Dodaj do ulubionych

Pia.ed jak żyjesz w Malmo ?

21.02.17, 19:54
Piszą o zamieszkach obcokrajowców.
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 21.02.17, 21:56

czuk1 napisał:

> Piszą o zamieszkach obcokrajowców.

Zyje mi sie swietnie. W Malmö nie bylo zadnych zamieszek, i nigdzie w Szwecji
      nie wezwano na pomoc wojska
      , bo takie informacje otrzymalam od kogos
      z Twojego miasta.

Polska telewizja bez sprawdzenia faktow podala np. ze w Malmö w zeszlym roku
      bylo 100 morderstw, kiedy w rzeczywistosci bylo ich 11,
      a wszystkie byly porachunkami gangsterskimi w walce o wladze w roznych falangach.

Zwyklych mieszkancow Malmö to nie dotyczy, bo odbywa sie w dzielnicach
      gdzie wiekszosc zamieszkalych to cudzoziemcy, w tym duza grupa Polakow,
      ktorych nie stac na wyprowadzenie sie z tych dzielnic, bo zyja na zasilkach socjalnych ...

Takie falszywe informacje podala rosyjska telewizja panstwowa w popularnym magazynie
      ”Voskresnoje vremja” a Telewizja Polska powtorzyla nie sprawdzajac faktow.

.

• pia.ed Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 22.02.17, 17:23

Okazuje sie, ze do takich falszywych wiesci przyczynil sie takze prezydent Trump,
        mowiac na Florydzie o " wczorajszym ataku terrorystycznym w Malmö",
        mimo ze w Malmö nigdy zadnego ataku terrorystycznego nie bylo...
        Zawtorowal mu Brytyjczyk, ten ktory przyczynul sie do Brexit, Farel czy cos takiego
        bo gdzies zobaczyl brytyjski program telewizyjny o Malmö, ktory pokazywal,
        ze na jednej ulicy jest duzo arabskich, ale takze tajskich, meksykanskich
        i innych restauracji ...To prawda, ale w tych restauracjach chetnie przesiaduje
        szwedzka mlodziez, bo sa tanie ...

Myslalam jednak ze Polska lepiej sprawdza tego rodzaju "sensacje",
        chocby przez swojego konsula w Malmö ...
        Wystarczyloby podniesc sluchawke i zadzwonic!

Prasa w Malmö duzo w ostatnich dniach pisze o tych sfejkowanych informacjach
        i zacheca mieszkancow do solidarnosci w prostowanu tych klamstw.

.

.
        • czuk1 Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 22.02.17, 21:22
          Dziękuję . Cieszę się, że nie masz problemów z poruszaniem się po mieście, z bezpieczeństwem.

Mamy kolejny sprawdzian, że nowy prezydent to plotkarz.
          • pia.ed Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 22.02.17, 22:34
            czuk1 napisał:

> Dziękuję . Cieszę się, że nie masz problemów z poruszaniem się po mieście,
            z bezpieczeństwem.

W Malmö mieszkam od 1976 roku i nigdy nie mialam problemu z bezpiecznym poruszaniem sie po miescie, nawet w nocy... Jeszcze niedawno potrafilam pojechac rowerem do centrum, do ktorego mam kilka minut drogi, postawic rower ... i zrobic sobie przechadzke po ulicach o pierwszej w nocy. Teraz z tych przechadzek zrezygnowalam, bo od dlugiego chodzenia bola mnie stopy... a nie z powodu obaw!
            W dzien jestem od czasu do czasu na zakupach w dzielnicy, w ktorej jest najwieksze skupisko cudzoziemcow, i nawet tam czuje sie zupelnie normalnie... bo przeciez i tam zyja normalni ludzie, choc mowia innymi jezykami tongue_out

.
            • czuk1 Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 22.02.17, 23:24
              No widzisz. A my boimy się "obcych".

A przecież jesteśmy na nich skazani, jeśli chcemy jako naród utrzymać to nasze państwo.
              Tematu nie rozwijam . Domyślasz sie, że chodzi o rozwój gospodarczy , przyrost demograficzny,
              ręce do pracy, utrzymanie emerytów.
              • pia.ed Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 23.02.17, 00:35

Zalezy jakich "obcych" ... Szwecja od lat przyjmuje uciekinierow. Najpierw Wegrow w 1956 roku, potem Zydow w 1969 r., Polakow w 1981 r, uchodzcow z Wietnamu, ... 80 000 osob z Bosni chyba 20 lat temu... i tego nie zaluje. Ale te osoby szybko nauczyly sie jezyka i zaczely pracowac.
                Juz nie mowiac o imigracji zarobkowej w koncu lat 40-tych ... obcokrajowcow z poludnia Europy, ktorzy dzien po przyjezdzie przystapili do pracy i w Szwecji widzieli swoja przyszlosc

