pia.ed 19.09.12, 22:33 Jest bardzo zabawny miejscami np. kiedy ta para jest u seksuologa. Ogolnie to smutny film kiedy maz przestaje dostrzegac zone ... i traktuje ja jako sprzet domowy ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Ogladalam ten film ... Dwoje do poprawki 19.09.12, 22:38 Jak zwykle nie wkleilam linku ... film.onet.pl/wiadomosci/publikacje/wywiady/meryl-streep-aktorka-uniwersalna,1,5247235,wiadomosc.html Arnold i Kay przyjmują siebie i swój związek za coś oczywistego, nie próbują odgadnąć swoich potrzeb. W każdym intymnym związku można się złapać na tym, że zaczynamy sobie wyobrażać, co ta druga osoba myśli i zaczynamy z góry zakładać pewne rzeczy, co często nie jest to najlepszym pomysłem. Odpowiedz Link
marii51 Re: Ogladalam ten film ... Dwoje do poprawki 20.09.12, 07:20 oto fragment film.onet.pl/wideo/dwoje-do-poprawki-zwiastun,90461,w.html Odpowiedz Link
super.222 Re: Ogladalam ten film ... Dwoje do poprawki 20.09.12, 07:38 Dzień dobry >... lecz wiele par ... trwa w tajemniczym niepomyślnym n/t spraw miłości w wieku seniora. < - napisała Marii Rozważam to zdanie pod różnym kątem: - tajemnicy alkowy - niepomyślności bo zdrowie już nie to - miłości jako uczucia, a nie rutynowych czynności na materacu - i w końcu wieku seniora. I co Ty chciałam powiedzieć? No i mam zagwostkę ... Filmu nie widziałam, nie chodzę do kina, bo tam sama młodzież się kłębi. Ale dla Meryl gotowa bym była znieść wszystkie *lekko zdziwione* spojrzenia bileterek. Tylko ... po co? Mam iść na film, który uświadomi mi gdzie jest moje miejsce? Drogie panie, kino ... to nie jest już rozrywka dla seniorów. Czasem teatr, jakiś koncert muzyki klasycznej, nic więcej. Bilety drogie ! Odpowiedz Link
marii51 Re: Ogladalam ten film ... Dwoje do poprawki 20.09.12, 08:15 tak jest "trwa w tajemniczym niepomyślnym n/t spraw miłości w wieku seniora. " nawet o wiele wcześniej ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Ogladalam ten film ... Dwoje do poprawki 20.09.12, 08:17 super222 twoje domysły rozważania są ważne bardzo: ""Rozważam to zdanie pod różnym kątem: - tajemnicy alkowy - niepomyślności bo zdrowie już nie to - miłości jako uczucia, a nie rutynowych czynności na materacu - i w końcu wieku seniora. " Odpowiedz Link
pia.ed Dwoje do poprawki 20.09.12, 09:29 Sprawa wyglada dokladnie tak: rano zona szykuje mezowi sniadanie, on wchodzi do kuchni juz z plaszczem i teczka, nie patrzac na zone otwiera gazete, zaczyna czytac jednoczesnie jedzac sniadanie. Potem wstaje, caluje zone w policzek, mowi "wroce o szostej" i wychodzi. To jest rutyna od wielu wielu lat. Maja od lat osobne sypialnie, bo maz chrapie. Kiedy zona w nowym szlafroczku wchodzi wieczorem do sypialni meza, ten ze zdziwieniem pyta, co ona chce ... Zona mowi, ze chcialaby sie tylko do niego przytulic, na co maz stawia pytanie "dlaczego", i mowi ze jest zmeczony ... Zona wychodzi z z sypialni ponizona i smutna Potem z najduje ogloszenie, ze sa tygodniowe kursy terapeutyczne dla malzenstw z takimi problemami, wiec zamawia i oplaca (drogi oczywiscie) kurs w malym miasteczku daleko od domu i kupuje bilety na samolot. Stawia mezowi ultimatum ze albo proba ratowania malzenstwa, albo rozwod ... Odpowiedz Link
pia.ed Dwoje do poprawki ... Wiecej o filmie 22.09.12, 19:15 www.newsweek.pl/wydania/1401/meryl-streep--perfekcyjna-pani-domu,96068,1,1 Odpowiedz Link