Dodaj do ulubionych

Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-)

07.02.05, 11:49
Przeszukując sieć trafiłem na taką oto stronę:
zifon.blog.pl/
Szykuje się impreza na przełomie kwietnia i maja ;-)
Obserwuj wątek
    • ellizjum 29.04 - 2.05.2005 07.02.05, 12:39
      Złotowski konwent Fantasyki "ZIFON" organizowany przez Klub Fantastyki "Hobbit"
      w planie: prelekcje, gry RPG (fabularne), gry bitewne i karciane, filmy fantasy
      i sf, Manga i Anime, i wiele innych atrakcji.
      Serdecznie zapraszamy :)
      • narastiris Zifon 22.02.05, 22:51
        widzę że nie wilu w nas wierzy. Do imprezy co raz bliżej zapowiada się co raz
        więcej osób z całej Polski i wydaje mi się że nawet ci którzy są od poczatku
        niedowiarkami i drwią z całego pomysłu(a takich nie mało) powinni teraz ugryźć
        się w języki. Bo dla Hobbitów nie ma rzeczy nie możliwych.
        • zlotoownocom Re: Zifon 22.02.05, 23:28
          A ja myśle że sie mylisz. Przeczytałem ten temat uważnie i wiekszość jest wam
          przychylna i trzyma kciuki za powodzeniem całej imprezy. Począwszy od admina,
          ktory wygrzebał waszą strone z cvzeluści internetu, na mnie ex-hobbicie
          skończywszy. Przpominacie mi młodych Merrego i Pippina, pełbnych zapału a
          jednak niedoświadczonych. Na szczeście jest z wami stary dobry Bilbo (wiecie o
          im mowa zapewne), dlatego jestem spokojny o powodzenie waszej misji!
          ===Stary Tuk===
          • ellizjum Re: Zifon 26.02.05, 19:40
            Własnie! Wszystkim szczeny opadną i uderzą z hukiem o podłogę!
            I faktycznie my, mali, bezradni Hobbici dopniemy swego bo zapału man nie brak,
            a 'Dobry Bilbo' ucieszy się niezmiernie jak usłyszy jak go nazwałeś... ;D

Sama jestem zdziwiona zainteresowaniem jakie budzi Zifon, już kolejny duży
            portal zaproponował nam umieszczenie u nich informacji o konwencie i kto wie,
            może będziemy gościś znaną osobą z branży wydawniczej (co byłoby największym
            tego typu wydarzeniem w Złotowie) ale jeszcze nic nie wiadomo więc nie wyjawię
            więcej szczegółów.
            A dopuki 'Dobry Bilbo' i 'Stary Gandalf' są z nami to faktycznie nie ma się
            czego martwić...
            • madziaraplotkara Re: Zifon 26.02.05, 23:22
              Dobry Bilbo, Stary Gandalf, Stary Tuk... mozecie jasniej, kto jest kim? :)
              • ellizjum Re: Zifon 28.02.05, 15:55
                em... wolimy nie ujawniać nazwisk, ich właścicielom mogłoby się to nie spodobać
                a poza tym, to po co? Część osób wie o kogo chodzi lub przynajmniej się domyśla
                a to wystarczy.
                • narastiris Re: Zifon 09.03.05, 22:00
                  Oj nasi kochani Bilbo i Stary Tuk rzeczywiście sa niezastąpieni. Bo nam choć
                  nie brak zapału czasem bywa że braknie rozsądku. Niestety. Bardzo cieszy mnie
                  popularność imprezy i dość duże nią zainteresowanie. Widac Hobbit potrafi Oby
                  tak dalej
    • bren.ton Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 08.02.05, 08:36
      Nareszcie ktos pomyslal.
      Niestety stronka jest bardzo uboga ale jak na poczatek - mozna pogratulowac:-)
      Organizatorow imprezy poprosze o odrobnine info.
      To co podane jest na zifon.blog.pl
      - to jest zbyt oszczednie - czyli tylko dla wtajemniczonych.
      • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 08.02.05, 11:22
        Do imprezy jeszcze prawie 3 miesiące. Miejmy nadzieję, że dowiemy się więcej z
        biegiem czasu! Czekamy na kolejne "niusy" i sprawozdania z przygotowań. A może
        ktoś nam wyjaśni np. co to takiego to RPG? ;-)
        • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 08.02.05, 17:28
          Jeśli mogę coś doradzić - powinniście wystąpić o dofinansowanie do Urzędu
          Miasta. Po likwidacji Domu Kultury można dostać pieniądze na organizację
          imprez "kulturalnych", wystarczy wykazać, że zwykli obywatele miasta też na tym
          przedsięwzięciu skorzystają ;-)
          • fly_hose Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 08.02.05, 21:22
            Wniosek ten został już spisany i złożony w Urzędzie Miasta, ale mimo wszystko
            dzięki za dobre rady, niedługo zostaną umieszczone nowe informacje na temat
            imprezy i wszystkich niejasnych sformułowań tj. RPG, bitewniaki, karcianki itd.
            Teraz trochę o imprezie, jak wiadomo będzie to konwent (czyt. zlot) miłośników
            fantastyki i SF w szerokim zakresie (książki, filmy, gry itd.) z całej Polski.
            Jednym z powodów takiej imprezy jest rocznica dwudziestolecia istnienia klubu
            fantastyki "Hobbit" przy SM. Piast w Złotowie. Jeżeli ta impreza wypali to
            postaramy się zorganizować ją za rok, i będziemy to ciągnąć tak długo, dopóki
            nie staniemy się starymi zgrzybiałymi dziadkami, to może wtedy to przerwiemy.
            Jeżeli będziecie potrzebować więcej info na temat samej imprezy to piszcie na
            forum, a ja postaram się odpowiedzieć.
        • jarek_t1 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 09.02.05, 09:32
          Trzy miesiace do imprezy?
          Ha ha ha takie rzeczy powinno sie reklamowac juz rok wczesniej.
          Dla mnie to jest na ostania chwile ale ciesze sie ze chociaz ktos w Zlotowie
          wpadl na pomysl zeby to naglosnic w internecie.

• kubek4 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 09.02.05, 09:59
            Dwadziescia lat - to spora historia klubu.
            Moze ktos z organizatorow lub czlonkow zechce troche wiecej napisac lub podac
            jakies linki zwiazane z Wasza dzialalnoscia?
            • fly_hose Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 09.02.05, 15:36
              Żeby nie było, Zifon ogólnie jest organizowany co rok, lecz zawsze jest to
              wystawa prac i książek fantastycznych organizowana w sali w Ziemowicie. Ogólnie
              zawsze była tylko taką małą imprezą dla jak to się wyrażę miejscowych. Więc
              strona informująca o Zifonie jest w sieci od ponad roku, a co do historii klubu
              i jego członkach to jeszcze nie powstałą żadna strona w której zawarte były by
              te informacje. W najbliższym czasie zamieszczę na forum skrót z historii, lecz
              na razie nie jestem w stanie nic napisać ponieważ muszę zebrać informacje od
              starszych członków.
              • madziaraplotkara Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 09.02.05, 20:57
                Bardzo chetnie wpadne. Nie jestem milosniczka tego typu zabaw, ale moze jakis
                film obejrze? Skoro klub nazywa sie Hobbit to moze zorganizujecie pokaz Wladcy
                Pierscieni? Np. kazdego dnia jedna czesc, na pewno wielu mieszkancow chetnie
                obejrzy zwlaszcza jesli cena bedzie przystepna. :)
                • fly_hose Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 09.02.05, 21:44
                  W kwestii filmów jest problem, ponieważ będziemy w stanie ściągnąć jedynie
                  stare filmy które można ściągnąć w niższych cenach, ponieważ ściągnięcie Władcy
                  Pierścieni jest bardzo kosztowne, i zabrakło by nam pieniędzy na inne
                  ważniejsze rzeczy. Spodziewajmy się tylko przychylności kierownictwa
                  złotowskiego kina i pomocy z ich strony. Choć padł także pomysł o skierowanie
                  się o pomoc do ambasady amerykańskiej która posiada takie filmy i przypuszczam,
                  że było by to najtańsze rozwiązanie, ale na razie jest to tylko pomysł.
                  • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 10.02.05, 13:31
                    Może zrobić pokazy filmów (chodzi o Władcę) za dodatkową opłatą? To byłoby
                    jakieś rozwiązanie. Obecne ceny kina są przystępne a gdyby wprowadzić zniżkę
                    dla tych co wykupią wstęp na imprezę (z tego co widziałem 10zł) to wielu
                    mieszkańców mogłoby się skusić. Nie obejdzie się jednak w tym przypadku bez
                    solidnej reklamy w lokalnej prasie, tablicach ogłoszeń w szkołach, itp.
                    • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 10.02.05, 13:34
                      Ostatecznie możecie się zgłosić do dystrybutora filmów, aby zasponsorował
                      imprezę. Sponsoring oczywiście w postaci przekazania filmów. Nie będzie musiał
                      siegać w tym wypadku do portfela i niewiele go to będzie kosztowało. Myślę, że
                      jest to jak najbardziej realne :-)
              • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 10.02.05, 13:38
                fly_hose napisał:

> a co do historii klubu
                > i jego członkach to jeszcze nie powstałą żadna strona w której zawarte byłyby
                te informacje. W najbliższym czasie zamieszczę na forum skrót z historii, lecz
                > na razie nie jestem w stanie nic napisać ponieważ muszę zebrać informacje od
                > starszych członków.

Z tego co widzę w gronie organizatorów jest Maciej Więcek - wieloletni prezes
                klubu o ile mnie pamięć nie myli. Prawdziwa kopalnia wiedzy na temat historii
                klubu, proponuję Jego popytać ;-)
                PS.
                O jakąś, nawet skromną, stronkę internetową też byście się mogli pokusić...
    • jagodaa3 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 09.02.05, 15:35
      Mnie również interesyje działalności tego klubu. Pierwszy raz o nim słyszę, a
      jestem mieszkanką osiedla Spółdzielni Mieszkaniowej "Piast". Biorę czynny
      udział w zebraniach członkowskich i na żadnym zebraniu członkowskim o klubie
      hobbystów nikt nie wspominał. Szkoda, ponieważ to mieszkańcy tej spółdzielni
      płacą na działalność kulturalno- oświatową i chcieliby wiedzieć na co
      przeznaczane są ich pieniądze.
      • galicjanka1 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 09.02.05, 16:10
        Działalność kulturalno-oświatowa jest przedstawiana w sprawozdaniu Zarządu, o
        szczegóły najlepiej zapytać pani A.T. pracującej w SM Piast. Oczywiście myślę o
        mieszkańcach Złotowa.
        • jagodaa3 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 09.02.05, 22:46
          Wybacz, lecz to nie ja mam szukać informacji o dzialalnosci ko w SM "Piast".
          Pomyliłas role. Mieszkańcy mają prawo usłyszec to co dzieje się z ich
          pieniędzmi na ten cel przeznaczonymi . Co ważniejsze maja prawo również z nich
          korzystać. Nie znam również osoby o podanych inicjałach. Nie mam zamiaru bawić
          sie w detektywa. Wybrałam się jednak dzisiaj celowo na złotowską rampę,gdzie
          kiedyś był wspaniały Klub "Ziemowit". Był, bo dzisiaj pozostało po nim tylko
          wspomnienie. Aktualnie jest tam lokal gastronomiczny. W środku siedziało kilku
          młodzieńców przy kuflu piwa.W oknie było kilka niedbale wywieszonych
          informacji. Nie odnalazłam ani słowa o wspomnianym klubie hobbystów nie mówiąc
          już o wspaniale zapowiadającej się imprezie.A szkoda ! Hobbystom życzę sukcesów
          i twórczego działania. Napiszcie gdzie i kiedy mozna Was spotkać.
          • ellizjum oj przepraszam... 09.02.05, 23:31
            Oczywiście, ma pani prawo wiedzieć na co pani własne pieniądze idą. Klub Hobbit
            jest raczej niedużą organizacją, dlatego mało informacji możemy tak naprawdę
            podać. Funduszy na ogół dużo nie potrzebujemy - dopiero w tym (miejmy nadzieję
            że i w następnym) roku.
            Wyżej wymienione inicjały faktycznie istnieją i mogę to potwierdzić własną
            głową. Klub Ziemowit także istnieje (za tą szybką z ogłoszeniami) jednakże ma
            wagę jedynie pomieszczeniową. Jest to pomieszczenie spółdzielcze i jest ono
            wykorzystywane w razie potrzeby, ogólnie stojące puste.
            Co do imprezy, to informacje w mieście jeszcze się pokażą, proszę dać nam
            trochę czasu na organizację - wiemy co robimy, a w każdym razie wydaje nam się,
            że wiemy. Nie chcemy potem stanąć przed problemem, kiedy okaże się że coś ze
            wcześniej zamierzonych planów się nie powiedzie, a plakaty będą już dawno
            wisiały.
            Hobbitów można spotkać w naszym własnym klubie, jednak jest on WYŁĄCZNIE na
            nasz użytek i nie ma możliwości by mogły do niego wchodzić osoby z klubem
            niezwiązane. Chyba że osoby, faktycznie mające z nami jakąś sprawę do
            załatwienia.
            Dziękuję, w imieniu organizatorów, za życzenie nam sukcesów, na pewno się nam
            taka pomyślność przyda.
            Pozdrawiam
            • bren.ton Re: czasami krytyka jest przydatna:-) 10.02.05, 09:13
              Mysle ze nie chodzilo o tylko i wylacznie o zakurzona szybe w Ziemowicie - bo
              na to wystarczy wiadro wody i scierka. Ogolnie organizatorzy wszelkich imprez
              zapominaja o podstawach modnego dzisiaj marketingu.
              Czyli marketing swoje a my robimy tak jak zawsze bylo - bo bylo dobrze.
              Jednym slowem "za piec dwunasta" - wielki stress, organizatorzy dostaja
              zawrotow glowy.
              Ba, staja na glowie, czasem lamenty bo nie ma chojnego darczyncy a po imprezie
              ekipa organizacyjna jest zmeczona i zaklina sie ze to juz byl ostani raz:-)
              Nastepnego roku dwa miesiace przed terminem imprezy jest to samo z ta roznica
              ta ze plakaty zostaly wydrukowane na tydzien przed impreza:-)
              O czym to swiadczy ze organizatorzy imprez na terenie Zlotowszczyzny i nie
              tylko bo tak dzieje sie prawie w calej prowncjonalnej Polsce nie mysla
              przyszlosciowo.
              Ich dzialania sa tylko na dzisiaj, a przeciez plany ustala sie o ile wiem
              rocznie.
              Ktos mi zaraz odpowie:..."madrala" siedzi przy kompie i wymysla a my sie tu
              borykamy sie z problemami". Zgadza sie ale patrzac z ukosa widzi sie wiecej,
              czasami inaczej no i wlasnie "my" ci ktorzy sie przypatruja dla nas to wszystko
              Panstwo organizujecie.
              Jestesmy wdzieczni bardzo za to co bylo co jest i bedzie ale na przyszlosc
              prosimy o wiecej:-)
              Przy okazji zycze wszystkim organizatorom powodzenia i wielu sukcesow w
              przyszlosci oraz niestrudzonych pomocnikow, sojusznikow nie mowiac o
              sponsorach:-)
              • ellizjum Re: czasami krytyka jest przydatna:-) 10.02.05, 11:25
                Oczywiście, krytyka jest przydatna i w imieniu organizatorów dziękuję za miłe
                słowa :) W takich sytuacjach okazuje się, że i krytyka i życzenie powodzenia
                idą w parze.
                Wiemy że organizowanie imprez na ostatnią chwilę powinno być karalne wyrokiem
                sądowym (dla organizatorów oczywiście), którzy potem przeklinają i padają ze
                zmęczenia. Jednakże ogranicza nas jedna, maluteńka rzecz... nie dostalismy
                jeszcze dofinansowania z Urzędu Miasta a termin SKŁADANIA podań o
                dofinansowanie mija 15 lutego.
                Czy teraz nasze zwlekanie jest uazasdnione? Wszystkie nasze obecne problemy
                opierają się o wkład finansowy. Oczywiscie, jakieś pieniadze już mamy, jednak
                nie jesteśmy w stanie wszystkiego załatwić bez tego dofinansowania. (Co
                oczywiście nie znaczy ze teraz nie uwijamy się jak takie mrówki, nie
                kombinujemy, knujemy, prosimy, pytamy itp.)

Proszę się nie martwić, jakoś wszystko załatwimy i osobiscie dopilnuję, by
                informacje w mieście pojawiły sie możliwie szybko.
                Pozdrawiam
                • bren.ton Re: czasami krytyka jest przydatna:-) 10.02.05, 11:41
                  Z tego co Pani napisala wyczytalem, ze jestescie zapalencami i optymistami wiec
                  i tak wszystko musi sie udac.
                  Skad ten pesymizm ze nie bedzie dotacji?

Mimo wszystko chetnie poczytam o Waszych poczynaniach, planych przyszlosciowych
                  i o tym co bylo w przeszlosci.
                  Dwadziesia lat to sporo czasu:-)
                  • ellizjum Re: czasami krytyka jest przydatna:-) 10.02.05, 17:57
                    fakt, 20 lat ta kawał historii, klub powstał jeszcze gługo przed moimi
                    narodzinami (aż głupio się przyznawać) :)
                    Historia klubu będzie zamieszczona na zifon.blog.pl jednak, będzie to
                    bardziej zarys działalności niż szczegółowa kronika. Miło słyszeć że ktoś
                    zainteresował się naszym skromnym klubem i chce więcej informacji na jego temat.
                    Proszę jednak uzbroić się w cierpliwość, musimy wygrzebać informacje i je
                    zredagować a to trochę potrwa.
                    • jagodaa3 Re: czasami krytyka jest przydatna:-) 10.02.05, 19:24
                      Dzięki za dotychczasowe informacje. Z niecierpliwością oczekuję na następne.
                      Młodym entuzjastom życzę powodzenia. Tak Trzymać.
                      • sjd Re: czasami krytyka jest przydatna:-) 15.02.05, 14:02
                        Próbuję "domailować" się do organizatorów, ale z jednego adresu nikt nie
                        odpowiada, a z drugiego maile się "odbijają". Przedstawiam więc tutaj, co może
                        się pojawić w programie, dzięki Stowarzyszeniu Arda, z ktorym utrzymuję
                        znajomosci. Ponadto pomyslałem, że poniżesze może być ciekawe dla osób, które
                        są zainteresowane imprezą:

(...)"za Twoim pośrednictwem przekazuje wiec wstepna propozycje z
                        zastrzeżeniem ,że w odczytach tolkienowskich jestesmy wstanie
                        zrobic praktycznie wszystko co dotyczy dzieł Mistrza i nie
                        powtarzamy ( chtyba ze jest takie wyraźne życzenie ) tematów
                        odczytów czy też panelówek oto ramówka:

- zlot arda - czym jest i dla kogo + wspomnienia ze
                        Śródziemia - czyli jak to na Zlocie bywało - pogadanka z
                        pokazem fotek (1-2 godz)

- o strojach na Ardę i innym wyposazeniu, czyli " niezbędnik
                        uczestnika Ardy ( 1 godz)

- o zlocie ARDA 2005 i Ogólnopolskim stowarzyszeniu
                        miłośników dzieł J.R.R.Tolkiena spotkanie informacyjne (1 godz)

- Wieczór poezji inspirowanej ( bez komentarza ;) ) - (1godz)

- larp Śródziemie -Trzecia Era,

- o ile bedzie mogła uczestniczyć w konwencie Elia to
                        dodatkowo - 2-3 godzinne warsztaty tańców Śródziemia - są to
                        tańce dobrane dla poszczególnych plemion oparte na tańcach
                        bretońskich , irlandzkich i szkockich.

- o ile bedzie Elia - to wraz z nią pokażę "Śmierć młodej
                        elfki " - walka pokazowa z Żelaza Świszczącym i dzwoniacym i
                        skrami sypiacym udziałem ;)

- od 4 do >>>> godzin odczytów i panelówek Tolkienowskich w
                        zalezności od zapotrzebowania - z tym ,że 3 - 4 godziny chcemy
                        koniecznie obstawić

- Tolkien w Krzywym Zwierciadle - roboczo nazywamy to Tolthy
                        Pythien - czyli Tolkien wg Monty Pythona . - myuśle że nie
                        musze nic tu dodawać ;)

- dodatkowop bez problemu możemy poprowadzić coś o Kole
                        Czasu lub (i) Dragolensach" (...)

Pozdrawiam zainteresowanych
                        SD

• sjd Re: czasami krytyka jest przydatna:-) 16.02.05, 08:45
                          Wygląda na to, że udało się organizatorów "spiknąć" ze Stowarzyszeniem Arda.
                          Jesli wszystko pójdzie dobrze, powyższy program Stowarzyszenia zaistnieje
                          podczas ZIFONu.
                          • elmek Re: czasami krytyka jest przydatna:-) 16.02.05, 22:53
                            No to widzę, że szykuje się program ciekawy nawet dla laików - Tolkien jest
                            teraz "na topie" (mam nadzieję, że zacni Hobbici wybaczą mi to stwierdzenie!),
                            za sprawą filmów także książka trafiła pod wiele strzech. Myślę, że w Złotowie
                            i okolicach znajdzie się wielu amatorów do wysłuchania różnorakich opowieści o
                            Śródziemiu, jego obyczajach, miszkańcach, itd. Grunt to dobrze rozreklamować
                            całe przedsięwzięcie i to nie tylko w stolicy powiatu, ale także poza nią ;-)
                            Trzymam kciuki!
    • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 19.02.05, 11:48
      Co do historii Klubu umieszczonej na stronie konwentowej - nie czuję się
      usatysfakcjonowany. Przez 20 lat na pewno wydarzyło się wiele ciekawych rzeczy.
      Radziłbym poszerzenie tego opisu i może pomyślcie nad stroną internetową Klubu?
      PS.
      Wyjaśnijcie nam, laikom, co znaczy nazwa Zifon? To jakiś skrót? Z - od Złotów?
      a reszta? ;-)
      • scapular Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 19.02.05, 15:49
        Na stronie miejskiej wyczytałam, że to impreza gatunku SEANCE FICTION. Genialne, a może SCIENCE FICTION?
        Ta strona miejska wygląda tak, jak cały Złotów.
        • madziaraplotkara Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 19.02.05, 18:18
          Hihi "Mlodziezowe Dni Literatur SEANCE-FICTIONS i Gier Planszowych" no
          niezle! :) Tylko data sie nie zgadza 6-7 maja 2005r a moze to inna impreza?
        • galicjanka1 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 19.02.05, 18:47
          Co prawda to prawda. Ale można przez nią dotrzeć do chyba nowej stronki naszego
          muzeum www.zlotow.pl/html/muzeum/index.html.Zachęcam do zwiedzania z
          przewodnikiem, cena rekord świata.
          • galicjanka1 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 19.02.05, 18:49
            Niestety wyszedł knot. Jeszcze raz podaję namiar na
            muzeum:www.zlotow.pl/html/muzeum/index.html
            • galicjanka1 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 19.02.05, 18:56
              W kulturze jakby drgnęło. Po raz pierwszy /oby nie ostatni/ program filmowy na
              luty. Rewelacja, czyżby było prywatne? www.zlotow.pl/html/image/repertuar.pdf
              • fly_hose Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 20.02.05, 00:01
                Wiecie co mi się zdaje, że to naprawdę nie nasza impreza jest opisana na
                złotowskiej stronie. Po pierwsze nazwa, po drugie data, po trzecie
                organizatorzy. Powiedźcie mi kim są ci Hobbiści bo ja znam tylko Hobbitów (od
                Hobbita). W sumie miejsce się tylko zgadza ale to na pewno nie jest nasza
                impreza:) Wracając do historii, jest krótka to fakt, ale na początek wystarczy,
                a co do strony to na razie nie mamy czasu jej zakładać (organizacja konwentu)
                ale później, czemu nie.
                • fly_hose Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 21.02.05, 20:16
                  Chciałbym wszystkich powiadomić by nie przejmowali się tym co jest napisane na
                  stronie www.zlotow.pl odnośnie naszej imprezy, dzisiaj byłem zorientować się
                  dokładnie o co chodzi odpowiedziano mi, że są to tylko wpisy "na szybkiego" i
                  że dokładne dane zostaną podane po rozwiązaniu konkursu na dofinansowanie, co
                  może stać się już w ten czwartek.
                • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 21.02.05, 20:38
                  Hobbici, czy hobbyści... dla niektórych to żadna różnica! W pewnym sensie
                  jesteście hobbystami ;-P Dopóki nie dostaniecie potwierdzenia przyznania
                  dotacji, polecam daleko idącą ostrożność w kwestii żartowania z UM ;-)))
                  • ellizjum Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 22.02.05, 21:35
                    no dobrze, dobrze, ja wszystko jestem w stanie zrozumieć, ale takie błędy to
                    już przesada... nawet data się nie zgadza. No cóż, mam nadzieję że takich
                    błędów i nieporozumień już nie będzie, a muszę przyznać że te informacje na
                    złotów.pl wywołały niemałe zamieszanie wsród organizatorów (i nie tylko).
                    Trochę się zdziwiliśmy... nie da się ukryć :)
      • ellizjum Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 22.02.05, 21:57
        Przepraszamy za uchybienie:
        ZIFON Złotowska Impreza Fantastyczna ON :)
        • zlotoownocom Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 22.02.05, 23:30
          Coż wypada mi sie nie zgodzić a przynajmniej nie do końca zgodzic! Pamięć ma
          siega czasów Nifów, Zifów, z których wyewoluowal dopiero Zifon. A i samego
          Zifonu było kilka wariacji. Mylę sie?
          ===Stary Tuk===
          • ellizjum Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 25.02.05, 19:25
            Nie, nie mylisz się, masz dobrą pamieć i faktycznie sięga ona ogległych czasów.
            A z czym się nie zgadzasz?
          • vanpur Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 14.03.05, 14:00
            Kim jesteś? Długo jestem w klubie, ale cały czas nie mogę cię
            zidentyfikować. "Stary Tuk" to jednak trochę jakby za mało. Polecem się
            szanownej uwadze.
    • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 08.03.05, 16:58
      Dotacje na działalność kulturalną chyba już przyznane? Pochwalcie się drodzy
      Hobbici czy Wasze starania zostały docenione przez urzędników! Jeśli tak, to na
      co zamierzacie wydać pozyskane środki? ;-)
      • ellizjum Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 10.03.05, 20:04
        Docenione zostały, nie otrzymaliśmy jednak całej sumy (jak mi wiadomo to nikt
        nie otrzymał) ale jesteśmy zadowoleni, a dotacje pójdą na reklamę i opłacenie
        przybycia zaproszonych gości. Wbrew pozorom, nawet takie imprezy które są
        organizowane przez kluby i wiele rzeczy jesteśmy w stanie zrobić ręcznie,
        obracają się nadal w bardzo duzym stopniu woków pieniędzy.
        Czeka nas jeszcze bardzo dużo pracy.
        • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 11.03.05, 20:45
          Można wiedzieć o jakich sumach mowa? Tzn. o ile wnioskowaliście a ile Wam
          przyznano? Pytam z ciekawości - ile może kosztować organizacja takiej imprezy ;-
          ) A z zawodowego punktu widzenia mam pytanie - jakie formy reklamy i nośniki
          chcecie zastosować?
          • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 18.03.05, 15:27
            Hej Hobbici, wyleźcie z norki i odpowiedzcie na nurtujące mnie pytania! ;-)
    • scapular Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 10.03.05, 22:21
      Ręcznie, co to znaczy?
      • kubek4 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 11.03.05, 07:41
        "recznie" - to nie znaczy dwuznacznie:-)
        • fly_hose Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 11.03.05, 17:16
          Nie nic z tych, rzeczy, cho żeczywiście brzmi to dośc dwuznacznie:D Chodzi tu o
          to, że wiele rzeczy jesteśmy w stanie przygotowac sami bez większych nakładów
          finansowych, a nawet bez żadnych.
          • ellizjum Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 13.03.05, 15:20
            oj już dobrze, dobrze, to nie miało być dwuznaczne! po prostu takie rzeczy jak
            projekty informatorów czy plakatów jesteśmy w stanie zrobić sami. Sami także
            możemy te plakaty rozwieszać. są to rzeczy które nie potrzebują wkładu
            finansowego z naszej strony. Niestety, plakaty trzeba wydrukować i skserować co
            już wiąże się z kosztami :(
    • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 30.03.05, 12:13
      Hobbici, jak ma się aktualna sytuacja? Doszły mnie niepokojące słuchy o
      kłopotach organizacyjnych. Prosimy o newsy!
      • fly_hose Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 30.03.05, 21:29
        Jeżeli chodzi o aktualną sytuacje to na razie nie stoimy na twardym gruncie,
        ponieważ zrezygnowaliśmy z pomieszczeń w ZDK ponieważ zaoferowano nam ich zbyt
        małą ilość, jak na nasze potrzeby. Więc postanowiliśmy, że spróbujemy przenieść
        imprezę do szkoły podstawowej nr. 1 w Złotowie. Tam dostaliśmy w pewnym sensie
        pozytywną odpowiedz pod warunkiem, że znajdziemy nauczycieli którzy będą w
        stanie zaopiekować się budynkiem szkoły na dni imprezy, niestety nie
        znaleźliśmy jak na razie chętnego nauczyciela, ponieważ niektórzy wyjadą na te
        dni z miasta. Więc SM Piast i Złotowskie stowarzyszenie kulturalne
        zaproponowało napisanie pisma do dyrekcji szkoły, z prośbą o udostępnienie
        budynku, jak na razie nie wiem czy to pismo zostało wysłane do szkoły. Choć
        ostatnio jeden ze starych klubowiczów, zaoferował pomoc w sprawie załatwienia
        budynku i także jak na razie nie mam żadnych informacji na ten temat, ale mam
        nadzieje, że niedługo wszystko się wyjaśni, w końcu do konwentu tylko 30
        dni!
        • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 05.04.05, 12:51
          Czegoś w tym wszystkim nie rozumiem... Skoro podjęliście się organizacji takiej
          imprezy, zaczęliście ją reklamować m.in. w internecie to chyba musieliście mieć
          ustalone takie kwestie jak ilość udostępnionych pomieszczeń i zasady ich
          wykorzystania? Jeżeli to zarządzający ZDK nie wywiązał się z umowy (podejżewam,
          że była to ustna umowa, ale nawet takie uważa się za obowiązujące) to należy
          wyciągnąć wobec niego konsekwencje. Nie chce mi się wierzyć, że w tak dużym
          budynku nie da się wygospodarować na te kilka dni satysfakcjonującej Was liczby
          sal... Chyba raczej mamy tu do czynienia ze złą wolą. W końcu ile takich imprez
          odbywa się w ciągu roku?
          Nie wiem na jakich zasadach współpracujecie ze Spółdzielnią Mieszkaniową, czy
          ich przedstawiciele biorą udział w Waszych spotkaniach i negocjacjach? Być może
          władze ZDK i SP1 nie biorą poważnie (przepraszam za wyrażenie) grupki
          dzieciaków, która jest pełna zapału ale pewnie przedstawia mało konkretnych
          argumentów. Powinniście poprosić Spółdzielnię o pomoc lub chociaż jakieś pismo
          polecające i może zapewnienie, że Spółdzielnia weźmie odpowiedzialność za
          użyczone pomieszczenia...
          Działajcie, czasu pozostało naprawdę niewiele :-(
    • jagodaa3 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 01.04.05, 23:49
      Wybaczcie moi mili ale fantastyczną imprezę zaczyna przygotowywać się z
      rocznym wyprzedzeniem. Teraz pozostało tylko szukać dziury w całym. Życzę
      powodzenia.Może się uda.
    • jagodaa3 Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 11.04.05, 22:52
      Czekam na informacje co z tą fantastyczną imprezą. Przecież to tuż , tuż ....
      • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 12.04.05, 09:52
        Dziwne, wedle internetowej strony imprezy, odbędzie się ona jak planowano
        początkowo, czyli w Domu Kultury. A może ktoś zapomniał zaktualizować dane? ;-)
        • ellizjum Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 12.04.05, 17:05
          Nikt o niczym nie zapomniał, po co zamieszczać niesprawdzone informacje?
          Jednak, skoro już o tym mowa, pragnę ogłosić że faktycznie miejscy konwentu
          uległo zmianie, ale nie na szkołę podstawową nr1, tylko nr3!
          Mam nadzieję że ta lokalizacja się już nie zmieni i nic zresztą na to nie
          wskazuje. Od teraz ruszamy z dogrywanie wszystkiego, zwłaszcza że burmistrz ma
          w NAJBLIŻSZYM już czasie podpisywać wnioski o dofinansowanie.
          Dane na stronie, z dniem dzisiejszym uległy gruntownej aktualizacji.
          Pozdrawiam.
    • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 25.04.05, 09:13
      Do ZIFON-u pozostał niecały tydzień. Czy wszystko zapięte na ostatni guzik?
      PS.
      Będę w tym czasie w Złotowie i nie omieszkam zajrzeć na tę imprezę!
      Spodziewajcie się sprawozdania na Forum ;-)
      • madziaraplotkara Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 26.04.05, 20:26
        Zeby informacje byly podawane na biezaco to nie mozna powiedziec :( mam
        nadzieje ze przynajmniej sama impreza odbedzie sie bez klopotow jakie byly
        podczas organizacji! Mnie niestety nie bedzie w Zlotowie w dlugi weekend, wiec
        czekam na relacje z imprezy od innych forumowiczow :)
    • elmek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 09.05.05, 08:27
      Pomimo najszczerszych chęci nie byłem w stanie uczestniczyć w Zifonie :-( Nie
      mogę więc zdać relacji z tej imprezy :-((( W związku z tym proszę Zifonowiczów
      o podzielenie się z nami wrażeniami!!! Czekamy ;-)
      • madziaraplotkara Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 20.05.05, 23:19
        Chyba nic ciekawego sie nie wydarzylo, skoro nawet organizatorzy sie nie
        pofatygowali opisac. A moze w ogole sie nie odbyla?
        • madziaraplotkara Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 20.05.05, 23:22
          A przepraszam, cos znalazlam ale nie czuje sie usatysfakcjonowana :(
          Moglibyscie przyblizyc szczegoly tym osobom ktore z roznych przyczyn nie mogly
          was odwiedzic. Moze dzieki zachecie zrobia to w przyszlym roku!
          zifon.blog.pl/archiwum/index.php?nid=9607852
          • lobencjusz Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 21.05.05, 23:24
            No dobra napisze Tobie madziara bys nie marudziła. Konwent sie odbył, bylo
            srednio. Czasem tam wpadałem, ale ogolnie to jakos za malo ekipa byla wyspana i
            mimo tego ze mialem w te dni ciezkiego kaca to wygladalem przy nich jak swiezy
            kwiat nasturcji. Generalnie sredniawka ale i tak lepiej niz wczesniej.
            Gratulacje i thanksy dla Oli Terech i dyrektora SP3 i paru innych osob dzieki
            ktorym to sie wogole odbyło. Kawał dobrej roboty (tylko w kilku miejscach), ale
            moznabyło lepiej :D. Coz lepszy rydz niz nic :D.
            • madziaraplotkara Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 22.05.05, 11:55
              A ja jednak bym chciala poznac na przyklad program tej imprezy. Wiesz w
              kwestiach fantastycznych malo jestem zorientowana. A opis bylo fajnie/niefajnie
              niewiele mi jednak mowi :)
              • lobencjusz Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 22.05.05, 12:21
                No to powiem Tobie ze polowa rzeczy nie wypaliła albo byla tak zadekowana ze
                nie bardzo bylo wiadomo co sie wogole dzieje i czy cos ma faktycznie miejsce
                czy nie. Jednym slowem byl bałagan, co cholernie mnie wnerwialo. Coz moze za
                rok jak podrosna klubowe nieloty to bedzie lepiej ;), czego i sobie i reszcie
                zycze :].
                • fortelek Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 23.05.05, 15:37
                  O przepraszam bardzo, byłem na tej imprezie od początku do końca. Impreza była
                  świetna. Jeżeli chodzi o podziękowania to te największe należą się głównym
                  organizatorom i pomysłodawcą powiększenia tej imprezy czyli młodym hobbitom (to
                  te nie loty) bez których Zifon dalej był by marną lokalną imprezą, a tak było
                  naprawdę świetnie. Jeżeli chodzi o frekwencje to rzeczywiście nie była aż tak
                  imponująca, ale przez konwent przewinęło się wiele ludzi, nie zawsze zostawali
                  na dłużej więc można było odnieść złudne wrażenie pustki. Jeżeli chodzi o plan
                  to duża jego cześć wypaliła tylko z przyczyn organizacyjnych zostawały
                  przenoszone do innych pomieszczeń. Rozmawiałem na ten temat z jednym z
                  koordynatorów, który poinformował mnie, że niektóre rzeczy nie wyszły z powodu
                  braku zainteresowania (jak ktoś nie umie czytać planu to jego sprawa). Dla mnie
                  impreza udała się całkowicie i mogę obiecać, że za rok znów przyjadę.
                  • lobencjusz Re: Szykuje się "fantastyczna" impreza ;-) 24.05.05, 11:21
                    Hehehe to zapraszamy. No faktycznie nieloty tez dały rade, ale ile zamieszania
                    przy tym narobili... moznaby boki zrywac :). Niemniej było do przodu :D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka