Gość: kibic IP: *.chello.pl 22.03.07, 19:51 Wojtek 3m się! Nie damy zniszczyć Arki. Nigdy nie zostaniesz sam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asdf Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 19:53 Kowal zawinił cygana powiesili!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marecki Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 19:56 Srutu tutu... Wojtek nie byles w arce a jak bylo w Cracowi?????? Slupika i pociegla nie znales nie wiesz za co pojechali do Wroclawia?????? Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa przewodniczacy Wyd.Dyscypliny Tomczak to fan Legii 23.03.07, 12:02 deklarowal sie jako zagorzaly. no i o co chodzi? o 2 pieczenie - aby Lega wygrala jakis mecz chocby walkowerem i aby zabrac Stawowego Arce szybciej niz dopiero po sezonie to cyrk nie prawo - cyrk! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Oj, nikt nic nie wiedzial o korupcji 22.03.07, 22:22 "Korupcja ? Panie, jaka korupcja, mnie wtedy nie bylo w klubie." :o) Korupcja byla w kazdym klubie, a teraz nikt nic nie wie. Kosmici przylecieli, dali kase sedziom i polecieli. Odpowiedz Link Zgłoś
roenick97 Stawowy: Jestem zdruzgotany 22.03.07, 20:02 Wojtek do Legii. Czas skończyć z tym klubikiem śmierdzącym śledziami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sledz kompleksy? IP: *.chello.pl 22.03.07, 20:55 te "sledzie" kilka razy pokazaly waszym kibolom jak wyglada ziemia z bliska. a teraz walkowerem sobie eLka chce zapewnic punkty, bo wie ze przy obecnej formie obu druzyn, inaczej nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany 22.03.07, 20:03 cóż, panie Stawowy. Powiem tak: nikt Pana nie wini. A klub za ewentualne przekręty powinien odpowiedzieć. I to by było na tyle. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
roenick97 Stawowy: Jestem zdruzgotany 22.03.07, 20:05 Nie bądź Wojtek zdruzgotany. Cała liga jest taka, nie zauważyłeś jeszcze. Trzeba to niszczyć bo to jest jak zaraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zef Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.icpnet.pl 22.03.07, 20:13 no wlasnie. cala liga skorumpowana. przypomnijcie sobie jak sie utrzymal kolejorz za baniaka jak prawie spadlismy do 3 ligi. kibice az sie smiali. kazdy wiedzial. to bylo po prostu sprawa oczywista. zero skrupulow. nawet nie starali sie sedziowie i druzyny udawac ze jest ok i ewidentnie wszystko bylo jak na dloni widac. i nie chodzi o zlosliwosci i rzucanie nazwami klubow. kazda druzyna bedaca kilka, kilkanascie lat w pierwszej , drugiej lidze jest umoczona. bo takie sa realia. dzisiaj stawowy placze nad swym losem, a za tydzien moze ten sam trener zostanie zatrzymany... (bylo kilka takich przypadkow)polska liga jest chora nie od dzisiaj. niech wreszcie bede jakies wyroki. moze niektorzy sie opamietaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Arki Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:38 Szkoda mi mojej Arki, 30 lat temu byłem na każdym meczu, ale gdybym wiedział, że cały ten piłkarski cyrk w Polsce jest sterowany, to pewnie bym się zastanowił, czy kibicować. Dziwię się tylko tym wszystkim polskim pseudo- cwaniakom, piłkarzykom, działaczom, sędziom. Jaka radość z tak zarobionych pieniędzy, tym bardziej, że jak byli młodzi, to pociągał ich szlachetny sport? Pewnie nie widzą związku między ich przestępczą pazernością, a pustymi trybunami przedpotopowych stadionów. A na pewno wzdychają, dlaczego u nas mecze nie przypominają tych w Anglii... Właśnie przez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.07, 20:08 Jasne. Arkę wywalić, zatrzeć rece w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku i karawana jedzie dalej.Panowie z PZPN tak trzymać. Winna jest tylko Arka, a reszta to niewiniątka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:09 Następna będzie Cracovia i Zagłębie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coach Karac kluby! IP: 141.155.227.* 22.03.07, 20:15 Co to za tlumacznie ze "nie bylo mnie wtedy w klubie". To jest bez znaczenia. Klub jako taki byl beneficjentem dzialan korypcyjnych i klub musi byc ukarany. Kara musi byc odstraszajaca, aby dzialacze,trenerzy, zawodnicy i sedziowie mieli swiadomosc, ze poprzez korupcje, podcinaja galaz na ktorej siedza, oraz ze straca miejsce pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Karac kluby! IP: *.bois.qwest.net 22.03.07, 20:25 coach ma swieta racje.i to oczyszczenie niech jeszcze szybciej postepuje.i niech obejmie wszystko co najmniej 8 lat wstecz.i to biorac pod uwage I,II i III lige. niech sie wszystko odswierzy doslownie,na miare 21 wieku.i nie ogladac sie na zaslugi i tradycje dla polskiej pilki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:46 Nareszcie jakieś kary, spuścić ten klubik do 3 ligi i niech uczciwie awansują (jeżeli potrafią bez wspomagania), W przyszłym roku będzie i tak Lechia w pierwszej lidze więc po co komu te świ... z Gdyni :) Hej Śląsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AG wspomaganie? IP: *.chello.pl 22.03.07, 20:59 A co powiesz na temat wspomagania kiedys na Grabiszynskiej? Jakos tam wam nie przeszkadzalo. Cwaniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o kutwa wykluczyż ze struktur PZPNu sprzedawczyków! IP: *.pro.lama.net.pl 22.03.07, 21:31 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: wykluczyż ze struktur PZPNu sprzedawczyków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 21:49 Prawde mowiac zawsze "dziwily" mnie blyskotliwe kariery i awanse z 3 do 1 ligi w 2 sezony Cracovii (bodajze w decydujacym meczu pokonali przekretowianke 7:0!) i Korony (popchneli Belchatow na wyjezdzie 2:1 i tym przybili awans) ... zreszta nie tylko to bylo "zaskakujace", ale to najmocniej mi sie zapisalo w pamieci. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west ham Re: wykluczyż ze struktur PZPNu sprzedawczyków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:48 ja zawsze byłem ciekaw prawdziwej wartości pana trenera Stawowego. Bo niby z jednej strony te błyskotliwe awanse z Cracovią i tak jak teraz twierdzi "poukładanie Arki" no ale z drugiej strony praca w klubach gdzie prezesi coś podejrzaną działalność prowadzą. Najbardziej interesujący był konflikt trenera Stawowego z prezesem Filipiakiem gdzie pierwszy twierdził że to jego prowadzenie zespołu przynosi znakomite wyniki a drugi wcale nie starał się kryć iż wszystkie sukcesy Cracovii są jego zasługą. Czyżby wobec tego pan Stawowy był wiecznie marionetką a faktycznie wyniki prowadzonych przez niego zespołów załatwiali prezesi? Przykre. W każdym razie życzę panu Stawowemu pracy w normalnych warunkach a wszystkim kibicom piłkarskim oczyszczenia całego korytka organizowanego w cyrku zwanym pzpn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek z wroclawia Re: wykluczyż ze struktur PZPNu sprzedawczyków! IP: 80.50.252.* 22.03.07, 22:49 byłem kibicem wks do meczu z wisłą kiedy to wks przegrał mistrza chcąc kupić mecz,z perspektywy czasu mam wątpliwości co do mistrzostwa w jednym roku w kosza rękę i nogę na 30 lecie wks,dlatego jestem przekonany że nie ma drużyny od 1 ligi do c klasy, która nie ma nic brudu za paznokciami dlatego z czystym sumieniem rozwaliłbym to wszystko i spróbował budować od nowa od podstaw a że trafiło na arkę to poprostu ktoś za mało dostał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Zgadzam się IP: 82.177.10.* 23.03.07, 10:24 Zawsze to powtarzam, zbombardować zaorać i zbudować od nowa...tylko żeby była gwarancja bo nie ma nie umoczonego klubu w Polsce...tylko naiwniacy mogą myślec inaczej...i nawet niech nas wykluczja na 10 lat z rozgrywek międzynarodowych albo zwieszaja ligowa kopanine (chodzę na Legie regularnie od 87r. i to był by dramat ale gdyby była gwaracja, że będzie uczciwiej zgodził bym sie w ciemno Pozdro (L) ps i skońcie koledzy kibice te dogryzania klubowe, Arka to Arka tamto wszyscy są umoczeni a pewne sprawy powinny byc ponad podziałami klubowymi Odpowiedz Link Zgłoś
gsu76 Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany 22.03.07, 21:46 Tak Arka została zawieszona i kupowała mecze tylko od siebie. Podobno awans od kilku sezonów do ekstraklasy bez kupowania był niemożliwy. Kolporter?Arka? Cracowia? Zagłębie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.aster.pl 22.03.07, 22:05 Będzie jak z zabieraniem punktów: jeżeli działacze zaczną wspólpracowac tak, jak tego chce pzpn, zawieszenie zostanie odwieszone. Z drugiej strony taki ruch nie stąd, ni zowąd wydaje się działaniem pod publiczkę. pzpn chce się przypodobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: To chyba nie będzie Arka Noego? IP: *.chello.pl 22.03.07, 22:49 bo tylko lechia gdansk sie liczy dobrze ze areczka spadnie wstydu sie nie naje lechia gdansk tylko lechia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamie Re: To chyba nie będzie Arka Noego? IP: 81.15.194.* 22.03.07, 23:02 spokojnie, twoja Lechia też jest pewnie umoczona w tych szwindlach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeczytajcie,wart Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.generacja.pl 22.03.07, 23:13 Panowie. Kibicuje Slaskowi od dobrych 20 lat, wiekszosc meczow, co jakis czas wyjazd. Bylem na kupionych przez Arke barazach ( dla ulatwienia dodam, ze ze wzgledu na animozje, nie jest to moj ulubiony klub;). Ale, przeciez Wszyscy wiemy, ze w ciagu ostatniego 10lecia i wczesniej, prawie kazdy klub kupowal mecze. A Groclin IMC Grzymaly? 10 lat emu, to w koncu kto ( ok, moze nie 10, ale cos kolo tego, nie chce mi sie liczyc) urzymal sie w lidze, majac po rundzie jesiennej 9 ( DZIEWIEC!!!) punktow? A moj ukochany klub, WKS SLask? A kto w 2000 ri=oku razem z Katowicamiwyruchal Leczna ? Piotr Dziurowicz o tym pisal, a ja,ze swojej strony powiem,ze wsros wtajemniczonych we Wrocku krazyly opowiesci,ze Cymanka(uwczesnego prezesa Slaska) ten awans kosztowal kilka baniek z wlasnej kieszeni. Aha, on je sobie pozniej odkul;-).Reasumujac... kto z Nas moze rzucic kamieniem? Polkowice? Arka? Slask? Widzew? Pogon? itd itp. pozdrawiam szystkich, niezacietrzewionych,potrafiacych wzniesc sie na obiektywizm, gdyby co, sluze e-mailem kriss1212@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek z wroclawia Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: 80.50.252.* 22.03.07, 23:48 co myslisz o trzech mistrzostwach na 30 lecie klubu wks? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.K Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.generacja.pl 23.03.07, 00:03 jeslito nie prowokacja, to, chyba nie do konca pamietasz date zalozenia klubu... 1947... a weic nie 30lecie, a SZESCDZIESIATKA To tak, zeby Ci pokazac, ze pisze gosc z Wroclawia A co do mistrzostw... musze sie przyznac, ze , o ile na Oporowska chodzilem od dziecka ( ok, kuzyn mieskal, wieckiedys ( mialem 8 lat, poszedlem;), ale chwile pozniej, zapamietalem mecz z Zaglebiem Sosnowiec ( pozegnalny Jasia SybiSA) i spiew "Zaglebie, Golebie...Sosnowieckie PSY!!!) wiec, wracajac do mistrzostw kosza sobie,nieatety, odpuscmy- nie ten budzet ( aha, w 1991 i wcesniej i pozniej, bylem na kazdym meczy w HaLi Ludowej, m.inz gornikiem Walbrzuych ( ielbik) 50 punktami, to byl po prostu SLASK,bez rozroznianiana noge i kosza, jestem wycchowaniem Mieszvzucha), ae dzisiaj, Niestety, walczyy ...braz. Sory za pesymizm. A reczna? Mea culpa, posypuje glowe popolem, nie znam, choc powinienem, przepraszam, postaram sie nadrobic, przepraszam Aha, pozdrowienia dla Romka Pewnie pamieta takiego gostka od...Wojewody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Zapomniałeś o... IP: 82.177.10.* 23.03.07, 10:28 np jednym z największych przekrętów finał PP Amika-Górnik Konin i o wielu innych.... Pozdro (L) Odpowiedz Link Zgłoś
september76 Wypalic goracym zelazem. Na mafii i korupcji nie 23.03.07, 04:58 buduje sie sukcesu.Lekcja musi zabolec i pojsc w Polske.Zapraszamy do pierwszej ligi za 5 lat, uczciwie po wygranych na boisku. To samo powinni zrobic z polowa ligi.Reszta syfu jeszcze wyjdzie niedlugo, skala jest wieksza niz sie niektorym wydaje. Powinno byc jeszcze porozumienie Boniek - Plantini a po nim do pierdla caly PZPN na cczele z Listem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek20000 Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.c156.petrotel.pl 23.03.07, 06:04 no ,po prostu , kuzwa - niewiniatko .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: souljazz Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.hsd1.mn.comcast.net 23.03.07, 06:42 Mysle, ze druzyny ot tak nie mozna zawieszac. Trzeba najpierw przedstawic dowody korupcji. Dowiedziec sie jak ta korupcja dzialala i komu przynosila korzysci. Polski futbol powinien przejsc duze zmiany na lepsze. Rozliczac nalezy odpowiedzialnych za nieprawidlowosci, ale bezwlocznie nalezy pracowac nad infrastruktura. Trzeba zadbac o atrakcyjnosc polskiej pilki. Rzad za to robi sobie kolejna przerwe w zadaniach rzadu. Najlepiej w takim razie zdegradowac druzyne, porzadek musi byc. A ja sie pytam gdzie sa ci winowajcy i co maja wspolnego z dzisiejsza Arka, ze trzeba bylo druzyne zawiesic/wykluczyc z rozgrywek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szym Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.umwp.pl 23.03.07, 07:38 No widzisz - w tym leży cały problem arki. Jako jedyna nie odcięła się od oszustów, którzy swoimi przekrętami zhańbili jej imię. Jak inaczej odebrać to, że prezes i wiceprezes jak gdyby nigdy nic idą sobie na mecz, tłum skanduje imię prezesa, a tzw. vip-y klepią go po plecach i chwalą, że był twardy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: 157.25.9.* 23.03.07, 07:57 Szanuję Pana Trenera ... ale prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie Cracovii z sezonu, w którym awansowała do I ligi.. Kto wtedy był jej trenerem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeczek Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:23 A kto ci misiu powiedział, że prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie Cracovii. Tak to narazie podejrzewa Pan Kordyl, a nikt poważny tego nie powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drewniak Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.veranet.pl 23.03.07, 10:28 Zapomniałeś,że przynajmniej połowa piłkarzy Cracovii składała już zeznania w prokuraturze? Jak myślisz,o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubersiu Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: 195.117.230.* 23.03.07, 09:56 Jak zwykle. Nikt o niczym nic nie wie. Przypominam Panu Stawowemu choć Pana bardzo szanuje za wyniki sportowe ze jak grał Cracovia w 2 lidze to na pewno widział i wiedział o lewych meczach Arki Gdynia. Również nie wierze aby nie słyszał o zarzutach wobec wyżej wymienionego klubiku jakie pojawiły się na przełomie ubiegłego roku. Takie gadanie jest po prostu zwykłym ściemnianiem. Lepiej by się Pan Stawowy przyznał, że wybrał śmieszny klub, który najczęściej kupuje mecze a następnie się zwolnił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic B Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:15 Z tej strony kibic Błękitnych Stargard (IV liga zachodniopomorska). Najwiekszy bezsens w historii piłki w IV RP. Zawiesza się jedną drużynę, chociaż w afery i korupcję umoczony jest każdy polski klub bez wyjątku!!każdy o tym wie ale jednak trzeba dobić tych którzy nie mają lobbingu. Przed Arką mecze min. z Legią i Górnikiem Łęczna, drużynami które potrzebują punktów, Arka zaczeła dobrze grać więc trzeba ją było jakoś zatrzymać...i Wiśle pewnie dodadzą 2 punkty za remis...pewnie jak sie okaże że wszystkie kluby są zamieszane to wtedy zrobi się ogólną amnestię bo nie będzie miał kto grać, a teraz wykorzystuje sie okazje i dokopuje nielubianym klubom, dlaczego nagle z podejrzanych zniknął czołowy klub Orange Ekstraklasy Zagłebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oity Re: Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.icm.edu.pl 23.03.07, 10:32 Popieram prawacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Śmieszni kibice Arki - schizofrenia czy głupota? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 10:38 Jak Arka prała wszystkich w pogoni za awansem, w Gdyni aż huczało od tego, kto kogo i za ile kupił i że "teraz awans mamy w kieszeni". Kibice udawali, że wszystko jest ładnie, ba nawet wyrażali na to cichą zgodę, bo "nieważne jak, ważne że pierwsza liga". To samo było z utrzymaniem. Szczytem wszystkiego było wyjście zawodników w wiadomych koszulkach po aresztowaniu Milewskiego. A teraz czytam "nie damy pogrążyć Arki". Gratuluję dobrego samopoczucia. I nie wylatujcie z tekstami, że inni też handlowali. Pewnie, że tak, ale to chyba nie umniejsza winy Arki. Wszyscy się taplaliście w g... a teraz udajecie, że to był basen w 5-gwiazdowym hotelu. Kibice zawsze wycierają sobie mordę honorem. Chociaż raz tego nie róbcie tylko powiedzcie "tak, daliśmy d... (jako Arka, klub, kibice, wszyscy) i należy nam się, bo byliśmy NIEUCZCIWI". Tylko prawda was wyzwoli, a szacunek zdobędziecie, jak zaczniecie gdzieś z dołu po relegowaniu i na czysto wrócicie do ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Śmieszni kibice Arki - schizofrenia czy głupo IP: *.chello.pl 23.03.07, 11:15 no właśnie na czysto się nie da, będą klepać trzecioligową biedę, jak cały polska piłka, czyli tam gdzie jest miejsce dla łysego bydła w portkach do ziemi i zlasowanym gównem zamiast mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Stawowy: Jestem zdruzgotany 23.03.07, 12:28 Ja też jestem zdruzgotany.Przecież współczesny sport zawodowy to cyrk. A kto widział cyrk bez reżysera? A reżyserowi należy przecież płacić! Dodatkowo informuję "Gazetę", że nowy portal TVN24, nie jest dla Was żadną konkurencją. Zatrudnili moderatora z ul.Mysiej! Zgroza!! Odpowiedz Link Zgłoś
waldy50 Stawowy: Jestem zdruzgotany 23.03.07, 14:30 smiechu warte,cóż takiego sie stało że nagle w połowie rundy usuwa sie drużynę komplikując rozgrywki ligi,z jakiego powodu nie można było poczekać do końca rundy,komu trzeba zaimponować, a może znowu chodzi o pomoc dla Legii-zabrać do niej Stawowego.A ponadto co to znaczy zawieszenie na miesiąc,a potem co,a jeśli drużyna niewinna to jak nadrobić rozgrywki? nie tędy droga...????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAŁTYK Gdynia Stawowy: Jestem zdruzgotany IP: *.gdynia.mm.pl 23.03.07, 17:36 Znajdzisz lepszy Klub....!!!! Od zlodziejstwa bądź daleko... bo nigdy nie wyjdzie Ci to na dobre!!! Odpowiedz Link Zgłoś