Dodaj do ulubionych

Zatrzymać młodość na siłę

04.08.09, 22:06
interia360.pl/artykul/mlodosc-za-100-tysiecy,24103
Ciekawy artykuł. Mam koleżanki, które biegają do kosmetyczek, do spa, wydają majątek na różne cud kremy i naprawdę wyglądają gorzej ode mnie. Najśmieszniejsze jest to, że one nie wierzą, że ja nic nie robię ze sobą. Poprostu się wysypiam, eliminuję stresy, używam sprawdzonych i niezbyt drogich kosmetyków, dbam o linię [ ale bez przesady ] jedynie od zawsze inwestuję w dobre firmowe wody i perfumy, oraz zostawiam troszkę kasy u dobrego fryzjera, bo noszę półdługie włosy i zależy mi żeby fryzura miała ładną, modną bryłę. Aha ręce oraz stopy pielęgnuję sobie też sama, bo boję się infekcji w salonie. Uważam też, że geny mają znaczenie jak się starzejemy.
Obserwuj wątek
    • maczek_12 Re: Zatrzymać młodość na siłę 05.08.09, 07:49
      Agat masz rację mówiąc, że za starzenie się w największym %
      odpowiadają geny oraz tryb życia jaki prowadzimy. Ja myślę że duży
      wpływ na cerę mają papierosy.
      Chodzenie do spa pomaga, ale chyba bardziej naszej psychice.
      A kremy i inne mazidła - no cóż - nie pomoże krem i róż kiedy
      baba ........
      • dede43 Re: Zatrzymać młodość na siłę 05.08.09, 09:58
        Jeśli chodzi o geny, to macie racje w 100%. Mam siostry - ja z najmłodszą
        jesteśmy podobne do mamy i jej rodziny, średnia zaś do rodziny ojca. I ta
        średnia wygląda na najmłodszą i to jeszcze dobrych kilka lat młodszą od
        nas. A urodziłyśmy się na przestrzeni 3lat.
        Niestety w wieku 66 na wspaniały wygląd przy nie za wspaniałych genach pomogłaby
        tylko operacja. Tak więc musiałam się polubić, by ze spokojem patrzeć w lustro.
        • jaga_22 Re: Zatrzymać młodość na siłę 05.08.09, 11:06
          Potwierdzam,geny tu są najważniejsze,ale dopomóc też trzeba.Ja
          na przykład nie myję się zwykłą wodą,tylko mineralną (twarz)
          zmarszczek jeszcze nie mam,ale.......denerwują już mnie inne sprawy.
          Dzisiaj z samego rana depilowałam sobie brwi przez okulary i lusterko powiększające.Gdybym sobie nie wyregulowała,to był miała brwi jak były premier Olszewski,http://i28.tinypic.com/sfh5ic.gifKremy też lubię dobre i często zmieniam,a z tych tańszych to oliwkowy i masło kakaowe.Niestety na mnie to już nikt nie zarobi,nawet fryzjer.
          Rozumiem trochę ludzi ,którzy są znani, na widoku publicznym,że
          chcą wyglądać atrakcyjnie i młodo.Aktorki boją się,że nie dostaną nowej roli,ludzie biznesu,bo je na to stać.
          Uważam jednak,że za często ingeruje się skalpelem jeszcze w młode ciało.To powinna być kosmetyka,a nie przeflansowanie swojej facjaty na inną.http://i28.tinypic.com/sfh5ic.gif
          • m4-6 Re: Zatrzymać młodość na siłę 05.08.09, 12:58
            Nie przeraża mnie moje odbicie w lustrze,bo przyjmuję z pokorą zmiany,które
            niesie czas.Pewnie,że stosuję proste zabiegi,poprawiające przede wszystkim
            samopoczucie,ze dbam o siebie.Wyznaję zasadę,że w moim wieku trzeba dbać o
            higienę i schludnośc wyglądu podwójnie.Jesli nie jestem już piękna i młoda,to
            przynajmniej zadbana.Przerażają mnie panie z wąsami,krzaczastymi brwiami,pachami
            we włosach itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka