Dodaj do ulubionych

Przyszla krolowa Victoria spodziewa sie ...

18.08.11, 17:15
Oczywiscie spodziewa sie potomka ktory przyjdzie na swiat w maju ...

Tutaj 36 zdjec Victorii od roku 2011 do jej urodzenia ...
forum.gazeta.pl/forum/s,86794.html

A tutaj zdjecia malzonka Daniela od dnia slubu - do najstarszych
kiedy byl tylko nieoficjalna sympatia Victorii ...
i nawet nikomu nie przyszlo na mysl, ze 7 lat potem zostanie jej malzonkiem.
kvp.expressen.se/1.2531256?articlePopup=true
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: Przyszla krolowa Victoria spodziewa sie ... 18.08.11, 20:37
      pia.ed
      dziś rano z wiadomościami przybyła ... super.222
      forum.gazeta.pl/forum/w,86794,127864214,127864214,Ciekawoski.html
      • marii51 Re: Przyszla krolowa Victoria spodziewa sie ... 18.08.11, 20:42
        pia.ed
        jest informacja ,że w marcu 2012 r
        a gdzie wyszukałaś ,że w maju?
        ----
        • pia.ed Re: Przyszla krolowa Victoria spodziewa sie ... 18.08.11, 21:48
          Tak, pomylilam sie bo oba na literke m.
          Nie widzialam zeby super w nglowku napisala cos o Victorii, specjalnie szukalam czy ten temat sie jeszcze nie pojawil ...
          TUTAJ mozesz zobaczyc pare krolewska ktora udzielila wywiadu na temat pierwszego wnuczka/wnuczki ... a z boku niebieskimi literkami sa rozne artykuly na ten temat, na pewno ze zdjeciami.
          Viktoria wygladala dzis brzydko... miala niegustowna fioletowa sukienke za szeroka w ramionach i bardzo krotka ... co nie robilo dobrego wrazenia, szczegolnie przy wysokich obcasach. Wygladala kanciasto . Prosila zeby wszyscy trzymali za nia kciuki aby wszystko dobrze poszlo ...

www.expressen.se/nyheter/1.2532591/kungaparets-halsning-till-victoria

www.expressen.se/nyheter/1.2531923/nu-far-vi-alla-halla-tummarna
          • super.222 Re: Przyszla krolowa Victoria spodziewa sie ... 19.08.11, 06:50
            >Nie widziałam żeby super w nagłówku napisała coś o Wiktorii<
            ...napisała Pia.ed.

Tę rewelacyjną notkę dziennikarską umieściłam w wątku *ciekawostki*.
            Nie widziałam konieczności zaszczycania informacji specjalnym wątkiem
            czy nawet tytułem. Dla mnie nie jest to wiadomość na *pierwszą stronę*.

PS. Pia ... litości ... jak możesz tłumaczyć błąd w przewidywanym
            miesiącu rozwiązania tylko tym, że marzec i maj są na literę m ?.
            • marii51 Re: Przyszla krolowa Victoria spodziewa sie ... 19.08.11, 08:03
              Komu jak komu-ale
              pia.ed ...
              mieszkającej w Szwecji należy się podzieleniem się radością n/t zmian w życiu Victorii ,nawet specjalnie założonym wątkiem-
              Słowo daję - tak zachowałabym się wobec skądkolwiek przybyłych( ŚWIATA)

Super.222
              Moje forum nie ogranicza forumowiczów klikać tu od wyznaczonej kropki do kropki -
              Czujmy się swobodnie , zasady forumowania s~Ą od 15 lipca troszkę zmienione-ale bardziej wymagające - muszę się wczytać ,żeby nikogo z Was nie" dotknąć" słowem klikanym osobiście .Pozdrawiam- pisz tu na najróżniejsze tematy-jeśli tylko masz ochotkę.
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              A teraz moje motywacje :
              Jeśli ktoś w danym wątku np- odbiegnie od zasadniczego tytułu wątku swoim postem -tzn-
              żę w danej chwili, coś mi, mu , nam się skojarzyło , lub przypomniało-albo swoistą chciałam wstawić dygresje np
            • pia.ed Re: Przyszla krolowa Victoria spodziewa sie ... 19.08.11, 15:56
              Na tym forum mam goraca zwolenniczke moich informacji o rodzinach krolewskich w Europie, wiec albo "podpinam" nowy wpis do poprzedniego watku na temat dworu krolewskiego, albo zakladam nowy watek ...
              Super nie musi podzielac mojego zachwytu, wiec wszystko jest OK ze potraktowala to tylko jako ciekawostke.

Natomiast prawdziwym powodem mojego rozkojarzenia jest to, ze w naszej wspolnocie jest wymiana rur kanalizacyjnych i po prostu caly fom jest rozkuty ... Roboty prowadzi sie od czerwca, ale dopiero w zeszla srode spadlo to nieszczescie na moje mieszkanie ... Robotnicy kreca sie po przedpokoju, kuja, boruja, szlifuja w lazience. Brud niesamowity ktory mozna porownac do placu budowy.
              Codziennie o godzinie 07 10 kiedy jeszcze smacznie spie, wchodza do mieszkania
              roznego rodzaju specjalisci aby przylozyc reke do swojego
              Byl u mnie juz betoniarz, elektryk, hydraulik i znow betoniarz bo trzeba borowac kanaly przez cztery pietra... Robi sie to kompleksowo, w czterech pionach naraz, wiec nigdy nie wiem kiedy i kto mi wejdzie do mieszkania.
              Z lazienki nie moge korzystac bo po prostu nie istnieje crying zamiast niej jest czarna betonowa dziura odgrodzona drzwiami .

Zyje jakbym mieszkala w srodku budowy, bo na korytarzy tez kuja, boruja i zmieniaja rury.
              Mimo ze drzwi do pokojow i kuchni sa uszczelnione zawieszonym tam podwojnym plastikiem
              to i tak krztusze sie i wszystko jest biale ....

A do 15 sierpnia, tak jak zauwazyla marii, podrozowalam intensywnie aby wykorzystac jak najwiecej z mojej Karty, za ktora 15 czerwca zaplacilam 485 SEK czyli 180 zl
              co mi dalo przez dwa miesiace darmowe przejazdy w Skanii, czyli w promieniu 150 km ...
              Z mysla o tym, ze koleje i autobusy sa szalenie drogie w Szwecji, a emeryci nie maja znizek, wiec co roku jest to wielka gratka dla wszystkich ktorzy sa wolni ...
              Nie ma nic lepszego jak wsiasc do pociagu z klimatyzacja kiedy na dworze 25 C ...
              w mieszkaniu jeszcze cieplej, i chocby tylko ogladac widoki za oknem,
              a Szwecja latym jest wspaniala.
              • marii51 Re: Przyszla krolowa Victoria spodziewa sie ... 20.08.11, 14:55
                pia.ed
                to takie masz w domu utrudnienia
                • pia.ed Re: Przyszla krolowa Victoria spodziewa sie ... 20.08.11, 18:49
                  W ogrodku mamy nie tylko kibelki ale cale lazienki z prysznicami i dmuchanym ogrzewaniem,
                  dwa razy w tygodniu sprzatane przez sprzataczke firmy.
                  Przy ladnej pogodzie staram sie jak najwiecej czasu spedzac w ogrodku przydomowym,
                  bo tam ledwo co slychac halasy.
                  • marii51 Re: Przyszla krolowa Victoria spodziewa sie ... 20.08.11, 19:33
                    jednak - porządnie zadbane-
                    • pia.ed Madeleine ... 23.08.11, 21:01
                      Do Szwecji wrocila ksiezniczka Madeleine, cztery lat mlodsza od Victorii.
                      W sobote byla na slubie swojej przyjaciolki, a w poniedzialek odwiedzila
                      szpital uniwersytecki w Umeå na polnocy - jako oficjalne zadanie ...
                      Teraz bedzie chyba czesciej uczestniczyc w obowiazkach dworu krolewskiego,
                      bo Szwedzi byli bardzo niezadowoleni z jej "ucieczki" do Nowego Jorku
                      po zerwaniu ze swoim oficjalnym narzeczonym ... w koncu utrzymywana jest z pieniedzy podatnikow wiec powinna pracowac dla nich.

W Umeå zapytano ja oczywiscie jak sie czuje jako przyszla ciocia po ogloszeniu w srode, ze Victoria spodziwa sie dziecka.

www.expressen.se/nyheter/1.2537549/jag-ser-fram-emot-att-bli-moster
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka