gosia-s 28.06.02, 13:26 Kochani, Gofa na konferencji przyznała się, że zna 1000 sposobów na przyrządzania makaronu! Jeden (z groszkiem) już mi zdradziła, teraz nas tu wszystkich podszkoli. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:24 A ile zna sposobów na szpinak!!! Zaśliniłam pół biurka czytając! Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:25 A ja mam świeży groszek w lodówce, co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:28 rzucasz na patelnię z cebulką, koniecznie na masło, dolewasz wody, przyprawiasz i dusisz. Chyba tak... Ale, pochwal się szpinakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:29 No coś ty! Tego chyba było ze sto! Na przemyskim forum.Sama zjrzyj. Najlepsza chyba lasagna! Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Wątek kulinarny 28.06.02, 15:33 wstawiam stronę od Gofy! szpinak.serwisy.net/ smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) 28.06.02, 15:38 dzięki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) 28.06.02, 21:41 no to teraz przyznać się, która robiła na kolację makaron wg przepisu gofy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 22:37 A ja do teraz nie wiem jaki to ma być makaron, jedyne co wiem to że z garka :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) 29.06.02, 11:02 dziewczynom pewnie te kluchy a'la gofa wykipiały z sagana i dzisiaj sprzątają kuchnię:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) IP: *.polpak-karton.pl 30.06.02, 07:58 Mogą przez to sprzatanie zapomnieć o komputerze :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) 30.06.02, 11:16 gofciu!!! nie podawaj już zadnych przepisów, popatrz dziewczyny tymi kluchami całe mieszkanie zapaskudziły i do tej pory sobie ze sprzątaniem nie poradziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Ga, gdzie ten szpinak w Przemyślu? (n/t) IP: *.chello.pl 30.06.02, 15:41 Akurat!!! Latałam jak kot z pęcherzem po hipermarketach i nie znalazłam mrożonego groszku!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia-s Re: Wątek kulinarny - odnawiam IP: *.chello.pl 30.06.02, 17:38 No qrcze, zeszlismy z tematu, a ja w potrzebie. Gofcia, ratuj, bo ja nie wiem co w poniedziałek na obiad upichcić! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Wątek kulinarny - odnawiam 30.06.02, 21:41 a to musi być mrożony, przecież już można kupić świeży zielony groszek. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Wątek kulinarny - odnawiam 01.07.02, 08:35 wook napisał(a): > a to musi być mrożony, przecież już można kupić świeży zielony groszek. Serio? Jeszcze nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GammaRay Re: Wątek kulinarny IP: *.pk.edu.pl 30.06.02, 23:53 moze łopatka wieprzowa w sosie z korzeniami i mietą ?? do tego piweczko i surówka z pomarańczowej papryki. miodzio ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muminek Re: Wątek kulinarny IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 07:08 A może kapustę szmurwaną i pierogi z kapustą i grzybami :))) Ja uwielbiam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 08:39 No nie, pierogi mi się trochę przejadły, a na łopatkę to ja się nie piszę. Z uśmierconych stworzeń pozwalam sobie tylko na ryby i owoce morza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 09:06 A! Tu cię mam! A kto pisał o mięseczku z grilla? Ha,ha! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:15 no no...taki fajowy watek...w sam raz na slinotok ;) nie bylo mrozonego groszku??? ale wook mowil ze juz swiezy mozna dostac - wiec moze byc :) rozumiem ze teraz musze podac drugi z tysiaca przepisow na makaron? ;) oki zaczynamy od tych latwiejszych - łaaaa....ale numer.... - wiec - pomidory i bazylia + troszke czosnku i przypraw - wszystko na oliwie z oliwek :) smacznego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:39 No ok, ale mnie to jak chłopu na miedzy, same składniki, no nie, jak to się robi?... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:42 ga napisał(a): > A! Tu cię mam! A kto pisał o mięseczku z grilla? Ha,ha! No co, no co, no co ja takiego napisałam?! Podczas gdy pisałam o rybie, Ty próbowałaś sprzedać mi numer z żeberkami! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:59 ga napisał(a): > Tylko sprawdzałam, czy nie przysypiasz! No tak, uaaaaa, obudziłaś mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 11:48 A pomidorki takie ostre, a bazylia świeża! I tak jak Gofcia pisze, wszystko drobno i na oliwce podsmażyć(dusić?)! A pesto: Bazylia, oliwka, orzeszki - do miksera. Mniaaam! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:08 tak jest :) pesto to jest to - ale jesli brak nam skladnikow, zawsze mozna kupic w sklepie :) a ja dzisiaj machnelam danie jednogarnkowe - cukinia, pieczarki, pomidory, papryka, cebulka + przyprawki ...pychotka :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:24 Smacznego! A może coś ekspresowego, jakiśpomysł?... Bo ja przez najbliższe 2 tyg. będę zabiegana do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:29 gosia! takie danie jednogarnkowe to danie ekspresowe - wrzucasz do gara i sie samo robi ;) jesli chodzi o ten makaron z sosem...ostatecznie mozesz kupic pomidory w puszcze - dodac bazylii, sosu sojowego, czy ulubionych przypraw i gotowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:41 hahaha ...smacznego :) wiesz co kiedys wyczytalam? chodzi o potrawy ktorych spozywanie powoduje ze czlowiek ma lepszy humor - i tam byl MAKARON :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:48 No proszę! Mam nadzieję, że to nie placebo ;) Aha, czy na tej liście były też napoje? Jeżeli zabrakło tam piwa, to ktoś się pomylił ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:50 hahaha...gosia...nie samym piwem czlowiek zyje ;) o ile pamietam byla tam jeszcze ostra papryka :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 15:56 Ha, ha, to zrozumiałe, po ostrej papryce dobrze jest przepłukać gardło pifkiem ... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 16:02 Z jednogarnkowych preferuję chilli- ale takie mniej ostre. Oczywiście zawsze cały gar, żeby było na dłużej, a potem i tak wszystko zżeramy na raz, więc ekonomicznie to nie wychodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Wątek kulinarny 01.07.02, 16:10 hahaha...ga...swieta prawda...ja sobie tez tak obiecuje jak mieszam w tym wielkim garze ze jutrzejszy obiad mam z glowy... Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Jak się robi chilli (n/t) 01.07.02, 16:17 Może być wołowinka, ale nie musi, dwie duże cebule, cztery papryki w różnym kolorze(ważne), kostka rosołowa, chilli, papryka słodka, dwa ziemniaki w kostkę to wszystko, podsmażyć i poddusić w rosole. Mniaaaam! Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 16:21 zapomniałam o najważniejszym!!! Czerwona fasola i kukurydza z puszki!!! Jak mogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 16:24 Ok, ok, nie ma sprawy. Dzisiaj i tak makaron. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 16:24 znaczy sie chilli con carne? ;) gosia...jutro bedziesz miala swietny humor, no wiesz...to jest pikantne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 16:28 No tak, a na razie spadam, bo zgłodniałam ;))) PS. ja lubię wszystko pikantne, kiedyś kolega dorwał siędo nojego sosu chilli, i wściekał się na mnie, że kanap kęmusiał wyrzucić. Może pomylił z ketchupem ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 20:10 Was chyba pokręciło, co Wy z tymi przysmakami tu wyjeżdżacie, a suchary i woda nie starczy? Co to za obżarstwo oj nieładnie!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Gosiaaaa!!!! 01.07.02, 20:16 taaaaaak?...no to ja moze przypomne te kolacje ktorej menu wybieralismy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 02.07.02, 08:34 O chlebie i sucharach każe nam wegetować, co za ludzie! Tak, tak, gofcia, przypomnij... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Gosiaaaa!!!! 02.07.02, 11:06 gofciu ale to było co innego:) najpierw to miała być kolacja we dwoje, no ale że my nie sobki, to zaprosiliśmy wszystkich:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 09:07 wszystkich, którzy w tym czasie byli na forum Przemyśl, a menu, palce lizać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 09:42 Gosia byliśmy w restauracji francuskiej Cyrano de Bergerac, a menu możesz sama sprawdzić, za dużo pisania: www.cyranodebergerac.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 10:18 No proszę, ale sobie dogadzacie! Wykwintne żarcie, a sądząc po księdze gości - niezłe towarzystwo. Dajcie znać, jak będziecie chcieli powtórzyć wypad. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 12:04 Najlepiej kolacja, teraz w tym upale w dzień jeść się nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Gosiaaaa!!!! 03.07.02, 12:18 20.00 odpowiada? jeżeli tak to robimy rezerwację:) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Gosiaaaa!!!! 04.07.02, 12:15 mhmmmmmhrrrmmm....kolacja w cyrano...kiedy? o ktorej? ide robic sie na bostwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 04.07.02, 12:38 Wieczorem! Ok 20, wtedy się ludzie złażą, ale zarezerwować trzeba wcześniej. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Gosiaaaa!!!! 09.07.02, 11:39 czy to aby nadal watek kulinarny? ... jak tam gotowanie idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 09.07.02, 12:34 Właśnie! Rzuć propozycją, nie mam pojęcia, co dziś na obiad ugotować! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Gosiaaaa!!!! 09.07.02, 15:42 Na taki upał, chłodnik jabłkowy z grzankami - smacznego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Gosiaaaa!!!! 09.07.02, 19:22 wook - wyjales mi to z garnka ;) gosia...jak jest tak goraco to sie jesc nie chce...dlatego - najlepsze lody dla ochlody :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 10.07.02, 10:16 Dla ochłody wolę pifko z lodówki. ;))) Dziś kalafior z wody, jutro coś w tym stylu, jeszcze pomyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Gosiaaaa!!!! 10.07.02, 10:29 Może też być fasolka szparagowa z tartą bułeczką:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Gosiaaaa!!!! 10.07.02, 10:54 Ano, może być. Ewentualnie brokuły i jakiś sos. Odpowiedz Link Zgłoś