Dodaj do ulubionych

Nowe (cd) ciekawostki

06.07.12, 07:33
wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Sprawa-Krzysztofa-Olewnika-czy-ekspertyza-przyniesie-przelom,wid,14735044,wiadomosc.html?ticaid=1ec17#czytajdalej
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: Nowe (cd) ciekawostki 06.07.12, 07:50
      Wybacz.
      To już przestało być ciekawostką.
      To jest smutne i nudne.
      Giną ludzie w różnych okolicznościach.
      Dlaczego sprawa Olewników ma być uważana
      za wyjątkową? Wyjątkowo zareagowałam na
      ten wpis...z sympatii do Ciebie.
      Na inne doniesienia nie reaguję.
      • skuter44 Re: Nowe (cd) ciekawostki 06.07.12, 09:59
        Dla mnie ciągle to ciekawostka - kryminalna. Oczekuję, że przełom w sprawie pójdzie (o zgrozo !!!) w kierunku postawienia pod pregież społeczny rodziny Odlewników. Nie wierzę by nie wiedzieli o wielu sprawach ważnych, przemilczanych, nienamierzonych przez śledczych.
        • skuter44 Re: Nowe (cd) ciekawostki 07.07.12, 05:20
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12082886,Hitler_chronil_swego_zydowskiego_dowodce_z_I_wojny.html
          • skuter44 Nareszcie.... bo szkoda Polskiej Poczty. 07.07.12, 05:26
            wyborcza.biz/biznes/1,100896,12083933,Listonosze_Poczty_Polskiej_dostana_komorki_i_laptopy.html
            • skuter44 Trafił kulą w plot.... 08.07.12, 09:24
              czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,12090216,Radio_Maryja_na_Jasnej_Gorze__Kto_nam_odbiera_wolnosc_.html
              • skuter44 bez komentarza.. 08.07.12, 15:28
                Proszę mnie nie zaliczać do walczących z KK. Przypadkowo trafiłem na ten filmik (nie wiem ile w tym jest prawdy) przeczytałem i przekazuję dalej ..... jak ciekawostkę.

www.youtube.com/watch?v=jp_sA2morfw&feature=player_embedded
                • skuter44 trudne problemy chroniacych przyrodę 10.07.12, 07:48
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12100093,PiS_nie_chce_parku_narodowego_na_Mazurach_.html
                  Wielki to problem dla mieszkańców. Park Narodowy niesie obostrzenia polegające m.in. na zakazie budowy nowych domów w obrębie Parku. Są też liczne plusy dla mieszkańców.
                  Z drugiej strony. Nigdzie nie moglibyśmy chronić ostro przyrody. Ten zaś sprzeciw jest prowadzony w interesie prywatnym, pisowskim a nie narodowym.
                  Jak państwo ma chronić przyrodę ? Nie długo Mazury będą kupą śmieci z bagienkowymi jeziorami.
                  Czy rząd i Sejm ma w sprawach słusznych, działając w interesie narodowym, pytać ma każdego mieszkańca i uzyskiwać jego zgodę na temat - ustanowić czy nie ustanowić Park Narodowy ? Przecież takie pytania, dyskusje i negocjacje były gdzie indziej i nie dały nic.
                  Mamy tu typową sprzeczność interesów. Szkoda zdrowia walczących stron.
                  • marii51 Re: trudne problemy chroniacych przyrodę 10.07.12, 18:49
                    Dobry pomysł- przecież doszukiwano Mazury ująć w perełkach wyjątkowych -
                    odbywały się glosowania i czas najwyższy umieścić w grupie Parków NARODOWYCH.
                    Wymaga ten region szczególnej inwestycjii w sprawie ochrony środowiska-
                    ruszylyby dotacje unijne - odwiedzający z całego kraju również skorzystałby .
                    • pia.ed Rekin zjada wylowiona rybe .... 13.07.12, 12:37
                      video.se.msn.com/watch/video/hungrig-haj-stjal-fisk/1jjt33zs1?from=dest_sv-se&cpkey=e806617c-0349-41bd-b2d6-b1768bd6d6ab%7c%7c%7c%7c

Marii, chyba Twemu mezowi nic takiego sie nie przytrafilo? wink
                      • pia.ed Tu link skrocony ... 13.07.12, 13:26
                        Na tej stronce jest jeszcze wiele innych wesolych filmikow ...

tiny.pl/hl7h5

tiny.pl/hl7h1
                        • skuter44 dla podbudowania idei zagrożenia od Rosji 14.07.12, 07:14
                          wyborcza.pl/1,75478,12125634,Bialy_kruk_Macierewicza__Podrecznik_bylego_KGB_isty.html
                          • pia.ed Skad sie ostatnio biora katastrofy ... 16.07.12, 17:38
                            ~nie przesądny, ale

Zauważcie jedną rzecz. Od kiedy tylko Tusk doszedł do władzy, w Polsce dzieją się rzeczy, jakich nie było nigdy w historii. Same katastrofy. Naturalne jak powodzie, huragany, trąby powietrzne i nienaturalne, jak spadające samoloty (od 2007 spadło kilkadziesiąt samolotów, w tym dwa duże, ważne). Dwukrotnie wyższa ilość samobójstw, dzieciobójstwa, ubóstwo, wzrastająca nienawiść do bliźnich. Tusk, niczym Jonasz ściągnął na nasz kraj same katastrofy. Jeżeli szybko nie odsuniemy tego szkodnika od władzy to skończymy jak Sodoma i Gomora.
                            • skuter44 Re: Skad sie ostatnio biora katastrofy ... 16.07.12, 22:11
                              Żartujesz chyba droga Pia.ed. -wink
                              Pozdrawiam Ci,ę serdecznie.
                            • marii51 Re: Skad sie ostatnio biora katastrofy ... 17.07.12, 06:25
                              nieprzesądny
                              • marii51 Re: Skad sie ostatnio biora katastrofy ... 17.07.12, 06:41
                                "Biały kruk " tworzył, wydał ogromne pieniądze .. teraz powinien za swoje własne pieniądze toto sobie kupić i ułożyć w swoim domu!
                                "......... on , pisze o tym wprost: "Golicyn w 1984 r. przewidział powstanie rządu grubej kreski Tadeusza Mazowieckiego, porozumienie rosyjsko-niemieckie, powrót sojuszu chińsko-rosyjsko-irańskiego. Już chociażby z tego powodu książka ta powinna stać się obowiązkowym podręcznikiem polskich służb specjalnych". I dodaje: "Stworzenie nowych służb wojskowych, a zwłaszcza SKW, otwarło drogę do nowego systemu kształtowania kadr uniezależnionych wreszcie od wpływów sowieckich. Dla nich przygotowano to pierwsze polskie wydanie książki Anatolija Golicyna. Jej studiowanie pomoże lepiej rozumieć zagrożenia, jakie stoją przed Polską, a które służba kontrwywiadu ma obowiązek zwalczać".

Czego z książki Golicyna mieli dowiedzieć się funkcjonariusze? Jej główną tezę można streścić następująco: ruchy opozycyjne, które od lat 60. XX wieku powstawały w Związku Radzieckim i krajach od niego uzależnionych, były kreowane przez służby specjalne, a "prawdziwą" opozycję zwalczano. "Większa część wiadomości o ruchu dysydenckim jest uzyskiwana przez Zachód dzięki uprzejmości władz sowieckich" - pisze Golicyn, w innym miejscu stwierdzając, że "sam ruch dysydencki, jak i rzucające się w oczy prześladowania są w dużej mierze sztuczne i stanowią fragment zamierzonej inscenizacji, rozgrywanej na potrzeby dalekosiężnej polityki Bloku Sowieckiego".

Więcej... wyborcza.pl/1,75478,12125634,Bialy_kruk_Macierewicza__Podrecznik_bylego_KGB_isty.html#ixzz20qpr6syP
                                ten nieskazitelnie wierny wzór patrioty zamówł za czasów swoich rządówił i wyraził aplaus dla autora książki ....
                                • skuter44 Stosuneczki na wzorcowym Uniwersytecie 19.07.12, 12:52
                                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12154854,_Profesor_mnie_pobil__a_KUL_zwolnil__bo_nie_chcialam.html
                                  • marii51 Re: Stosuneczki na wzorcowym Uniwersytecie 19.07.12, 13:23
                                    dlaczego?
                                    co spowodowało ,że ten profesor tak zareagował ,, musiało w nim coś tkwić- zadra? kompleksy?
                                    -
                                    • czuk1 Re: Stosuneczki na wzorcowym Uniwersytecie 19.07.12, 15:22
                                      Inne pytania:
                                      - dlaczego mieszkali razem ?
                                      - co konkretnie chciał od swojej współlokatorki profesor promotor ?
                                      - co na to otoczenie ?
                                      - dlaczego rektor szantażuje doktorantkę ?

• marii51 Re: Stosuneczki na wzorcowym Uniwersytecie 19.07.12, 17:06
                                        a niech to , nie zauważylam tego zdania
                                        Dzieliliśmy razem pokój.
                                        Miałam tam swoje książki, dokumenty. W komputerze była moja częściowo napisana habilitacja. Pan profesor kazał mi się wynosić. Potem wypchnął za drzwi, uderzył w plecy. Wyrzucił za mną moją reklamówkę z książkami, płaszcz i torebkę, z której wysypały się rzeczy. Studenci wszystko widzieli. Nikt mnie tak nigdy nie upokorzył."
                                        • super.222 Re: Stosuneczki na wzorcowym Uniwersytecie 19.07.12, 17:20
                                          Dzieliliśmy razem pokój

- rozumiem, że pokój do pracy, a nie do spania.

Jakieś rozgrywki typu osobistego. Niestety w wykonaniu osób
                                          na wysokich świecznikach intelektualnych. Sprawa w sądzie
                                          (nawet z powództwa cywilnego) nie przystoi doktorantce.
                                          Należało iść na jakiś urlop i przeczekać ... również ustąpić,
                                          a nie robić aferę na cały kraj. Niesmaczne ... uncertain
                                          • skuter44 Re: Stosuneczki na wzorcowym Uniwersytecie 19.07.12, 17:43
                                            Niedokładnie czytałem. Jeśli tak ? To jakaś rozgrywka. Trudno tu osądzać. Wina chyba jest po obu stronach ale spór ten niepotrzebnie został przekazany "głupiemu" pismakowi. Takie sytuacje mogą zdarzyć się wszędzie, nie tylko na KUL. Odszczekuję.
                                            • super.222 Re: Stosuneczki na wzorcowym Uniwersytecie 19.07.12, 17:50
                                              Odszczekuję - napisał skuter 44.

Pod stołem? big_grin big_grin big_grin big_grin
                                              Ach! Wy mężczyźni ... tylko TO Wam w głowach. big_grin
                                              • skuter44 Re: Stosuneczki na wzorcowym Uniwersytecie 19.07.12, 20:56
                                                Lubimy patrzeć z dołu. Nieraz.
                                                • skuter44 To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 04:37
                                                  wyborcza.pl/1,76842,12141031,Kobieta_czolg_mdleje.html?as=9&startsz=x
                                                  • marii51 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 06:34
                                                    https://e-lekcje.org/blog/wp-content/uploads/2010/10/wan.jpg
                                                    ujawniam tę kobietę z klasą -lecz zupełnie nieznana mi jest
                                                    wracaj skuter44 ,
                                                    podaj proszęte cechy jej klasy..
                                                    może i my miałybyśmy szanse ??? cząsteczki choćby jej "klasy'?
                                                  • marii51 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 07:07
                                                    cyt "
                                                    Moja wyobraźnia nieustannie pracuje. Gdyby to było moje dziecko, tobym oszalała. Nie wytrzymała. To jest właśnie ten ciężar, którego kobieta czołg już by nie udźwignęła.""
                                                    ----to ja jestem stukrotny czołg kobieta...wink

Więcej... wyborcza.pl/1,76842,12141031,Kobieta_czolg_mdleje.html?as=9&startsz=x#ixzz218VWQJMb
                                                  • skuter44 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 07:36
                                                    Na pewno większość kobiet to takie "czołgi". Gdyby tak nie było, kobiety nie funkcjonowały by w życiu zawodowym na równi z mężczyznami, społeczeństwo nie było by tak wyzwolone, moralne i nowoczesne, wykształcone.
                                                    Jak wspaniałe są kobiety widzimy na co dzień. Mamy je wokół - w rodzinie, w pracy. Opisane są w dziełach literackich a autentycznie w pamiętnikach kobiet. Taki znany powszechnie pamiętnik wspaniałej Pani dr mieszkającej teraz w Lublinie, forumowego Chochlika, mogę ustawić na forum.
                                                    Na tym przykładzie (w art. ) widzimy kobietę z klasą tj. charakterem, nie poddającą się w trudnych sytuacjach życiowych, mającą cel w życiu , spełniającą swoje zamiary, nie tracąc przy tym nic ze swojej kobiecości.

Marii znasz swoją osobowość najlepiej. Z znajomości ich tu na forum można z pewnością powiedzieć, że jesteś kobietą z klasą
                                                  • super.222 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 08:40
                                                    Nie powiem ... wybrnąłeś z klasą.big_grin Skuterze44
                                                    PS.
                                                    Nie wiesz, że pamiętniki Cudownej Pani Doktór prezentowane
                                                    są na innym forum ... zamkniętym?
                                                    Jeżeli zamknęła i ograniczyła ilość czytelników, to w jakim
                                                    celu masz je tutaj *ustawiać* ?
                                                  • czuk1 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 10:34
                                                    Superko. Piszesz - "jeżeli zamknęła i ograniczyła ilość czytelników, to w jakim celu masz je tutaj *ustawiać* ? "
                                                    Książka-pamiętnik jest na forum otwartym.
                                                    Szanowna Pani dr Krystyna może tylko ucieszyć się, że wracamy do Jej pamiętnika. Czyniła to zawsze na forum i w rozmowach telefonicznych. Nie musimy Jej w tym momencie pytać o przyzwolenie. Warto byłoby Ją o tym jedynie powiadomić.
                                                  • skuter44 Bańka nadziei prysła 21.07.12, 08:52
                                                    wyborcza.biz/biznes/1,100896,12167622,Sluzby_geologiczne_USA___Polska_ma_w_lupkach_tylko.html
                                                  • skuter44 przeklęta Baśka - żenujący język 22.07.12, 09:42
                                                    www.youtube.com/watch?v=D2Rr74AQRts&list=UUsf8x7M6sqrJxFopSCsliag&index=1&feature=plcp
                                                  • marii51 Re: przeklęta Baśka - żenujący język 22.07.12, 10:51
                                                    smilesmilesmile jak zachlanna jak randkowiczkasmile
                                                    aż sie oblizuje.. na widok.. horoskopu- może chłopa se wyczytasmile
                                                    a głos przepalony ja cię...
                                                  • marii51 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 08:48
                                                    skądże skuter44
                                                    mi do pani Wanat dzielą ogromne ..."Góry" to tylko zakończenie artyk i jej strach przed posiadaniem dzieci- uznałam siebie za przysłowiowego" czołga"
                                                    --kobieta bez dzieci zupełnie nie ma pojęcia ile sił i wytrwania musi w sobie mieć, by je wychować --
                                                    a te moje pytania ..wyłącznie chciałam uzyskać odnośnie tej Pani-tej pani Wanat- z klasą ...

a gdyby tak nieba przybliżyć
                                                  • marii51 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 08:54
                                                    do chochlika możemy pójść - bez żadnych skrupułów
                                                    .. byłam tam troszkę na otwartym .ale na zamknięte jeszcze nie mam czasu zameldować się

a gdyby tak nieba przybliżyć
                                                  • marii51 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 09:15
                                                    skuter- przepraszam {wezwana zostałam telef , nie doczytałam-
                                                    skuter44 napisał"
                                                    Na tym przykładzie (w art. ) widzimy kobietę z klasą tj. charakterem, nie poddającą się w trudnych sytuacjach życiowych, mającą cel w życiu , spełniającą swoje zamiary, nie tracąc przy tym nic ze swojej kobiecości. ""
                                                  • czuk1 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 10:10
                                                    No i dobrze...... masz życie ułożone też z klasą której ta pani nie ma . Nie spełniła i nie chce roli
                                                    macierzyńskiej.
                                                  • czuk1 Kobiety bohaterki 20.07.12, 10:27
                                                    Superko. Książka Chochlika jest na otwartym forum. Jeden tom książki Chochlika wpisała tam Bogatka a drugi ja -Czuk..... za zgodą i zadowoleniem autorki pamiętnika Pani dr Krystyny Litwiniuk - Płatakis. Część pamiętnika pisała Matka Pani Krystyny Kazimiera Litwiniuk.
                                                    Oto adres do forum 80+- forum.gazeta.pl/forum/f,95432,80_.html

Czyta "niewygodnie" bo mamy po skopiowanie odcinkami w odwrotnej kolejności.
                                                  • pia.ed Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 22.07.12, 11:02
                                                    Czuk1, nie mozna wszystkich kobiet ktore nie maja dzieci potepiac w czambul ...

To ze "najwyzszym marzeniem kobiety jest zostanie matka"
                                                    i nawet jesli nie lubi dzieci jako panna, to "wlasne bedzie kochala"
                                                    nie zawsze sie zgadza ...

Malo to sie czyta jak kobiety zaniedbuja dzieci, malteretuja je, zabijaja.
                                                    Te kobiety NIGDY NIE POWINNY MIEC DZIECI,
                                                    ale im wmowiono bzdury
                                                    ze po urodzeniu dziecka jak za dotknieciem rozdzki czarodziejskiej
                                                    zrodzi sie w nich INSTYNKT MACIERZYNSTWA.

S tez matki ktore swoje niespelnione marzenia przenosza na dzieci,
                                                    i mecza je np kazac im grac na fortepianie od 5-go roku zycia ...
                                                    Dziecko nie ma dziecinstwa, tylko cwiczenia, cwiczenia, cwiczenia...

No a Katarzyna W jest najlepszym mlodej przykladem kobiety
                                                    ktora ZMUSZONO do macierzynstwa
                                                    choc dziewczyna psychicznie byl jeszcze nie rozwinietym dzieckiem ...
                                                    i ta euforia macierzynstwa jakos sie u niej nie objawila, odwrotnie:
                                                    dziecko bylo dla niej ciezarem nie do udzwigniecia.
                                                  • skuter44 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 22.07.12, 21:55
                                                    Zgadza się. Nie potępiam. Ale są kobiety które z własnej woli tracą swoje naturalne możliwości stworzenia nowego człowieka i przedłużenia tym swojej swojej osobowości. To jest swego rodzaju ucieczka przed macierzyństwem, o które inne kobiety starają się wszelkimi środkami.
                                                    Trzymam kciuki za tymi drugimi.
                                                  • pia.ed Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 22.07.12, 22:38
                                                    ... są kobiety które z własnej woli tracą swoje naturalne możliwości stworzenia nowego człowieka i przedłużenia tym swojej swojej osobowości.
                                                    To jest swego rodzaju ucieczka przed macierzyństwem, o które inne kobiety starają się wszelkimi środkami.
                                                    > Trzymam kciuki za tymi drugimi.

Jakbys mogl, to bys pewnie zmusil kobiety ktore nie chca powolywac na swiat dziecka
                                                    do tego, aby je urodzily?
                                                    Tak jakby to w jakis sposob mialo pomoc bezplodnym kobietom ...
                                                  • skuter44 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 23.07.12, 05:54
                                                    Piszę w oparciu o opinie o swoim macierzyństwie szczęśliwych kobiet.
                                                    Pisząc o bezpłodnych kobietach i o tym macierzyństwie cały czas nawiązuję do treści wątku, do wypowiedzi poprzednich marii, do moich odpowiedzi i Twoich wypowiedzi. Nie możesz odrywać moich pojedynczych zdań od kontekstu wątku a także sugerować mi zmuszanie do małżeństwa i
                                                    to w powiązaniu takim myślowym - zmuszanie do małżeństwa nie pomaga bezpłodnym kobietom.

Pisałem.... "są kobiety" zadowolone z małżeństwa i są takie które starają się o nie.
                                                    To sformułowanie łagodzi moją poprzednia sugestię jakoby niektóre kobiety uciekały przed
                                                    małżeństwem jako obowiązkiem ponad miarę. W sumie te trzy moje wypowiedzi (a każda z nich jako odpowiedź na opinię poprzednika) można potraktować jedynie jako udział gospodarza w moim wątku. Czyżbyś pośrednio dała mi niżej wskazówkę ?
                                                    Nie wiesz co to macierzyństwo czy jego brak ... nie wypowiadaj się chłopie (czytaj - dziadku) !
                                                    pozdrawiam Cię i słonecznego tygodnia życzę skuter
                                                  • marii51 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 23.07.12, 08:28
                                                    Pisałem.... "są kobiety" zadowolone z małżeństwa i są takie które starają się o nie.
                                                    chyba miales na myśli :
                                                    Pisałem.... "są kobiety" zadowolone z macierzyństwa i i są takie które starają się o nie.

opowiem wam wczorajszy żarcik---
                                                    moj wnuk w czasie rozmowy wywnioskowal że ja nie mam coreczki , tylko jedynie czterech synow-
                                                    zapytał mnie czy chciałabym mieć córeczkę ..
                                                    mowię bardzo chcialabym 9 NIE ZDĄŻŁĄM WYJAŚNIĆ A ON..
                                                    a on mowi tak-
                                                  • czuk1 Re: To jest dla mnie kobieta z klasą 20.07.12, 10:29
                                                    Tak. Klasę kobiety obniża znacznie uciekanie przed spełnieniem Jej naturalnej funkcji - macierzyństwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka