24.03.14, 11:08
Zaraz powiecie, że @amityr się czepia. Ale rozumiem Was. Większość tak podziwiała naszego premiera Tuska , a tu teraz wyłazi słoma z butów.Jak "bidulę" zobaczyłem na wyreżyserowanym pijarskim spotkaniu z tymi strajkującymi kobietami , to straciłem do niego resztki szacunku. Te wytrzeszczone zazwyczaj oczy, teraz mało mu ze strachu nie wylazły z oczodołu. Gorzej wyglądał od tej hieny Mularczyka. Jak przyjadą do sejmu jeszcze związki zawodowe ,to mamy majdan.Jak ten premier wygląda teraz w oczach Ukraińców? Żeby było sprawiedliwie ,to mnie też jest wstyd za ostatnią wypowiedź Palikota. Ale co tam najważniejsze to, że posłowie dostana podwyżki , rząd premie itd.A Kasia nową stronkę internetową. Piękna demokrację sobie zafundowaliśmy.
Obserwuj wątek
    • maria6450 Re: Wstyd 24.03.14, 11:17
      Doceniam amityr, że wstydzisz się za Palikota, ale już nie wiem czemu piszesz o wyreżyserowanym spotkaniu premiera. Z jednej strony oczy ze strachu wyłaziły, z drugiej pijar, to jak w końcu?
      • amityr Re: Wstyd 24.03.14, 11:56
        maria6450 napisała:

> Doceniam amityr, że wstydzisz się za Palikota, ale już nie wiem czemu piszesz o
        > wyreżyserowanym spotkaniu premiera. Z jednej strony oczy ze strachu wyłaziły,
        > z drugiej pijar, to jak w końcu?

Normalnie tak jak np po operacji. Operacja się udała a pacjent zmarł. Przygotowanie premiera to jedno a wygląd w trakcie to dwa. Ma cykora . Tyle się na obiecywało i co tera?
        • zajbel Re: Wstyd 24.03.14, 12:12
          Mam jak zwykle odmienne zdanie. Premier przyjechał do sejmu bo obiecał i obietnicy dotrzymał. Pisowcy chca zbic kapitał polityczny na nieszczęściu ludzkim. Nie wiem dlaczego teraz tak nagle zostały zerwane rozmowy na temat dochodzenia do wysokoscui zasiłku, czyżby za poduszczeniem co poniektórych polityków? Było obiecane dojście do pełnej wysokości w roku 2015-2016 więc o jakich to niespełnionych obietnicach mowa? Przysłuchujac sie tej rozmowie premiera z okupujacymi usłyszałam o co tu chodzi. Jedna z kobiet bezwiednie powiedziała prawde. Po prostu boja sie że Tusk przegra wybory i nastepcy nie wywiażą się z obietnic nawet jak beda one gwarantowane ustawą. Bo ludzie słuchaja o czym pieprzy Kaczyński i wiedza na co najpierw pójdą pieniądze, że wszystko to co wypracował obecny rząd pójdzie do kosza. Że ci tzw obrońcy wartości mają głęboko gdzieś zwykłych ludzi.
          • jaga_22 Re: Wstyd 24.03.14, 13:00
            To chyba jakieś inne spotkanie oglądałeś.Premier wywiązał się i był
            nad wyraz spokojny.Wielki szacun,nie dał się zjeść,mówił rzeczowo,
            a Ty Amityr idź wreszcie do okulisty,albo może do znachora?czy szamana.
            Jak Ty popierasz błazna Palikota,to nie ma o czym mówić.
          • wirujacypunkt Re: Wstyd 24.03.14, 13:12
            zajbel napisała:

> Mam jak zwykle odmienne zdanie. Premier przyjechał do sejmu bo obiecał i obietn
            > icy dotrzymał. Pisowcy chca zbic kapitał polityczny na nieszczęściu ludzkim. Ni
            > e wiem dlaczego teraz tak nagle zostały zerwane rozmowy na temat dochodzenia do
            > wysokoscui zasiłku, czyżby za poduszczeniem co poniektórych polityków? Było ob
            > iecane dojście do pełnej wysokości w roku 2015-2016 więc o jakich to niespełnio
            > nych obietnicach mowa? Przysłuchujac sie tej rozmowie premiera z okupujacymi us
            > łyszałam o co tu chodzi. Jedna z kobiet bezwiednie powiedziała prawde. Po prost
            > u boja sie że Tusk przegra wybory i nastepcy nie wywiażą się z obietnic nawet j
            > ak beda one gwarantowane ustawą. Bo ludzie słuchaja o czym pieprzy Kaczyński i
            > wiedza na co najpierw pójdą pieniądze, że wszystko to co wypracował obecny rząd
            > pójdzie do kosza. Że ci tzw obrońcy wartości mają głęboko gdzieś zwykłych ludz
            > i.

Prawda, prawda, prawda.
            Zgadzam się z Tobą, to trzeźwy osąd rzeczywistości.
            Jeżeli zaś chodzi o to, co widzą ludzie w oczach poliyków, to można powidezieć, że każdy
            co chce widzieć.
            Plikot powidział prawdę chociaż to jest podłość z jego strony. Nie wstydzę się za Palikota, niech Palikot sam wsydzi się swojej głupoty i podłości. Większość polityków robi karierę polityczną na nieszczęściu ludzkim. Przykładem może być Mularczyk, Kempa, której strajkujące matki powiedziały, że zamiast przychodzić i lansować się ich kosztem, lepiej byłoby gdyby pomogła przy chorych dzieciach.
            Gowin, co tam robił? Poszedł jak zmyty.
            Duda ma przyjechać także?
            Też rodziaj lansu bo, czy dotychczas nie wiedział o losie kobiet i chorych dzieci ?
            • wirujacypunkt Re: Wstyd 24.03.14, 13:22
              P.S.
              W kontekście wydarzeń w sejmie, coraz więcej ludzi mówi, że należy zabrać miliardy kościołowi i oddać tym biednym dzieciom.
              Chciałabym żeby rządzący mieli dość odwagi i te pieniądze, które dostają od rządu samotni panowie, były przekierowane na rehabilitacje chorych dzieci, ale czy znajdzie się ktoś odważny ?
              • aga-kosa Re: Wstyd 24.03.14, 14:19
                Utrzymanie sejmu w 2012 r kosztowało nas ponad 324 miliony dolarów. W skład kosztów wchodziły mieszkania na mieście, przeloty samolotami i przejazd pierwszą kl PKP.
                D. Tusk w swojej kampanii wyborczej obiecywał obniżenie ilości posłów i likwidację senatu.
                Niestety konstytucję mamy taką, że wyżej kolan ani prezydent ani premier nie podskoczy.
                Żaden z pazernych posłów nie zagłosuje przeciwko swoim przywilejom. Nie obniżą swoich kosztów.
                Napisałam kiedyś, że Kozioł z "Ranczo" razem ze swoim asystentem to zwierciadło naszej polityki.
                Te biedne kobiety na korytarzu sejmu siedzą tam wcale nie siedzą w interesie swoich dzieci.
                Po wyborach wszyscy o nich zapomną.
                Boli, że mój poseł/senator Libicki - Wielkopolanin - przez dwie kadencje w sejmie i jedną w senacie palcem nie kiwnął - a on chyba najlepiej wie ile kosztuje opieka nad niesprawną osobą.
                Polityka to brudna sprawa i myślę, że grzeszyłabym naiwnością wierzą, że którykolwiek z naszych wybrańców "odpali" część swoich diet choćby dla jednego dziecka. aga
          • wikul Jak świadczenia były niskie protestów nie było 24.03.14, 22:43
            zajbel napisała:

> Mam jak zwykle odmienne zdanie. Premier przyjechał do sejmu bo obiecał i obietn
            > icy dotrzymał. Pisowcy chca zbic kapitał polityczny na nieszczęściu ludzkim. Ni
            > e wiem dlaczego teraz tak nagle zostały zerwane rozmowy na temat dochodzenia do
            > wysokoscui zasiłku, czyżby za poduszczeniem co poniektórych polityków? Było ob
            > iecane dojście do pełnej wysokości w roku 2015-2016 więc o jakich to niespełnio
            > nych obietnicach mowa? Przysłuchujac sie tej rozmowie premiera z okupujacymi us
            > łyszałam o co tu chodzi. Jedna z kobiet bezwiednie powiedziała prawde. Po prost
            > u boja sie że Tusk przegra wybory i nastepcy nie wywiażą się z obietnic nawet j
            > ak beda one gwarantowane ustawą. Bo ludzie słuchaja o czym pieprzy Kaczyński i
            > wiedza na co najpierw pójdą pieniądze, że wszystko to co wypracował obecny rząd
            > pójdzie do kosza. Że ci tzw obrońcy wartości mają głęboko gdzieś zwykłych ludz
            > i.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,15675053,Balcerowicz_o_protescie_rodzicow_dzieci_niepelnosprawnych.html?biznes=wroclaw#BoxBizTxt
    • super.zgredek Re: Wstyd 24.03.14, 14:29
      amityr napisał:
      > Zaraz powiecie, że @amityr się czepia...
      Ja tak nie powiem!
      Sugeruję usilnie abyś, Amityrze, zajął się profesjonalnie polityką. Mając takie poczucie przyzwoitości masz szanse zrobić wiele dobrego! Będę głosował na Ciebie!!
      Chyba znajdziesz w Sejmie grupę ludzi, o walorach podobnych do Twoich....
      Przestrzegam jednak przed wikarym Gowinem, który tylko potrafi wywijać jęzoremsad
      Nie muszę chyba mówić o Pali.cośtam.
      • iryska2604 Re: Wstyd 24.03.14, 19:00
        Naiwne te zmanipulowane matki...Tak sobie myślałam że gdybym była w ich sytuacji to wzięłabym te 1000 - bo lepszy rydz niz nic i poczekała na resztę a nie kładłabym chorego dziecka na podłogę.
        • dorka556 Re: Wstyd 24.03.14, 19:13
          To jest raptem 200PLN więcej niż mają dotychczas.
          Podobno nie chcą czekać do 2016, bo boją się, że rząd się zmieni i z obietnic nic nie wyjdzie. Niestety u nas już tak jest, że jak pazurami nie wydrzesz, to nic nie dostaniesz.
          • alfredka1 Re: Wstyd 24.03.14, 20:28

To teraz przed wyborami tak im te pazury wyrosły ??
            Dały sie "napuścić" i tyle.
            Ambicji w nich też niewiele, a gdzie honor i godność matki Polki ?
            Możecie mi nawymyślać ale taki spektakl z własnymi, kalekimi dziećmi, to dla mnie skandal.
            • iryska2604 Re: Wstyd 24.03.14, 22:04
              Ja też tak myślę. Teraz kolej na kobiety które maja w domu rodziców chorych na demencje starczą czy na inne obłozne choroby.Tez powinny sie z pracy zwolnic i czekac na pomoc Państwa? Zlitujcie się, ja bardzo współczuje tym kobietom ale nie mozna tylko ządać bo NAM SIE NALEŻY-i słuchać jak Duda podżega a Kaczyński wtóruje. Czemu wcześniej i od innych ekip nie żądały?
              • wikul Prawda o niedobrym rządzie ... 24.03.14, 22:59
                ... który nie chce nic dać biednym niepełnosprawnym dzieciom.

www.rp.pl/artykul/9158,1096347-Marczuk--Donald-Tusk-placi-cene-za-swoja-bylejakosc.html
                • jaga_22 Re: Prawda o niedobrym rządzie ... 25.03.14, 09:04
                  Wstydzić to powinien się jeden i drugi Duda i ci co podjudzają.
                  Matki niech przejrzą na oczy.
                  • jaga_22 Re: Prawda o niedobrym rządzie ... 25.03.14, 10:16
                    Propozycja złożona przez premiera w sobotę, to jest to, co możemy zaproponować. To bardzo dużo. Państwo musi pomagać nie tylko rodzicom chorych dzieci. Premier nie może dodrukować pieniędzy, nie ma drukarni - mówi Małgorzata Kidawa-Błońska pytana w Kontrwywiadzie RMF FM, czy przedstawiona protestującym oferta jest już ostateczna. Na pytanie Konrada Piaseckiego, czy wobec braku pieniędzy m.in. dla rodziców chorych dzieci, stać państwo na organizację np. igrzysk zimowych mówi: „igrzyska zimowe to znacznie mniejsze kwoty. To zupełnie inne pieniądze”

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Malgorzata-Kidawa-Blonska-premier-nie-ma-drukarni-pieniedzy,wid,16494585,wiadomosc.html
                    • ajaksiowa Re: Prawda o niedobrym rządzie ... 25.03.14, 13:42
                      A ja chciałabym zapytać dlaczego pomoc państwa nie jest uzależniona od dochodów rodziców dzieci niepełnosprownych,przecież tzw,,rodzinne,,jest zależne.smile
                      • iryska2604 Re: Prawda o niedobrym rządzie ... 25.03.14, 14:20
                        To wszystko jest dla mnie niepojęte. Teraz kazda grupa społeczna powinna stać pod Sejmem i wyszarpywać co sie jeszcze da i ublizac premierowi jak to zrobiła jedna z matek. A moze by tak łaskawie pomyśleli - skąd sie biora pieniądze w budzecie? Nie stać ich na taki wysiłek myślowy? I to nie jest tak ze za Tuska dałabym sie pokroić ale ta ekipa przynajmniej przeprowadziła nas łagodnie w miarę przez kryzys. Wg GUS-u
                        W lutym sprzedaż detaliczna wzrosła o 7 proc. To znak, że ludzie mają pieniądze i że są skłonni je wydawać. Dlaczego? Sytuacja na rynku pracy wyraźnie się poprawia. W lutym bezrobocie spadło do 13,9 proc.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,15680744,GUS__bezrobocie_spada__sprzedaz_przyspiesza__Bardzo.html#BoxBizTxt
                        Opozycja oczywiście zaprzeczy i taki Duda stwierdzi że bieda w Polsce az piszczy i rwijcie co kto może. I nas wybierzcie a my wam pokazemy jak sie tworzy raj na ziemi.
    • lucjan.0 Re: Wstyd 25.03.14, 17:31
      amityr napisał:

> Zaraz powiecie, że @amityr się czepia. Ale rozumiem Was. Większość tak podziwia
      > ła naszego premiera Tuska , a tu teraz wyłazi słoma z butów.Jak "bidulę" zobacz
      > yłem na wyreżyserowanym pijarskim spotkaniu z tymi strajkującymi kobietami , t
      > o straciłem do niego resztki szacunku. Te wytrzeszczone zazwyczaj oczy, teraz m
      > ało mu ze strachu nie wylazły z oczodołu. Gorzej wyglądał od tej hieny Mularczy
      > ka. Jak przyjadą do sejmu jeszcze związki zawodowe ,to mamy majdan.Jak ten prem
      > ier wygląda teraz w oczach Ukraińców? Żeby było sprawiedliwie ,to mnie też jest
      > wstyd za ostatnią wypowiedź Palikota. Ale co tam najważniejsze to, że posłowie
      > dostana podwyżki , rząd premie itd.A Kasia nową stronkę internetową. Piękna de
      > mokrację sobie zafundowaliśmy.

NIGDY GO NIE AKCEPTOWAŁEM ALE TAK JAK SIĘ ZBŁAŹNIŁ W TYM PROGRAMIE NA WSZYSTKICH KANAŁACH TO JEST MI POPROSTU WSTYD ŻE JEST PREMIEREM MOJEGO KRAJU. JUŻ WCZORAJ MIELIŚMY ODZEW JAK TRAKTUJĄ POLSKICH POLITYKÓW NA ARENIE MIĘDZYNARODOWEJ. ŁAWROW OLAŁ SPOTKANIE Z NASZYM MINISTREM. JEŻELI PREMIER NASZEGO PAŃSTWA ROBI SHOW W TELEWIZJI, POZWALA SIĘ OPLUWAĆ PUBLICZNIE NA OCZACH TELEWIDZÓW, TO O CZYM TO ŚWIADCZY? PRZEKAZ POSZEDŁ W ŚWIAT.
      • jaga_22 Re: Wstyd 25.03.14, 17:46
        JEŻELI PREMIER NASZEGO PAŃSTWA ROBI SHOW W TELEWIZJI, POZWALA SIĘ OPLUWAĆ PUBLICZNIE NA OCZACH TELEWIDZÓW, TO O CZYM TO ŚWIADCZY? PRZEKAZ POSZEDŁ W ŚWIAT.

Krzyczysz Lucjanie jak te kobiety,chociaż one mają jakieś wytłumaczenie.
        Uważasz,że powinien ją kopnąć żeby nakryła się nogami? ,
        a może też opluć ?

200 mln zł na podwyższenie świadczeń pielęgnacyjnych od 1 maja 2014 roku - rząd przyjął uchwałę w sprawie przesunięcia części środków z programu przebudowy dróg na pomoc dla opiekunów osób niepełnosprawnych. Pomoc wzrośnie do 1000 zł netto miesięcznie.

praca.gazetaprawna.pl/artykuly/786360,swiadczenie-pielegnacyjne-od-1-maja-2014-roku-wyniesie-1000-zl.html
        • iryska2604 Re: Wstyd 25.03.14, 17:53
          Jaga, nie przekonasz. On ma nas za bandę która nie pozwoli nikomu o innym zdaniu dojść do głosu.
        • lucjan.0 Re: Wstyd 25.03.14, 17:58
          jaga_22 napisała:

> JEŻELI PREMIER NASZEGO PAŃSTWA ROBI SHOW W TELEWIZJI, POZWALA SIĘ OPLUWAĆ PUBLI
          > CZNIE NA OCZACH TELEWIDZÓW, TO O CZYM TO ŚWIADCZY? PRZEKAZ POSZEDŁ W ŚWIAT.
          >
          > Krzyczysz Lucjanie jak te kobiety,chociaż one mają jakieś wytłumaczenie.
          > Uważasz,że powinien ją kopnąć żeby nakryła się nogami? ,
          > a może też opluć ?

>
          > 200 mln zł na podwyższenie świadczeń pielęgnacyjnych od 1 maja 2014 roku - rząd
          > przyjął uchwałę w sprawie przesunięcia części środków z programu przebudowy dr
          > óg na pomoc dla opiekunów osób niepełnosprawnych. Pomoc wzrośnie do 1000 zł net
          > to miesięcznie.
          >
          > praca.gazetaprawna.pl/artykuly/786360,swiadczenie-pielegnacyjne-od-1-maja-2014-roku-wyniesie-1000-zl.html

JA NIE KRZYCZĘ, JA JESTEM W SZOKU ŻE TAKI "KABARET" Z PREMIEREM W ROLI GŁÓWNEJ SIĘ ROZGRYWA NA OCZACH TELEWIDZÓW POLSKICH I ZAGRANICZNYCH. LEPIEJ BY ZROBIŁ GDYBY TU Z WAMI SIĘ HANDRYCZYŁ NA TYM WASZYM FORUM, BO TO STYL PODOBNY. TEŻ JESTESCIE ZAŻARTE I WYDAJE ŚIE WAM ŻE MACIE RACJE A RESZTA JEST W BŁĘDZIE. WAS TŁUMACZY TO ŻE JESTESCIE JUŻ ZE STARCZĄ DEMENCJĄ I WOJOWANIE MACIE WE KRWI. CO WIDAĆ PO WASZYCH WPISACH ALE ON JEST PREMIEREM PAŃSTWA I TAKIE "WYSTĘPY" GO DEKLASUJĄ.
          • jaga_22 Re: Wstyd 25.03.14, 19:21
            Lepiej Lucjanie przyjmij słowa Alfredki za życzliwe,
            bo zaraz mi pękną bębenki w uszach po twoim poście.wink
            Im głośniej krzyczysz,tym mniej ciebie słychać.
            Nikt tu ciebie nie obraża,a więc emocje swoje schowaj do kieszeni.
      • alfredka1 Re: Wstyd 25.03.14, 17:55

Umiesz tylko dużymi literami ? nie szkodzi, trudno, byleby mądrze ,więc wszystko przed Tobą.
        • aga-kosa Re: Wstyd 25.03.14, 19:32
          Lucjanie, z lewej strony na klawiaturze masz klawisz z napisem"Caps lock i duże A . Jeśli raz go przyciśniesz, będą małe litery.
          Wnuczek mi to kiedyś pokazał i wyjaśnił, że tylko wtedy mogę pisać dużymi literami jak krzyczę.
          Też kiedyś tego nie wiedziałam.smile
          Teraz to nawet potrafię korzystać z literek B i U, które znajdują się obok napisu "Treść'
          Pozdrawiam. smile aga
      • wikul Re: Wstyd 25.03.14, 20:57
        lucjan.0 napisał:

> NIGDY GO NIE AKCEPTOWAŁEM ALE TAK JAK SIĘ ZBŁAŹNIŁ W TYM PROGRAMIE NA WSZYSTKIC
        > H KANAŁACH TO JEST MI POPROSTU WSTYD ŻE JEST PREMIEREM MOJEGO KRAJU. JUŻ WCZORA
        > J MIELIŚMY ODZEW JAK TRAKTUJĄ POLSKICH POLITYKÓW NA ARENIE MIĘDZYNARODOWEJ. ŁAW
        > ROW OLAŁ SPOTKANIE Z NASZYM MINISTREM. JEŻELI PREMIER NASZEGO PAŃSTWA ROBI SHOW
        > W TELEWIZJI, POZWALA SIĘ OPLUWAĆ PUBLICZNIE NA OCZACH TELEWIDZÓW, TO O CZYM TO
        > ŚWIADCZY? PRZEKAZ POSZEDŁ W ŚWIAT.

Napraw sobie klawiaturę bo ci sie Caps Loock zacina.
        • wikul Bieda aż piszczy 25.03.14, 21:14
          https://c3201142.cdn03.imgwykop.pl/comment_g4Blsvsd5H1TmsmXj9tKsLeVcT5UqJEz,w400.jpg

Chciałbym miec taki telefon. Może się uda wyrwać od premiera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka