spearss 03.12.05, 14:07 niestety taka jest prawa:( pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andre3b Re: Spearss to idiota... 03.12.05, 16:23 Dodam jeszcze, że idiota z Zielonej Góry...niestety Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: Spearss to idiota... 03.12.05, 16:34 Jeszcze jeden dopisek:-))) To nie idiota tylko idiotka:-)))) Za nierozpoznanie płci szanowną idiotke przepraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
pepi_2 Koszalin jest cool! 03.12.05, 22:19 Mnie tam Wasze miasto sie podoba,naprawdę! I blisko do morza... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Koszalin to dziura....... 04.12.05, 00:38 Jesli wszedłeś na to forum aby nam to obwieścić to jesteś płytki jak kuweta dla kota. Odpowiedz Link Zgłoś
hyazinthe Re: Koszalin to dziura....... 04.12.05, 08:48 Nie wiem po co tacy idioci w ogole wchodza na nasze forum skoro nasze miasto im sie nie podoba. A moze oni chca nam zwiekszyc liczbe postow i podniesc cisnienie? :) 1:1 bo sa tez tac ktorym u nas sie podoba pozdrowienia dla Zielonej Gory! Odpowiedz Link Zgłoś
bolena1 Re: Koszalin to dziura....... 04.12.05, 11:32 Jaki pan taki kram.Jakie władze takie miasto mamy. Nasze władze akurat z okonka to nie potzreba im czegoś więcej...one już maja sukces.Niepotrzebne im teatry,kina,kultura wysoka..typowa małomiasteczkowa prowincja i jej opgląd prezentuje nam.Myślą lokalnie i działają lokalnie... Większe wydarzenia np kulturalne omijaja Koszalin z daleka.Nie ma jak nawet tu dojechać,brak infeastruktury komunikacyjnej.Brak lotniska ,dobrych szybkich dróg,nawet wygodnych połączeń kolejowych ze stolica (nawet ekspres w ramach marginalizacji przez Szczecin został wycofany!)-nawet taki co 80 km/h jechał! A władze o montowni rowerów-jako wielkiej fabryce,czy jednonitkowej obwodnicy w mieście -pisza że to wielki sukces.To wszystko jest na bardzo wysokim poziomie oj wysokim jak ta tv kablowa max co ma takie wyśmienite programy.To chyba jakaś prywatna tv kablowa która stale "opowiada" o osiedlu Przylesie. Rzeczywiście pod taką władzą chyba wszystkim mieszkańcom ryjki wyrosna-jeden już mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek234 To zależy od człowieka. 04.12.05, 12:14 Od zainteresowań, nastroju, światopoglądu, zasobności portfela, pracy, wykształcenia itd. Pisanie jednego zdania "Koszalin to dziura" nie ma najmniejszego sensu. Mam takiego znajomego, który nawet w Berlinie się nudził i twierdził "że w Londynie to się bawią", choć nigdy tam nie był. :) co jakiś czas przyjeżdżam do Koszalina i mówię szczerze, miasto zmienia się na lepsze. Widać inwestycje, nowe ulice. Nie wiem tylko czy istnieje jakiś klub który organizuje koncerty, wystawy, spotkania. Nie wiem bo nie mieszkam na stałe. A od Zielonej Góry proszę się odpimpać.:) Powiem tak. Wiele zalezy od środowiska akademickiego w mieście. U nas w Zielonej, jest uniwerek a przy nim naprawdę kilka prężnie działających klubów uniwersyteckich, które w odróżnieniu od klubów studenckich, stawiają na rozrywkę dla szerszej społeczności. Są kluby jazzowe ( "U ojca" oraz "Kotłownia"- ten ma też wieczorki taneczne i koncerty nawet rockowe). A w mieście jest kilkanaście pabów do których można śmiało iść ze znajomnymi. A i dla "dyskomułów" coś się znajdzie "Studio, Peron 5". W mieście są 3 kina. "Wenus" dla pożeraczy popkornu, wielbicieli picia bowarów po ciemku i "blachar" oraz Nysa z repertuarem podobnym ale kino trochę "gorsze" więc i buraków mniej, no i Newa- moje ukochane kino w którym grają na bieżąco najwazniejsze, ambitniejsze filmy wchodzące do kin,(ostanio "Dziecko, Wierny ogrodnik, Edukatorzy") więc i publika trochę inna. Ja to mam dobrze. kocham oba miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: To zależy od człowieka. 04.12.05, 22:24 A ja tam Koszalin lubię i mam sentyment, chociaż na stałe bym w nim nie zamieszkał:) Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek234 Są gorsze "dziury:) 05.12.05, 23:05 Np Legnica. Masa zabytków - ale miasto zapuszczone, że turyści omijają je łukiem. A Dworzec PKP w Legnicy to z pewnością najbrzydszy i najbrudniejszy w Polsce. Także Koszalin nie jest taki najgorszy. Co tu kryć jest ładny. a jedna pani profesor jadąc samochodem po Berlinie powiedziała " Wiecie co, zabudowa tutaj jak w Koszalinie":) Odpowiedz Link Zgłoś
crux_lc Re: Koszalin to dziura....... 05.12.05, 06:57 Ja tez jestem zdania że Koszalin to dziurka... Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: Koszalin to dziura....... 05.12.05, 08:40 Twoje zdanie jest warte tyle co zeszłoroczny śnieg... Odpowiedz Link Zgłoś
adek126 Re: Koszalin to dziura....... 05.12.05, 14:25 Ja tez uwazam, ze koszalin to dziura :) Odpowiedz Link Zgłoś
adek126 Re: Koszalin to dziura....... 05.12.05, 14:25 aha i nie ma to jak Słupsk :) Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: Koszalin to dziura....... 05.12.05, 14:33 buhahahahahahhahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahhahaha:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ps mam nadzieje że Administrator nie uzna tego za Spam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Koszalin to dziura....... 05.12.05, 18:55 ale sympatyczna dziura:) a poza tym blisko morza i wcale nie tak bardzo dziurawa dziura:) Koleżanka Britney, która założyła wątek, jest znana ze swoich ekstrawagancji na forum Zielonej Góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
spearss Re: Koszalin to dziura....... 06.12.05, 07:06 ooo Słupsk, taaaaak to jest fajne miasto! Tam sie przynajmniej nie nudziłam, nie to co w Koszalinie! I z czego sie śmiejesz??? To jest chyba śmiech przez łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek234 spearss- zamilknij ty Quasimodo portali :[ 06.12.05, 07:32 Przynosisz wstyd Zielonej Górze. Ja Zielonogórzanin mówię ci ZAMILKNIJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: Koszalin to dziura....... 06.12.05, 08:37 Ok. To teraz pogadajmy merytorycznie :-) Z całym szacunkiem dla Słupska, ale co ma Słupsk takiego, czego nie ma Koszalin, a co może powodowac ze człowiek się nie nudzi? Proszę o konkrety. Tylko mi nie pieprz o ładniejszym ratuszach i wiekszej hali , bo znowu wybuchne śmiechem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp787 Re: Koszalin to dziura....... 06.12.05, 09:46 Oj taaaaaak Słupsk to po prostu metropolis. W powszechnym wyobrażeniu w poprzedniej epoce było to miasto bardziej kulturalne i pewnie Brintey na tych stereotypach jedzie. Powiem wam, że kogo nie gościłem w Koszalinie a wcześniej tu nie był albo był dawno temu, zauważa, że to miasto czyste, schludne (a takich w Polsce praktycznie nie ma - same maszkarony) i wygodne do mieszkania. OCzywiście wieje tu prowincjonalizmem, ale jak przyjechałem z NYC do Warszawy to powiało jeszcze bardziej... Szczególnie widok budynku lotniska jest żałosny. A co do dróg to gdzie w Polsce wy je macie? Te które prowadzą do Koszalina nie są przynajmniej takie wyboiste jak gdzie indziej. Co do oferty kulturalnej, owszem jest uboga, ale gdzie w mieście podobnej wielkości w Polsce jest lepsza. Uważam, że KOszalin to fajne miasto z dobrym położeniem blisko morza i to będzie w przyszłości coraz bardziej działało na korzyść Koszalina. Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: Koszalin to dziura....... 06.12.05, 11:35 OOOO!!! Zero odzewu? Czyżby brakowało argumentów ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Koszalin to fajne miasto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.05, 10:47 Pozdrowienia dla Koszalina i jego mieszkańców:) Marek z Zielonej Góry Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-szeroka Re: Koszalin to fajne miasto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.05, 11:23 Owszem, Koszalin to nie metropolia, ale mi się tu dobrze mieszka, a właśnie o to samopoczucie przecież chodzi. A tak z innej beczki wychodzi na to że to forum aktywnieje tylko przy tematach o środkowopomorskim, albo jak ktoś wyskoczy z hasłem jak w tym temacie, nie jest to dla was jakieś dziwne!!!, czy nie ma już o czym pisać??? Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: Koszalin to fajne miasto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.05, 11:32 Rafała! A może zaproponujesz jakiś ciekawy wątek który porwie tłumy ? Odpowiedz Link Zgłoś
andre3b Re: Koszalin to fajne miasto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.05, 11:37 Owszem, Koszalin to nie metropolia A w tym kraju to poza Warszawą są jakies metropolie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pepi_2 Re: Koszalin to fajne miasto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.12.05, 17:05 Masz rację andre3b. Oprócz W-wy i może Krakowa w Polsce nie ma innych metropoli. A Zielona Gora i Koszalin to porównywalne miasta ,o podobnej wielkości i urodzie Dlatego lubię oba... Pozdro dla Koszalina Odpowiedz Link Zgłoś
truskawki_w_smietanie Re: Koszalin to fajne miasto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.12.06, 15:53 Koszalin to miasteczko, straszebne. Nie ma tu zyciakulturalnego ani zadnych mlodziezowych inicjatyw. Malo kto wie, gdzie miesci sie drzewo czarownic ani kaplica sw.Gertrudy. Za to wszyscy wiedza, gdzie jest Emka hehe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
spearss Re: Koszalin to dziura....... 06.12.05, 17:16 Ale ja nie jestem z Zielonej Góry!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Koszalin to dziura....... 06.12.05, 20:45 Nie Britney - Ty jesteś jedyna w swoim rodzaju, uniwersalna jak... dziura, hehehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Koszalin to dziura....... 06.12.05, 20:45 uuuuuuuups, pokazałem pazur;) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz07 Re: Koszalin wspaniale miasto 28.11.06, 13:37 Piekne miasto duzo zieleni wspaniali ludzie/czesc z nich niestety wyemigrowala/ Odpowiedz Link Zgłoś
sunflowerin Re: Koszalin wspaniale miasto 02.12.06, 17:26 Weemigrowała, ale zawsze bardzo chętnie wraca... Odpowiedz Link Zgłoś
adso75 Re: Koszalin to dziura....... 05.12.06, 16:02 To zdanie to jedno z bardziej fascynujących zjawisk na forach regionalnych Gazety Wyborczej. Niezależnie od wielkości miasta czy jego położenia zawsze można je znaleźć wszędzię, a to Warszawa to dziura, a to Szczecin to wiocha z tramwajami, a to Poznań to pustynia itd...Nie rozumiem tylko motywacji, jaka kieruje autorami takich tekstów, może świadczy to o wewnętrznej pustce skutkującej tym, że człowiek zostając sam na sam z sobą się nudzi okropnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Koszalin to dziura....... 21.12.06, 20:40 adso75 napisał: ...Nie rozumiem tylko motywacji, jaka > kieruje autorami takich tekstów, może świadczy to o wewnętrznej pustce > skutkującej tym, że człowiek zostając sam na sam z sobą się nudzi okropnie... To proste! Przesmiewca zazwyczaj pochodzi z innego podobnego miasta lub niedawno wyemigrowal do wiekszego/bogatszego i chce zaakcentowac swoj "awans" spoleczny lub niestety przez kompleksy poczuc sie lepiej i wysmiac inne miasto. Taka wredna jest niestety natura ludzka. Sam jestem z Elblaga i mamy tu wojny elblasko-olsztynkie, olsztynsko-elblaskie, znam rowniez i bydgosko-torunskie. Chyba nalezy to zignorowac i nieodpowiadac intrygantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka.bis Re: Koszalin to dziura....... 22.12.06, 10:49 Od niedawna mieszkam w Koszalinie...a mieszkałam w wielu miastach Polski i naawet Londyn mi nie jest obcy...i cóż.. ..trudno nazwac Koszalin ciekawym miastem. Dopóki był miastem wojewódzkim tętniło w nim życie - takie się odnosilo wrażenie. mentalnośc ludzi tu jest jakaś taka...inna. Są nieprzyjaźni, wrogo nastawieni, liczy się tylko ich prywatny interes...to mnei zraża. Owszem Koszalin zmienia się na lepsze, zaczął się"otwierać" na nowe pomysły i inicjatywy...ale dużo wody w Wiśle upłynie zanim stanie się miastem atrakcyjnym... Może wtedy jeszze tu będę... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-w-czerwonym1 Re: Koszalin to dziura....... 22.12.06, 11:29 aneczka.bis napisała: > Od niedawna mieszkam w Koszalinie...a mieszkałam w wielu miastach Polski i > naawet Londyn mi nie jest obcy...i cóż.. > ..trudno nazwac Koszalin ciekawym miastem. Dopóki był miastem wojewódzkim > tętniło w nim życie - takie się odnosilo wrażenie. > mentalnośc ludzi tu jest jakaś taka...inna. Są nieprzyjaźni, wrogo nastawieni, > liczy się tylko ich prywatny interes...to mnei zraża. > Owszem Koszalin zmienia się na lepsze, zaczął się"otwierać" na nowe pomysły i > inicjatywy...ale dużo wody w Wiśle upłynie zanim stanie się miastem > atrakcyjnym... > Może wtedy jeszze tu będę... > Pozdrawiam Zadziwiająca opinia kogoś kto mieszka w Koszalinie od niedawna. Ja mieszkam od urodzenia i nie zauważyłam żeby koszalinianie - szczególnie mentalnie - byli odmienni od mieszkańców innych regionów. No może poza specyficznymi grupami, nazwijmy je umownie "krakowiacy i górale". Może tak kilka przykładów dla poparcia Twoich słów? Odpowiedz Link Zgłoś
pedro21 Re: Koszalin to dziura....... 22.12.06, 14:01 Co to znaczy miasto atrakcyjne ? Dla miłośnika czystego powietrza, zieleni i morza Koszalin będzie bardzo atrakcyjny, a dla wielbiciela zabytków w ogóle. Dla fana bowlingu miasto super,a dla kinomana dno i tak dalej i tak dalej... Koszalin jako całość nigdy nie będzie ciekawy dla kogoś kto całe życie mieszkał w Warszawie,a dla przybysza z Bobolic to metropolia!!! Nie można takich rzeczy generalizować, bo dla takiego Warszawiak Koszalin to dziura, a dla mieszkańca Paryża, Warszawa to zapyziała prowincja! Wszystko jest względne i ta cała dyskusja jest bezsensowna szczególnie, ze została rozpętana przez mieszkankę miasta o podobnej wielkości, potencjale i atrakcyjności( no może poza morzem :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
jsie1 Re: Koszalin to dziura....... 15.01.07, 13:07 Od 4 lat mieszkam w Warszawie i jedyne o czym marzę to wrócić do Koszalina. Miasto małe i przyjazne. Ludzie pogodni i życzliwi. Każde miast ma jakieś mankamenty, ale przecież wszystko zależy od nas samych. Czy będzie tu kultura przez duże K zależy tylko od mieszkańców i ich samoorganizacji. Natomiast wszystkie stwierdzenia typu "dziura", itp. uważam, że są nie na miejscu. Z niecierpliwoąścią odliczam dni powrotu i jestem pewien, że to będzie miasto moje i moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz07 Re: Błyskotliwa odpowiedź...Gratuluję inteligencj 21.01.07, 05:15 Ty kolego odliczasz z Warszawy ja z USA roznica w standarcie niby duzo wieksza potrzeba ta sama byc i mieszkac znowu w Przepieknym Koszalinie Odpowiedz Link Zgłoś