Niestety ostatnia fala uciekinierow, ktora niemal narzucila nam kanclerz Melker otwierajac granice, to juz troche za duzo, bo przy takiej ilosci, 160 000 osob, Szwecja nie ma mozliwosci zapewnic im nauki jezyka, mieszkan ani pracy, i chocaz wielu odmowiono azylu, to nie ma mozna odeslac ich do domow na sile ... zreszta ich kraje nie zawsze chca ich przyjmowac.
                Zobaczymy jak to sie skonczy ...

.

.
                • pia.ed Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 25.02.17, 18:02

Tak Szwedzi rozprawia się z mitami o uchodźcach:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21416463,tak-szwedzi-rozprawiaja-sie-z-mitami-o-uchodzcach-kilka-twardych.html#MT2
                  .

.
                  • pia.ed Dziennikarz amerykanski w Malmö ... 25.02.17, 19:14

www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24466448.ab

Pool om "farliga" Malmö: Inga problem

Pool o "niebezpiecznym" Malmö: Nie ma problemu ...

.

• pia.ed Chicago duzo gorsze niz Malmö ... 26.02.17, 00:05

www.sydsvenskan.se/2017-02-25/tim-pool-chicago-mycket-varre-an-malmo
                      .
                      • marii51 Re: Chicago duzo gorsze niz Malmö ... 27.02.17, 13:33
                        Pojawiają się wiadomości n/t Szwecjii -wczoraj o spalonym samochodzie
                        i coś tam wcześniej .. kolejne kraje EUROPY wskazuje ile zła robią przybysze
                        TRUMP swoje postanowienia chce udowodnić
                        wyszukuje żeby opowiadać do czego doprowadza migracja-
                        • pia.ed Re: Chicago duzo gorsze niz Malmö ... 27.02.17, 14:40

Czytalam, ze jeden samochod zostal podpalony ... ale nie wiadomo czy to wandalizm,
                          czy oszustwo przedsiebiorstwa asekuracyjnego, aby wyludzic ubezpieczenie.
                          Teraz zaczynaja to sprawdzac.

• pia.ed Jak czytam polska prase to wydaje mi sie ... 27.02.17, 16:34

ze w Polsce popelnia sie wiecej morderstw niz w Szwecji ...
                            i to przez Polakow katolikow, a nie arabskich muzulmanow ...

Juz chociaz zabojstwa nowonarodzonych dzieci czy proby zabojstwa,
                            kiedy wlasna babcia wystawila nowonarodzonego wnuczka
                            w lodowatym przedsionku ...i tylko przypadek uratowal jego zycie.

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/lodz/zgierz-matka-pochowala-dziecko-w-wiadrze-sa-zarzuty-zabojstwa/f0b7966
                            .
                          • czuk1 Re: Chicago duzo gorsze niz Malmö ... 27.02.17, 16:47
                            A wić - z igły widły...
                            • marii51 Re: Chicago duzo gorsze niz Malmö ... 27.02.17, 16:54
                              A Iran ma same dobre wieści

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/optymizm-w-relacjach-iransko-szwedzkich,714886.html
                            • czuk1 Re: Chicago duzo gorsze niz Malmö ... 27.02.17, 17:22
                              A więc - z igły widły...
                              • mobic Re: Strzelanina w Malmoe 05.03.17, 12:48
                                Strzelanina w Malmoe. Jedna osoba zginęła Czytaj wszystko..................
                                • pia.ed Re: Strzelanina w Malmoe 05.03.17, 14:15

Artykul sie" kreci" i nie chce otworzyc ... ale wiem o co chodzi,
                                  bo bylo to juz wczoraj w lokalnej prasie.
                                  o coz, porachunki gangsterskie byly i beda ...
                                  nie ma mozliwosci by policja ich "odstrzelila",
                                  wiec czeka az sie sami pozastrzelaja ... wink

A czy w USA gangow nie ma? Niech sie Trump zajmie swoimi,
                                  bo w lutym porwali "dla zabawy" dwie dziewczynki,
                                  a po "zabawieniu sie" z jedna , zastrzelili.
                                  Drugiej udalo sie uciec, jest w szpitalu.

.
                                  • pia.ed Re: Strzelanina w Malmoe 05.03.17, 14:23

Moze filmik sie nie otworzy ale to nie ma znaczenia ... Na pewno zobaczysz
                                    jak sie mlodzi bandziorzy smieja podczas rozprawy ... w Texas.

www.aftonbladet.se/nyheter/a/LzWAP/15-arig-flicka-offrades-i-satanistiskt-ritualmord
                                    .
                                    • mobic Re: Strzelanina w Malmoe 05.03.17, 19:18
                                      U mnie się otworzyło.
                                      fakty.interia.pl/swiat/news-strzelanina-w-malmoe-jedna-osoba-zginela,nId,2363528
                                      • pia.ed Re: Strzelanina w Malmoe 05.03.17, 19:43

Teraz sie otworzylo ... i w dyskusji mialam okazje przeczytac idiotyczny post,
                                        niby z pobytu w Szwecji kilkanascie lat temu. Jesli wierzysz temu,
                                        to nie mamy co dyskutowac...

~Wolny Polak- Dzisiaj (11:50)
                                        Kilkanaście lat temu Malmoe było miłym bezpiecznym miastem. Pamiętam moją pierwszą wizytę. Same mieszane rodziny na spacerach. Czarni ojcowie a za nimi gromadka śniadolicych dzieci, idąca gęsiego. Pierwsi chłopcy potem dziewczynki w chusteczkach na głowach aby ich czarne kręcone włoski nie wyblakły na słońcu. Na końcu ich szwedzka mamusia w ciąży pilnująca aby któreś z milusińskich gdzieś się nie zgubiło. Ona nie nosiła burki bo jako Szwedka była blondynką. Wszyscy schodzili im z drogi i kłaniali się. Było miło a teraz? Komu to przeszkadzało. Teraz już tam nie pojadę bo się boję.

mobic napisał:

> U mnie się otworzyło.
                                        > fakty.interia.pl/swiat/news-strzelanina-w-malmoe-jedna-osoba-zginela,nId,2363528
                                        >
                                        • mobic Re: Strzelanina w Malmoe 06.03.17, 08:58
                                          To piąte, od początku tego roku, zabójstwo z użyciem broni palnej w Malmoe.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/swiat/news-strzelanina-w-malmoe-jedna-osoba-zginela,nId,2363528#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
                                          • pia.ed Re: Strzelanina w Malmoe 06.03.17, 18:05

Zabojstwo zwiazane z gangami cudzoziemskimi ... Strzelaja do siebie nawzajem,
                                            i zaden Szwed na tym nie ucierpi ... Gorzej jest z polskimi kibolami, poczytaj sobie
                                            jakie sieja spustoszenie ... Sa oni blizej Ciebie niz Malmö - dlaczego o nich nie piszesz?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21461439,zepsul-sie-autobus-ktorym-kibole-wracali-z-meczu-i-sie-zaczelo.html#Czolka3Img
                                            .
    • czuk1 Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 06.03.17, 22:10
      Pytałem:
      Pia.ed jak żyjesz w Malmo ?
      Pisałem:
      1. Piszą o zamieszkach obcokrajowców.
      2. A więc - z igły widły...
      Teraz czytam:
      Sa oni blizej Ciebie niz Malmö - dlaczego o nich nie piszesz?

Mam nadzieję, że to nie do mnie. smile
      pzdr

• pia.ed Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 06.03.17, 23:43

Nie to nie bylo do Ciebie, bo Tobie wytlumaczylam ... przyjales to do wiadomosci
        i myslalam, ze temat jest "z glowy", a teraz jakis mobic zaczyna od nowa uncertain

Pozdrawiam z Malmö

Pia

.

.

czuk1 napisał:

> Pytałem:
        > Pia.ed jak żyjesz w Malmo ?
        > Pisałem:
        > 1. Piszą o zamieszkach obcokrajowców.
        > 2. A więc - z igły widły...
        > Teraz czytam:
        > Sa oni blizej Ciebie niz Malmö - dlaczego o nich nie piszesz?
        >
        Mam nadzieję, że to nie do mnie. smile
        > pzdr

• czuk1 Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 07.03.17, 06:15
          Acha !? Jasne.

To pozdrawiam i zdrówka życzę. smile

.....Marii51 też....oczywiście.
          • marii51 Re: Pia.ed jak żyjesz w Malmo ? 26.03.17, 10:19
            pia
            opowiada pewien pan o Szwecji m/inn
            rpolska.wordpress.com/2017/03/21/otworzcie-oczy-zanim-polska-znajdzie-sie-tam-gdzie-francja-szwecja-niemcy/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka