09.10.09, 07:18
https://kopalniawiedzy.pl/reptile/m/55/zolw-zielony-d19e59e3c46b99d098e89206d60966df.jpg

Suzi to żółwica,która przez 28 dni Suzie przepłynęła ponad 900 km!

Naukowcy przypięli jej nadajnik by śledzić jej włóczęgę.
Złówia odyseja

A MÓWI SIĘ,ŻE ŻÓŁWIE SA POWOLNE!!!
Obserwuj wątek
    • kendo Re: Suzi. 09.10.09, 10:59
      po ladzie tak,
      jednak w wodzie czuja sie jak rybkismile
      • tropem_misia1 Re: Suzi. 09.10.09, 16:27
        Niesamowite dla mnie jest gdy zwierzęta pokonują setki (od stuleci w to samo
        miejsce)kilometrów gnane instynktem .
        • kendo Re: Suzi. 09.10.09, 18:27
          instynk wrodzony,
          a myslalas o tych wypadkach,
          kiedy zdaje sie ze delfiny zawsze sa uwiezione na ladzie?
          kiedys chyba musiala byc tam woda i w genach sie jeszcze im
          niepoprzestawialo i plyna w piach i umierajasad
          • tropem_misia1 Re: Suzi. 10.10.09, 20:28
            O tym nie słyszałam.
            Smutne (:
            • sagittarius954 Re: Suzi Quatro ?? 10.10.09, 20:41
              Ta też była wytrwała , jak założyła takie obcisłe spodnie to nie powiem - r e p
              r e z e n t a c y j n a była big_grin
              Podobno żółwie są dobre a umiecie przyrządzać ? smile

• tropem_misia1 Re: Suzi Quatro ?? 10.10.09, 20:47
                Dobra jest!

• tropem_misia1 Re: Suzi Quatro ?? 10.10.09, 20:51

Żółwie dla mnie mnie niejadalne.To sympatyczne,nieszkodliwe,powolne stworki.

https://images25.fotosik.pl/70/fe837a1410981793med.jpg
                  • sagittarius954 Re: Suzi Quatro ?? 10.10.09, 20:58
                    a z tego to byłby niezły kotlet, aby tylko nie był plastikowy smile
                    Acha , nie mogę odtworzyć Suzi komp mi dęba staje na utworach z youtube , ale
                    wirzę że daję ostro czadu smile
                    • tropem_misia1 Re: Suzi Quatro ?? 10.10.09, 21:14
                      Specjalnie takiego wlepiłam,by zniechęcić do jedzenia żółwi big_grin
                      • sagittarius954 Re: Suzi Quatro ?? 10.10.09, 21:19
                        No tak , plastik nie smakuje mięskiem , a tej żółwicy jakiś medal trzeba na
                        skorupie przybić , niech wie że są jeszcze na świecie dobrzy ludzie big_grin
                        • marii51 Re: Suzi Quatro ?? 10.10.09, 22:45
                          ba,ba -Sagi
                        • tropem_misia1 Re: Suzi Quatro ?? 11.10.09, 07:26
                          Nie przybijemy,dlatego bo jesteśmy dobrzy smile)

Gdzieś słyszałam o "zupie żółwiowej"
                          • bret.2 Re: Suzi Quatro ?? 11.10.09, 21:39
                            Misia ! bardzo nie demokratyczne podejście : Albo jesteśmy mięsożerni i nie robimy wyjątków,albo jesteśmy dobrzy i wspaniałomyślnie doryjemy życie wszystkim stworzeniom .
                            • kendo Re: Suzi Quatro ?? 12.10.09, 11:44
                              i tu warto sie zastanowic,
                              czy ocalimy zwiaezatka,
                              gdyby tak,to i siebie chyba tez bo zaczniemy wiecej "trawki "
                              spozywac,co chyba wyjdzie nam na zdrowie,tym co nie sa uczuleni na
                              nic.
                              • bret.2 Re: Suzi Quatro ?? 12.10.09, 13:53
                                Tylko ze zastanawiamy się już dziesiątki lat i dalej "żremy swoich braci młodszych" zgodnie ze wskazaniami K.K. ze żyć trzeba zgodnie z odwiecznymi wskazaniami praw natury
                                • marii51 Re: Suzi Quatro ?? 12.10.09, 15:30
                                  możecie co chcecie- klikać- ale nie mogłam kawałeczka nawet zjeść
                                  króliczka którego ja hodowałam-
                                  mam tak od dziecińtwa- każda świnka zabita to wielka moja ropacz(o
                                  ile wiem, nie może odbywać się na moich oczach-jaka to choroba?
                                  wiadomo, że życie to karmienie dużej mojej rodziny-
                                  ale co ja mam się n/t to tylko ja to wiem!
                            • tropem_misia1 Re: Suzi Quatro ?? 12.10.09, 16:55
                              bret.2 napisał:

> Misia ! bardzo nie demokratyczne podejście : Albo jesteśmy mięsożerni i nie ro
                              > bimy wyjątków,albo jesteśmy dobrzy i wspaniałomyślnie doryjemy życie wszystkim
                              > stworzeniom .

Bert,muszę z Tobą się zgodzić.
                              Jemy i jesteśmy zjadani,to prawo natury.
                              Niektórzy mówią na to mądrze łańcuch pokarmowy.
                              • tropem_misia1 Tylko,że ja bym chciała 12.10.09, 17:04
                                odrobiny rozsądku w stworzeniach,które podobno zostały wolna wola obdarzone i rozumem.
                                Odłóżmy może na bok argumenty ludzi,których nie stać na taki luksus jak możliwość wyboru co zjeść na obiad.
                                Zastanówmy się nad bezmyślnością mordowania -bez potrzeby zwierząt dla ich rogów,kłów,futer czy penisów( Lekarstwa zawierające penisa jelenia zwiększają ponoć przepływ krwi.).

CZY WIESZ,ŻE W NIEKTÓRYCH RESTAURACJACH serwują bociany?.Za niebotyczna cenę.
                                Może mi powiesz po kiego?

Na pocieszenie dla samej siebie na koniec zacytuję :Schwycił wilk kozę.Minęło lat kilka
                                I koza zjadła z kopytami wilka.
                                • bret.2 Re: Tylko,że ja bym chciała 12.10.09, 20:40
                                  Misia : Dzięki za te myśli, refleksyjne, dowcipne i mądre.A wiersze tez do wątku pasują i są piękne ( szczególnie mnie trafiły pierwsze dwie czerwone zwrotki)Pasują do Ciebie jako myśliwego tropiciela !?
                                  • tropem_misia1 Dalej nie wiem, 12.10.09, 21:32
                                    czemu ktoś żre bociana?!

Snobizm?
                                    • tropem_misia1 a pod tymi 12.10.09, 21:34
                                      dwoma czerwonymi jest opisana moja fascynacja do "geograficznych "nazw
                                      księżycowych:smile))
                                  • marii51 Re: Tylko,że ja bym chciała 12.10.09, 21:34
                                    o bret--uaaa, jesteś misi oj---smile
                                    • marii51 Re: Tylko,że ja bym chciała 12.10.09, 21:34
                                      oj bret ciutke nas lubisz?
                                      • marii51 Re: Tylko,że ja bym chciała 12.10.09, 21:36
                                        jak misia tropcia-smile))))))))))))))))) ja brecham aż mi brzuch
                                        podskakuje------smile
                                  • marii51 Re: Tylko,że ja bym chciała 12.10.09, 21:40
                                    bret-daj poczytać misi pasujące zwrotki- nie bądż chitry-dajsmile
                                    • bret.2 Re: Tylko,że ja bym chciała 12.10.09, 23:14
                                      Przecież Ona podaje adres w swoim poście a ja określam jasno o które mi chodzi. Ale po zatem Marii mam serdeczna prośbę nie lobię być przypisywany do kogoś .Szanuje Misie za Jej mądre skojarzenia myślowe,Tobie wyraziłem uznanie za zaangażowanie dla forum ,ale to wszystko . Jestem wrażliwy na temat uszanowania intymności każdego człowieka .Mogę kogoś bardzo lubić a może nawet i podkochiwać się ale nie muszę tego prezentować na publicznym forum.Prószę nie Gniewaj się o ta uwagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka