katarzynka.katarzynka 22.08.05, 19:08 Peoszę, podzielcie się opiniami na temat ośrodków prawa jazdy w Częstochowie. Chodzi mi o atmosferę, wykladowców, instruktorów, ceny ita... Dziękuję k.k Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynka.katarzynka Re: Kursy prawa jazdy 22.08.05, 19:08 katarzynka.katarzynka napisała: > Peoszę= Proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadya Re: Kursy prawa jazdy IP: *.107.inds.pl 22.08.05, 19:13 nie idz do ABESU.miesci sie on za domem ksiecia ale nazwy ulicy nie pamietam.jest beznadziejnie,atmosfera do bani,instruktorzy tez,nic nie ucza.ja dzien przed egzaminem dowiedzialam sie dopiero paru rzeczy od mamy.ale zdalam:))bardziej przez farta niz przez to ze cos umialam.chociaz mama mnie lepiej nauczyla od nich.lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewik Re: Kursy prawa jazdy IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 22.08.05, 19:37 Trzymaj się z dala od kursów organizowanych w "Norwidzie". Porażka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Kursy prawa jazdy IP: *.com / *.strefa.com 24.08.05, 11:36 nie polecam osrodka START chodziłem tam totalna lipa nic mnie nie nauczył ten instruktor. musialem brac lekcje dodatkowe i dopiero cos drgneło Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Kursy prawa jazdy 15.09.05, 13:00 Potwierdzam. Jazdy w STARCIE polegają na wożeniu instruktora po mieście bo musi coś załatwić albo na holowaniu auta kolegi instruktora. Instruktor idzie sobie załatwić sprawę a ja czekam w aucie. W ten sposób z 20 godzin które powinienem wyjeździć jakieś 3-4 przesiedziałem w aucie. Do tego plac - ja jeżdżę a instruktor zamiast mówić co robię źle to sobie patrzy jak facet kosi trawę na stadionie rakowa. Nie wspomnę już o tym że jazdy mam umówione powiedzmy na godzinę 15, czekam pół godziny a instruktora nie ma. Na następnych zajęciach mnie pyta dlaczego nie przyszedłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:54 możesz napisac dokladniej co bylo nie tak...? zamierzam tam isc, 5 moich znajomych tam chodzilo, wszyscy sobie chwalili, wszyscy zdali za pierwszym jak chcesz to możesz napisac na dark_ness@o2.pl pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:51 powyższego posta kieruje od Nadya-i mialem na mysli OSK ABES. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadya do Tomka IP: *.107.inds.pl 26.08.05, 19:01 zarzutow mam kilka co do abesu.otoz pani na wykladach prowadzi go w dosc dziwny sposob,bo non stop gada jak nakrecona,pozniej kaze robic jakies testy,ktorych nikt nie robi.i to koniec wykladu.malo co z nich wynioslam.a poza tym caly czas cos popija-to kawe to herbate,i boli ja glowa.a na jazdach to juz w ogole hardcore.mialam z 2 instruktorami-jeden byl w miare ale milam z nim tylko pare godzin-taki gruby.ale ten irek fraczek,wlasciciel jest barzdo dziwny.nic mi nie mowil,jak jechac,czemu hamuje,po prostu nic.kazal jechac ale nie mowil co robie zle,wiec jechalam i nawet nie wiedzialam jakie mam bledy.ogolnie sa nieprofesjonalni i takie tez opinie slyszalam.na placu mnie zostawial i bylam sama i kompletnie nic nie wiedzialam.zdalam za 2 razem.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: do Tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 19:00 Nadya a możesz podac nazwisko tego "w miare" instruktora i auto na jakim jezdzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadya do Tomka IP: *.107.inds.pl 05.09.05, 08:55 qrde,nie pamietam,ale on jest taki gruby i jezdzi biala micra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: do Tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 20:21 A jak ci napisze nazwiska wszystkich instruktorów z abesu to sobie przypomnisz?? Bo ja znowu mam ich wizytówke a nie wiem który jest który...;-) S. Kalwik, W. Błaszczyk, M. Czajkowski, H. Rezler, J. Kielar, A. Leszczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 00:03 ja chodzilam do abesu i uwazam ze bardzo mila atmosfera tam jest dobrze tlumacza i przede wszystkim wszytsko a jesli ty sie czegos dowiedzialas od mamy to najwidoczniej jestes glupia i nie sluchalas co ta pani tam mowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedno piwo Re: Kursy prawa jazdy IP: 212.87.240.* 22.08.05, 19:58 Z całą odpowiedzialnością moge polecic pana Wojtka Błaszczyka, w bramie w I alei, przed seką (idac w strone JG)po wejsciu w brame odrazu na prawo, pan Wojtek jest o pelnych godzinach. Atmosfera SUPER, małe grupy, kameralnie, uczy sie wszystkiego a nawet wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia.z Re: Kursy prawa jazdy 22.08.05, 20:28 Ja z całego serca polecam "Lokusa" na Garibaldiego (zaraz w kamienicy po lewej stronie filharmonii). Cena za kurs kategorii B to 900 zł + 50 za badania. Pan wykładający teorię bardzo miły i zabawny co ułatwiało naukę. Zajęcia odbywały się 2 razy w tygodniu po 2,5 godziny, więc bardzo szybko uporałam się z teorią. Praktykę odbywałam na Micrze, innej opcji nie ma, ale ja nie narzekałam. Ze względu iż samochód należy do ośrodka, a nie jest prywatną własnością instruktowa nie narażałam się na jakieś krzyki przy popełnianych przeze mnie na początku błędach. Ogólnie nie pamiętam aby instruktor kiedykolwiek podniósł na mnie głos, tłumaczył wszystko jasno i rzeczowo i naprawdę potrafi nauczyć. Z moich znajomych którzy chodzi tam na kurs, dwoje zdało za pierwszym razem, a ja i chłopak mój za 2. Szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polecam:) Re: Kursy prawa jazdy IP: *.man.czest.pl 22.08.05, 20:36 ja natomiast polecam świetny ośrodek w którym mozna zrobic bardzo szybko kurs i do tego porzadnie,kurs kosztuje ok.1000zł.Podam numer tel. 602573606,szczerze polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
paula242 Re: Kursy prawa jazdy 22.08.05, 21:42 Ja polecam ośrodek MIREX na Śląskiej.Bardzo miły wykładowca,a instruktor jeszcze milszy.Ma anielską cierpliwość ,śpiewa podczas jazdy ,wogóle potrafi zosładować napięcie.Nazywa się Robert Stala,naprawdę polecam nie będziesz żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:49 Ja chodziłam na kurs do ośrodka Który mieści się w pierwszej bramie za Placem czerwonum idąc w stronę kina. Atmosfera na teorii i jazdach była fajna, czasami aż nadto. Na teorię chodziłąm kiedy chciałam, dziennie nawet miewałam po 4 godziny,bywało tak że byłam tylko jedna, dlatego mnie cała uwaga była poświęcona, jazdy też miałam często- codziennie. W skutek czego po upływie ok 2 miesięcy byłam już po kursie, a niebawem i po egzaminie (za pierwszym razem). instruktorzy podpadli mi troche na ostatniej jeździe no ale....powiedzmy że tego nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:35 Szczerze nie polecam tzw. wolnego strzelca ktory nie ma swojej szkoly a tylko mozna u niego wykupic jazdy.Nazywa sie Leopold Kulisiewicz.Startuje z placu Daszynskiego o ile dobrze pamietam.Tego obok kosciola sw.Zygmunta.Jego brat (to samo nazwisko ale na imie Witek) jest super ale Lolo :/ pozostawia wiele do zyczenia jak uczy i w dodatku podnosi glos na kursantow az za bardzo.Wysmiewa kursantow w ich obecnosci do innych instruktorow i inne cuda ale najwazniejsze :mlode,zgrabne,naiwne itp przyuczy "inaczej" Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka.katarzynka Re: Kursy prawa jazdy 25.08.05, 08:43 Ten ośrodek nazywa się "Auto-Stop" i tak się właśnie zastanawiałam nad nim, bo po pierwsze będę miałą blisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.k Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:05 Podnoszę wątek, żeby nie umarł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kursy prawa jazdy IP: *.com / *.strefa.com 24.08.05, 11:31 ja chodzilam do osrodka ADROM PRZY UL. BOTANICZNEJ 28. SZCZERZE POLECAM ATMOSFERA SUPER MIŁA, INSTRUKTORZY TEZ BARDZO CIERPLIWI a co wazne zajecia sa dopasowywane do potrzeb klienta. zdalam za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Kursy prawa jazdy IP: 80.48.243.* 24.08.05, 14:25 Polecam ośrodek szkoleniowy "Seba" przy warszawskiej 3/3 super ludzie, a ceny tez przystepne. sama chodzilam tam, i dzieki instruktorowi zdalam prawko za 1 razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 17:50 również gorąco polecam "sebę", bardzo fajny instruktor sebastian. trafiłam do niego po "nauce" u wojciecha kozińskiego, który ma szkołę bodajże na worcella. pana kozińskiego zdecydowanie NIE polecam. nauka jazdy to głównie krytykowanie błędów, nawet jesli nie zostały popełnione.w.g niego wszystko robiłam źle i ciągle potrzebowałam dodatkowych godzin, typowy naciągacz. manewrów uczył strasznie długo i wolno (tzn. chodzi mi o poznawanie manewrów na kolejnych lekcjach)robił z tego straszną filozofię, i tak zawile tłumaczył, że prawidłowe parkowanie itp. wydawało się nieosiągalne. lekcję kończył 10 minut wcześniej itp. w końcu wkurzyłam się bo krytyka i olewanie klienta mnie nie motywuje do działania i zrezygnowałam z jego usług. gdy trafiłam do sebastiana okazało się że radzę sobie całkiem nieźle. zwracał uwagę na błędy ale też potrafił dostrzec postępy, jednym słowem zmotywować.szybko nauczyłam się bez problemu manewrów na placu, okazało się że wcale nie są takie trudne. serdecznie polecam jego ośrodek !! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Kursy prawa jazdy IP: 80.48.243.* 25.08.05, 18:38 To prawda u Sebastiana można było się wiele nauczyc. zwracał uwage na błędy i potrafil wytumaczyc co trzeba zrobic by ich nie powtorzyc. Rowniez chwalil za postepy. a plac dzieki niemu tez nie stawal sie problemem. Wiec goraco polecam Osrodek szkoleniowy Seba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafallski Re: Kursy prawa jazdy IP: *.trustnet.pl 24.08.05, 14:58 Ja moge polecić ośrodek przy ulicy Prusa na Rakowie. Nie pamiętam nazwy ośrodka niestety :( Dzielnica niezbyt ciekawa, ale dobrze uczą. Jako instruktora polecam p. Adama Konia, młody, wyluzowany człowiek, nie wprowadza stresującej atmosfery podaczas jazdy, nawet jak coś się schrzani nie wydziera się na Ciebie tylko wszystko tłumaczy i mówi co zrobiłaś źle. Po jego naukach zdałem za pierwszym razem :D. Swoją drogą to radzę się spieszyć bo od 3 października drożeją egzaminy na prawko- z 94 zł do 185!!! Smykarstwo :/ Pozdrawiam i życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka.katarzynka Re: Kursy prawa jazdy 25.08.05, 08:40 Między innymi dlatego się teraz decyduję, żeby nie przepłacać później. P.S. Rafał z CC? To ty? :) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka.katarzynka Re: Kursy prawa jazdy 25.08.05, 08:41 eee to nie ty, bo wczoraj byles w pracy przeciez :) sama zapytalam- sama odpowiedzialam, samowystarczalna jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki 87 Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:47 nio ja akurat bym sie sprzeczała czy on jest takim dobrym instruktorem .... miałam u niego jazdy,,, i akurat mało co tłumaczył tylko gadał ;o/ i niestety tak wyszło ze juz 3 razy oblalam ,, i na dodatek wprowadzil mnie w bład kiedy podczas egzaminu do niego zadzwoniłam !!! wiec ja NIEPOLECAM pana Adama Koneckieco !!! pozatym osrodek przy prusie jest lipny jak niewiem co !!!!!!!!!!!!!nawet teorii nie umia wykładac porzadnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.k Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 09:45 Napiszcie mi jeszcze, jeśli możecie, czy w tych ośrodkach, do ktorych chodziliście była możliwość indywidualnego ustalania godzin (chodzi mi nie tyle o jazdy co o teorię). Tak jest np. w Auto- Stopie na Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:11 No właśnie ja tam chodziłam (chyba) nie pamietam jak się nazywał ten ośrodek, ale jesli on jest za Placem Czerwonym to tak. Tam można chodzić na teorię kiedy się chce, podpasowują się pod kursanta. Nie ma jakiś sztywno ustalonych godzin. Pracują chyba od 11.00-17.00 a w poniedziałek od 12.00(coś koło tego).Ale z tym chodzeniem na teorię kiedy się ma czas to fajna sprawa, dzieki temu można szybciej odbyć kurs. Z tego co pamietam, to ja siedziałam tam dotąd dopóki pupa mnie nie bolała (mają twarde krzesełka:-). Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Kursy prawa jazdy IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 26.08.05, 09:07 Chodzę na teorię do "Seby" na ul. Warszawska i tam właśnie jest możliwość indywidualnego ustalania sobie godzin teorii. A jazdy oczywiście też. nIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK SKRACANIE WYKŁADÓW CZY OGRANICZANIA GODZIN, A ATMOSFERA FAJNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:17 Ja mam zamiar zrobić kurs w ośrodku w Aleji N.M.P. 14 na wylocie ul. Piłsudskiego. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:29 ktos tu juz wspommnial o szkole na starym rakowie na ul. prusa osrodek nazywa sie skot i wiarus i moge szczerze polecic ja jezdzilem z Mariuszem swietny gosciu wszytsko ektrsa tlumaczy nie boi sie o samochod poza tym zawsze mozna z nim milo pogadac czas szybko leci plac manewrowy to z nim banal wyklady prowadzone luznie sympatyczna atmosfera polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 18:42 JA CHODZILEM NA PRAWKO DO "SEBY" JEST TAM SUPER ATMOSFERA I WSZYSTKO JEST PROFESJONALNIE ZROBIONE. NIE POLECAM "ADROMU" PODOBNO BARDZO SIE TAM DRA TAK MI KOLEGA POWIEDZIAL ZRESZTA CI CO TAM CHODZA CZY CHODZILI MOGA COS NAPISAC NA TEN TEMAT. JA PROPONUJE "SEBE" WARSZAWSKA3/3 JEST SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doti Re: Kursy prawa jazdy IP: 195.116.125.* 04.09.05, 21:58 Jeśli chodzi o indywidualny tok nauczania to polecam FORMAT ul.Nowowiejskiego 6 świetni wykładowcy,lużna atmosfera,cena 950zł.(jeśli się nie zmieniła)ale najważniejsze że bardzo dobrze przygotowują do egzaminów dzięki czemu jest duży procent zdawalności.Auto do wyboru Corsa lub Mikra- pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 10:24 Ja chodziłam na kurs do OSK "SEBA" na Warszawskiej i muszę przyznać, że nie żałuję:))Na wykładach była bardzo miła i sprzyjająca nauce atmosfera, więc część teoretyczna nie stanowiła dla mnie problemu. A jazdy - sama przyjemność bycia za kierownicą. Trafiłam na sympatycznego instruktora Sebastiana, któremu zależało na tym, aby kursant bezstresowo opanował "jazde na czterech kółkach" i co tu dużo mówić... on ma wspaniałe podejście do zestresowanych przyszłych kierowców, potrafi nauczyć, a to przecież jest najważniejsze. Dla mnie dużym udogodnieniem było to, że to ośrodek dostosowywał się do godzin najbardziej mi odpowiednich. Tak więc w miłej atmosferze, bez stresu i w przystępnej cenie udało mi szybko ukończyć kurs i zdać prawko za 1. razem!!! Z cała pewnością jest to ogromna zasługa "SEBY":))) Gorąco polecam ten ośrodek, bo naprawdę warto zapisać się na Warszawskiej 3/3 na kurs!Zresztą sami możecie się przekonać, czy te wszystkie pochwały są prawdziwe:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Kursy prawa jazdy IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 10.09.05, 20:26 W ramach "Seby" kończyłam teorię, a teraz jeżdżę sobie z instruktorem to tu to tam............. I "Sebę" polecam. Jak to fajnie jest słyszeć telefony bezpośrednio do instruktora typuZDAŁEM1 ZA PIERWSZYM RAZEM! A instruktor na to: Do zobaczenia na ulicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Kursy prawa jazdy IP: *.com / *.strefa.com 13.09.05, 14:45 Polecam osrodek ADROM. własnie chodze na kurs jestem bardzo zadowolona, zajecia odbywaja sie 2 razy w tyg. Miła i fachowa kadra.Cena kursu 900zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYLA KURSANTKA Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:24 ODNOSNIE"ADROMU"fajnie jest może na zajęciach teoretycznych. ale zobaczysz jak przyjemnie jest na jazdach jak bedzie sie pan instruktor na tobie wyżywał i krzyczał. zreszta ta opinia wyżej skąś sie wzięła a ja ją potwierdzam.JEŚLI LUBISZ MIEĆ LZY W OCZACH NA KAŻDEJ JEŻDZIE I CHODZIĆ NA JAZDY ZESTRESOWANA TO NAPRAWDE POLECAM "ADROM" A WSZCZEGÓLNOŚCI JAZDY Z PANEM ROMANEM A. Odpowiedz Link Zgłoś
flawless1 Re: Kursy prawa jazdy 15.09.05, 17:51 polecam Pana Śmietanę z ekonomika na augystyna.Świetny człowiek, nie stresuje co dla mnie jest najważniejsze, dzięki niemu zdałamm bo poprzedni instruktor.."pożal sie Boże"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzialenka Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:58 ja chodziłam na kurs do "słowackiego", zajęcia odbywały sie codziennie po półtorej godziny, więc dosyć szybko zleciały...:) jazdy miałam z panem Zbyszkiem. Instruktor naprawdę godny polecenia. spokojny, nie krzyczy na kursanta, fajnie sie z nim rozmawia, rzeczowo odpowiada na pytania. zdałam za drugim razem, ale tylko dlatego, że chyba byłam za bardzo pewna siebie i chyba "olałam" pachołki...;) pozdrowionka dla wszystkich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Era Re: Kursy prawa jazdy IP: *.111.inds.pl 15.09.05, 21:29 Najlepszym instruktorem jest pan Mirek z Mirexu. za błędy potrafi poddusić, ale ma bardzo pozytywną energię, którą naprawdę można wyczuć. z nim jazda to sama przyjemność.Kurs też był prowadzony doskonale.Polecam wszystkim. Panie Mirku jest pan super facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARITKA Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:52 witam! odnosnie kursów prawo jazdy zdecydowanie nie polecam "adromu" przy ulicy ogrodowej 6 > mialam doczynienia z jednym instruktorem dosc ze krzyczal na mnie to jeszcze mnie nic nie nauczyl. porażka totalna. zdalam za 4 razem po kilku jazdach dodatkowych. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 10:23 Ja odradzam Pana Dariusza Kuligowskiego OSK LUZ Cena 1000 + 50 za badania. Hmmm więc tak teoria 7 godzin (jedna dziewczyna przyszła tylko na 1 i juz jazdy) Po czym dał nam pirackie płytki z Encyklopedia ruchu drogowego i kazał sie wkuć. Jazdy na poczatku 1 na tydzien nie patrzac na to czy ktos mial kiedykolwiek jakis kontkakt z samochodem. A po 5 jezdzie namietnie wyzywa zepowinieniem juz sam jezdzic itd... Bardzo obraza wrzuca strasznie. Na placu nauka jest do niczego facet tylko opieprza nie ma podejscia. Wogule poczas mojej nauki wiecej czasu spedzał przy kursantach z innych szkół. Za pare dni egzamin a facet nie zrobił ze mna ani razu manewru ruszania z miejsca do przodu na wzniesieniu. A zdażało mu sie nie przyjsc na zajęcia albo podać inny termin a inny wpisac sobie do notatnika. Oczywiscie po tym gadka że to ja jestem głupi i zapominalski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qubus_1984 Re: Kursy prawa jazdy IP: *.trustnet.pl 18.12.05, 11:19 ...dltego powtorze raz jeszcze slowa wczesniejszych wypowiedzi : nie ma to jak prawko w SEBIE!!!!!!! (na Warszawskiej) teoria super, jzady jeszcze lepsze a plac to czysta przyjemność i co najwazniejsze milo i spokojnie!!!pozdrowienia dla Sebastiana Odpowiedz Link Zgłoś
novelka86 AM-CAR i FORMAT 18.12.05, 12:10 "AM-CAR"ma przemiłego instruktora jazdy(uczy na Corsie)Andrzeja Arendta/609646607,034-3170187/wprawdzie mieszka we Wręczycy(skąd i ja pochodzę:) i tam ma wykłady z niewielką liczbą osób a potem jazdy po Cz- wie=>kurs950zeta+50badania;ale za to na zasadzie współpracy można mieć wykłady w dowolnie dopasowanych godzinach w zachwalanym przez kogoś"FORMACIE"na Nowowiejskiego.Ja zaczynam chodzić tam na wykłady od pprzyszłego- przedświątecznego tygodnia:)Szczerze polecam!Wysoka zdawalność i pan Andrzej wykazuje naprawde super zaangażowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 14:27 a w "sebie"jaki jest auto?bo ja bym chciala corse ale nie wiem czy jest.musze sie zapisac aale jakos nie wiem gdzie dokladnie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Kursy prawa jazdy IP: *.bis / 212.244.80.* 18.12.05, 15:25 tak u Sebastiana jest Corsa. i polecam właśnie Sebastiana. na kursy możesz sie zapisac. na Warszawskiej 3/3, wejscie w brame i po lewej stronie. Pozdrawiam wszystkich co byli i sa na kursie u Seby. pozdro dla Sebastiana Odpowiedz Link Zgłoś
nieistotne74 Re: Kursy prawa jazdy 18.12.05, 19:48 Nie polecam Formatu... Wykłady... nazywa się to tryb indywidualny...a wygląda tak... przychodzisz na wykład a np. pani Kasia nawija coś co juz słyszałeś pięć razy bo akurat teraz jest najwiecej nowicjuszy... i czekasz tak z godzinę aż zacznie mówić coś nowego. Jeśli chodzi o jazdy... nie polecam p. Sławka ...histerycznie boi sie o swoją mikrę... i trzyma nogę na sprzęgle aby Ci przypadkiem samochód nie zgasł... podwozisz w trakcie jazd jego znajomków... stoisz w kolejkach do dystrybutora... bo zawsze mu braknie gazu. Nie masz też prawa dotknąć kluczyka w stacyjce. Startujesz spod Formatu... więc nie myśl że będziesz potrafił wyjechać z parkingu. Po 20 godzinach jazd nie potrafiłam samodzielnie ruszyć, ponieważ nie wiedziałam jak działa sprzęgło. Do tego facet chyba się nie myje... odczucia estetyczne i zapachowa - koszmar. Przed egzaminem poszłam na parking na Śląskiej koło Popartu i tam zaczepiłam młodego instruktora. Był przerażony moim brakiem wiedzy... Po kilku jadach z nim, zdałam egzamin... Uffff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co do kursów.... Re: Kursy prawa jazdy IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 26.12.05, 22:36 Teorię kończyłam u p. Sebastiana w : SEBIE" i nie żałuję. Ale potem jazdy z p. Sławkiem Góralem - wstyd dla firmy. Też panicznie boi sie o swoją Micrę, bardziej dba o podwozenie swoich kolegów niz sensowne wykorzystanie czasu przez kursanta. Potem jeszcze miałam kontakt z innymi instruktorami i zdałam prawko. Szanuję SEBĘ i p. Sebastiana, ale niech lepiej dba o swoja firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STYRLITZ Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 23:53 szczerze polecam OSK "e-ska" Pana Karolczyka ulica Kościuszki 10/12. Luzak jakich mało a i wytłumaczyć potrafi. Robiłem u niego 2 kategorie i nie kończe na tym.Anielska cierpliwośc do jazd, Dokładne tłumaczenie zapisów zakręconego kodeksu drogowego i nieuniknione talenty plastyczne kwalifikują tego człowieka do pierwszej klasy instruktorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MieszaneUczucia UCZEN (m.in) JARKA KAROLCZYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 03:15 Czytam ten watek i czytam, az doszedlem nareszcie do mojej szkolki na Kosciuszki 10/12. Na wstepie napisze, ze POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM ten osrodek pod pewnym jednak warunkiem - zastrzezenie, ze nie chce sie miec do czynienia z Jarkiem Karolczykiem! Ktos napisal pozytywna opinie na jego temat - albo to jego rodzina, albo on sam, jak ktos mu to co napisze przeczyta, to wcale sie nie obraze) Jazdy mialem z dwoma osobami (w ogole polecam jazdy z 2 osobami - naprawde jest to madre rozwiazanie, czego nie nauczy jeden, to nauczy drugi). Pierwszy z instruktorow to Marek Adrianowicz - po prostu super facet, zero stresu, z jednej strony podchodzil baaaaardzo na luzie i zawsze z humorem, z drugiej strony jednak nie byl poblazliwy i wskazywal bledy, zawsze jednak "dowcipnie", a nie krzyknal nawet, jak juz czekalem, ze mi sie dostanie :P Po prostu tak wyobrazalem sobie idealnego instruktora. Niestety, srednia nadrobil Jarek Karolczyk, o ktorego wadach moglbym napisac ksiazke!!! Wymienie je wiec: - po pierwsze (ale to moje odczucie) zachowywal sie, jakby robil laske, ze ze mna jezdzi, zero jakiegos zaangazowania - po drugie - o czym jeszcze napisze - WCALE nie zalezalo mu, zebym sie cos nauczyl - po prostu musial "odrobic" swoje - po trzecie - zawsze marudzil, ze musi sie ze mna umawiac po poludniu, ze wolalby przed poludniem, nawet przed moja szkola (propozycja godziny 7:00 rano nie byla nawet smieszna, lecz zalosna, rzeczywiscie, bardzo bylbym przytomny na tej lekcji) - po czwarte - ODWOZENIE DZIECI - podjezdzal z dziecmi, a ja dalej je wiozlem, zawsze ta sama trasa. Malo tego - zanim te dzieciaki sie wygramolily z tego samochodu juz czas mijal, a potem ZA KAZDYM RAZEM wyludzaly od ojca kase, co bylo wrecz pastiszowe, zeby sie prosic o 2 zlote "na kserowki"/ "na napoj"/ "na skladke"??? - po piate - bylem zestresowany i to strasznie, gdy jechalem sobie (byla to polowa kursu) a on ZAPISYWAL COS W NOTESIE!!! Znajac swoje "mozliwosci" czekalem tylko, az cos sie stanie :/ (na szczescie niepotrzebnie) - po szoste - pod koniec kursu zepsula sie jego Micra (o co nie mozna moze miec do niego pretensji, ale byl to fakt) i jezdzilem stara, chyba juz kilkunastolenia Corsa, ktora po prostu nie dalo sie jezdzic! - po siodme - czesto zalatwial swoje sprawy - kiedys poszedl do Ciucholandu (specjalnie napisalem gdzie, niech mu bedzie wstyd), skad wyszedl po 20 minutach - bez zakupow niestety, bo juz wiedzialem, co bym mu powiedzial :P - kurs przedluzyl o 10 minut, wiec o 10 bylem stratny, ale olalem. - po osme (choc do dzis nie wiem, czy to byl negatyw, czy moze jednak pozytyw) - na PRZEDOSTATNIEJ lekcji, kiedy powinienem szlifowac pacholki, wyjechal do mnie z tekstem "jedziemy do Kusiat" - DO KUSIAT!!! w GODZINE 2 strony!!! w tym postoj. A co w tym pozytywnego? To, ze chyba pierwszy i ostatni raz w zyciu jechalem "po wsi" 100 (slownie STO) km/h PO CIEMKU!!! - szczerze mowiac poniosla mnie wtedy mlodziencza fantazja i dopiero jak przyjechalem do domu zdalem sobie sprawe, co z tego moglo wyniknac, "stowka" stara corsa po takich dziurach po ciemku, moze teraz tragizuje, ale wlasnie przez takie sytuacje tylu ludzi ginie na drogach - po dziewiate - wiecie ile razy mialem na kursie zawracanie? RAZ, bo sie UPOMNIALEM!!! Pan Karolczyk liczac na dodatkowe lekcje (mimo, ze nie planowalem ich brania od poczatku) myslal, ze jeszcze ze mna zdazy. Gdy mi pokazal to zawracanie, powiedzial "no popatrz jakie proste, czego tu sie uczyc". Dodam tez, ze zawracanie mialem NA EGZAMINIE! - ale jak zdalem, to bedzie juz w podziekowaniach. Krotko mowiac dobrze, ze powstal taki watek, bo tu sie moglem "wyzyc" na Karolczyku, ktorego mam nadzieje nie spotkac nigdy na drodze, bo moze mi sie pomylic hamulec z gazem ;););) Teraz PODSUMOWANIE: Prawo jazdy zdalem za PIERWSZYM RAZEM. Teoria - 0 bledow Plac - z klopotami, ale zdany Miasto - bezblednie (jakby chcial mnie nawet oblac, to nie mial na czym) I tu wielkie podziekowania: Panu Adrianowiczowi (przekazane od razu po egzaminie), za przygotowanie do miasta i mojej Mamie, za przygotowanie do placu, bo gdyby nie to, to placu bym nigdy nie zdal! (Jak ktos jest zainteresowany, gdzie mozna sie pouczyc jezdzic na placu, zapraszam na gg - 3231100) Podziekowania tez dla tych, ktorzy doczytali to do konca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: UCZEN (m.in) JARKA KAROLCZYKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 03:17 W ramach "edyty" - zupelnie zapomnialem, ze przeciez teraz juz praktycznie nie ma placu, ja zdawalem jeszcze po staremu :) Jak ktos jednak ma jakies pytania do tego osrodka - zapraszam na gg 3231100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levy Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 00:31 Odnośnie kursów moge polecić Adrom.cena całkiem dobra,zajęcia teoretyczne ok,ale jest jeden kłopot jeżeli chodzi o jazdy-jest tylko jeden instrukor ktory nie wkurza sie,potrafi solidnie nauczyc i perfecjonista-ogolnie bardzo spoko koles.Sam z nim mialem,a moi znajomi mieli kurs z kim innym i teraz zaluja:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pcysia Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 15:17 Także polecamADROM przy ul.Botanicznej. Zajęcia teoretyczne nawysokim poziomie, a nie ma tam instruktorów którzy wrzeszczą na kursanta. Ja miałam jazdy z panem Piotrem K.-naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwoor Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 00:31 prawko zdawałem dwa lata temu w Adromie(tym na Botanicznej).Głównie dlatego że był najbliżej i że oferował najlepszą cene w mieście (wtedy to było 450 zł).Co do części teoretycznej to było tak jak być powinno-instruktorka powiedział co miała powiedzieć,a kto chciał to słuchał.Ja akurat słuchałem średnio,bo i tak kluczem do zdania teorii jest idiotyczne wkuwanie 490(?) pytań,z czym problemu mogą mieć tylko analfabeci. Jeżeli zaś chodzi o jazdy,to też było nieźle.Wtedy ośrodek miał zakupione nowiusieńkie Corsy,które chodziły jak marzenie.Nie wiem ile zostało z nich teraz ale chyba się jakoś trzymają :) Instruktorzy co prawda nie śpiewali,jak niektórzy pisali ale mnie tam w pełni odpowiadali-w aucie było spokojnie i można było spokojnie opanować plac i miasto.Jedyne co mi nie pasowało to fakt,że te dwadzieścia godzin miałem rozłożone na b.długi okres,ale to był tak wariacki okres(tuż przed popdwyżką),że jestem w stanie to zrozumieć. A tak w ogóle,to dam każdemu kandydatowi dwie ważne rady: Po pierwsze niech się zastanowi nad tym,czy ma tak zwane papiery na jazde.Nie każdy może być kierowcą i lepiej uświadomić to sobie przed opłaceniem kursu,a nie w trakcie jazd,kiedy to człowiek zaczyna się denerwować i obwiniać Bogu ducha winnego instruktora o brak kompetencji.Nie twierdze przez to,że instruktor nie ma żadnego znaczenia na to czy nauczymy się jeździć czy nie ale twierdzę że w 60% zależy to od naszych indywidualnych predyspozycji. Po drugie radze przystępować do egzaminu od razu po ukończeniu prywatnego kursu.Nie powinno się z tym zwlekać obiecując sobie że jeszcze troche siępoczeka i podszlifuje swoje umiejętności. To tyle z mojej strony p.s. byłbym zapomniał..Odradzam kursy wykupowane w Norwidzie.Jestem absolwentem tej szkoły i dotąd pamiętam,w jak komicznych sytuacjach znajdowali się kursanci,którzy plac manewrowy mieli namalowany na naszym boisku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levy Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:23 Ja mialem jazdy z panem Jurkiem K.-gośćiu pracuje od niedawna w Adromie,ale zna sie na robocie:) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:13 a ja w tym tygodniu chce isc sie zapisac do SEBY" slyszalam dobre opinie i tak jakos postanowilam.tylko nie wiem jaka jest cena?i czy wogole sa jeszcze miejsca jakies nie wiem bo nie znam sie na tym:) mooze jest ktos na czasie aha a jeszcze jest cos ze od naowego roku ma byc drozej?czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 14:49 Panu Sebastianowi w główce się już przewróciło-za dużo pochwał na forum. Dzwoniłam do niego ale "zastrzelił" mnie ceną-1400 zł, cena zmieniła się dzisiaj rano. Nie pójdę do niego. Może jest dobry ale nie lubię ludzi zachłannych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 22:35 JA DZIS BYLEM U "SEBY" I KOSZT PRAWKA TO 950ZŁ. NIE WIEM JAK TY TO SLYSZALAS. DZIWNA TA OPINIA KTORA TU PISZESZ. PRZEJDZ SIE MOZE OSOBISCIE. POZDRAWAM MARCIN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 09:55 marcin: ja sie tam musze przejsc osobiscie bo tez sie chce zapisac na prawko.a ty sie zapisales czy tylko byles zapytac o cene?aha a tam jest tylko tej instruktor Sebastian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:43 TAK ZAPISAŁEM SIE. Z TEGO CO WIEM JEST SEBASTIAN,SŁAWEK I MOZE KTOS JESZCZE ALE NIE WIEM DOKLADNIE BO NIE PYTAŁEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Kursy prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 10:45 dzwoniłam pod nr 361-57-51 i facet powiedział mi że kurs kosztuje 1400zł, po twoich postach zadzwoniłam dzisiaj ponownie i bardzo uprzejma pani udzielając mi wszystkich możliwych informacji powiedziała że kurs kosztuje 1000zł - nie wiem co o tym myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mMARCIN Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:44 TO MOZE ZLY NR WYBRALAS CZASAMI SIE TAK ZDARZA ZRESZTA IDZ SOBIE OSOBISCIE TO ZOBACZYSZ. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskierka Re: Kursy prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 01:17 Sebe poznałam jeszcze wtedy gdy pracował w ADROM na ul. Botanicznej. Niestety nie zgodzę się z powyższymi opiniami. Był bardzo krytyczny i miewał humorki, wtedy wydzierał się na kursantów. Podrywał zamożne kursantki pomimo, że miał dziewczynę. Teraz gdy ma własny ośrodek i myjnie samochodową w głowie mu się poprzewracało. Jestem pewna, iż większość pozytywnych komentarzy na tym forum sam napisał aby zdobyć klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Kursy prawa jazdy IP: 213.199.204.* 02.01.06, 16:43 Ja też uwazam że szkoła Seba to nie taka super szkoła. Chodziłam na kurs i instruktor mnie bardzo denerwował palił w samochodzie a ja bardzo tego nie lubie.Do kobiet ma dziwny styl bycia, erotoman gawedziaz jak lubicie jak was ktos zanudza głupimi gadkami to powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś