olinka20 06.10.10, 13:09 Co polecacie? Ja juz podbieram p. jego ą, ę krem eucerin. Ale gania mnie okropnie. Czym smarowac?? Bo wygladam okropnie taka wysuszona Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 06.10.10, 13:34 A tarczycę masz zdrową?..nie masz anemii? Odpowiedz Link
bei Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 06.10.10, 13:34 Sucha skóra to objaw...trzeba poszukac przyczyny, moze brak witamin? Odpowiedz Link
prigi Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 06.10.10, 13:37 sprawdż sobie TSH. nadczynność tarczyccy powoduje potworną suchość skóry. skierowanie na to badanie krwi może dać ci lekarz pierwszego kontaktu, a jak nie - to prywatnie kosztuje ca.18zł Odpowiedz Link
olinka20 Dziewczyny hola hola:) 06.10.10, 14:00 Nie macie suchej skóry na jesien nigdy? Tarczyce mialam badaną sto lat temu i wszystko było ok. Anemmi brak. Tylko AZS znowu wylazło na szyi. Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Dziewczyny hola hola:) 06.10.10, 14:10 Na ciało to lubię mleczko odżywcze dove, strasznie mi wysychaja łydki jak sie grubiej ubieram. Odpowiedz Link
prigi Re: Dziewczyny hola hola:) 06.10.10, 15:53 kochana, tarczycę nie bada się co sto lat, tylko dobrze zrobić sobie taki wyniczek raz na parę lat, jak nie raz do roku. to jest hormon i jego wynik może sie wahać w ciągu miesiąca bardzo, a co dopiero w ciągu stu lat i nie, nie mam skóry bardziej suchej na jesień a właśnie przy nadczynności skóra zrobiła mi sie jak papier, zużywałam straszne ilości kremów do rąk i czerwonego dove do ciała Odpowiedz Link
olinka20 Prigi 06.10.10, 17:07 A to sie wtedy nie chudnie? Przy nadczynnosci? To napisz mi kochana jeszcze jak krowie na rowie- co mam zbadac. Podjade sobie moze jutro i czy na czczo musze byc. Bo do lekarza po skierowanie to mi sie nie chce isc, tam zawsze tłumy. Ale z wynikiem oczywiscie pójde. Chociaz pewnie skonsultuje go z wami Odpowiedz Link
prigi Re: Prigi 06.10.10, 21:05 przy nadczynnosi faktycznei się chudnie, ale to nie jest wytyczne-ja nie schudłam ani grama, ale przy niedoczynności nie przytyłam tez ani ani. u mnie objawem była właśnie strasznie sucha skóra, nerwowość i drżenie rąk. normalnie delirka, dość głupio to wyglądało w pracy rano zbadaj sobie TSH. jeżeli wynik wyjdzie ci poza normę to jest prawdopodobieństwo nadczynnośći, wtedy robi się dodatkowo FT4, jeżeli powyżej normy-to niedoczynności i robi się dodatkowo hormony FT3. a badan nie robi się na czczo, chociaż słyszałam opinię, że powinno się je robić w miarę wcześnie rano, bo później stężenie hormonów może się zmienić. ale przyznaje się bez bicia, że czasami się do tego nie stosuję wcale nie musisz mieć problemów z tarczycą, ale gro ludzi ma nawet o tym nie widząc i dowiadując się o tym całkiem przypadkiem (patrz:ja). Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 06.10.10, 14:09 Ja miłością wielką kocham oilatum soft i physiogel. Generalnie emolienty żadne drogeryjne cuda. Nawet piety mam jak niemowlak po tych kremach. Odpowiedz Link
malgoska34 Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 06.10.10, 17:14 Na moje łokcie działa tylko cytryna. Na suche dłonie krem do rąk Neutrogena. Odpowiedz Link
doral2 Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 06.10.10, 20:51 nasmarować oliwą, ale dobra oliwą, opatulić folią spożywczą i bawełnianym ręcznikiem - to łokcie. a ręce/stopy również oliwą, na to folia i rękawiczki czy ciepłe skarpetki. kuracja na noc. albo idź se do kosmetyczki na parafinę na ręce i stopy, to przyjemniejsze co do badan tarczycy - nie zawadzi Odpowiedz Link
miszka243 Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 08.10.10, 14:19 Zgadzam się neutrogena to jedyny dobry krem do rąk - idealny na jesień jak niespodziewanie zrobi się 2 stopnie tak jak dzis, a my nie mamy pod ręką rękawiczek Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 08.10.10, 20:58 ja też jesienią i zimą mam zawsze suche i przemarznięte dłonie. Nieważne czy noszę rękawiczki cy nie. Kiedyś dodatkowo mocno pękała mi skór więc wyobraźcie sobie jak wyglądały moje dłonie. Odpowiedz Link
ciepla.kawa Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 08.10.10, 22:21 To mi właśnie od jakiegoś czasu pęka skóra na dloniach. Bylo ciepło - było ok. Od paru dni jest zimno i ten cholerny wiatr i juz dziś nie wiem co mam z rękoma zrobić Piecze, boli i pęka. Asiowa - przestalo pękać, co robilaś? Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 09.10.10, 07:41 sama nie wiem od czego to przeszł. Na pewno na noc smarowałam baaardzo grubo kremem. A może stałam się na starość gruboskórna i już mi ta skóra tak nie pęka? Odpowiedz Link
mathiola Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 08.10.10, 22:22 Norweska formuła - tyle pamiętam, nie wiem jak się nazywa toto Najlepsze na całym świecie na dłonie. Na łokcie to bym nawet scholla 7 dniowego zaryzykowała. Odpowiedz Link
mathiola Re: Bardzo suche dłonie i łokcie? 08.10.10, 22:24 O! Neutrogena właśnie! Najlepsza. Odpowiedz Link