ehoffmann 20.06.07, 15:40 Wiary nie do... Aktualności mają swój portal internetowy... www.zlotowskie.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanges1 Re: Portal AL 20.06.07, 17:43 No widziałem. Myślę, że za mało klaki jak na początek jest zrobione.Jeden ,,ckm,,próbował wywołać dyskusję(widać ,że gościu podstawiony) w komentach, ale to za mało.Takich musi być na poczatku kilkunastu bo strona umrze jak inne portale złotowskie. Na stronie jest forum, ale witryna nie udziela forumowiczom kont meilowych to poważny błąd marketingowy. Polecam wydawnictwo ,,helion" tam dla raczkujących adminów jest spora lektura jak utrzymać w dobrej kondycji forum, aby przyciągnąć wiarę.Widać też dużo rozbudowanych kategorii tematycznych. Współczuję zespołowi redakcyjnemu, ponieważ to ogromna praca utrzymać taki serwis w takim szerokim zakresie informacyjnym.Z tego co widać wiara ta sama bedzie zbierać i moderować co pracuje nad wydaniem papierowym. Ogrom pracy. Mam znajomych co redagują taki portal bez wydania papierowego, obszar gmin duzo mniejszy a zespół około 10 osób i maja po zeby roboty. No, ale zobaczymy jak bedzie sie to rozwijac. Zyczę wytrwałości, bo moze byc bardzo ciekawa alternatywa no i gazet nie trzeba bedzie kupować bo po tygodniu numery są publikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ehoffmann Re: Portal AL 20.06.07, 18:21 Dla mnie to trochę mało na pierwszy rzut oka widać, skąd jest ten portal. No my wiemy, ale ktoś obcy nie domyśli się gdzie akurat trafił. I niektóre teksty, to ja czytałam już dawno temu! Mało jest bieżączki!!! A gazeta, tanges po tygodniu to zwykle już wisi w kabinie pilota bombowca Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Portal AL 21.06.07, 09:50 Można powiedzieć lepiej późno, niż wcale ;-) Cieszy, że pojawiło się miejsce, gdzie będzie więcej aktualnych informacji (taką mam nadzieję) ze Złotowa, niż na stronce Urzędu Miasta czy innych gazet. Pomysł z elektronicznym wydaniem bardzo dobry - ci którzy nie chcą kupować wydania papierowego, czy też nie mogą, mają szansę być na bieżąco. Kamyczek do ogródka jednak wrzucę - próbowałem się wczoraj zarejestrować na forum, ale do dziś e-mail nie przyszedł :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
tanges1 Re: Portal AL 21.06.07, 10:20 Kamyczków wiecej wrzucić trzeba gdyż forum jest tworzone według upodobań moderatorów. Nie wiadomo jak tworzyć watki, czy trzeba pisać podanie czy watki będą narzucone i na tym koniec.Jeśli tak zostanie to jedynie fotograf z rysownikiem i dziennikarzem będą sobie tam dyskutować i wzajemnie się adorować. Jeden będzie pisał o tym jak mu się Kleofas podoba, drugi będzie się podniecał zdjęciem Czecha który oświetlał pokaz kaskaderski na dachu trybuny, albo wygłaszał żale, że chcą kleofasowi odebrać kolor w gazecie. Na forum trzeba zaprosić dużo ludzi, którzy mogą sami decydować o czym mają pisać i jakie wątki zakładać. Inaczej takie forum dyktatorskie bedzię martwe i podzieli los innych. Informacje na portalu są dzisiaj już nieaktualne, nie będzie więc mozna śledzić informacji z życia powiatu z dnia na dzień tylko wchodzić sporadycznie i czekać na wysyp.Tak jak wcześniej pisałem zdejmowanie i wkładanie nowych informacji wymaga ogromnego nakładu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
przemytnik_rabarbaru Re: Portal AL 22.06.07, 18:11 Ja tam dorzucam caly wor kamoli. Tez sie nie moge zarejestrowac ani zmaila gazetowego ani z interii. Dam se spokoj i zostane tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tanges1 Re: Portal AL 22.06.07, 18:24 Przemytniku odnieś się do wypowiedzi pewnego legalnego blondyna100, który bierze Ciebie za mnie i hiphopowego radiomarian-a mylac go na dodatek z zespołem złotowskim. Jego gorycz leży na wątku ,,Tragiczna historia urzędników ze Złotowa". Gość jest wyjątkowo smutny. Chyba Ty mu za skóre zalazłeś więc wiesz o kogo chodzi. Pozdro. Szukałem Cię na innych forach. Widzę że się jako bankowiec mocno udzielasz. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Portal AL 26.06.07, 00:14 Mój znajomy dostał od nich jakieś dziwacznie długie hasło i nie mógł się zalogować. Dlaczego nie można tam wejść jako "gość"? Poczekam aż forum zacznie sprawniej działać i może wówczas coś tam napiszę. Ogólnie pomysł uważam za dobry i gratuluję. Obawiam się jednak,że to forum będzie bardzo "grzeczne" i przez to nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
przemytnik_rabarbaru Re: Portal AL 21.06.07, 18:15 Na razie to widze w tym portalu same niedorobki i niedociagniecia. Zdaje sie ze to dopiero faza testow. Pierwszy z brzega przyklad to zakladki na stronie glownej wiadomosci-lokalne sport-lokalne zdrowie-ogolne biznes-lokalne kultura-lokalne rozrywka-ogolne turystyka-lokalne pod paragrafem-lokalne Totalne pomieszanie z poplataniem. Nie lepiej podzielic niusy na te od nas i te z kraju i ze swiata? I co robi temat o karetce pogotowia w zakladce biznes a nie w zdrowiu? Odpowiedz Link Zgłoś
tanges1 Konkluzja pewnych zachowań. 05.07.07, 18:23 Czytałem wątek na Zlotowskie.pl pod artykułem ,,Nikt nie spodziewał sie takiej tragedii". Moim nieskromnym zdaniem zarzuty pewnych osób(osoby) są niesprawiedliwe a wręcz arcyzłośliwe.Pan Mariusz napisał artykuł bardzo ostrożnie i zachował pewien odstęp czasu, co spowodowało, że informacje zawarte w artykule nie były gorącym komercyjnym newsem. Zarzut więc polowania na sensację jest bezpodstawny. Pani Angelika, którą bardzo szanuję odniosła się do tych zarzutów, co spowodowało jeszcze większą frustrację szczekaczy bezimiennych w tej dyskusji. Każdy, co ma troszeczkę rozeznania wie, że prasa na całym świecie jest jak d..a od sr...a, która informacje tego typu podawać powinna w miare i dobrej wierze obiektywnie. Mozna mieć własne zdanie, ale atakować media, że piszą o wojnie, gwałtach, zbrodniach wszelakich, utonięciach, powieszeniach, wypadkach, samobójstwach jest ujadaniem do księżyca. Prasa nie może stosować klucza według, którego wybiera się o jakiej śmierci pisać, a o jakiej nie pisać, bo nie wypada. Gazeta w pewnym stopniu ma obowiązek uciąć wszelkie spekulacje, plotki, pomówienia, podając do publicznej wiadomości fakty( nawet te bardzo smutne), które patronuje swym autorytetem i sygnuje podpisem biorąc odpowiedzialnośc zań wszelką wobec prawa i sumienia. W tym przypadku(artykułu) nie widzę niczego, co miałoby łamać te regułu i uzasadniać ochydne zarzuty wobec Państwa Leszczyńskich stawiane przez pewnych mieszkańców biednie obdarzonych inteligencją emocjonalną nie wspominając już o intelektualnej. P.S Informację o tej tragedii podałem jako pierwszy na tym forum. W skrzynce pocztowej otrzymałem wiele korespondencji, które w rzekomej obronie moralności i dezaprobacie moim obwieszczeniem ukazały ich zgniłe duszyczki właśnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ehoffmann Re: Konkluzja pewnych zachowań. 05.07.07, 21:56 Ciekawe, że rodziny odniosły się do zdarzenia z obojętnością. Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Też mi sensacja.... 05.07.07, 23:27 Tanges...twój post sprowokował mnie do przeczytania komentarzy na złotowskim.... W tym materiale nie ma żadnych sensacji, dla mnie to również zwykła informacja(chyba nawet zbyt ostrożna). Ludzie jak chcecie poczuć SENSACJE, obejrzyjcie sobie chociażby program J.Springera na ZONE CLUB ,albo niektóre "tokszoki" na RTL....tam jest dopiero żerowanie na uczuciach i taplanie w błocie. Ja osobiście jestem zawiedziona(chociaż nie powinnam się do tego tu przyznawać, bo pewnie mi się oberwie),że Mariusz Leszczyński nie napisał nic o powiązaniach bohaterów artykułu ze Stokłosą. Odpowiedz Link Zgłoś
elmek Re: Też mi sensacja.... 06.07.07, 08:08 Może nie napisał dlatego, że to na razie nie potwierdzone pogłoski? Podobno śledztwo prowadziło CBŚ, ale nie było słychać nic o wynikach. Co do reakcji ludzi na portalu AL to co najmniej zastanawiające. Działania administracji jeszcze bardziej - najpierw czyszczą wszystkie komentarze, potem je przywracają, ale już bez możliwości dodawania nowych. Podają bzdurny argument, że "dyskusja została wyczerpana". Miała być wolność słowa, a już na początku blokuje się ludziom możliwość wypowiedzi. Fakt, że temat trudny, ale i z takim należałoby sobie radzić. Niekoniecznie przez zamknięcie tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
legalna-blondynka Re: Też mi sensacja.... 06.07.07, 14:02 Czyszczą komentarze i przywracają...? Nie śledzę ich portalu zbyt uważnie, więc nie zauważyłam tego manewru. Masz rację Elmek to bzdurny argument. Ja wam podam sensacyjną wiadomość (niestety nie wiem, czy to nie plotka)...to samobójstwo nie jest do końca wiarygodne,CBS sprawdza, czy nikt im nie "pomógł". Odpowiedz Link Zgłoś