Dodaj do ulubionych

nagrywarki DVD

04.10.05, 21:37
Zamierzam nabyć drogą kupna nagrywarkę DVD z twardym dyskiem np. Pioneer 433H
lub 530. Zupełnie nie czuję tematu. Pomóżcie jaki typ, jakiej firmy wybrać. Ma
mi służyć dla celów wyłącznie domowych.Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: deleh Re: nagrywarki DVD IP: 212.160.172.* 05.10.05, 18:15
      ZADNEGO PIONEERA!!!

u mnie nagrywarka tej marki siadla po 2 tygodniach (3 nagrane płyty i obejrzane
      4 filmy, zeby nie było, legalne :)) teraz mam problem z reklamacją, woze sie
      juz z tym 3. tydzien.
    • Gość: Gall Anonim Re: nagrywarki DVD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:28
      Ja mam o czerwca nagrywarke z twardym 16-gb dyskiem f-y Sony. Bardzo dobra i nic nie nawalilo :-) Sa jednak dwie rzeczy o ktorych powinnas wiedziec.

1. nagrywarka potrzebuje b. dobrego ekranowanego kabla. Ja kupilem Bandridge'a za okolo 250 zlotych. Jesli polecisz na zwyklym kablu to mozesz sie spodziewac "zmulonego" obrazu i przydzwiekow. Nie zaluj pieniedzy na ten kabelek.
      2. przedluzona gwarancja Sony to makabra!!! Wykupilem gwarancje na trzy lata zamiast roku. Sony w Warszawie, mimo ze zobligowane do wydania dokumentu to poswiadczajacego w ciagu 4 tygodni robilo to przez trzy miesiace "rznac glupa" (pani za to odpowiedzialna wyjechala na wakacje, zastepczyni nie mogla odszukac mnie w bazie danych i tego typu tlumaczenia!!). Naprawde bylo sporo przepychanek :-(

Sam sprzecik jest jednak OK. Aha, nagrywam na plytkach DVD+R Platinum (kupuje je w Proline po 25 sztuk, b. tanie, a zrobione przez Riteka - znakomity nosnik). Wierzchy plyt sa biale, zadrukowuje je Canonem Pixma 4000. Ladnie wychodza :-)

Aha, proponuje pytanie tez skierowac na cdrinfo.pl, tak siedza naprawde fachowcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka