Dodaj do ulubionych

Od stycznia

03.09.18, 06:29
Ma wejść do szpitali takie rozporządzenie. 0,6 etatu pielęgniarki na jedno łóżko. Te pozostałe 0,4 etatu na kawałek drugiego łóżka? Ile łóżko ma centymetrów kwadratowych? Czyli że co? Będziemy sobie wreszcie leżeć czyści i nieobesrani ? Pościel będzie pachnieć? Nakarmić nas gdy niemoc nas ogarnie? Zjawia się natychmiast gdy zaboli lub coś nam się dzieje?
Obserwuj wątek
    • zegor Re: Od stycznia 03.09.18, 10:24
      Najbiedniejsze i zapomnianej będzie to pozostałe 0,4....
      • tropem_misia1 Re: Od stycznia 03.09.18, 11:30
        Zawszeć to argument: to nie moje obowiązki przy 0,4
        • zegor Re: Od stycznia 03.09.18, 11:48
          Od wszelkiego kontaktu ze Służbą Zdrowia
          jak najdłużej
          raczej mnie uchować Panie......
          • tropem_misia1 Re: Od stycznia 03.09.18, 21:13
            Się dopiszę do tych słów.
            Choć podejrzewam że moje modły nie zostaną wysłuchane
            • zegor Re: Od stycznia 04.09.18, 09:42
              Jak większość modłów.... większości
              • rudka-a Re: Od stycznia 04.09.18, 17:46
                Chyba bardziej opłaca się leżeć na pierwszym wyrze....jeśli już...
                ale to też zależy na jaką strzykawe trafi....
                oby siły starczyło, by jakoś koło własnego tyłka zrobić
                i nie być zależnym..ani od pielęgniarek, ani od rodziny...
                takie, ciche mam życzenie...
                  • rudka-a Re: Od stycznia 04.09.18, 21:45
                    Niezła muzyka, przejmujący tekst....
                    • zegor Re: Od stycznia 04.09.18, 23:24
                      Cóż,gdzieś w podświadomości zawsze miałem bluesa wink)
                      Właściwie bloues i rock to moja młodość wink
                      • zegor Re: Od stycznia 04.09.18, 23:25
                        Blues jest taki.....przytulny wink
                        • rudka-a Re: Od stycznia 05.09.18, 16:10
                          Napisałbyś coś wiecej na ten temat...
                          zagłębiłabym się w ciekawej lekturze smile))
                          • zegor Re: Od stycznia 05.09.18, 17:54
                            Ty i tak wiesz o mnie za dużo 😁
                            • rudka-a Re: Od stycznia 05.09.18, 21:36
                              Z tym 'za dużo', to troszkę przesadziłeś ;DD
                              samo 'dużo', to też za dużo powiedziane big_grin
                              mooże coś wspominałeś, ale ja mam bardzo krótka pamięć... smile)
                              • zegor Re: Od stycznia 05.09.18, 23:54
                                To tak jak ja......nic o Tobie nie wiem wink
                                • rudka-a Re: Od stycznia 06.09.18, 15:22
                                  No, to może zacznę od początku...
                                  rudka jestem..

https://s22.postimg.cc/4u3dj0l8h/image.jpg

wink))
                                  • zegor Re: Od stycznia 06.09.18, 19:41
                                    A ja zegor.......

https://thumb9.shutterstock.com/display_pic_with_logo/189046/301529948/stock-vector-old-man-with-a-cane-301529948.jpg

wink
                                    • rudka-a Re: Od stycznia 06.09.18, 20:27
                                      too coo bedziemy tak stać...może na herbatkę? big_grin
                                      wink))
                                      • zegor Re: Od stycznia 06.09.18, 22:25
                                        No wiesz ! ! !
                                        Jeszcze nie jestem na etapie starczych zdrobnień.....ciasteczko ,herbatka......
                                        Ale na buziaczka się zdecyduję wink))))))
                                        • rudka-a Re: Od stycznia 06.09.18, 22:34
                                          W policho? big_grin
                                          ale te laskę..mogłeś zostawić w domu big_grin wink))
                                          • zegor Re: Od stycznia 07.09.18, 09:41
                                            Mogło by być bardziej intymne, przecież nie będziemy się skarżyć o molestowanie 😁
                                            A ta laska? Fajniejszej koło mnie nie było 😁
                                            • zegor Re: Od stycznia 07.09.18, 20:45
                                              " Już wieczór mija....a ja niczyja !"

wink
                                              • zegor Re: Od stycznia 07.09.18, 23:40
                                                Jak to mówią "Jaś nie doczekał........"
                                                • rudka-a Re: Od stycznia 08.09.18, 10:22
                                                  Jaśków ci u Konopnickiej wielu było wink)
                                                  Powędrowało mi się i tu..i tam..wink))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 08.09.18, 15:29
                                                    Podróże......kształcą wink
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 08.09.18, 20:48
                                                    Z pewnością wink
                                                    nigdy nie byłam wagabundą...
                                                    z powodu wrodzonego lenistwa wink
                                                    tylko to, co konieczne.... wink)
                                                  • zegor Re: Od stycznia 09.09.18, 09:14
                                                    No to jednak mnie....nosiło 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 09.09.18, 12:52
                                                    Gdzies tam i mnie poniosło wink
                                                    ale nigdy nie było tak, ze wrzuciłam trapery na łapy, plecak na plecy włóczyłam się po górach, dolinach, bo...wzywał mnie zew natury wink)
                                                    raczej byłam wygodnicka wink jak najmniej się sponiewierać, a cel osiągnąć wink)
                                                  • zegor Re: Od stycznia 09.09.18, 17:21
                                                    Ze mną to bywało różnie.....kwadratowo i podłużnie wink
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 09.09.18, 20:47
                                                    Chyba mi tego nie opowiadałeś suspicious big_grin wink)
                                                  • zegor Re: Od stycznia 10.09.18, 17:28
                                                    Czasem trzeba trzymać karty przy orderach 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 10.09.18, 22:49
                                                    Co tam jeszcze w zanadrzu masz? wink))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 11.09.18, 14:29
                                                    Trzeba mieć jakieś sekrety 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 11.09.18, 19:58
                                                    Trzeba, a jakże wink)
                                                    można je zabrać ze sobą wink smile))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 11.09.18, 21:54
                                                    O tak, większość chciałbym zabrać ze sobą,ale tak bardzo mi się nie spieszy !
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 11.09.18, 22:10
                                                    Coś mi się wydaje, że w tej kwestii koncertu życzeń nie będzie......wink
                                                  • zegor Re: Od stycznia 11.09.18, 23:30
                                                    Za oknem ciemno a Ty do tego czarno widzisz wink)
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 12.09.18, 09:08
                                                    Za to teraz piękny, słoneczny dzień smile
                                                    sezon grillowania jeszcze długi, krótkich spodenek nie musisz chować do szafy wink)
                                                    bujanie na hamaku gwarantowane...bez kataru wink)))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 12.09.18, 09:57
                                                    W krótkich spodenkach"na okrągło" 😁
                                                    Tylko na zewnętrzne wyjazdy wbijam się w długie....
                                                    W sobotę może będzie kociołek.
                                                    A po dworze biegam z psem do późnej nocy,wentyluję płuca po przeszło półwiecznym przebywaniu w aglomeracji 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 12.09.18, 10:34
                                                    Po dworze....u nas się biega po polu wink
                                                    choćby to było własne podwórko...bo wiesz, Greg...
                                                    wyjście na zewnątrz, to już "na pole" smile))
                                                    nikt nie używa "po dworze"...no, i sam zobacz..parę km
                                                    i ...inność wink)))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 12.09.18, 10:49
                                                    Takie, że tak powiem, naleciałości kulturowe 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 12.09.18, 19:21
                                                    Uległeś...innym wpływom wink))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 12.09.18, 20:28
                                                    Nie było innego wyjścia.Dzieci wychodziły na dwór,do piaskownicy,na skwerek,pod blok
                                                    a wokół mury,jeszcze nie betonowe wink
                                                    Do najbliższego pola ho,ho,albo jeszcze dalej wink
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 12.09.18, 21:03
                                                    Jak człek całe życie wychodził "na pole", to teraz pańcie będzie udawać? smile)
                                                    piaskownice, skwerki, to my też mielim...tylko na polu big_grin
                                                  • zegor Re: Od stycznia 12.09.18, 21:30
                                                    Pole.....dla rolników wink
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 12.09.18, 21:35
                                                    Ja nie chcę paluszkiem wskazywać, kto ma większe poletko do obrabiania wink)))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 12.09.18, 22:59
                                                    Ja nie mam poletka ! ! ! Mam ogród wink
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 12.09.18, 23:23
                                                    No, tak!...kto bogatemu zabroni ;D
                                                  • zegor Re: Od stycznia 13.09.18, 10:00
                                                    Ten kto pieniążki ma
                                                    ten smaczne ciastka chrupie
                                                    A kto pieniążków nie ma
                                                    ten drapie się po du....e 😁
                                                  • zegor Re: Od stycznia 13.09.18, 17:54
                                                    Ten kto pieniążki ma
                                                    ten jeździ do....Tarnowa
                                                    A kto pieniążków nie ma
                                                    ten doopa jest wołowa 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 13.09.18, 19:50
                                                    Kto ma kasę, to leży pod palmami z drinkiem w łapce
                                                    wozi tyłeczek samolocikiem z punktu a, do punktu b...
                                                    świat stoi dla takiego otworem wraz z atrakcjami wszelkimi
                                                    a nie siedzi w jakiejś dziurze wink)
                                                    czyli...jak sie nie ma miedzi, to się na dupce siedzi wink
                                                    ale...lubie swoja wiochę smile i gdziekolwiek jestem
                                                    zachwyt nowym miejscem szybko mija i drę buty w stronę domu wink)
                                                  • zegor Re: Od stycznia 13.09.18, 22:10
                                                    Pieniądze szczęścia nie dają..........
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 13.09.18, 23:01
                                                    może i nie dają, alee...
                                                    jak bardzo ułatwiaja życie smile
                                                  • zegor Re: Od stycznia 14.09.18, 09:23
                                                    O tak !
                                                    Jeśli są na koncie lub w papierkach,
                                                    bo jak w bilonie to można sobie kieszenie poobrywać 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 14.09.18, 09:44
                                                    Te żółte też lubię...nawet nie wiesz z jaką lubością wysypuję
                                                    z portfela zawartość...i pani w Biedronce robi z nimi co chce wink wink
                                                    miny stojących w kolejce - bezcenne big_grin
                                                    w oczach można wyczytać.....teraz będzie się bawić drobniakami big_grin
                                                    ludziom trzeba ćwiczyć cierpliwość wink smile))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 14.09.18, 17:58
                                                    Nie lubię drobniaków,jak płacę gotówką to wciskam wszystkie drobne.
                                                    Jak pani kasjerka broni się przed przyjęciem końcówki to zapodaję : A za chwilę nie będzie pani miała czym wydawać!
                                                  • zegor Re: Od stycznia 14.09.18, 18:03
                                                    Nie mam cierpliwości dla niegramotnych i rozkojarzonych
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 15.09.18, 13:29
                                                    Bądź wyrozumiały wink taki też chce żyć wink
                                                  • zegor Re: Od stycznia 15.09.18, 17:32
                                                    Jeśli nie robi tego złośliwie !
                                                    😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 15.09.18, 18:13
                                                    Nigdy w życiu nie zrobiłeś nic złośliwego? big_grin
                                                    w odwecie?....
                                                    wiesz, jakie to miłe??? wink))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 15.09.18, 18:38
                                                    Ja,jako człowiek ogólne złośliwy,
                                                    nie znoszę ludzi złośliwych 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 15.09.18, 18:46

noo, konkurencja big_grin wink
                                                  • zegor Re: Od stycznia 15.09.18, 18:49
                                                    A garnuszek będzie 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 15.09.18, 19:51
                                                    TEN garnuszek? wink
                                                    tooo czeeekammmmmmmm wink

https://s22.postimg.cc/z1qia4v8h/image.jpg
                                                  • zegor Re: Od stycznia 15.09.18, 21:44
                                                    Przykro mi.......Mimo,że garnuszek jest sporych rozmiarów,został wyskrobany do samego dna wink
                                                    Nieskromnie,ale z pewną dozą złośliwości wink stwierdzę,że pieczonki za każdym następnym razem są coraz lepsze wink
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 15.09.18, 22:18
                                                    nieeeeeeeeee maaaaaaaaaaaaaa???? https://emoty.blox.pl/resource/cray.gif

to kara bedzie długa i ..uciążliwa wink
                                                  • zegor Re: Od stycznia 15.09.18, 23:56
                                                    Nie bądź taka..... już czuję ciężar na żołądku 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 16.09.18, 11:02
                                                    >już czuję ciężar na żołądku 😁

nie będe złosliwa, ale trochę mi po tym wyznaniu płacz przeszedł big_grin
                                                  • zegor Re: Od stycznia 16.09.18, 11:10
                                                    Chyba mi odpuściła bo czuję się jak skowronek,gotowy na.....poprawkę wczorajszego dnia 😁
                                                  • zegor Re: Od stycznia 16.09.18, 11:11
                                                    Odpuściłaś
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 16.09.18, 11:18
                                                    nieee....po prostu..
                                                    z przytulania nici big_grin wink O!
                                                  • zegor Re: Od stycznia 16.09.18, 12:08
                                                    Też bym się dzisiaj nie przytulał.....zionę C2H5OH jak.... wawelski 🐉
                                                    😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 16.09.18, 12:16
                                                    Dlatego miałeś wczoraj odczyn....obojętny big_grin wink))))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 16.09.18, 14:32
                                                    Patrz!!! A ja myślałem że mam jeszcze jakieś.... zasady 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 16.09.18, 15:47
                                                    Dzisiaj ja grilluję...
                                                    nie czekaj z talerzykiem tongue_out wink)
                                                  • zegor Re: Od stycznia 16.09.18, 16:00
                                                    Chociaż stosuję rozpuszczacz tłuszczu to jednak nie wiem czy żołądek znnósł by kolejne pieczonki wink
                                                    Dzisiaj delikatnie kiełbaska z rusztu będzie grana wink
                                                    Może drżącymi rękami uda mi się zrobić aktualne zdjęcie,żeby warga Ci opadła wink
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 16.09.18, 17:03
                                                    Zrób....powiem, czy opadła wink))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 16.09.18, 17:08
                                                    Nie wiem, chyba nie dam rady
                                                  • zegor Re: Od stycznia 16.09.18, 20:25
                                                    Nie dałem rady......było nas dużo i koło ogniska cały czas ktoś się kręcił,
                                                    a jak nikt się nie kręcił,to ja się kręciłem wink
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 16.09.18, 20:55
                                                    to szczena mi nie opadnie winkwink
                                                  • zegor Re: Od stycznia 17.09.18, 08:36
                                                    Pomyślę by opadło coś innego 😁
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 17.09.18, 13:34
                                                    powieka wink bo to takie niegroźne wink)
                                                  • zegor Re: Od stycznia 17.09.18, 14:09
                                                    " By równowaga nie była zwichnięta
                                                    podnosząc suknię spuszczała oczęta "
                                                  • rudka-a Re: Od stycznia 17.09.18, 16:10
                                                    a to lelijowata ladacznica suspicious
                                                    wink))
                                                  • zegor Re: Od stycznia 17.09.18, 19:36
                                                    Lubię takie skromniutkie wink
                                                    Trafiają się......w snach wink
                                                  • zegor No i jak tu............... 17.09.18, 19:40
                                                    No i jak tu nie pić alkoholu ????????
                                                    Dzisiaj wieczorem były placki ziemniaczane.......
                                                    W nadmiarze wink)
                                                  • zegor Re: No i jak tu............... 17.09.18, 19:42
                                                    Z sosem grzybowym z nazbieranych wczoraj grzybów !
                                                  • rudka-a Re: No i jak tu............... 17.09.18, 21:49
                                                    To niezły KOZAK z Ciebie wink
                                                  • zegor Re: No i jak tu............... 18.09.18, 09:04
                                                    Dobrze że nie Prawdziwek....😁
                                                  • zegor Re: No i jak tu............... 18.09.18, 09:06
                                                    Albo inny Stary Grzyb 😁
                                                  • rudka-a Re: No i jak tu............... 18.09.18, 13:34
                                                    Też mam grzybki.....wink będę suszyć...
                                                    bo u dobrej gospochy wszystko musi być wink
                                                    i nawet są jadalne smile))))..w sensie - nie mają białych kropeczek na kapelutku wink
                                                  • zegor Re: No i jak tu............... 18.09.18, 14:06
                                                    Nie lubisz kolorowych ??????????

wink
                                                  • rudka-a Re: No i jak tu............... 18.09.18, 17:53
                                                    Lubię..na kuchennej makatce wink))
                                                  • zegor Re: No i jak tu............... 18.09.18, 19:31
                                                    To Ty wiesz co to jest makatka ??????

😔
                                                  • rudka-a Re: No i jak tu............... 18.09.18, 22:34
                                                    No, pewnie smile zdobiły ściany w kuchni.....onegdaj wink
                                                  • zegor Re: No i jak tu............... 19.09.18, 14:17
                                                    A Ruscy wieszali dywany 😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka