Dodaj do ulubionych

Certus - pediatra

16.03.10, 08:43
Czy ktoś zapisał dziecko do poradni pediatrycznej w Certusie i może
coś o niej napisać? Czy warto? Jacy są pediatrzy?
Bardzo nie podoba mi się nowa siedziba przychodni Diagter gdzie do
tej pory chodziłam z dziećmi a lekarzy też szczególnie nie żal więc
zastanawiam się nad zmianą. Ale nie chcę wpaść z deszczu pod rynnę.
Czy ktos może cos poradzić?
Obserwuj wątek
    • misia476 Re: Certus - pediatra 18.03.10, 18:16
      Certus , nie wiem jak pediatria,ale dla dorosłych ,
      tej nowej na ul. Poznanskiej to nie polecam, a wrecz
      przestrzegam !!!, po poludniu na dyzurach lekarki zaraz po
      studiach, miałam zadrapanie i poczatki zakarzenia , palec
      spuchniety, cały czerwony opuchlizna powieksza sie na dłon i co
      dostałem ??? antybiotyk ale maść do stosowania zewnetrznego !!!
      zadnych przeciwtezcowych itp,

a jak bylam to przyszedł chłopak miał cisnienie prawie 200,a ta
      zmierzyla mu cisnienie i przepisala tabletki, Niestety juz o
      osluchaniu serca to zapomniała !!!,

Pewnie wiekszosc z nasz wie wiecej co robic w takich przypadkach,
      niz no wlasnie.

Wiec nie polecam !
    • effekt_46 Re: Certus - pediatra 29.04.10, 20:21
      Zapisałam dziecko - już na początku stycznia. Jestem po kolejnej
      wizycie u pediatry - pana doktora Szczepana Grabarka. Jest to lekarz
      ze wspaniałym podejściem do młodych pacjentów. Moje dziecko tak go
      polubiło, że najchętniej chorowałoby co drugi tydzień. Oby było
      więcej takich LEKARZY przez duże "L"!!!
      • chupacabra85 Re: Certus - pediatra 03.02.11, 13:08
        Jestem dokładnie tego samego zdania. Przepisałam w tym tygodniu córkę z Diagter-a do Certusa. Byłyśmy dopiero na 1 wizycie, trafiłyśmy do Pana Grabarka - wspaniałe podejście, spokojnie, dokładnie i z sercem.
        • czarmo Re: Certus - pediatra 05.02.11, 22:40
          I ja także popieram. Bardzo sympatyczny lekarz, z dobrym podejściem do pacjentów i... rodziców.
      • tsunami1 Re: Certus - pediatra 24.03.11, 14:52
        Pan Grabarek jest totalnie niedouczony. Posługuje się google. Nie ma pojęcia o szczepieniach, leczeniu, alergii, boi się zaglądać dziecku do gardła. T-R-A-G-E-D-I-A

Jak zmienią lekarza to chętnie wróce. Z resztą poczytajcie o grabarku. W internecie jest sporo informacji na temat jego pracy na krysiewicza. Ogólnie w certusie oszczędzają na kasie. Sami lekarze po studiach, zero profesjonalizmu. Odwalili piękny budynek, a oszczędzają na lekarzach. To dziwne, bo na Wojska Polskiego pracują naprawde wspaniali lekarze. Nie rozumiem tego.
        • perelkakz Re: Certus - pediatra 27.03.11, 13:53
          Podpisuje się pod tym całkowicie.U mojego synka dr Grabarek nie rozpoznał zapalenia oskrzeli....TRAGEDIA
    • chupacabra85 Re: Certus - pediatra 11.05.11, 10:57
      Ja polecam z czystym sercem. Nie ma problemu ze skierowaniem do specjalisty, na badania, Pan Doktor spokojnie wysłuchuje rodziców, tłumaczy, ma wspaniałe podejście do dziecka. Każdemu może zdarzyć się mylna diagnoza, ma prawo do błędu, zmęczenia. Lekarz to też człowiek. Jak dla mnie nie ma porównania z Diagterem, zarówno pod względem obsługi i dostępności rejestracji jak i oceny lekarza Pediatry.
    • seidhin Re: Certus - pediatra 30.05.11, 19:22
      a ja póki co polecam :) tzn nie przechodziliśmy jeszcze żadnej poważniejszej choroby od dwóch miesięcy odkąd córka jest tam zapisana - tylko jakiś katar i mała wysypka, więc nie wiem jak sobie poradzą z poważniejszą diagnozą jakby co.
      ale jak dotąd cała trójka, z którą mieliśmy tam do czynienia była ok - np pierwszy raz się zdarzyło, że mała sama pokazała gardło z własnej woli - bo lekarka - dr Bogna się nie spieszyła, tylko zagadała i namówiła ze spokojem :) i panowie też z cierpliwością podchodzą i sympatycznie.
      zupełnie inne podejście niż w większości nfztowych przychodni.
      • panna_porzeczka1 Re: Certus - pediatra 08.08.11, 14:54
        Zgadzam się z opinią :) Byłam z moją małą już kilka razy u dwóch różnych pediatrów w swarzędzkim certusie bo mieszkamy niedaleko na os. czwartaków i rzeczywiście wizyta przebiegała bez pośpiechu, lekarz przykładał się do tego co robił, próbował nawiązać kontakt z dzieckiem i zyskać zaufanie. Bardzo spodobało mi się takie podejście. Następnym razem na pewno pójdziemy raz jeszcze do certusa! Wiem, że dziecko jest pod dobrą opieką, a lekarz nie zapisuje byle czego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka