mateuszklimek 20.05.04, 22:33 Szedłem ostatnio Aleją Piasta i co widzę?? Dorgę rowerową?? Nie wiem. Co to właściwie jest?? Czy nie lepiej by było z tym trochę poczekać i to wyremontować? POzdrawiam, Mateusz Klimek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlotowiak Re: Aleja Piasta 21.05.04, 09:02 Też to widziałem. To droga rowerowa do basenu... Odpowiedz Link Zgłoś
stone_go Re: Aleja Piasta 23.05.04, 17:24 Fakt, prawa strona (idąc od Policji w kierunku ratusza) jest po prostu tragiczna. Nie dosc ze dziury, to jeszcze przy przejazdach przez ulice krawężniki wystają. Szkoda ze nie przyłożono się do tego lepiej. BTW, zauważyłem że ścieżką na Wojska Polskiego ludzie jeżdżą w dwóch kierunkach. Czy to aby na pewno zgodne z przepisami? Odpowiedz Link Zgłoś
scapular Re: Aleja Piasta 23.05.04, 20:16 Mówią, że to linie namalowane dla policjantów. Żeby im łatwiej było trafić na komendę... Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Aleja Piasta 25.05.04, 10:02 Może to scieżka specjalnie dla kolarzy górskich lub przełajowych, a w przyszłym roku odbędą się na niej zawody Grand Prix MTB!!! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Aleja Piasta 01.06.04, 14:08 Zawitałem w ostatni weekend do Złotowa i nie omieszkałem obejrzeć nowej drogi rowerowej. Pomysł sam w sobie nie jest zły (notabene stoi za nim podobno radny Kosiba, realizując w ten sposób swój program wyborczy), gorzej niestety z wykonaniem... Mniejsza o młodych rowerzystów na "góralach", oni zawsze i wszędzie sobie dadzą radę, ale starsza generacja na swoich "kozach" może mieć trudności z nierównościami i krawężnikami a stąd już blisko do druzgocącej krytyki i łamania przepisów! Zastanawia mnie także pewna niekonsekwencja, skoro już zdecydowano się wytyczyć drogę rowerową na obu chodnikach (jak rozumiem po każdym jeździmy tylko w jedną stronę?) i zamknąć dla rowerzystów jezdnię, to dlaczego brak ścieżki przez park? Którędy należy jechać? Chodnikiem bliżej ulicy, w głębi parku a może trzeba wrócić na drugą stronę jezdni? Należałoby te kwestie uściślić! Odpowiedz Link Zgłoś
scapular Re: Aleja Piasta 01.06.04, 14:43 Boże, elmek, jeszcze drzewa nam wymalują... elmek napisał: > Zawitałem w ostatni weekend do Złotowa i nie omieszkałem obejrzeć nowej drogi > rowerowej. Pomysł sam w sobie nie jest zły (notabene stoi za nim podobno radny > Kosiba, realizując w ten sposób swój program wyborczy), gorzej niestety z > wykonaniem... Mniejsza o młodych rowerzystów na "góralach", oni zawsze i > wszędzie sobie dadzą radę, ale starsza generacja na swoich "kozach" może mieć > trudności z nierównościami i krawężnikami a stąd już blisko do druzgocącej > krytyki i łamania przepisów! Zastanawia mnie także pewna niekonsekwencja, skoro > > już zdecydowano się wytyczyć drogę rowerową na obu chodnikach (jak rozumiem po > każdym jeździmy tylko w jedną stronę?) i zamknąć dla rowerzystów jezdnię, to > dlaczego brak ścieżki przez park? Którędy należy jechać? Chodnikiem bliżej > ulicy, w głębi parku a może trzeba wrócić na drugą stronę jezdni? Należałoby te > > kwestie uściślić! Odpowiedz Link Zgłoś