tropem_misia1 06.04.10, 06:05 dla kota i psa i nie tylko! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bret.2 Re: "Dobra nowina.... 06.04.10, 15:04 Jakim niesamowitym problemem dla Kościoła są: Model Boga ,model człowieka i cel stworzenia.A ja się pytam co to jest zwykła (obojętnie ateistyczna czy w/g K.K. moralność,w/g jakiego w sensie globalnym wzoru ja stosować. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: "Dobra nowina.... 06.04.10, 21:31 Moralność to zasady co jest be , a co jest cacy. są to zasady,które ustalili ludzie i trochie się różnią w zależności od tego na jakim kontynencie pomieszkują. tedy globalnie(fuj) postępowanie moralne uważam ,ża takie,które nie czyni krzywdy żadnej istocie na ziemi ani nie ogranicza jej wolności santa to takie prosciutkie,pocieszam się ,że prostota to najlepsze rozwiazanie Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: "Dobra nowina.... 06.04.10, 21:32 sie zgłebiac nie bedę,bowiem sama stoje przed dylematami moralnymi co unieszczęśliwia mnie dokładnie i odbiera chęc do jakichkolwiek razgaworów Odpowiedz Link
bret.2 Re: "Dobra nowina.... 06.04.10, 22:41 Może Ci ulżę jeśli powiem ze : uniwersalna moralność istnieje.Mamy ja wrodzona kazdy wie czy robi dobrze czy ze.Ale ma tez wolna wole (a w/g mnie) podświadomość.I tylko przed sobą ponosi odpowiedzialność za decyzje. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: "Dobra nowina.... 07.04.10, 06:50 I ma mi ulżyć? Raczej mi uzmysławia,że to co mnie uwiera przy dylemacie moralnym jest jak choroba. Odpowiedz Link
bret.2 Re: "Dobra nowina.... 07.04.10, 12:23 Niestety Masz racje.Ale warto się jednak zastanowić czy wszystko co na zewnatrz warte naprawdę jest tej wewnętrznej rozterki? I muzę warto się z tego "wyprać" co? Pozdrowienia. Odpowiedz Link