Dodaj do ulubionych

Otyłość i nadwaga...

14.12.19, 23:48
zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,101580,25490898,chrapia-ledwo-sie-ruszaja-poca-i-wciaz-nie-dostrzegaja-problemu.html#s=BoxOpImg9

Nadwaga i otyłość to z pewnością problem polskich mężczyzn. Od lat dotyczy ponad 60 proc. rodaków, według niektórych badań epidemiologicznych nawet 68 proc. Nadmiar kilogramów dotyczy również kobiet i dzieci, ale to u mężczyzn skala zjawiska jest największa. Już wśród najmłodszych otyłość i nadwaga mają płeć: chłopcy częściej niż dziewczynki nie mieszczą się w normach.]
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Otyłość i nadwaga... 28.12.19, 11:24
      zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,101580,25543305,zmiany-w-systemie-immunologicznym-tlumacza-dlaczego-otylosc.html#s=BoxOpLink

Amerykańscy badacze jako pierwsi zauważyli, że inteligencja płynna jest najprawdopodobniej powiązana z przeobrażeniami w budowie ciała, a odpowiedzialne za to mogą być zmiany w układzie immunologicznym.

Analizy naukowców pokazały bowiem, że osoby, które ukończyły 40. i 50. rok życia oraz miały więcej tłuszczu na brzuchu, wykazywały się jednocześnie niższym poziomem inteligencji płynnej i relacja pogłębiała się wraz z wiekiem.

Naukowcy zauważyli jednak, że czynnikiem, który wyhamowywał proces obniżania się inteligencji płynnej, było posiadanie beztłuszczowej masy mięśniowej. Innymi słowy, przed naturalną utratą inteligencji płynnej wraz z wiekiem chroni większa masa mięśniowa. I co ciekawsze, ta zależność była widoczna bez względu na wiek chronologiczny, poziom wykształcenia oraz status społeczno-ekonomiczny badanych osób.

• pia.ed Re: Otyłość i nadwaga... 26.02.20, 10:08
        Lech Wałęsa w rozmowie z "Super Expressem" opowiadał m.in. o swojej walce z nadwagą.
        - Chodzę na kijki, ale jestem niereformowalny i już nie schudnę raczej - stwierdził.
        Przyznał, że podczas ostatniego wyjazdu do Stanów Zjednoczonych na śniadania jadł owsiankę, na obiady "jakieś robaczki", a kolacji unikał. Zdradził, że chociaż jeszcze niedawno z dietą było u niego nieco lepiej, teraz przechodzi drobny kryzys.
        - Szybko odzyskałem kilogramy, ale znów próbuję je zrzucić - zaznaczył i dodał: "I powiem przy okazji, że ze wzrokiem trochę lepiej u mnie, widzę lepiej po tej operacji zaćmy".

wiadomosci.wp.pl/lech-walesa-wrzuccie-moje-prochy-do-baltyku-6482727954282113a
        • marii51 Re: Otyłość i nadwaga... 26.02.20, 11:03
          o pia....
          Wałesy podpowiedzi znalazlaś... i to są realne z życia wzięte oceny ... cukrzyka
          ale
          że rybki odżywiają się pokarmem z ludzkich prochów --znamy Wałęsę jak potrafi żarcikiem sypaćsmile
      • stary_jary Re: Otyłość i nadwaga... 04.03.20, 18:59
        > Inteligencja płynna jest na szczęście dopełniana inteligencją wyuczoną.

Czyli jak się te dwie rozróżnia? - podany artykuł nie opisuje tego.
        • marii51 Re: Otyłość i nadwaga.--.otyłość a inteligencja? 05.03.20, 09:42
          stary_jary napisał:

> > Inteligencja płynna jest na szczęście dopełniana inteligencją wyuczoną.
          >
          > Czyli jak się te dwie rozróżnia? - podany artykuł nie opisuje tego.

pi pierwsze to sorrki
          pia
          że nie zainteresowalam się bo to ciekawe.......hmmm

Amerykańscy badacze jako pierwsi zauważyli, że inteligencja płynna jest najprawdopodobniej powiązana z przeobrażeniami w budowie ciała, a odpowiedzialne za to mogą być zmiany w układzie immunologicznym.

Analizy naukowców pokazały bowiem, że osoby, które ukończyły 40. i 50. rok życia oraz miały więcej tłuszczu na brzuchu, wykazywały się jednocześnie niższym poziomem inteligencji płynnej i relacja pogłębiała się wraz z wiekiem.

Naukowcy zauważyli jednak,
          że czynnikiem, który wyhamowywał proces obniżania się inteligencji płynnej,
          było posiadanie beztłuszczowej masy mięśniowej.
          Innymi słowy, przed naturalną utratą inteligencji płynnej wraz z wiekiem chroni większa masa mięśniowa.
          -- I co ciekawsze, ta zależność była widoczna bez względu na wiek chronologiczny,
          poziom wykształcenia oraz status społeczno-ekonomiczny badanych osób
          .

• marii51 Re: Otyłość i nadwaga.--.otyłość a inteligencja? 06.03.20, 08:31

a zostawie w wolnym czasie poanalizuję...
            naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C410810%2Cpsycholog-inteligencja-jest-jak-miesnie-wymaga-stalego-uzycia.html
            • marii51 Re: Otyłość i nadwaga.--.otyłość a inteligencja? 06.03.20, 08:42
              Mensa powstała w 1946 r. .)
              To najstarsza i najbardziej znana organizacja zrzeszająca ludzi o najwyższym ilorazie inteligencji.
              Elitarne stowarzyszenie liczy ponad 120 tys. członków ze 100 krajów świata.

Aby należeć do Mensy,
              trzeba zdobyć odpowiednią liczbę punktów w teście IQ.
              Testy inteligencji mierzone są w trzech skalach,
              które jednak mają taką samą trudność.
              W Polsce, jak i wielu innych krajach,
              test Mensy jest wykonywany w międzynarodowej skali Cattella. Osoba,
              która chce przynależeć do elitarnej organizacji, musi zdobyć co najmniej 148 punktów w tej skali.
              Osoba o przeciętnej inteligencji rozwiązuje test IQ na ok. 100 punktów w skali Cattella.
            • marii51 Re: Otyłość i nadwaga.--.otyłość a inteligencja? 11.03.20, 03:16
              marii51 napisała:

>
              > a zostawie w wolnym czasie poanalizuję...

> to i się dowiedzialam o inteligencjii... jeszcze brakuje mi tej inteligencjii płynnej
              o o to chodzi?
              [u]„Jedni ją rozwijają, stawiając sobie coraz wyższe wymagania intelektualne, inni zaś marnotrawią możliwości, poprzestając na miernych celach i braku ambicji. Biblijna przypowieść kończy się wszak paradoksalnym wnioskiem: +Każdemu, kto ma, będzie dodane, tak, że nadmiar mieć będzie. Temu zaś, kto nie ma, zabiorą nawet to, co ma+. W odniesieniu do inteligencji paradoks ten znika, bo rozumiemy, że rozwój stymuluje rozwój następny, a stagnacja umysłowa niszczy nawet ten potencjał, który był na początku” – opisuje psycholog.

Przywołuje też wnioski amerykańskiego psychologa Raymonda Cattella, który twierdził, że od 21. roku życia możliwości ludzkiego umysłu spadają wskutek starzenia się mózgu. Z wiekiem na mózg niekorzystnie wpływają także zamiany zachodzące w układzie krwionośnym. „Mózg jest wielkim energożercą, a nie ma innej drogi otrzymywania energii, niż poprzez układ krwionośny” - wyjaśnia uczony.

Niektórzy badacze uważają, że zdolności inteligenckie aż w 80 proc. mają charakter wrodzony; inni zaś twierdzą, że tylko w 50 proc.

„We wczesnych okresach rozwoju poznawczego należy dbać o rozwój swojej inteligencji, aby później było z czego +spadać+. Nie wiemy dokładnie, czym Stwórca obdarzył nasze mózgi, ale przez nieustanny rozwój i poszukiwania poznawcze możemy stymulować nasze zdolności” – podkreśla prof. Nosal.

• marii51 . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 05.03.20, 09:53
          Witaj stary.jary witaj .. i klikajsmile

stary_jary napisał:

> > Inteligencja płynna jest na szczęście dopełniana inteligencją wyuczoną.
          >
          > Czyli jak się te dwie rozróżnia? - podany artykuł nie opisuje tego.

-
          • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 05.03.20, 09:54
            NARCYSTYCZNE CECHY OSOBOWOŚCI
            A INTELIGENCJA PŁYNNA
            Streszczenie
            Celem badania była weryfi kacja dotychczasowych doniesień o braku
            związku inteligencji z narcyzmem, koncentrując się na aspekcie inteligencji
            płynnej oraz replikując badania na próbce polskiej. Podejmując się realizacji tego badania, oczekiwano, że w przeciwieństwie do wyników poprzednich badań, wystąpi związek między inteligencją a narcyzmem oraz że będzie on silniejszy u dziewcząt. Badania zostały przeprowadzone w formie
            ankiety audytoryjnej – każdemu badanemu rozdano po dwa kwestionariusze. Wykorzystano Test Matryc Ravena wersja Standard oraz Kwestionariusz Narcyzmu, w opracowaniu A. Januszewskiego (2005), na podstawie
            Narziβmusinventar, F.W. Deneke, B. Hilgenstock i R. Müller (1989). Grupę
            badawczą stanowili uczniowie gimnazjum i liceum ogólnokształcącego. Wyniki uzyskano, korelując wynik ogólny i poszczególne skale Kwestionariusza
            Narcyzmu z wynikiem ogólnym Testu Matryc Ravena wersja Standard. Powyższe analizy wykonano także z podziałem na płeć. Wyniki badań wskazują
            na to, że: 1) u chłopców o wysokiej inteligencji płynnej nie zawsze współwystępują cechy narcystyczne, jednak zauważalne jest wyższe prawdopodobieństwo ich występowania niż u chłopców o niskiej inteligencji płynnej; 2) cechy narcystyczne tworzą charakterystyczny profi l, przejawiający się w takich
            1 Katedra Psychologii Organizacji i Zarządzania, Instytut Psychologii, Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II, Al. Racławickie 14, 20-950 Lublin; e-mail: tomasz.korulczyk@gmail.co
            • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 05.03.20, 09:56
              nikłe te ww wiadomości skopiowane ..
              • stary_jary Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 06.03.20, 08:04
                Znalazłem tylko prostą definicję, że są to po prostu cechy biologiczne, które chyba zależą od sprawności przewodnictwa w mózgu itp. Ale jak to wydzielić w ogólnych testach to już nie chce mi się szukać.
                • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 06.03.20, 08:25
                  stary.jary napisał
                  Znalazłem tylko prostą definicję, że są to po prostu cechy biologiczne, które chyba zależą od sprawności przewodnictwa w mózgu itp. Ale jak to wydzielić w ogólnych testach to już nie chce mi się szukać.

więc to my sobie odpuścimy np taksmile może?
                  ps chyba że
                  pia.ed włączy się w dyskusję bo zna się na tych - Inteligencja płynna..czy inne...

Pocieszająco Pozytywnie ---
                  ""Niech się dzieje wola NieBa ..
                  FILOZOFICZNE -
                  • stary_jary Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 06.03.20, 08:31
                    Po prostu lubię się czegoś nowego dowiedzieć. O IQ wiem, o inteligencji emocjonalnej też - a tego nie znałem smile Filozofowie stworzyli całą naukę kiedyś.
                    • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 06.03.20, 08:52
                      JUZ MAM to jest o złodziejstwu ducha
                      filozof Marcin Król
                      tvn24.pl/polska/profesor-marcin-krol-pis-to-zlodzieje-ducha-4297318
                      • stary_jary Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 06.03.20, 09:10
                        Fajne. Daj znać, jak znajdziesz coś więcej na temat najlepszego polityka obecnie - Macrona smile
                        • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 06.03.20, 09:53
                          Macrona ? to zawołajmy pia .ed
                          --
                          • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 06.03.20, 09:56
                            ps
                            jak działy się we Francjii wybory to miałysmy tu wątek i o jego żonie

hmmm a teraz trzeba szukać..
                            • stary_jary Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 06.03.20, 10:03
                              Nie szukać. Pamiętam żenadę, że za stara czy coś. Mnie chodzi o polityczną wybitność.
                              • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 06.03.20, 17:57
                                To może załóżmy wątek wybitni wspólczesni politycy ..
                                .l( ALBO POLITYCY DAWNIEJ I DZIEŚ... ?
                                --
                                przyznam się z ręką na serduszku,
                                dlaczego pia ???
                                tu .. pierwszy artyk
                                forum.gazeta.pl/forum/w,86794,169106384,169106384,Otylosc_i_nadwaga_.html
                                • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 07.03.20, 14:28
                                  Hmm nie mam Polityki .. a forum o polityce chyba jest?
                                  • pia.ed Zastanawiamy się - Inteligencja płynna 09.03.20, 12:16
                                    Calkim zgubilam sie w tym o czym dyskutujecie, ale NIE wierze w to, ze inteligentne jednostki
                                    mialyby byc mniej inteligentne na starosc z tego tylko powodu, ze mocno przybyly na wadze!
                                    W artykule jest zdjecie Wojciecha Manna .... Czyzby on z powodu chorobliwej tuszy
                                    stracil inteligencje plynna? wink
                                    A co chcecie konkretnie wiedziec o Marconie?

• stary_jary Re: Zastanawiamy się - Inteligencja płynna 09.03.20, 12:25
                                      Spokojnie smile Teza jest taka jak rozumiem, że są wrodzone predyspozycje biologiczne oraz czynnik ogólnorozwojowy. Przypowieść o talentach i podobne.
                                      Taki Mann oraz rożne inne znane mi osoby starsze faktycznie mogą nadrabiać czynnościowo ubytki biologiczne. Plastyczność mózgu itp itd. Mnie po prostu interesuje to, jak oni niby to mierzą, że u Kowalskiego jest już tylko ekhm 78% wrodzonych kompensowane przez 68 czynnościowych smile

Makaron - w odniesieniu do opinii pana filozofa: na czym niby polega jego wybitność? Bo jakoś ja tego nie widzę patrząc na pozycję międzynarodową Francji; no ale ja nie jestem politologiem.
                                      • marii51 Re: Zastanawiamy się - Inteligencja płynna 09.03.20, 17:15
                                        A niech to kaczka kopsnie
                                        wiem że juz prawie nic nie wiem .
                                        ....
                                        wesolo w tym wątku, a to najlepsze od ochudzania i bieganiasmile
                                        ZABIERAM SIĘ ZA CW NA KRĘGOSLUP a jak..? jak sójka za morzesmile

~~~~~~~~~~~immunologia po onkologii mi namieszala,, a co jeszcze ?
                                        nie jem ameryk fsfudow czy jak im tam
                                        może Amerykanie badali samych grubasków
                                        bo mlodych tam tez nie mało grubaśnych..
                                        . gdzie ? widziałam.?. w tv!! migawki z ulic--,,
                                        • marii51 Re: Zastanawiamy się - Inteligencja płynna 09.03.20, 17:17
                                          O RANY ..ZAGADALAM SIĘ A MOJ SERIAL TRWA OD 3 MINsmile
                                          • marii51 a miłość na ... 09.03.20, 18:09
                                            www.youtube.com/watch?v=keppfjOvtzo
                                        • stary_jary Re: Zastanawiamy się - Inteligencja płynna 10.03.20, 08:23
                                          Był gdzieś tu link do wypowiedzi pana filozofa. I on o tym Makaronie wspomniał. To ja tak dla paddierżania razgawora.
                                          • pia.ed Inteligencja płynna 10.03.20, 13:30
                                            Przeczytalam cala wypowiedz profesora filozofii Marcina Krola
                                            i nie ma ani slowa o francuskim prezydencie...
                                            Moze "Marcin" przeczytales jako "Macron"? Takie pomylki zdarzaja mi sie
                                            bardzo czesto przy szybkim czytaniu.

tvn24.pl/polska/profesor-marcin-krol-pis-to-zlodzieje-ducha-4297318

stary_jary napisał:

> Był gdzieś tu link do wypowiedzi pana filozofa. I on o tym Makaronie wspomniał.
                                            > To ja tak dla paddierżania razgawora.

• marii51 Re: Inteligencja płynna 10.03.20, 16:52
                                              HEJ , a jak to tak?
                                              pia/ znasz pana 'stary.jary" i ża ma na Imię Marcin..
                                              więc zupełnie inacej, gdy ma imięsmile

choć nick ma też powabny: wypadaloby powitać tak bardziej uroczyście nowego z nami chlopakasmile
                                              • marii51 Re: Inteligencja płynna 10.03.20, 17:32
                                                jak się powiedzialo
                                                tak się zadzialosmile
                                                Na powitanie wszyscy razem ..hip hip hurra
                                                zszywka.pl/u/MALUTKA22AP/troszke-alkoholu-1334397.html
                                                • stary_jary Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 08:14
                                                  Ho ho, do wyboru do koloru!

> jak się powiedzialo
                                                  > tak się zadzialosmile
                                                  > Na powitanie wszyscy razem ..hip hip hurra
                                                  > zszywka.pl/u/MALUTKA22AP/troszke-alkoholu-1334397.html
                                                  >
                                                  >
                                            • marii51 Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 02:56
                                              Macron zajmuje ważne stanowisko poważne Zarówno Erdogan, jak i Merkel oraz Macron od dwóch tygodni zabiegali o zorganizowanie szczytu, poświęconemu Syrii. Konieczność przeprowadzenia takich rozmów zrodziła się po tym, jak Turcja oficjalnie włączyła się po stronie rebeliantów do działań wojennych w syryjskiej prowincji Idlib, gdzie wspomagana przez wojska rosyjskie armia prezydenta Syrii Baszara al-Asada prowadzi ofensywę

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/swiat/news-prezydent-turcji-erdogan-spotka-sie-17-marca-z-macronem-i-me,nId,4373874#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
                                              • stary_jary Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 08:15
                                                Teraz nastąpiła konieczność, jak Turcja.
                                                Jak Obama zaczął to wszystko to Francja pierwsza tam poleciała bombardować. Ok, to nie był Makaron wtedy.

marii51 napisała:

> Macron zajmuje ważne stanowisko poważne Zarówno Erdogan, jak i Merkel
                                                > oraz Macron od dwóch tygodni zabiegali o zorganizowanie szczytu, poświęconemu S
                                                > yrii. Konieczność przeprowadzenia takich rozmów zrodziła się po tym, jak Turcja
                                                > oficjalnie włączyła się po stronie rebeliantów do działań wojennych w syryjski
                                                > ej prowincji Idlib, gdzie wspomagana przez wojska rosyjskie armia prezydenta Sy
                                                > rii Baszara al-Asada prowadzi ofensywę
                                                >
                                                > Czytaj więcej na fakty.interia.pl/swiat/news-prezydent-turcji-erdogan-spotka-sie-17-marca-z-macronem-i-me,nId,4373874#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

>
                                            • marii51 Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 03:25
                                              ciiiii mam ..skąd się pojawila nazwa ::inteligencja płynna ---\
                                              winni są psycholodzy smile
                                              ::
                                              1. Rodzaje inteligencji
                                              Wyróżnia się całą masę różnych klasyfikacji inteligencji. Można być inteligentnym werbalnie albo emocjonalnie. Jest również inteligencja personalna, inteligencja społeczna, inteligencja przestrzenna, logiczno-matematyczna czy muzyczna. Pierwszą i jedną z najbardziej znanych hierarchicznych koncepcji inteligencji stworzył Charles Spearman – angielski psycholog, który doszedł do wniosku, że istnieje pewna naczelna zdolność intelektualna, nazwana czynnikiem g (general) i określona liczba zdolności specjalnych, zwanych czynnikami s (specyfic). Inne rozwiązanie hierarchiczne zaproponował Raymond Cattell, prowadzący badania wraz z Johnem Hornem. Cattell uznał istnienie czynnika g, ale rozbił go na dwa obszerne czynniki grupowe – inteligencję płynną (Gf) i inteligencję skrystalizowaną (Gc).
                                              • marii51 Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 03:36
                                                cd ale jestem już u CELUsmile A MOŻE LIŻEJ ..
                                                W wyniku wykorzystania wymyślnych technik statystycznych Cattell stwierdził,
                                                że inteligencja ogólna może zostać podzielona na dwa,
                                                względnie niezależne składniki.
                                                Inteligencja skrystalizowana składała się, według niego,
                                                z wiedzy nabytej przez jednostkę oraz z umiejętności znajdowania dostępu do tej wiedzy,
                                                czyli dotyczyła zdolności do przechowywania i wydobywania informacji z pamięci semantycznej.
                                                W testach inteligencji mierzona jest za pomocą zadań słownikowych, arytmetyki
                                                i ogólnych wiadomości.
                                                Natomiast inteligencja płynna to zdolność do dostrzegania złożonych relacji
                                                i do rozwiązywania problemów –

zdolność wymagająca zastosowania algorytmów i heurystyk.
                                                Inteligencję płynną mierzy się za pomocą testów układania wzorów z klocków
                                                i wyobrażeń przestrzennych.
                                                Cattell uważał, że oba rodzaje inteligencji są niezbędne do adaptacyjnego zachowania.

ps i brnę dalej w niewiedzysmile
                                                a co to ?heurystyk. albo co to---
                                                ""-oba rodzaje inteligencji są niezbędne do adaptacyjnego zachowania.-

jak mój profesor dr habilitowany
                                                • marii51 Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 03:38
                                                  tu się dowiadywalam ww
                                                  portal.abczdrowie.pl/inteligencja-plynna-i-skrystalizowana
                                                  • marii51 Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 03:43
                                                    . Model Cattella-Horna
                                                    Inteligencja płynna (Gf) jest uwarunkowana właściwościami fizjologicznymi
                                                    struktur nerwowych i zależy głównie od czynników genetycznych.
                                                    Testy mierzące inteligencję płynną są niezależne od kultury.
                                                    Ten rodzaj inteligencji ujawnia się przede wszystkim
                                                    w testach wymagających adaptowania się do nowej sytuacji,
                                                    a więc wtedy, gdy nie można odwołać się do utrwalonych, nawykowych sposobów reagowania

koniec basta == prawie jasne jak słońcesmile o inteligencjii płynnej

a co ?
                                                    powie teraz ..
                                                    --stary.jary ?
                                                  • stary_jary Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 07:58
                                                    Definicja płynnej jest jasna, tylko że umiejętność adaptowania się do nowej sytuacji też chyba podlega wyuczeniu?
                                                  • stary_jary Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 07:59
                                                    a, teraz widzę inny cytat:

"Niektórzy badacze uważają, że zdolności inteligenckie aż w 80 proc. mają charakter wrodzony; inni zaś twierdzą, że tylko w 50 proc."

Czyli w sumie nikt nic nie wie. To i my nie dojdziemy smile
                                                • marii51 Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 10:30

Tekst linku ---rozważa :n/t zdolność wymagająca zastosowania algorytmów i heurystyk./t

----
                                                  • stary_jary Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 10:41
                                                    Wiesz jak w środowisku IT (informacyjne technologie) określa się programistów? "Klepacze kodu".
                                                    To "kierownik projektu" musi określić, co zaprogramować.
                                                    Czy to oznacza, że programista nie jest inteligentny? No nie...
                                                    Czy kierownik, co nie musi mieć wielkiego pojęcia jak to oprogramować - jest mniej inteligentny? No też nie.
                                                    Jednego zdolności wyuczone polegają na jednym, a drugiego - na drugim. Kierownik nie istnieje bez programistów - nie ma czego sprzedać klientowi; ale i programiści nie istnieją bez kierownika - nie będą sami wymyślać, co by tu zaprogramować, żeby się sprzedało.

• marii51 Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 15:06
                                                    stary_jary napisał:

> Wiesz jak w środowisku IT (informacyjne technologie) określa się programistów?
                                                    > "Klepacze kodu".
                                                    > To "kierownik projektu" musi określić, co zaprogramować.
                                                    > Czy to oznacza, że programista nie jest inteligentny? No nie...
                                                    > Czy kierownik, co nie musi mieć wielkiego pojęcia jak to oprogramować - jest mn
                                                    > iej inteligentny? No też nie.
                                                    > Jednego zdolności wyuczone polegają na jednym, a drugiego - na drugim. Kierowni
                                                    > k nie istnieje bez programistów - nie ma czego sprzedać klientowi; ale i progra
                                                    > miści nie istnieją bez kierownika - nie będą sami wymyślać, co by tu zaprogramo
                                                    > wać, żeby się sprzedało.
                                                    >

::Znam :: pracę programistów i gdy nt rozmawiają to ja ani be ani me... -
                                                    Mam dwóch synowa trzecia - każdy z nich --mają zupelnie inne zadania
                                                    W zupelnie innych dziedzinach ...wciąż coś nowgo i następnego ..klepią
                                                  • marii51 Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 15:09
                                                    Znam pracę programistów - mam dwoch
                                                  • marii51 Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 15:12
                                                    Jednego zdolności wyuczone polegają na jednym, a drugiego - na drugim. Kierowni
                                                    > k nie istnieje bez programistów - nie ma czego sprzedać klientowi; ale i progra
                                                    > miści nie istnieją bez kierownika - nie będą sami wymyślać, co by tu zaprogramo
                                                    > wać, żeby się sprzedało.

JESZCZE ktoś potrzebny do wsukiwnia klijentow-dbiorców tworząc nie ma na to czasusmile
                                            • stary_jary Re: Inteligencja płynna 11.03.20, 07:44
                                              Mówi w filmiku z podpisem "Profesor Marcin Król: nasze czasy są takie, że nie ma wybitnych polityków".
                          • stary_jary Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 06.03.20, 09:56
                            Zwłaszcza, że Szwecja też ma podobne problemy wewnętrzne smile
                            • mobic Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 01.04.20, 15:47
                              Zamiast o polityce to mówcie co robić żeby nie tyć bo siedzenie w domu to sprzyja tyciu i waga pomału nam będzie przybywać.
                              • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 01.04.20, 16:56
                                chyba cwiczyła
                                bo odkręcała butelki

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/91025701_3005383259521887_8945878211359670272_o.png?_nc_cat=109&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=yC1stqSG59sAX9pPGeM&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=f88b435e536172eb70a451a5b362db38&oe=5EABF6D3
                              • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 01.04.20, 17:00
                                mobic napisał:

> Zamiast o polityce to mówcie co robić żeby nie tyć bo siedzenie w domu to sprzy
                                > ja tyciu i waga pomału nam będzie przybywać.
                                >
                                marian ćwiczsmile
                                juz gdzies chyba w zdrowiu ale prosze do wyboru...
                                www.youtube.com/results?search_query=cw+dla+seniorow
                                • marii51 Re: . zatanawiamy się - Inteligencja płynna 02.04.20, 13:27
                                  Marian (mobicu
                                  jak tam ćwiczenia może was dwoje to szybciej się nakmowicie na ktoreś .. ja mam zastój
                                  kocyk rozscielony i .. popatrze i .. nicsmile koło hulahop ..nic stoii ..
                                    • pia.ed Otyłość i nadwaga... 13.04.20, 16:53
                                      Taki byl temat... wink

• marii51 NIEMCY NIE ZAPROSZĄ DO Hotelu 10.06.20, 16:30
                                        Wakacje w dobie koronawirusa stały się jeszcze cięższe.
                                        Wybierający się do niemieckiego miasta Cuxhaven na urlop muszą uważać,
                                        aby nie trafić do leżącego nad Morzem Północnym hotelu „Beachhotel Sahlenburg”.
                                        Właścicielka resortu poinformowała, że wprowadza restrykcje, zgodnie z którymi przyjmuje tylko gości ważących mniej niż 130 KG
                                        ```````````````````````AHA.... smile
                                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,26019655,niemcy-hotel-wprowadza-ograniczenia-dla-otylych-wlascicielka.html
                                        • stary_jary Re: NIEMCY NIE ZAPROSZĄ DO Hotelu 15.06.20, 12:17
                                          No cóż, najwyraźniej w Niemczech nie ma jeszcze takiej paranoi jak w USA, ale już widać po tym artykule; że za chwilę będzie.
                                          • marii51 Re: NIEMCY NIE ZAPROSZĄ DO Hotelu 18.06.20, 13:25
                                            nie zaproszą? Niemcy
                                            to
                                            może sposob łatwy ,żeby tak się nei stało i kanapom i fotelom whotelach nic się nei stało...
                                            polskiportalzdrowotny.eu/sprawdz-jak-schudnac-1-5-kg-w-jeden-dzien/
                                            wracamy do dawnych sposobów--bo co lekarz przypisywał na ocyszczenie .. wiemy
                                            a terazpropnuje diety
                                            bananowa
                                            owsiana itd w artyk..
                                            • pia.ed Platki owsiane maja wiele zalet... 26.06.20, 14:56
                                              Nie czytalam o tych dietach, ale przeciez nawet glupi rozumie, ze nie da sie schudnac 5 kilo w jeden dzien!
                                              Natomiast jedzac codziennie owsianke, chetnie z dodatkiem 1 suszonej sliwki, mozna osiagnac powolny spadek wagi...

zywienie.abczdrowie.pl/co-sie-zmieni-w-organizmie-jezeli-wzbogacisz-diete-o-platki-owsiane/5

marii51 napisała:
                                              > polskiportalzdrowotny.eu/sprawdz-jak-schudnac-1-5-kg-w-jeden-dzien/
                                              > wracamy do dawnych sposobów--bo co lekarz przypisywał na ocyszczenie .. wiemy

>
                                              • marii51 Re: Platki owsiane maja wiele zalet... 26.06.20, 15:49
                                                mniam....... https://zywienie.abczdrowie.pl/co-sie-zmieni-w-organizmie-jezeli-wzbogacisz-diete-o-platki-owsiane/6
                                                • marii51 Re: Platki owsiane maja wiele zalet... 28.06.20, 12:03
                                                  ww zdjecie nie przyjete owsianowe
                                                  `````````
                                                  i kolejny pomysł w nocy pic.... smile w ciągu miesiąca i nie ma 14kgsmile
                                                  medycyna-naturalna-info.com/koniec-ery-nadwagi-slynna-kuracja-odchudzajaca/?utm_campaign=wp-d&utm_content=350x216_szejk_ws360&utm_medium=350x216&utm_source=opt&utm_term=wiadomosci_PAKO.wp.pl%2Fwiadomosc.html%2FL36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka