jola22222 04.10.05, 21:37 Zamierzam nabyć drogą kupna nagrywarkę DVD z twardym dyskiem np. Pioneer 433H lub 530. Zupełnie nie czuję tematu. Pomóżcie jaki typ, jakiej firmy wybrać. Ma mi służyć dla celów wyłącznie domowych.Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deleh Re: nagrywarki DVD IP: 212.160.172.* 05.10.05, 18:15 ZADNEGO PIONEERA!!! u mnie nagrywarka tej marki siadla po 2 tygodniach (3 nagrane płyty i obejrzane 4 filmy, zeby nie było, legalne :)) teraz mam problem z reklamacją, woze sie juz z tym 3. tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: nagrywarki DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:28 Ja mam o czerwca nagrywarke z twardym 16-gb dyskiem f-y Sony. Bardzo dobra i nic nie nawalilo :-) Sa jednak dwie rzeczy o ktorych powinnas wiedziec. 1. nagrywarka potrzebuje b. dobrego ekranowanego kabla. Ja kupilem Bandridge'a za okolo 250 zlotych. Jesli polecisz na zwyklym kablu to mozesz sie spodziewac "zmulonego" obrazu i przydzwiekow. Nie zaluj pieniedzy na ten kabelek. 2. przedluzona gwarancja Sony to makabra!!! Wykupilem gwarancje na trzy lata zamiast roku. Sony w Warszawie, mimo ze zobligowane do wydania dokumentu to poswiadczajacego w ciagu 4 tygodni robilo to przez trzy miesiace "rznac glupa" (pani za to odpowiedzialna wyjechala na wakacje, zastepczyni nie mogla odszukac mnie w bazie danych i tego typu tlumaczenia!!). Naprawde bylo sporo przepychanek :-( Sam sprzecik jest jednak OK. Aha, nagrywam na plytkach DVD+R Platinum (kupuje je w Proline po 25 sztuk, b. tanie, a zrobione przez Riteka - znakomity nosnik). Wierzchy plyt sa biale, zadrukowuje je Canonem Pixma 4000. Ladnie wychodza :-) Aha, proponuje pytanie tez skierowac na cdrinfo.pl, tak siedza naprawde fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś