sibeliuss 13.11.09, 00:32 Przepis bardzo prosty i plastyczny. Czy wybaczone mi będzie, że żadna marchwianka nie kłania się nawet do esencjonalnej pomidorówki z domowej roboty makaronem. Tak zwyczajnie, po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croc49 Re: Superzupa 13.11.09, 15:40 Zrobiłem i wylałem - jak dla mnie niejadalne :) ten smak będzie mnie prześladował jeszcze bardzo długo. Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
an99na Superzupa 20.11.09, 18:40 Niestety sam opis składników mi wystarczył by się zniechęcić: mięta+pomarańcza+ rosół marchewkowy to rzecz wybitnie "przerasowana". Bez urazy ale dla mnie byłby to emetyk. Pfuj! Quchnia jest nierówna - czasem jest coś fajnego, przeważnie jednak udziwnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mkw98 Pyszna 25.12.09, 10:40 Zupa jest pyszna. :-) Ja zrobiłam bez mięty, bo nie miałam, zresztą za miętą nie przepadam (chyba że zaparzoną do picia). Dzięki marchewce zupa ma obłędnie pomarańowy kolor, a dzięki pomarańczy obłędnie pomarańczowy smak i zapach. :-) Dzisiaj będzie znowu, na obiad świąteczny. Odpowiedz Link Zgłoś