13.06.12, 00:13
wstrętne obszczymurki ....
- Grupa pięciu i pół tysiąca Rosjan maszerowała przez Warszawę, gdy została zaatakowana przez bandy polskich chuliganów -pisze Russia Today. Opisuje też incydenty w innych częściach Warszawy, m.in. to, jak w ciągu dnia 50 polskich zamaskowanych kibiców zaatakowało Rosjan w jednej z kawiarni. Mieli mieć ze sobą kamienie i granaty dymne. Jak podaje portal RT, jeden z rosyjskich kibiców został poważnie ranny w głowę.
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: zadziory 13.06.12, 07:13
      I policja - niestety - zawiodła. Smrodek o Polsce w świat poleciał.
      Widziałem jak mało było policjantów w miejscach starć.
      • marii51 Re: zadziory 13.06.12, 09:05
        draństwo- popierane przez pis
        draństwo---
        jaką aferę kempa robiła gdy najważniejszego zadziore kibic a w sumie narkotykowego bossa(( ala)1 sierpnia
        zaaresztowano
        • mattos Re: zadziory 13.06.12, 10:13
          A wszystkiemu winien Kaczyński i Rydzyk?
        • skuter44 Re: zadziory 13.06.12, 10:42
          Masz rację. Przypomniałaś mi jak to PiS poparło kiboli, interweniowało w sprawie aresztowanego ich szefa, wykorzystywało ich jako bojówkarzy. Nie sadzę, że te wczorajsze rozróby miały miejsce bez udziału finansowego i inspiracji PiS.
          Draństwo - do potęgi x.
          • skuter44 Re: zadziory 13.06.12, 10:43
            Mattosie. Rydzyka (zaś) przy tym na pewno nie było.
            • mattos Re: zadziory 13.06.12, 10:54
              Ja wiem że Rydzyka przy tym nie było ale i Kaczyńskiego też nie było ale choć ich nie ma to winę i tak na nich się zwala. Rosyjska prasa na ten temat wie jakoś inaczej.

Gazeta "Moskowskije Nowosti" wini za taki stan rzeczy Wszechrosyjski Związek Kibiców, który - jak czytamy - "przygotował potwornie genialną prowokację" i zorganizował w Warszawie "marsz fanatyków". Czytaj wszystko..............
              • han.n.a Re: zadziory 13.06.12, 12:32
                Przeczytałam artykuł.
                Rosyjska prasa widzi to wszystko trochę inacze, ale czy to ma być usprawiedliwieniem dla naszych zamaskowanych kiboli.
                Według mnie - nie.
                A to, że politycy z PiS nazywali kiboli patriotycznie nastawioną młodzieżą, jest prawdą.
                Ta patriotycznie nastowiona młozież kolejny raz pokazała, co potrafi. "Patriotyzm" tej młodzieży doprowadził do tego, że mass media w Europie kolejny raz nas krytykują, że będziemy postrzegani jako dzikusy i długo będziemy musieli pracować nad tym, żeby zmieniono o nas zadanie.
                Bandytów było kilkudziesięciu, opinie mamy zepsutą wszyscy.
                Pana Kaczynskiego, nie musiało być przy zajściach, wystarczy, ze nie protestował przeciw wypowiedziom np. Pana Hofmana, aprobował zachowania Pani Kempy, przed jej wyrzuceniem z partii.
                Wielu naszych dziennikarzy też dołozyło swoje.
                Jedna ze stacji telewizyjnych wiodła prym. Nie napiszę która, kto słuchał i obserwował, wie która stację mam na mysli.
                Nie zaprasza się gości do swojego domu, żeby ich bić.
                Jest mi bardzo smutno, jest mi okropnie wstyd.

PS. Ilu dziennikarzy zagranicznych przeczyta artykuł, ilu powoła się na artykuł ?
                Obawiam się, że przeczta niewielu, a nie powiła się nikt relacjonując wydarzenia z wczorajszego dnia.
                • skuter44 Re: zadziory 13.06.12, 16:39
                  Tak właśnie jest Mattosie. I trzeba z tą opinią Hanny się zgodzić.
                  Czytając wybiórczo możemy znaleźć i takie opinie.
                  • marii51 Re: zadziory 13.06.12, 16:57
                    dziękuje skuter

a gdyby tak nieba przybliżyć
                    • pia.ed Brytyjski film o faszyzmie i rasizmie ... 13.06.12, 17:13
                      Chodzi oczywiscie o kibicow ...

Mam u siebie dziewczyne z mojego !Couchsurfingclub" ktory zostanie u mnie
                      jeszcze 1 dzien i w zwiazku z tym nie mialam czasu patrzec na talewizje, ale kiedy wlaczylam to zobaczylam ten brytyjski film o rasizmie na stadionach ...
                      Ten fragment ktory obejrzalam nie pozostawia naj mniejszej watpliwosci z
                      e rasizm jest i to jeszcze jaki!!!

Widzez ze jakas szwedzka reporterka pisze o wczorajszym filmie, nawet nie zdazylam dokladnie przeczytac ... ale uwaza film za przesadzony.
                      tvguide.aftonbladet.se/tabla/article14970632.ab

Snäppet mindre gemytlig är den brittiska dokumentären ”Fotboll, fans och fascister” som SVT 1 lägligt nog sände samma dag som otäcka kravaller bröt ut mellan polska och ryska supportrar.

Det är samma program som väckt rabalder i Storbritannien och fått många att ifrågasätta lämpligheten i att Ukraina och Polen ens får arrangera fotbolls-EM. Reportern Chris Rogers kommer fram till att UEFA och ländernas myndigheter inte tagit problemet med den utbredda läktarfascismen på tillräckligt allvar.

Hur vidriga och upprörande bilderna av rasism, nynazism och våld än är kan jag ruttna på den övertydliga dramatiseringen Rogers använder. Det är skräckfilmsmusik och jakt på ”the dark heart of Polish football”.

• pia.ed Re: Brytyjski film o faszyzmie i rasizmie ... 14.06.12, 11:25
                        TLUMACZENIE:

... brytyjski film dokumentalny, ktory jakby przypadkiem byl pokazany tego samego dnia kiedy byly walki miedzy polskimi a rosyjskimi kibicami.
                        Po pokazaniu filmu w GB zastanawiano sie, czy Polska i Ukraina powinny byc godpodarzami, bo UFA i wladze tych krajow nie wziely na powaznie problemu rasizmu i faszyzmu na trybunach .
                        Choc przerazajacy jest rasizm na stadionach, to jednak dziennikarka twierdzi ze celowo zrobiono z tego repotazu horror, ze straszna muzyka i specjalnie wybranymi fragmentami, aby pokazac czarne serce/dusze polskiego pilkarstwa.

A przeciez np. nagranie z meczu dwa lata temu w Rzeszowiepokazuje rasizm przeciwko zydom, bo kibice mieli olbrzymi tranparent z napisem Smierc garbatym nosom ... czyzby to nie byl rasizm?
                        Albo Afrykanczyk w rosyjskiej druzynie skarzyl sie, ze jego koledzy nazywaja go malpa i jeszcze innymi wyrazami, a trener nie reaguje ...
                    • mattos UEFA ukarała reprezentację Rosji 13.06.12, 21:58
                      Zgadzam się z Tobą skuter ale i ty musisz się ze mną zgodzić że to nie Polska a Rosja została ukarana za swych kibiców.
                      UEFA ukarała Rosyjską Federację Futbolu karą 120 tys. euro za naganne zachowanie kibiców z tego kraju podczas meczu mistrzostw Europy z Czechami w piątek we Wrocławiu. Jeśli incydent się powtórzy, grozi im odjęcie sześciu punktów w eliminacjach do Euro 2016.
                      Według zapisów wideo, rosyjscy kibice rzucali z trybun race i wywiesili zabronione banery. UEFA chce także zbadać czy nie doszło do incydentów rasistowskich ze strony fanów z Rosji wobec piłkarzy z Czech.
                      Policja na podstawie monitoringu wytypowała 12 kibiców, którzy zaatakowali stadionowych stewardów. Są to Rosjanie, a ich zdjęcia mają być przekazane m.in. Straży Granicznej. Czytaj dalej............
                      • skuter44 Re: UEFA ukarała reprezentację Rosji 13.06.12, 22:44
                        Tak. I dobrze. Ale te kary nałożone przez UEFA dotyczą zachowań na stadionach i w otoczeniu. Na mieście porządek odpowiadają władze lokalne, rządowe .... a przede wszystkim policja.
                        • skuter44 c.d. o zadymach w rozmowach Putina I Tuska. 13.06.12, 23:36
                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11928829,Rozmowa_telefoniczna_premiera_Tuska_z_prezydentem.html

- a dlaczego nie Putina i Komorowskiego ?
                          • skuter44 Skandaliczne zachowanie Strazy Miejskiej 14.06.12, 06:43
                            natemat.pl/18763,swiadkowie-rosyjski-kibic-skatowany-na-oczach-strazy-miejskiej-straz-padl-rozkaz-odwrotu-bo-wkraczala-policja
    • maria88 Re: zadziory 13.06.12, 22:31
      Fajnie ich nazwałaś Mario "obszczymurki" pierwszy raz słysze takie powiedzenie i spodobalo mi się. Odnośnie tej bijatyki to uważam że jest to jednak wina nasza. Rząd i część społeczeństwa
      toleruje wybryki chuligańskie, które juz od dłuższego czasu zdarzają się z powodu organizowanych róznych wieców i zgromadzeń. Chuligani niczego i nikogo sie nie boją
      • mattos UEFA zezwoliła rosyjskim kibicom na wniesienie fla 14.06.12, 13:00
        UEFA zezwoliła rosyjskim kibicom na wniesienie flagi
        Rosyjscy kibice mieli zgodę UEFA na wniesienie i rozpostarcie na trybunach ogromnej flagi - potwierdził rzecznik spółki Euro 2012 Polska Juliusz Głuski. Zarówno sam fakt wniesienia tzw. sektorówki, jak i widniejący na niej wzór, wzbudziły w Polsce duże kontrowersje.
        Czytaj dalej..............

https://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/d/p/Gigantyczna_rosyjska_UEFA_5801688.jpg
        Rosyjscy kibice wnieśli na trybuny ogromną flagę

Co wy na to? Mnie to się bardzo nie podoba.
        • marii51 Re: UEFA zezwoliła rosyjskim kibicom na wniesieni 14.06.12, 13:29
          a to powiem ci mattos,że oni chcą światu powiedzieć
          --tu w naszym wolnym kraju , jak im żle -
          -to chcą powiedzieć-

-a co jest na tej fladze napisane?

12 odbyły się aresztowania- domy tam trzęsły się od policyjnych przegldąów- .. tam nie ma wolności-
          • marii51 Re: UEFA zezwoliła rosyjskim kibicom na wniesieni 14.06.12, 13:40
            ale wymyśliłam--
            • marii51 Re: UEFA zezwoliła rosyjskim kibicom na wniesieni 14.06.12, 13:41
              forum.interia.pl/flaga-this-is-russia-na-grekow-z-sierpami-tematy,dId,2052541
              • marii51 Re: UEFA zezwoliła rosyjskim kibicom na wniesieni 14.06.12, 14:11
                jest tak opisane....
                warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,11928898,_Nasz_Dziennik__ujawnia__zadymy_prowokowal_Kreml.html
                • han.n.a Re: UEFA zezwoliła rosyjskim kibicom na wniesieni 14.06.12, 16:06
                  W przypadku Euro powinniśmy pamiętać o zasadach jakie panowały w czasie Igrzystk Olimpijskich w Starożytnej Grecji, a u nas co się dzieje?
                  Tak wielu podbija bębenek, nakręca awanturę wokół tego, co się stało,miesza politykę do szlachetnych niegdyś zawodów sportowych, jeden naród jest podburzany przeciwko drugiemu narodowi.
                  Nie mogę wyjść z tego powodu ze zdumienia, to co nas powinno zbliżyć z każdą chwilą oddala od siebie i nie tylko dwa narody Słowiańskie, a także nas Polaków oddala od siebie, skłóca coraz bardziej.
                  Kiedy my wszyscy "wytrzeźwiejemy", co jeszcze musi się wydarzyć, żebyśmy zaczeli z sobą rozamwiać, nie tylko my Polacy z soba, a także Polacy z Rosjanami.
                  Z Niemcami jakoś dogadyjemy się, a z Rosjanami.................?
                  Z jednymi i drugimi prowadziliśmy wojny, jedni i drudzy zniewlali mas.
                  Może nie do końca moja wypowiedź ma zwiazek z wydarzeniami w Warszawie, ale te wydarzenia być moze sklonią do głębszej refleksji wszystkie zwaśnione strony.
                  • marii51 Re: UEFA zezwoliła rosyjskim kibicom na wniesieni 14.06.12, 16:59
                    wystarczyło napisać - to zrobili ruscy i mogli wnieść-
                    a naSi już wzięli wzÓr z ruskich i mają pozwolenie na mecz z Czechami-wszystko gra-
                    ale będzie mecz -
                    • mattos Re: UEFA zezwoliła rosyjskim kibicom na wniesieni 14.06.12, 17:45
                      Pozwoliło się Ruskim teraz trzeba zezwolić Polakom a na drugi dzień Grecji a na trzeci dzień Niemcom. Tylko ciekawi mnie, co będzie jak 4 drużyny na raz będą chcieli rozwinąć takie olbrzymie transparenty czy flagi? Wszystko powinno być nie za duże i w pewnej normie tak żeby innym kibicom z innych państw nie przeszkadzać nie zastawiać im widoczności. Po meczach można zrobić pokaz flagi i wszyscy na start.
                      • marii51 Re: UEFA zezwoliła rosyjskim kibicom na wniesieni 14.06.12, 17:53
                        a mi nie zasłonią ja tam nie jestem ...smile
                        przecież nie będą nonstop trzymać wielką flagę pochwalą się pochwalą ,że taką mają dużą i złożąsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka