Dodaj do ulubionych

Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/....

03.03.10, 18:19
No niestety - sadzilam ze forum emagiel jest jednym z bj. zakreconych a tu zonk! smile
Nie przebijecie ludzików siedzacych na forum pt "Zdrowie"

Zadałam tam bardzo proste pytanie : czy sa jakies skuteczne srodki i suplementy (bez recepty i oczywiscie legalne czyli np. ziołowe) ktore moga pomoc w obnizeniu poziomu cukru we krwi. Poziom jest bardzo nieznacznie przekroczony i wyszedl w badaniach dopuszczajacych do pracy. Zaznaczylam ze chodzi nie o mnie tylko bliska mi osobę napisalam ze oczywiscie ta osoba zdaje sobie sprawe ze w pierwszym rzedzie - zmiana diety, zmiana trybu zycia , wiekszy ruch itp, ale chodzi ot o by wpomoc sie by jak najszybciej ten poziom obnizyc (niedlugo kolejne badnie )

Proste nie? I chyba nieskompliowane pytanie? smile

W odpowiedzi uslyszalam ze :

- najwazniejsza jest zmiana trybu zycia i bez tego pigulki nie pomoga (jakbym tego sama nie napisala ze doskonale ta osoba o tym wie ! )

- ze ta osoba ma na pewno cukrzyce (diagnoza odbyla sie w ciagu minuty i przez net i bez jakiejkolwiek wiedzy o ile ten poziom cukru jest wyzszy niz norma bo tego nie podalam )
a na koniec - najlepsze:

- ze pisze o sobie tylko ukrywam ten fakt e wstydu (?!) - bo tak " czesto bywa na tym forum " ! (sic!!!)

oczywiscie na zadane pytanie odpowiedzi nie otrzymalam smile

Dom wariatów, ehhh uncertain
Obserwuj wątek
    • avvg Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 18:45
      Wiesz, nie obraź się, ale sposobu innego niż zmiana diety i zmiana
      trybu życia nie ma... Inaczej pozostaje ladowanie się w chemię. Nic
      innego Ci nie mogli napisać, a że sama to sobie napisałas, to
      napisali, o tam chcieli.
      A na pewno często bywasz na forum zdrowie - przyznaj siętongue_out
      • doral2 Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 18:51
        bo ludzie BARDZO RZADKO KIEDY czytają co jest w postach powyżej, wychodząc z
        założenia, że są wybrańcami losu, będącymi w posiadaniu prawdy objawionej.
        sprawdziłam to wielokrotnie, dopisując debilne odpowiedzi i nikt nie zwrócił na
        nie uwagi.
        howgh.
        • adkam77 Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 19:00
          Już wiem czemu nikt mi nie odpowiada na posty. po prostu nikt ich
          nie czyta smile a ja myslałam, że taka nudna jestem wink
          A co do tematu to fakt czasami ludzie odpowiadaja jakby mieli
          monopol na jedyną objawiona prawdę i musieli ją koniecznie przekazać.
      • kotka.zielonooka Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 19:15
        avvg ale to wszyscy wiedza!
        ja wiem, ta osoba wie, wszyscy.

Nie pytalam jak obniżyć cukier tak ogolnie - tylko jak oprocz zmiany
        diety i trybu zycia
        - wspomoc sie farmakologicznie.
        Po kiego mi wysłuchiwanie rad "ciotek klotek" o ktore nie prosilam ?smile
        • doral2 Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 19:18
          kotka, a po kiego żeś polazła na te forum, he?
          wszak magiel lepiej wszystko wie smile
        • kotka.zielonooka Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 19:18
          najbardziej powalila mnie informacja - jakze ważka dla dyskusji - ze "pisze o
          sobie tylko ze wstydu sie nie przyznaje"

No coz jakbym pisała o jakims syfie, głosnym puszczaniu gazów czy śmierdzacym
          czyraku na tylku to jeszcze takie podejrzenia bym zrozumiala , ale czemu u licha
          ktos mialaby sie wstydzic lekko podwyższonego poziomu cukru - za chiny ludowe -
          nie wiem smilesmilesmile
          • bernimy Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 19:46
            Tak szybciutko:
            1. grejfruty obniożają poziom cukru we krwi (no ale nie wiem, czy to
            nie dieta wink)
            2. z suplementów: Morwa biała
            " Suplement diety w postaci tabletek z morwą białą.
            Uzupełnia codzienną dietę w substancje stabilizujące poziom cukru we
            krwi, zmniejszające jego przyswajanie po posiłkach i jednocześnie
            wspomagające odchudzanie."

No i po co szwędasz się po dziwnych forach?!

Swoją drogą masakra, że ludzie nie potrafią odpowiadać/odpisywać na
            temat!
            • kotka.zielonooka Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 20:11
              Bern - dzieki za info o morwie smile
              (grejfruty tez moga byc smile)

Faktycznie durna jestem ze tu sie nie spytałam smile
              • funkcjonariusz_angua Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 21:20
                Tylko przekaż tej osobie, że jeśli postanowi obniżać cukier
                grejfrutami, to musi zawsze przed wzięciem jakiegoś nowego leku
                sprawdzić w ulotce czy to nie jest zakazane. Grejfruty blokują
                cytochrom p450 i nie można ich jesć, jeśli się stosuje leki
                rozkładane przez ten cytochrom.
                • kotka.zielonooka Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 21:26
                  Nie bierze zadnych innych leków smile
                  czasami - bardzo rzadko - jakis przeciwbólowy na głowe smile
              • agata-gryfino Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 23:04
                kotka.zielonooka napisała:

> Bern - dzieki za info o morwie smile
                > (grejfruty tez moga byc smile)
                >
                Siem wtroncem
                Te czerwone grejfruty ponoc najlepsze,a morwe biłą i czerwoną mamy
                pod blokiem ,moge jak bedzie ciepło przesłac z kilo heheh.
                >
          • doral2 Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 19:53
            kotka.zielonooka napisała:

..ale czemu u licha ktos mialaby sie wstydzic lekko podwyższonego poziomu cukru
            - za chiny ludowe - nie wiem smilesmilesmile.."

a bo młoda jesteś i nie kumasz, będziesz starsza to zrozumiesz.
            a ponieważ ja też tego nie kumam, znaczy się że nadal jezdem młoda big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • avvg Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 20:42
          No, ale zrozum, to jest specyfika forów internetowych i każdej
          dyskusjismile.
          Ty mówisz, że wiesz A i nie chcesz słyszeć A, więc słyszysz A, A1,
          B, względnie C. Akurat w tym przypadku A, czyli zmiana diety i trybu
          życia jest w tym wypadku jedyną sensowną radą, o czym doskonale
          wiesz, bo już sama to napisałaś w tym wątku ze 2 razy, a w tamtym
          raz. Farmakologicznie na własną rękę to można wątpliwej jakości
          suplementami, ale one i tak są, jak wskazuje ich źródłosłów,
          dodatkami, a clue sprawy tkwi w tym, co sama napisałaś i czego nie
          powtórzę, bo mi obijesz ryjtongue_out
          • kotka.zielonooka Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 03.03.10, 21:14
            Zmiana diety, wiekszy wysilek fizyczny, zmiana trybu zycia - jest oczywista.
            Nie chodzi o to by nic nie zmianiac za to nażrec się pigułek i siedziec
            zadowolonym przed TV z tłustym hamburgerem w jednej łapie a piwem w drugiej i
            uwazac ze sie przeciez cos zrobiło. smile
            To oczywiste.

Ale "ta osoba" chcialaby sie jeszcze wspomoc czy to farmakologicznie (chociaz
            nie wiem czy cos ziolowego mozna juz nazywac farmakologia) lub własnie jakim
            szczegolnym skladnikiem jedzenia - ktory dziala obniżajaco - zeby juz przy
            nastepnym badaniu (bedzie za niecale 2 tyg) - juz byla widoczna jakas poprawa. [
            i byc moze okaze sie ze cukier juz miesci sie w normie- to wazne akurat przy
            tych badaniach ]
    • graue_zone Morwa biała 03.03.10, 21:24
      Popytaj w aptece, ja akurat jestem na leku, ale to podobno pomaga, trzeba tyko
      być bardzo systematycznym.
      • kotka.zielonooka Re: Morwa biała 03.03.10, 23:10
        hehe - na skrzynce mam 3 maile - 1 przestrzegajacy przed braniem czegokolwiek
        (nawet naturalnych skladnikow) bo czeka niechybna smierc i kalectwo i 2
        proponujace jakies swinstwo dostepne przez net z chin chyba (w kazdym razie
        niedopuszczone do obrotu w Polsce uncertain)

(rwie włosy z głowy sad)
        • tedesca1 Re: Morwa biała 04.03.10, 07:47
          kurde no szybkie te sępy są, jeden post na forum i juz ktoś wyniuchał,
          że a nuż zarobi, jestem w szoku
          • tedesca1 Re: Morwa biała 04.03.10, 07:48
            ciekawe co by było, gdybyś zadała pytanie o tabletki wczesnoporonne,
            co znalazłabyś w skrzynce..
        • graue_zone Re: Morwa biała 04.03.10, 09:36
          Ale dlaczego to do mnie? Nie proponuję Ci sprzedaży, tylko wizytę w aptece lub
          zapytanie lekarza. Pytałaś o naturalny środek - odpowiedziałam.
          • kotka.zielonooka Re: Morwa biała 04.03.10, 12:57
            graue_zone nie mowilam o mailu od ciebie!
            • kotka.zielonooka Re: Morwa biała 04.03.10, 12:59
              graue_zone - jeszcze raz sprawdzilam skrzynke mailowa
              nie wyslalas mi żadnego maila - a ja wyraznie pisze ze dostalam na maila
              propozycje zakupu czegos przez net czego w polskich aptekach nie ma , jakis
              chinski chyba srodek - nie dopuszczony do obrotu w PL (jest napisane ze
              "paczuszka jest dyskretnie zapakowana i nikt sioe nie dowie co tam jest"!) -
              wiec nie rozumiem czemu odnosisz moj post do ciebie???

ps. mysle ze tabletki wczesnoporonne zdobylabym jeszcze szybciej uncertain
    • kannama Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 04.03.10, 07:57
      Owies. Doświadczenia wykazały, że podawanie glukozy (cukru prostego) razem z
      błonnikiem z owsa nie powodowało podniesienia poziomu cukru we krwi. Z tego
      powodu należy do każdego posiłku dodawać jedną lub dwie duże łyżki otrąb z owsa.
      Zbliżone właściwości do owsa ma też błonnik znajdujący się w fasoli oraz innych
      roślinach strączkowych (soja, soczewica, groch, cieciorka

Stosowanie diety grejpfrutowej, niskokalorycznej i bezmięsnej powodowało, że
      chorzy na cukrzycę, po trzech miesiącach mogli odstawić insulinę.

Inne produkty spożywcze obniżające poziom cukru we krwi to: soja, fasola,
      soczewica, groch, fasolka szparagowa, orzechy, kasza jęczmienna, jaglana,
      gryczana, czarna porzeczka, świeże ogórki i sok z ogórków, większość warzyw
      (oprócz ziemniaków puree), zielony groszek, seler, sałata, rzepa, por, szparagi,
      świeża i kiszona kapusta, świeże kiełki (szczególnie z nasion lucerny).

W sezonie wiosenno-letnim warto często spożywać sałatki z pokrzywy i mniszka
      lekarskiego (mleczu).

Czosnek i cebula obniżają poziom cukru we krwi zarówno w postaci surowej jak i
      gotowanej. Bardzo dobre rezultaty w przypadku cukrzycy daje częste spożywanie
      zupy cebulowej gotowanej oczywiście bez żadnego tłuszczu, mięsa czy dodatku
      śmietany..
      • kotka.zielonooka Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 04.03.10, 12:57
        dzieki dzieki smile
        • kotka.zielonooka Re: Na forum "Zdrowie" sa "jebnieci" ludzie :/.. 04.03.10, 13:04
          choc z ta dieta bezmiesna jestem troche zdziwona
          mieso to glownie zrodlo bialka (oczywiscie tłuszczu tez, ale sa gatunki miesa ktore mają malo tluszczu i to tego "zdrowego" za to mase bialka - np. wolowina, konina, ryby morskie, krewetki)

Myslalam ze glowne "skoki" cukru i jego wzrost powoduja weglowodany (biale pieczywo, piwo, potrawy mączne, makarony, ziemniaki, itp.) - i ze osoba z zadatkami na cukrzyce powinna stosowac diete niskoweglowodanowa (wysoko bialkową) czyli np. typu Montigniac, South Beach etc, tam gdzie wazny jest IG (indeks glikemiczny) .... uncertain
    • bei KOTKA 04.03.10, 13:04
      Sa zioła, które mozna uprawiac w domu, mozna kupić tez pastylko z
      tych ziół- poelcane przez diabetyków

np STEWIA

Stewie wszystkim polecam,nie tylko normuje poziom cukru, nie
      przyczynia sie do prochnicy-wazne u dzieci- jest smaczna, mozna
      suszyc, napary robic, nimi słodzic itd
      • kotka.zielonooka Re: KOTKA 04.03.10, 13:07
        słyszalam o stewi - tzn. ja sie nia interesowalam w ramach mojego odchudzania smile
        a gdzie toto mozna kupuc (w w-wie?smile wiesz moze?smile
        jakies sklepy ze zdrową zywnoscia?
      • bei Re: KOTKA 04.03.10, 13:07
        www.styl.pl/piekno/diety/news-dolce-vita,nId,233927

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka