Dodaj do ulubionych

Mam pytanie ...

14.01.18, 00:52

Czy o wszystkich inwalidow tak dbaja, ze przyznaja specjalne mieszkania,
a potem jeszcze bardziej je przystosowuje, czy ten pan jest taki bogaty?

www.fakt.pl/wydarzenia/polska/lodz/niepelnosprawny-pan-marek-baran-dostal-mieszkanie-nie-przystosowane-dla-niego/lpfxnb5.
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: Mam pytanie ... 14.01.18, 09:39
      www.fakt.pl/wydarzenia/polska/lodz/niepelnosprawny-pan-marek-baran-dostal-mieszkanie-nie-przystosowane-dla-niego/lpfxnb5
      • super.222 Re: Mam pytanie ... 14.01.18, 09:52
        Pia.

Wkleiłam ponownie, bo Twój się nie otwierał.

Odpowiadam na zadane pytanie: NIE nie wszystkim powodzi się tak dobrze.
        Na zdjęciu widzimy wypasionego faceta, z wypasionym wózkiem inwalidzkim.
        Choruje od 20-tu lat i jak należy wnosić z wypowiedzi, potrafi pisać do władz,
        żądać, dochodzić swoich praw. A gdzie rodzina? Myślę, że nie jest samotny,
        ale o tym nawet nie piśnie autor reportażu.

Znajoma - wiedząc, że na skutek postępującej choroby nie będzie mogła
        wejść do wanny, postanowiła zadbać o swoją higienę i zainstalować prysznic,
        taki z uchwytami, krzesełkiem łazienkowym itp. Ma grupę inwalidzką w stopniu
        umiarkowanym (ale postępującym). Zapytała w MOP-sie czy może złożyć
        wniosek o bodaj częściowe pokrycie kosztów remontu łazienki.
        Usłyszała,że >>>nie może liczyć<<< bo marne środki pozwalają tylko
        na wspomaganie niepełnosprawnych dzieci.

Temu panu powinno się dawać mniej jeść, a gdy schudnie to swoim zwykłym
        wózkiem inwalidzkim mógłby wjechać do sypialni.
        • pia.ed Re: Mam pytanie ... 14.01.18, 13:16

Dziekuje, super.222
          Wlasciwie to znalam odpwiedz na pytanie wink ale chcialam spowodowac dyskusje ... Tez zauwazylam,
          ze ma wyposazenie dla niepelnosprawnych niedostepne dla zwyklego Polaka,
          nawet szlafrok ktory ma na sobie raczej nie jest polskiego pochodzenia ...
          Traktuja go jak celebryte, nawet przeniesli go do innego mieszkania na czas naprawiania usterek,
          a on chyba dalej bedzie niezadowolony!

PS. Ciesze sie, ze sie odezwalas, bo juz myslalam ze cos sie z Toba stalo ...

Pozdrawiam

Pia
          .
          • super.222 Re: Mam pytanie ... 14.01.18, 15:11

Życzliwie odpowiadam: forum.gazeta.pl/forum/f,254023,Jak_ten_czas_leci_.html
            .
            .
            Bardzo trudno jest sprowokować do dyskusji, po prostu złoty czas
            forumowania już się skończył, odzywają się tylko pojedyncze nicki,
            ale i tak zaraz znikają.

Ja się jeszcze *telepię* jak kareta po polnych drogach rozmiękczonych
            deszczem. Też serdecznie pozdrawiam. big_grin
            • pia.ed Re: Mam pytanie ... 14.01.18, 21:45

Super.222,
              dziekuje za udostepnienie linka. Bylam, czytalam ... Zainteresowala mnie osoba
              p. Hartmana, calkowicie mi nieznana, ale zaskoczyla mnie ocena jego wpisu:

Cóż tu komentować - tak po prostu wygląda człowiek chory z nienawiści…

Wyciagnelam na swiatlo dzienne resztki moich wiadomosci ze szkoly,
              i dla mnie to co napisal Hartman,
              to wspaniala satyra spoleczna sklaniajaca sie w kierunku pamfletu ...
              na co moje wrodzone poczucie humoru natychmiast zareagowalo... big_grin
              .
              • pia.ed Fotografka fotografowala druga fotografke ... 02.03.18, 12:36

Co myslicie o tym eksperymencie?
                Poczytajcie przy okazji komentarze pod artykulem na temat fotografowanej ...

kobieta.gazeta.pl/kobieta/56,107881,23058423,fotografka-uchwycila-jak-ludzie-reaguja-na-jej-wyglad.html

*
                • marii51 Re: Fotografka fotografowala druga fotografke ... 02.03.18, 18:43
                  Morris-Cafiero twierdzi, że absolutnie nie dotykają jej negatywne oceny dotyczące jej wyglądu. Swoje ciało wystawia jednak na ciągłe próby i pod ostrzał krytyki. Haley jest artystką i wykładowczynią fotografii na Memphis College of Art, ma na koncie nagrody i stypendia pozwalające jej na rozwijanie projektów.
                  cóż ...może jednak mimo takiego ujetego ww samozadowolenia
                  stać ja na wielką zmianę styl ubierania się -zadbanie o fryzure --nie ma w jej momice twarzy choć troszkę wykazania tego zadowolenia z siebie
                  • marii51 Re: Fotografka fotografowala druga fotografke ... 02.03.18, 18:59
                    na fc ktoś napisał przy zdjeciu z czapeczką policjanta
                    ""Całkowicie zgadzam się z mo gotti. Jako gruba kobieta, rzadko kiedy widzę dziwne spojrzenia, po pierwsze. Jej projekt jest interesujący, ale wiele ze zdjęć jest zbyt niejednoznaczne, co do tego, czy obiekt nawet na nią patrzy, nie mówiąc już o ocenianiu jej.
                    Z tego, co wiemy, ten policjant często robi zdjęcia bomb. To nieszkodliwe, nieszkodliwe. Nie widzę w tym żadnego okrucieństwa.""
                    pia
                    jak wpiszesz na portalu fc www.facebook.com/Haley-Morris-Cafiero-PhotographerArtist-Page-407885152643292/
                    • marii51 Re: Fotografka fotografowala druga fotografke ... 02.03.18, 19:00
                      i są tam jeszcze jej filmiki --ale nie wiem o czym ona opowiada
                  • pia.ed Re: Fotografka fotografowala druga fotografke ... 03.03.18, 02:00

Przypuszczam, ze ta fotografowana specjalnie byla tak ubrana
                    i stawala w brzydkich pozach ... aby przechodzacy pokazali swoje reakcje ...
                    Ona toczy walke o to, aby kazdy mogl wygladac tak jak chce.

Haley planuje takze zemscic sie na tych, ktorzyy krytykuja ja
                    na jej wlasnej stronie i pokazac ich zdjecia wink

• marii51 Re: Fotografka fotografowala druga fotografke ... 03.03.18, 08:28
                      https://bi.gazeta.pl/im/2d/fd/15/z23058221IH,Zdjecia-wykonane-w-ramach-projektu--Wait-Watchers-.jpg

owszem widać że uniera się tak jak jej to odpowiada

tu wszyscy w kurteczkach a ona ""leciutko""
                      ---to jest jej taki projekt ..nie bęe ostrożna jeśli nazwę to jej postępowanie jako jakaś jej obsesja
                      • marii51 Re: Fotografka fotografowala druga fotografke ... 03.03.18, 12:23
                        ta dziewczyna poszuka chłopaka i wszystko sobie ponaprawia....

www.youtube.com/watch?v=7Lw-0gkFcrI
                        • pia.ed Re: Fotografka fotografowala druga fotografke ... 03.03.18, 16:31

Gdyby ona byla szczupla i ubierala sie dziwacznie,
                          bo przeciez nic do niczego nie pasuje u niej,
                          to by nikt nie zwrocil na nia uwagi,
                          a moze by ja pochwalil za "oryginalny ubior"...
                          bo od kilku lat jest modna tzw. uliczna moda,
                          kiedy ktos ubiera sie calkiem wg wlasnego gustu.

Chlopak jej nic nie pomoze, bo to lesbijka,
                          a anoreksji nigdy nie miala, skad takie stwierdzenie???

Juz Ci ti tlumaczylam, a Ty swoje ...
                          Ona celowo fotografuje sie w nie pasujacych do jej tuszy strojach,
                          choc stac ja na na drogie, eleganckie ciuchy, ktore zakrylyby bledy jej urody,
                          ale ona NIE CHCE,
                          bo jest "na barykadach" w walce o prawa ludzi, ktorzy wygladaja inaczej niz inni
                          i nie chca tego zmieniac ...

Zalaczony filmik otworzylam, ale to przeciez nie o niej ...

*
                          • marii51 Re: Fotografka fotografowala druga fotografke ... 03.03.18, 18:31
                            Akceptacja
                            Fotografka Haley Morris-Cafiero pokonała długą i wyboistą drogę prowadzącą do samoakceptacji.

''''''Przeszła przez anoreksję, ''''''
                            intensywne uprawianie sportu, poprzez całkowitą rezygnację z ruszania się, aż po wykorzystanie swojego wyglądu do własnych projektów artystycznych. Ostatecznie Haley dotarła do miejsca, w którym, jak powiedziała w rozmowie z nami: Zaakceptowałam siebie z dnia na dzień.

a filmiki sa jej na fb--na jej stronie juz podawalam link
                            • marii51 Re: Fotografka fotografowala druga fotografke ... 03.03.18, 18:39
                              pia..
                              niech ona sobie żyje jak chce ...sama się wystawia na obenianie
                              ale wyzywa od trolli wszystkich kto odezwie się nie tak jak ona chciałabysmile

chyba jeszcze więcej zdjęć
                              www.boredpanda.com/photo-project-wait-watchers-haley-morris-cafiero/
                              • pia.ed Re: Fotografka fotografowala druga fotografke ... 03.03.18, 22:56

Wystawia sie na ocenianie, a potem chce sie mscic na trolach
                                madre to nie jest... ona chyba sama nie wie co chce.

.
                                • marii51 Re: zmieniamy- teraz o tranwestytach 04.03.18, 14:03
                                  napracować się muszą nad sobą ..ale jeśłi taką mają potrzebę?...tak zaistnieć...
                                  smile
                                  kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107880,9412948,kim-sa-transwestyci.html
                                  • marii51 Re: zmieniamy- teraz o 04.03.18, 22:26
                                    zupełnie innej sprawiesmilewww.arte.tv/pl/videos/073399-072-A/re-zwiazki-partnerskie/?xtor=CS1-98&kwp_0=704797&kwp_4=2509131&kwp_1=1062421
                                    i można
                                    Francuzi potrafią
                                    • marii51 Re: zmieniamy- teraz o 06.03.18, 16:29
                                      każda inność kosztuje ....www.polubione.pl/lol/64276/nasmiewali-sie-z-jej-obrzydliwych-nog-pozniej-kobieta-zrobila-cos-co-zamknelo-wszystkim-usta.html
                                      • pia.ed Ta Szwedka ma 90 lat ... 06.03.18, 17:35

Mieszka w duzej, wlasnej willi i ma pomoc w codziennym zyciu
                                        od opiekunek miejskich, za ktore oczywiscie musi placic ...
                                        Narzeka na to, ze za kazdym razem przychodzi do niej ktos inny
                                        i to narusza jej godnosc ... Czasem przychodzi opiekun zamiast opiekunki ... sad

www.expressen.se/kvallsposten/90-ariga-ylwas-ilska-mot-hemtjansten-skrammande/
                                      • pia.ed Obrzydliwe nogi ... 06.03.18, 18:06

Przede wszystkim problem z jej nogami to nie wiszaca skora,
                                        tylko jakas martwica skory ktora istniala juz wtedy, kiedy miala szalona nadwage ...
                                        A co ona takiego zrobila "co zamknelo wszystkim usta"?
                                        Nie moge sie tego nigdzie doczytac wink

marii51 napisała:

> każda inność kosztuje ....

www.polubione.pl/lol/64276/nasmiewali-sie-z-jej-obrzydliwych-nog-pozniej-kobieta-zrobila-cos-co-zamknelo-wszystkim-usta.html
                                        • pia.ed Kazdy ma prawo wygladac jak chce ... 07.03.18, 01:18

www.expressen.se/omtalat/robert-41-gick-ner-160-kilo-dog-nagra-veckor-senare/

.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka