Dodaj do ulubionych

czrwony permin(nie autka)

27.09.13, 21:46

www.liveinternet.ru/users/4846151/post292876556/

9
Obserwuj wątek
    • inna57 Halinko 28.09.13, 01:53
      Sądzę że w imieniu nas wszystkich
      https://www.zet.edu.pl/sites/default/files/galerie/dziekujemy.gif
      • szmatka-gratka Re: Halinko 28.09.13, 22:20
        https://www.gifyagusi.pl/wp-content/uploads/2013/08/dziekuje_roza1.gif
    • bel874 Re: czrwony permin(nie autka) 30.09.13, 12:23
      Śliczne,chętnie je zrobię.Bardzo dziękuję za wzorki. Mam pytanie czy ma pani może takie z niebieskim motywem? Jeśli tak to proszę o podzielenie się na gazetowy.
      Pozdrawiam, Iza
      • inna57 Re: czrwony permin(nie autka) 30.09.13, 12:57
        Tych z niebieskim wszyscy szukają od kilku lat. Oryginały można kupić w Hobby studio ale cena jest wysoka.
        • marysia191 Re: czrwony permin(nie autka) 30.09.13, 19:08
          Ja też bardzo dziękuję!!! smile
          • szmatka-gratka Re: czrwony permin(nie autka) 14.10.13, 15:57
            Kochane,a czy macie/znacie numerki mulinek oznaczone numerem 8 i 9 ?
            f15.ifotki.info/org/0de46196e158ffee14a1ffe7baef601f5d5467162762120.jpg
            • kabe5 Re: czrwony permin(nie autka) 16.10.13, 08:08
              sprawdź czy pasują:
              DMC 3023 dla (8)
              DMC 646 dla(9)
              - niestety nie pamiętam już z jakiego klucza korzystałam dobierając te numery i najgorsze nie wiem gdzie go zapisałam

ja z tymi Perminkami mam inny problem - otóż chciałabym wyhaftować je w takich samych kolorach jak "czerwone autka" czyli szarych a nie szarozielonych.
              nazwy kolorów są takie same ale brakuje kilku i tu jest moja prośba może ktoś podpowie smile

a to kolory jakimi ja haftowałam autka (numery z aktualnych schematów):
              red-(1)-666;
              dark red-(3)-902
              light grey-(8)-186
              grey-(9)-318
              dark grey-(10)-317
              black(11)-310

z nadzieją że mój wpis będzie przydatny - pozdrawiam - Basia
              • szmatka-gratka Re: czrwony permin(nie autka) 17.10.13, 00:45
                Dzięki Kabe smile
                Jeszcze nie patrzyłam na kolory,ale mówisz,że są szarozielome?
                To ja się pisze na szare........
                • szmatka-gratka Re: czrwony permin(nie autka) 17.10.13, 00:58
                  Basiu może tabela konwersji nici DMC i inne pomoże dobrać Ci kolorki?
                  Tabela konwersji nici dmc znaduje się na chomikach.
                  www.google.pl/#q=tabela+konwersji+nici+dmc
                  Mam też gdzieś tabelkę,ale oczywiście,jak się szuka to diabełek ogonkiem skutecznie zakrywa smile))
                  Może w dzień znajdę czas, by popatrzeć i porównać kolorkismile
                  • kabe5 Re: czrwony permin(nie autka) 17.10.13, 13:17
                    wiem że stron z tabelkami jest wiele, ja myślałam że korzystałam z tej:
                    www.cyberstitchers.com/stitching_tools/floss_conversion_charts/sullivans_to_dmc/sorted_by_name_ascending/
                    ale jak po latach zaczęłam sprawdzać to okazało się że chyba jednak nie, jak piszesz .."diabełek przykrył"..
                    pewnie jak wyhaftuję w innych odcieniach to znajdę - pozdrawiam i polecam się pamięci - Basia

• szmatka-gratka Re: czrwony permin(nie autka) 17.11.13, 02:24
                      kabe,z dobieraniem kolorków jestem kiepska.
                      Może gdybym wcześniej zrobiła autka,to może łatwiej by mi poszło a tak to nie mam porównania.
                      Zaczełam pierwszy z tych kolorków podanych w schemacie i tych dwóch od Ciebie.
                      Za parę dni wrzucę zdjęcie ( 14 -1321) dach mi został do zrobienia,to zerknij wtedy, jak wygląda z tych mulin obrazek.
                      tu
                      chomikuj.pl/Gra-tka/Galeria
                      w folderze "Na tamborku"
                      • kabe5 Re: czrwony permin(nie autka) 18.11.13, 08:05
                        zerknij do poczty - Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka