tropem_misia1 17.03.10, 21:38 Wiosna idzie poprzez błota. Jeszcze zimno: śnieg raz słota. Już unosi dłonie drżące, by szło wyżej ciepłe słońce. Czule głaszcze wierzby kotki, pod stopami już stokrotki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropem_misia1 i idzie 17.03.10, 22:00 popatrz mój miły jaka ta trawa młodzielona toż to zakrawa na cud wiosenny popatrz mój miły i nasze drogi zazieleniły się tak soczyście z taką nadzieją że oczy nam się do siebie śmieją Odpowiedz Link
tropem_misia1 bo odchodzi 17.03.10, 22:12 zima odchodzi samotnie odchodzi dumna , okrutna po błocie brodzi w okowach mrozu świat trzymała tak bezlitosna i zuchwała na widnokręgu jeszcze się obraca choć słońce wysokie jej życie skraca tu sypnie śniegiem tam mrozem ściśnie gdzieniegdzie bielą na polach błyśnie lecz czas jej mija powrotu nie ma - -głęboko westchnie spragniona ziemia Odpowiedz Link
marii51 Re: bo odchodzi 18.03.10, 10:37 Ewuś- dzięki -uaaaa odwiedziła- Vena . mam konkurs o miasteczku bazgrnąć a ona - nic.. poleci bażka tam tam Odpowiedz Link
marii51 Re: bo odchodzi 18.03.10, 10:43 cichutkim powiewem wiatru mnie odwiedzaj delikatnym muśnięciem promyków wiosennego słońca mnie otul badż świeżutkim natchnieniem mojej miłości do życia ... w pajęczynowej najcieńszej niteczce uplataj mi nowy zaczynający się każdy wiosenny dzień ...marii51 Odpowiedz Link
tropem_misia1 idzie aniołek 20.03.10, 09:05 szedł aniołek polna drogą, szatkę zgarnął w drobne dłonie bo splatała małe stópki blade liczko różem płonie pod czuprynką tak słoneczną modre oczka co błękitem malowane kiedy niebo hen wysoko bladym świtem dobry Boże- anioł rzecze jakim cudem świat ten cały pięknie jest poukładany? nie rozumiem,bom jest mały Bóg zaś westchnął i pogłaskał niebożątko to nieśmiałe : przyszedł człowiek i rozpieprzył piękne moje dzieło całe. Odpowiedz Link
tropem_misia1 jak nie podaje autora, 20.03.10, 21:48 albo w cudzysłów nie ujmuje ..znaczy się,że moje Odpowiedz Link
tropem_misia1 idzie niedzwiedz: 25.03.10, 18:58 Twoje oczy są takie brązowe pełne ciepła i plamek miodu, Twoje oczy są jak ta studnia- jest bez końca..nie ma spodu. Kiedy wpadam w tę miodową studnię nurzam w cieple me zziębnięte myśli. Tańczę na miodowym słońcu. Tyś to..czyś mi się przyśnił? Odpowiedz Link
ba-7 Re: Jeszcze proszę 25.03.10, 21:17 Co prawda przyszła, ale wiersze bardzo nastrojowe i nawet refleksyjne, może jeszcze.... coś? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Refleksyjnie?To o pustym talerzu,który 25.03.10, 22:38 stawiamy na wigilijnym stole dla niespodziewanego gościa; słyszę pukanie zimnem i głodem w drzwi za którymi obojętność chłodem żaluzje spuszcza ja dla nich jestem! czemu nie wpuszcza się ich do pokoju? pode mną obrus biały zapach siana w dali choinka blaskiem rozedrgana odeszli cisza podaję pustkę na kolację główne danie łyżka skrobie zgrzytem wybacz Panie Odpowiedz Link
tropem_misia1 idą święta 28.03.10, 10:44 Rączko moja prawa czemuś ty nie chciała bym sobie domeczek ładnie posprzątała? Popatrz lewa rączka przykład z ciebie bierze i ja biedna ciągle tylko w łóżku leżę. Nóżko moja lewa ty pierwsza nie wstawaj, bo mnie wtedy dzionek będzie zgroza napawał. Na miłej rozmowie cały dzień spędziłam, i co? i nic kurna w domku nie zrobiłam!!!! Odpowiedz Link
tropem_misia1 czemu księzyc idzie po niebie: 02.04.10, 16:05 powiew oddechu na czole? na wyciągniecie dłoni? odległość nadmucha pustkę, lecz niebo ku nam skłoni ciemne swoje oblicze zroszone bladymi gwiazdami a księżyc niemy posłaniec księżyc jest nasz i z nami Odpowiedz Link
tropem_misia1 nie idzie,stoi 03.04.10, 21:39 stoi w zadumie cienka granica którą jej oddech lekki wytycza nieznane nęci nie trzeba kroku by się pogrążyć w tajemnym mroku Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: idzie 13.04.10, 20:22 wiosna to jest teraz dziecię ot gaworzy no i plecie tutaj zajrzy tam znów kuknie niezbyt może rezolutnie lecz natura pierś wypręża z całej siły się natęża i wybuchnie z całej woli choć wiosenka nam swawoli buchnie zieleń buchnie kwiecie no a potem?...sami wiecie Odpowiedz Link
marii51 Re: idzie 13.04.10, 20:31 minki stroją kosy nawet... a gdyby tak nieba przybliżyć Odpowiedz Link
tropem_misia1 Przyszła : 29.04.10, 21:46 Siadła wiosna spracowana cała w farbach umazana. Kiedy przyszła z roztopami to dni nasze były dniami które szare były ,smutne ech widoki wręcz okrutne. Wtedy wiosna farby miesza i na drzewach je zawiesza. Kwiaty białe i liliowe czerwoniutkie, czasem płowe. Pod nogami zieleń kładzie. Znikły błota szarość, szadzie. hej oj dana ,dana...itd Odpowiedz Link
marii51 Re: Przyszła : 30.04.10, 20:05 oj dana dana oj dana da.... twórz tropinko twórz... Odpowiedz Link
pragata Re: Przyszła : 01.05.10, 23:01 ...przyszła wiosna cała w rymach. przyszła wiosna i rytm trzyma. Jej melodia ma i kolor zieleń słońca blask jej to światło jej to polor... Odpowiedz Link
pragata Re: Przyszła : 03.05.10, 11:26 ...odnośnie mojego ostatniego wpisu ; edukacja.gazeta.pl/edukacja/1,101856,7745584,Czas_na_slam_.html ot wierszokleta... Odpowiedz Link
pragata ...no to próbujmy... 03.05.10, 18:48 ...różowe kwiaty miłości kwitną w mej wyobrażni, są żródłem wielkiej radości dla skołatanej mej jażni. Zrywam je wszystkie dla ciebie, związuję wstążką jak z nieba, biegnę z bukietem w głąb siebie gdy spotkać się z tobą potrzeba. Tam wielkie bywają przestrzenie, jest wszystko czego mi trzeba, tam kocham,kocham szalenie tam jestem bliżej nieba... Odpowiedz Link
marii51 Re: ...no to próbujmy... 04.05.10, 08:13 AGATKO-brawo, brawo hmmm - np z okolic Bielska Białej mogą sobie" slamnąć "25 V Tu zaproszenie... www.bielsko.biala.pl/1187,zapowiedzi Odpowiedz Link
marii51 Re: ...no to próbujmy... 04.05.10, 08:18 "Jak często odbywają się SLAMy? Jak zwykle, zależy to od konkretnej imprezy; pierwszy w Polsce SLAM, odbywający się w Starej Prochoffni w Warszawie, jest organizowany raz na miesiąc. Na świecie zdarzają się SLAMy organizowane raz na tydzień, ale również i raz na rok - w tym ostatnim przypadku chodzi na przykład o SLAMowe mistrzostwa danego kraju. Czym różni się SLAM od konkursów jednego wiersza i wieczorów autorskich? SLAM jest pomyślany jako forma atrakcyjna dla publiczności, podczas gdy podczas wieczorów autorskich i konkursów jednego wiersza poeci najczęściej czytają dla innych poetów i jury złożonego z krytyków i literatów. SLAM to o wiele mniej sztywna formuła, w ramach której publiczność może głośno dawać wyraz swoim opiniom na temat wiersza, poety, wyników głosowań i wypowiedzi prowadzącego. Jaka jest rola publiczności? Ludzie zgromadzeni na SLAMie zachęca się, by żywiołowo reagowali na to, co dzieje się na scenie. Gwizdać, pokrzykiwać, bić brawo i śmiać się można nie tylko po zakończeniu występu danego poety; kiedy poeta mówi, szepcze, krzyczy, deklamuje bądź nuci swoje teksty, publiczność nie pozostaje mu dłużna, i w sposób nie pozostawiający wątpliwości daje wyraz swoim emocjom. Jakiej poezji można się spodziewać na SLAMie? Zależy od miejsca, zależy od poety, zależy od dnia. Jednym z najciekawszych aspektów SLAMu jest szeroki zakres poetów, których przyciąga. Na scenie można zobaczyć klasycznych stylistów, punków, ludzi związanych z kulturą hip-hop, przedstawicieli różnorakich mniejszości, antyglobalistycznych bojowników, hippisów... Same wiersze są równie zróżnicowane: podczas SLAMu możesz się spodziewać gorących wierszy miłosnych, ostrej satyry, tekstów komicznych, słodko-gorzkich osobistych zwierzeń, mistrzowskich zabaw słowem i formą, i wielu, wielu innych. Poeci mogą pisać w dowolnym stylu, na dowolny temat, i przedstawiać swoje teksty w dowolny sposób." Odpowiedz Link
pragata Re: ...no to próbujmy... 04.05.10, 19:58 ...ee, ja z centralnej Polski,bliżej mi do Wa-wy, a tak w ogóle za dużo gwizdów obojętnie za czy przeciw nie bardzo... Odpowiedz Link
pragata Re: ...no to próbujmy... 04.05.10, 20:10 ...Na majówkę, Rowerek taki mały, ajak radości wiele. Rowerek dar wspaniały gdy słońce mocno grzeje. Świat do ciebie należy, zapakuj bułkę i sweter. Zabierz kto w ciebie wierzy i psa-przyjazny Seter. Łąką, polem do lasu pod wiatr i z nim w zawody. Cichutko bez hałasu podziwiaj dary przyrody. Kwiaty i grzyby tobie las dzisiaj podaruje. Siądziesz odpocząć sobie, dziękuj za to co czujesz... Odpowiedz Link