Dodaj do ulubionych

Popularyzator roku

09.01.19, 10:41
w tym roku nagrodę główną zdobył prof. Ryszard Tadeusiewicz z Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Laureat zajmuje się popularyzacją zagadnień związanych z biocybernetyką, inżynierią biomedyczną, sztuczną inteligencją, automatyką i robotyką.

www.urania.edu.pl/wiadomosci/wyniki-konkursu-popularyzator-nauki-2018?fbclid=IwAR0DLDfD-a43ShYgsgR_rZw1vbVd84sWQS-YDynhtJwzV6I_JkROuFCr2yo
Obserwuj wątek
    • tadeusz.rysiakiewicz Re: Popularyzator roku 09.01.19, 13:04
      czy to ten od bardzo wysokich standardow moralnych?
      • trzy.14 Re: Popularyzator roku 10.01.19, 01:33
        tadeusz.rysiakiewicz napisał:

> czy to ten od bardzo wysokich standardow moralnych?

To ten od pa-pa-ra-ra

www.youtube.com/watch?v=zbBCke8H4Bs
    • loleklolek_pl Re: Popularyzator roku 09.01.19, 14:06
      "Laureat zajmuje się popularyzacją zagadnień związanych z biocybernetyką, inżynierią biomedyczną, sztuczną inteligencją, automatyką i robotyką."

To zdanie można szybko sfalsyfikować wchodząc na odpowiednią stronę rmf classic. Ostrzegam przed zaglądaniem w treści tych felietonów, które jak rozumiem przyczyniły się do nagrody zaraz obok sławnych na tym forum prezentacji.
      • bob-budowniczy Re: Popularyzator roku 09.01.19, 23:36
        Niestety paru felietonów mimochodem jadąc samochodem wysłuchałem....i tak jak pewnych zobaczonych rzeczy nie da się już odzobaczyć tak i w tym przypadku nie da się tego.....
        • kardla Re: Popularyzator roku 10.01.19, 18:11
          Ja też się natknęłam w czasie podróży samochodem. Akurat prof. Ryszard wymądrzał się na "mój" temat.
          Gadał takie głupoty, że aż zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem nie mam udaru i jakiś omamów słuchowych. Bo to przecież niemożliwe żeby profesor mówił aż tak bez sensu, z aż tak głębokim przekonaniem o swojej genialności.
          • mezzosopran.spinto Re: Popularyzator roku 10.01.19, 18:49
            kardla napisała:

> Ja też się natknęłam w czasie podróży samochodem. Akurat prof. Ryszard wymądrza
            > ł się na "mój" temat.
            > Gadał takie głupoty, że aż zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem nie mam uda
            > ru i jakiś omamów słuchowych. Bo to przecież niemożliwe żeby profesor mówił aż
            > tak bez sensu, z aż tak głębokim przekonaniem o swojej genialności.

Co prawda to prawda youtu.be/IJ1OaiSqZzg
            • tadeusz.rysiakiewicz Re: Popularyzator roku 10.01.19, 19:39
              Prawdziwi geniusze sa nierozumiani przez im wspolczesnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka