierowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Nowy nabytek MZK 02.03.04, 11:49 Mnie najlbardziej podobaja sie MAN - y. A w ogole byl jakis przetarg? Odpowiedz Link Zgłoś
scandixxx Re: Nowy nabytek MZK 05.03.04, 17:00 Wejdź na www.mzk.pila.pl a przeczytasz kilka interesujących rzeczy. Właśnie przed chwilą odwiedziłem tą stronę i dosiedziałem się że jest nowa uchwała z 24 lutego 2004 w sprawie wysokości opłat za usługi przewozowe świadczone przez MZK. Zgodnie z nią następują podwyżki cen biletów :-((( obowiązywać będą od 1 kwietnia. Ponadto ogłoszone zostały różne przetargi: na naprawę silników, na obsługę ogumienia, ale o przetargach na autobusy nic nie znalazłem. Zresztą sprawdź sam: www.mzk.pila.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Nowy nabytek MZK 06.03.04, 12:04 sprawdzilem, fakt. Jednak podwyzki obecnie dotykaja sporo miast, np. Poznan. To chyba rzeczywiscie koszty drozeja. Odpowiedz Link Zgłoś
scandixxx Re: Nowy nabytek MZK 06.03.04, 13:26 Jak wiadomo autobusy kosztują. Zakupiono kilka sztuk (trzy albo cztery) i natychmiast podjęto uchwałę o podwyżkach. Bo przecież teraz trzeba nowe nabytki spłacić. Tak to rozumiem, czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś