Dodaj do ulubionych

Wątek kulinarny

28.06.02, 13:26
Kochani, Gofa na konferencji przyznała się, że zna 1000 sposobów na
przyrządzania makaronu! Jeden (z groszkiem) już mi zdradziła, teraz nas tu
wszystkich podszkoli. ;)))
Obserwuj wątek
    • ga Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:24
      A ile zna sposobów na szpinak!!! Zaśliniłam pół biurka czytając!
    • ga Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:25
      A ja mam świeży groszek w lodówce, co dalej?
      • gosia-s Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:28
        rzucasz na patelnię z cebulką, koniecznie na masło, dolewasz wody, przyprawiasz
        i dusisz. Chyba tak...

Ale, pochwal się szpinakiem!
        • ga Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:29
          No coś ty! Tego chyba było ze sto! Na przemyskim forum.Sama zjrzyj. Najlepsza
          chyba lasagna!
          • gosia-s Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:31
            OK, to tu makaron, a tam groszek.
            • ga Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:33
              wstawiam stronę od Gofy!
              szpinak.serwisy.net/
              smacznego!
            • gosia-s Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) 28.06.02, 15:35
              • ga Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) 28.06.02, 15:36
                patrz wyżej!
                • gosia-s Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) 28.06.02, 15:38
                  dzięki :)))
                  • wook Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) 28.06.02, 21:41
                    no to teraz przyznać się, która robiła na kolację makaron wg przepisu gofy?
                    • Gość: Muminek Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 22:37
                      A ja do teraz nie wiem jaki to ma być makaron, jedyne co wiem to że z
                      garka :))))
                      • wook Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) 29.06.02, 11:02
                        dziewczynom pewnie te kluchy a'la gofa wykipiały z sagana i dzisiaj sprzątają
                        kuchnię:)))
                        • Gość: Muminek Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) IP: *.polpak-karton.pl 30.06.02, 07:58
                          Mogą przez to sprzatanie zapomnieć o komputerze :))))
                          • wook Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) 30.06.02, 11:16
                            gofciu!!! nie podawaj już zadnych przepisów, popatrz dziewczyny tymi kluchami
                            całe mieszkanie zapaskudziły i do tej pory sobie ze sprzątaniem nie poradziły.
                            • Gość: gosia-s Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) IP: *.chello.pl 30.06.02, 15:41
                              Akurat!!! Latałam jak kot z pęcherzem po hipermarketach i nie znalazłam
                              mrożonego groszku!!!!!!!!!
    • Gość: gosia-s Re: Wątek kulinarny - odnawiam IP: *.chello.pl 30.06.02, 17:38
      No qrcze, zeszlismy z tematu, a ja w potrzebie. Gofcia, ratuj, bo ja nie wiem
      co w poniedziałek na obiad upichcić!
      • wook Re: Wątek kulinarny - odnawiam 30.06.02, 21:41
        a to musi być mrożony, przecież już można kupić świeży zielony groszek.
        • gosia-s Re: Wątek kulinarny - odnawiam 01.07.02, 08:35
          wook napisał(a):

> a to musi być mrożony, przecież już można kupić świeży zielony groszek.

Serio? Jeszcze nie widziałam...
    • Gość: GammaRay Re: Wątek kulinarny IP: *.pk.edu.pl 30.06.02, 23:53
      moze łopatka wieprzowa w sosie z korzeniami i mietą ??
      do tego piweczko i surówka z pomarańczowej papryki.

miodzio ...
      • Gość: Muminek Re: Wątek kulinarny IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 07:08
        A może kapustę szmurwaną i pierogi z kapustą i grzybami :))) Ja uwielbiam :))))
        • gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 08:39
          No nie, pierogi mi się trochę przejadły, a na łopatkę to ja się nie piszę. Z
          uśmierconych stworzeń pozwalam sobie tylko na ryby i owoce morza :)))
          • ga Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 09:06
            A! Tu cię mam! A kto pisał o mięseczku z grilla? Ha,ha!
            • gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:15
              no no...taki fajowy watek...w sam raz na slinotok ;) nie bylo mrozonego
              groszku??? ale wook mowil ze juz swiezy mozna dostac - wiec moze byc :)
              rozumiem ze teraz musze podac drugi z tysiaca przepisow na makaron? ;) oki
              zaczynamy od tych latwiejszych - łaaaa....ale numer.... - wiec - pomidory i
              bazylia + troszke czosnku i przypraw - wszystko na oliwie z oliwek :)
              smacznego :)))
              • gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:39
                No ok, ale mnie to jak chłopu na miedzy, same składniki, no nie, jak to się
                robi?...
            • gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:42
              ga napisał(a):

> A! Tu cię mam! A kto pisał o mięseczku z grilla? Ha,ha!

No co, no co, no co ja takiego napisałam?! Podczas gdy pisałam o rybie, Ty
              próbowałaś sprzedać mi numer z żeberkami!

• ga Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:45
                Tylko sprawdzałam, czy nie przysypiasz!
                • gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:59
                  ga napisał(a):

> Tylko sprawdzałam, czy nie przysypiasz!

No tak, uaaaaa, obudziłaś mnie...

• ga Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:48
      A pomidorki takie ostre, a bazylia świeża! I tak jak Gofcia pisze, wszystko
      drobno i na oliwce podsmażyć(dusić?)! A pesto: Bazylia, oliwka, orzeszki - do
      miksera. Mniaaam!
      • gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:08
        tak jest :) pesto to jest to - ale jesli brak nam skladnikow, zawsze mozna
        kupic w sklepie :) a ja dzisiaj machnelam danie jednogarnkowe - cukinia,
        pieczarki, pomidory, papryka, cebulka + przyprawki ...pychotka :)
        • gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:24
          Smacznego! A może coś ekspresowego, jakiśpomysł?... Bo ja przez najbliższe 2
          tyg. będę zabiegana do bólu.
          • gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:29
            gosia! takie danie jednogarnkowe to danie ekspresowe - wrzucasz do gara i sie
            samo robi ;) jesli chodzi o ten makaron z sosem...ostatecznie mozesz kupic
            pomidory w puszcze - dodac bazylii, sosu sojowego, czy ulubionych przypraw i
            gotowe :)
            • gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:32
              Dzięki! No to dziś makaron...
              • gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:41
                hahaha ...smacznego :) wiesz co kiedys wyczytalam? chodzi o potrawy ktorych
                spozywanie powoduje ze czlowiek ma lepszy humor - i tam byl MAKARON :)
                • gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:48
                  No proszę! Mam nadzieję, że to nie placebo ;)
                  Aha, czy na tej liście były też napoje? Jeżeli zabrakło tam piwa, to ktoś się
                  pomylił ;)))
                  • gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:50
                    hahaha...gosia...nie samym piwem czlowiek zyje ;) o ile pamietam byla tam
                    jeszcze ostra papryka :)
                    • gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:56
                      Ha, ha, to zrozumiałe, po ostrej papryce dobrze jest przepłukać gardło
                      pifkiem ... :-)))
                      • ga Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 16:02
                        Z jednogarnkowych preferuję chilli- ale takie mniej ostre. Oczywiście zawsze
                        cały gar, żeby było na dłużej, a potem i tak wszystko zżeramy na raz, więc
                        ekonomicznie to nie wychodzi!
                        • gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 16:10
                          hahaha...ga...swieta prawda...ja sobie tez tak obiecuje jak mieszam w tym
                          wielkim garze ze jutrzejszy obiad mam z glowy...
                          • gosia-s Jak się robi chilli (n/t) 01.07.02, 16:12
                            • ga Re: Jak się robi chilli (n/t) 01.07.02, 16:17
                              Może być wołowinka, ale nie musi, dwie duże cebule, cztery papryki w różnym
                              kolorze(ważne), kostka rosołowa, chilli, papryka słodka, dwa ziemniaki w kostkę
                              to wszystko, podsmażyć i poddusić w rosole. Mniaaaam!
                              • gosia-s Re: Jak się robi chilli (n/t) 01.07.02, 16:18
                                Dzięki!
                                • ga Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 16:21
                                  zapomniałam o najważniejszym!!! Czerwona fasola i kukurydza z puszki!!! Jak
                                  mogłam.
                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 16:24
                                    Ok, ok, nie ma sprawy. Dzisiaj i tak makaron. :)))
                                  • gofa Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 16:24
                                    znaczy sie chilli con carne? ;) gosia...jutro bedziesz miala swietny humor, no
                                    wiesz...to jest pikantne ;)
                                    • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 16:28
                                      No tak, a na razie spadam, bo zgłodniałam ;)))

PS. ja lubię wszystko pikantne, kiedyś kolega dorwał siędo nojego sosu chilli,
                                      i wściekał się na mnie, że kanap kęmusiał wyrzucić. Może pomylił z
                                      ketchupem ... :)))
                                      • wook Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 20:10
                                        Was chyba pokręciło, co Wy z tymi przysmakami tu wyjeżdżacie, a suchary i woda
                                        nie starczy? Co to za obżarstwo oj nieładnie!:)))
                                        • gofa Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 20:16
                                          taaaaaak?...no to ja moze przypomne te kolacje ktorej menu wybieralismy...;)
                                          • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 02.07.02, 08:34
                                            O chlebie i sucharach każe nam wegetować, co za ludzie!

Tak, tak, gofcia, przypomnij...
                                            • wook Re: Gosiaaaa!!!! 02.07.02, 11:06
                                              gofciu ale to było co innego:) najpierw to miała być kolacja we dwoje, no ale
                                              że my nie sobki, to zaprosiliśmy wszystkich:)))
                                              • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 02.07.02, 11:11
                                                Wszystkich to znaczy kogo???
                                                • wook Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 09:07
                                                  wszystkich, którzy w tym czasie byli na forum Przemyśl, a menu, palce lizać:)))
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 09:35
                                                    Jekie menu, zdradzisz? ;)))
                                                  • wook Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 09:42
                                                    Gosia byliśmy w restauracji francuskiej Cyrano de Bergerac, a menu możesz sama
                                                    sprawdzić, za dużo pisania: www.cyranodebergerac.pl/
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 10:18
                                                    No proszę, ale sobie dogadzacie! Wykwintne żarcie, a sądząc po księdze gości -
                                                    niezłe towarzystwo. Dajcie znać, jak będziecie chcieli powtórzyć wypad. ;)))
                                                  • wook Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 10:37
                                                    gosia, jak szaleć to szaleć:)))
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 11:11
                                                    No to kiedy szalejemy razem? ;))
                                                  • wook Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 11:41
                                                    to co kolacja czy pora dowolna?
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 12:04
                                                    Najlepiej kolacja, teraz w tym upale w dzień jeść się nie chce...
                                                  • wook Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 12:18
                                                    20.00 odpowiada? jeżeli tak to robimy rezerwację:)
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 12:32
                                                    NO dobra, idziemy wszyscy!
                                                  • wook Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 12:37
                                                    tyż mam nadzieję że dołączą :)
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 12:58
                                                    To może ogłosić wypad w innym wątku?
                                                  • gofa Re: Gosiaaaa!!!! 04.07.02, 12:15
                                                    mhmmmmmhrrrmmm....kolacja w cyrano...kiedy? o ktorej? ide robic sie na
                                                    bostwo ;)
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 04.07.02, 12:38
                                                    Wieczorem! Ok 20, wtedy się ludzie złażą, ale zarezerwować trzeba
                                                    wcześniej. ;)))
                                                  • gofa Re: Gosiaaaa!!!! 09.07.02, 11:39
                                                    czy to aby nadal watek kulinarny? ... jak tam gotowanie idzie?
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 09.07.02, 12:34
                                                    Właśnie! Rzuć propozycją, nie mam pojęcia, co dziś na obiad ugotować!
                                                  • wook Re: Gosiaaaa!!!! 09.07.02, 15:42
                                                    Na taki upał, chłodnik jabłkowy z grzankami - smacznego:)))
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 09.07.02, 16:05
                                                    Ale ja nie znoszę słodkiego!
                                                  • gofa Re: Gosiaaaa!!!! 09.07.02, 19:22
                                                    wook - wyjales mi to z garnka ;) gosia...jak jest tak goraco to sie jesc nie
                                                    chce...dlatego - najlepsze lody dla ochlody :)
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 10.07.02, 10:16
                                                    Dla ochłody wolę pifko z lodówki. ;))) Dziś kalafior z wody, jutro coś w tym
                                                    stylu, jeszcze pomyślę.
                                                  • wook Re: Gosiaaaa!!!! 10.07.02, 10:29
                                                    Może też być fasolka szparagowa z tartą bułeczką:)
                                                  • gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 10.07.02, 10:54
                                                    Ano, może być. Ewentualnie brokuły i jakiś sos.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka