Dodaj do ulubionych

Decoupage transferowy - zdjęcia

06.11.13, 19:39
Cześć :) Od razu uprzedzam, że jestem mega początkująca i jakbym plotła głupoty, to mnie poprawcie. Jakiś czas temu na jakimś blogu znalazłam super metodę decoupage'u, polegającą na przenoszeniu zdjęć na przedmiot. Nazywa się to bodajże decoupage transferowy, drukuje się zdjęcia na drukarce, smaruje czymś, przykleja, zostawia do wyschnięcia, voila. Postanowiłam sama spróbować i za Chiny nie mogę tego odnaleźć, a google nie pomaga, a przynajmniej niezadowalająco, bo niby znalazłam jakieś blogi, ale na nich używają głównie kleju, a tam było jakieś medium, które sprawiało, że zdjęcia się nie rozmazują, czy coś. Czy ktoś miły mógłby dać mi linka do jakiejś instrukcji, bo nie mam pojęcia, jakiego kleju najlepiej użyć i jak sprawić, żeby zdjęcie się nie rozmazało po przyklejeniu? Będę dźwięczna ;)
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Decoupage transferowy - zdjęcia 07.11.13, 16:21
      www.inspirello.pl/filmy/149-decoupage-transfer-wydrukow-przy-pomocy-medium.html
      www.craft24.pl/product-pol-1729-Transfer-Decoupage-Kit-70ml-.html
      Tego jest w necie od metra, szukaj w internetowych sklepach dla plastyków, bądź w sklepach dla "dekupażystów" bo i takie są:) "medium do transferu".
    • akszeinga1977 Re: Decoupage transferowy - zdjęcia 18.07.14, 07:32
      Ja transfer robię na zwykły lakier akrylowy-robi się szybko,tanio i dobrze.
      • rose_shabby_chic Re: Decoupage transferowy - zdjęcia 12.08.14, 23:22
        Transfer można zrobić na każdy klej czy lakier, ważne aby wydruk był z drukarki laserowej. Atrament będzie się rozmywał.
      • Gość: malygigus@wp.pl Re: Decoupage transferowy - zdjęcia IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.01.15, 20:10
        witam

a w jaki sposób robisz transfer na lakier??? mogłabym prosić o dokładne wskazówki?
        byłabym wdzięczna. pozdrawiam
    • esmolny Re: Decoupage transferowy - zdjęcia 21.01.15, 23:16
      Wpisz swoją odpowiedź
    • esmolny Re: Decoupage transferowy - zdjęcia 21.01.15, 23:19
      www.bloglovin.com/blogs/decoupage-eli-3252633/kurs-liv-transfer-wydruku-z-klejem-magic-2634238327/ - zobacz szczegóły tutaj
      • karteczka00 Re: Decoupage transferowy - zdjęcia 02.04.15, 09:45
        Świetne. Czy trzeba mieć do tego talent? :D czy każdy może to robić... Bardzo mi się podoba ale jeszcze nie próbowałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka