Dodaj do ulubionych

Euro Eco Meeting 2005

30.05.05, 10:57
Podobno odbędzie się w terminie 1-3 lipca - dane z mojej ulubionej strony
internetowej. Niestety nie podano szczegółów imprezy a na miesiąc przed
terminem chyba powinno już coś być wiadomo. Ktoś zna jakiś, choćby pobieżny
rozkład imprez?
Obserwuj wątek
    • matrel Re: Euro Eco Meeting 2005 30.05.05, 17:50
      Podobnież ma wystąpić Kasia Kowalska, aaaa... i Ryszard Rynkowski. Więcej nic mi
      nie wiadomo, a na stronie nie podają choćby i tego.
      I jak tu zachęcić do przyjazdu znajomych z innych miast? kiedy nawet miejscowi
      programu nie znają.
      • madziaraplotkara Re: Euro Eco Meeting 2005 31.05.05, 12:59
        A ja slyszalam, ze ma wystapic ewelina Flinta! Badz tu madry i pisz wiersze :(
        Rozumiem ze to nasza lokalna impreza ale mogliby to chociaz wsrod mieszkancow
        rozpropagowac. Mysle tu o stronie urzedu miasta chocby.
        • lobencjusz Re: Euro Eco Meeting 2005 01.06.05, 12:11
          eeeeeeeeeeeeeeeeno dajcie se siana. Promocja miasta i imprez jest na mega
          poziomie :P. Powiedzcie mi teraz serio, wiecie kto sie zajmuje promocja w UM??
          Odpowiem Wam NIKT. Przydzielili ta fuche Sylwii Jackowskiej, ktora i tak ledwo
          co daje rade z UE i innymi obowiazkami. Ogolnie to smiech na sali. Swoja droga
          ciekawi mnie czy nastepny burmistrz zrobi z ta pieprzona banda nierobow troche
          porzadku :].
          • galicjanka1 Re: Euro Eco Meeting 2005 01.06.05, 22:14
            Jest program, chyba ktoś nas
            czyta./www.zlotow.pl/html/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=56
            • elmek Re: Euro Eco Meeting 2005 02.06.05, 09:07
              Lepiej późno niż wcale... "Gwiazdy" z roku na rok coraz mniejszego formatu.
              Najlepszy jest support Kowalskiej - zespół "Lotyń". Swego czasu (jakieś 7 lat
              temu) ogłoszony odkryciem polskiej sceny rocka m.in. przez magazyn BRUM. Potem
              grupa gdzieś zniknęła, zupełnie o niej ucichło i nagle pojawia się teraz w
              Złotowie!
              IMHO trochę to jak odgrzewanie kotleta, podobnie zresztą jak sama KK...
              • bren.ton Re: Euro Eco Meeting 2005 02.06.05, 14:50
                Po zapoznaniu sie z programem Euro - Eco doszedlem do wniosku, ze koniecznie
                trzeba wymienic amatorow na specjalistow w Biurze Organizacyjnym.
                To co sie oferuje nie ma nic prawie wspolnego z ekologia a tym bardziej z
                europejska.
                Gdyby impreze nazwal Groch z Kapusta nikt by tego nie kwestionowal.
                • trix-trax Re: Euro Eco Meeting 2005 02.06.05, 18:02
                  Jeśli w Zakzrewie rozwiązuja Blusa, to w Złotowie EEM nie powinno być od dawna. To taka miejska okazja do wyżłopoania hektolitrów piwa... Pani Zosia przyrosła do fotela sekretarza, pod jej czterema literami leży program EEM.
                • madziaraplotkara Re: Euro Eco Meeting 2005 05.06.05, 16:50
                  brenton ma zupelna racje, pisalam juz w innym watku, ze ta impreza nie jest ani
                  europejska ani ekologiczna. Chociaz moze inaczej - byla taka na poczatku w
                  zalozeniach. Mimo ze ewoluuje w inna strone, to organizatorzy na sile probuja
                  ja uekologiczniac i europeizowac. Skutek wszyscy widzimy w tym programie.
                  Ludziom potrzebny jest festyn, reszta sa malo zainteresowani i na prelekcjach
                  siedza glownie ci co musza! :)
                  • elmek Re: Euro Eco Meeting 2005 07.06.05, 09:02
                    madziaraplotkara napisała:

> brenton ma zupelna racje, pisalam juz w innym watku, ze ta impreza nie jest
                    ani
                    >
                    > europejska ani ekologiczna. Chociaz moze inaczej - byla taka na poczatku w
                    > zalozeniach. Mimo ze ewoluuje w inna strone, to organizatorzy na sile probuja
                    > ja uekologiczniac i europeizowac. Skutek wszyscy widzimy w tym programie.
                    > Ludziom potrzebny jest festyn, reszta sa malo zainteresowani i na prelekcjach
                    > siedza glownie ci co musza! :)

Rozumując w Twoim stylu nie warto silić się w Złotowie na cokolwiek. Ludzie
                    mają niewielkie wymagania - wystarczy kapela "um cyk cyk", buda z piwskiem i
                    kiełbachą i będą zadowoleni :-/ Ot, prosta rozrywka dla prostego ludu. Myślę,
                    że mylisz się zasadniczo. Wszędzie znajdą się amatorzy ww atrakcji, ale nie
                    można tego uogólniać i równać w dół! Ludków trzeba "odchamiać", tylko trzeba
                    mieć na to pomysł. EuroEco jest robione na zasadzie "gdzieś dzwonią, ale nie
                    wiadomo, w którym kościele"...
                • bren.ton Re: Euro Eco Meeting 2005 06.06.05, 16:40
                  W pierwotnych zalozeniach chodzilo o to by przyblizyc Polske do Europy i takie
                  tam rozne.
                  Wzajemnie czerpac korzysci, uzupelniac sie, wymieniac doswiadczenia i tak dalej
                  a nie tylko o zabawe na miare ludowej..
                  Jesli juz festyn do jestem za festynem jak drzewiej w tradycji bywalo.
                  Jesli Ero-Eco - to niech to bedzie Europejski Kongres Ekologiczny;-)
                  Co Panstwo na to?
                  • elmek Re: Euro Eco Meeting 2005 09.06.05, 10:06
                    Podejżewam, że wszystko jest kwestią skali. Myśleć globalnie, ale działać
                    lokalnie - tak to powinno wyglądać. Ekologia - jak najbardziej, Europejskość -
                    też. Nie silmy się jednak na międzynarodowe kongresy, głowy państwa, dziesiątki
                    tysięcy uczestników, mega gwiazdy (hehe cały czas przypomina mi się Jean Michel
                    Jarre, filharmonicy z Berlina i inne kwiatki przy okazji pierwszej edycji!). W
                    Złotowie po prostu nie ma na to warunków, ani szans. Dobrym pomysłem jest
                    zapraszanie ludzi z miast partnerskich, ale nie powinno się tego ograniczać do
                    oficjeli. Jeśli ma być europejsko i ekologicznie to na tym się skupmy i nie
                    dokładajmy czego popadnie do programu, bo wychodzi jak pisze Brenton "mydło i
                    powidło". No i zasadnicza kwestia - impreza jest nie dla władz, nawet nie dla
                    zaproszonych gości, tylko dla zwykłych szarych obywateli przede wszystkim! Plan
                    imprez trzeba skonstruować tak, żeby zachęcić jak największą ilość mieszkańców
                    do uczestnictwa - niekoniecznie przez umieszczenie wszędzie budek z piwem :-/ W
                    przeciwnym razie jest tak jak napisała Madziara - w panelach i spotkaniach
                    uczestniczą głównie ich organizatorzy...
                    • zlotowka26 Re: Euro Eco Meeting 2005 09.06.05, 11:20
                      A ja sobie myślałam, że przyjade do złotowa właśnie na EEM - zawsze pretekst
                      odwiedzic stare śmieci:)
                      plany chyba jednak zmnienię i przyjadę za tydzień spotkac się ze znajomymi:)
                      EEM na pewno nie przyciąga swoim programem - podejrzewam, że tez ceną biletów
                      • flatower Re: Euro Eco Meeting 2005 19.06.05, 20:44
                        Trzeba być wreszcie odważnym i owieścić koniec dotychczsowej formuły
                        Euro_Eco.Zycie wymaga zmian . W naszej imprezie trwa powielanie.Kto jest
                        odpowiedzialny za program? Myślę , że w Złotowie nikt nie wie! Kto ocenia
                        imprezy ? Nikt! Trzeba to wszystko wziąć za twarz! Uporządkować !
                        Jednak najważniejsza jest odnowiona formuła! Ale o tym wkrótce!
                        • galicjanka1 Re: Euro Eco Meeting 2005 21.06.05, 17:46
                          Nareszcie ktoś ma jakąś propozycję, czekam z niecierpliwością na te pomysły, a
                          odpowiedzialni za program jak zawsze są organizatorzy, zdaje się, że jest wielu.
    • elmek Euro Eco Meeting 2005 - wrażenia 04.07.05, 09:35
      Witajcie! Podzielcie się opiniami o tegorocznej edycji Euro-Eco Meetingu.
      Osobiście byłem w ten weekend w Złotowie i oto co zauważyłem:
      - wokół placu Paderewskiego stoiska jak co roku - generalnie nic ciekawego,
      można wywnioskować, że to raczej święto dmuchanych placów zabaw, niż ekologii
      jak zauważyli moi znajomi,
      - osobiście nie uczestniczyłem w atrakcjach na placu Paderewskiego, ale poziom
      występujących tam artystów był w opinii wielu mniej niż zadowalający, może
      dlatego ludzie postanowili utopić smutki w morzu piwa - w sobotę ok. 20
      niewiele było tam trzeźwych osób, ale to chyba nic nowego...
      - sobotni koncert w Amfiteatrze - główna gwiazda zaczęła występować przed 22 a
      skończyła około 23 - akurat kiedy ludzie dobrze się bawili (dlatego pewnie
      wiele osób ociągało się z wyruszeniem w stronę miasta) - nie można było
      zaprosić choćby ze dwóch złotowskich zespołów na początek??? pozostał
      niedosyt...
      To tylko tyle z mojej strony, uczciwie przyznaję, że jakoś nie miałem ochoty
      brać w tej "zabawie" udziału, więc spostrzeżenia są jak najbardziej
      subiektywne ;-)
      • galicjanka1 Re: Euro Eco Meeting 2005 - wrażenia 04.07.05, 22:32
        Występ Boogie Boys rewelacyjny. Ryszard Rynkowski na swoim normalnym wysokim
        poziomie. Prowadzący koncert bez wpadek, w sumie było nieźle. Pokaz sztucznych
        ogni mógł się podobać. Jak było w sobotę nie wiem, ale przed Kowalską był w
        programie zespół Lotyń(?).
        • galicjanka1 Re: Euro Eco Meeting 2005 - wrażenia 04.07.05, 22:51
          Boogie Boys można posłuchać na ich stronie www.boogieboys.prv.pl/
        • flatower Re: Euro Eco Meeting 2005 - wrażenia 06.07.05, 20:55
          Nie mogę oceniać gdyż nie wszystko widziałem.Za to ciekawe są opinie pilan
          zawarte w prasie lokalnej. Otóż uważają oni, że w Złotowie dużo się dzieje, są
          występy znanych artystów a w Pile w lipcu mizeria straszliwa!
          Poza tym zadziwia mnie tak mała aktywność ludzi z forum na temat EEM.Czyżby
          jeszcze odchorowywali imprezę? Trzeba by ocenić poszczególne imprezy pod
          względem frekwencji itp bowiem słyszałem opinię, że na powożeniu zaprzęgami
          były trzy bryczki!? Prawda to czy nie ? Ile to kosztowało? Ile kosztował jeden
          uczestnik danej imprezy?
          EEM niewątpliwie wymaga zmian. Nie może być to impreza dmuchanych zamków i waty
          cukrowej, choć to musi być też, lecz ludzie mają pamiętać coś innego.
          A może pod hasłem ECO zagospodarować całe lato w Złotowie? A może wystawa
          kwiatów itp. Jedno jest pewne ! Trzeba zmian!
          Uważam też, iż panowie w basenowych klapkach też powinni się gdzieś pokazać i
          arena na pl. Paderewskiego jest do tego dobra!To a propos dzisiejszego
          komentarza w AL.Wszak oni nikomu szkody nie robili! Nie słyszałem też o burdach
          w czasie EEM! To chyba dobrze!
          Słowem! Impreza jest naszą dobrą złotowską tradycją.Jednak wszystko trzeba
          dogladać i pielęgnować, jak rośliny. Wk...ją mnie ci którzy w życiu nic nie
          zrobili dla ludzi, a potrafią podsumować wysiłek innych jednym zdaniem.Niech
          ruszą swe tyłki i wrócą z opiniami na to forum. Zapraszamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka