Dodaj do ulubionych

monotematyczna będe... dot. ciąży:P

25.12.10, 15:27
jak w temacie..i konkretnie nie chodzi mi o pierwszą ciąże a o kolejną.
w moim przypadku jak niektóre wiecie jest to trzecia; i tu widze diametralna różnicę w podejściu do niej; tzn. wiem już od prawie dwóch tygodni a u lekarza jeszcze nie byłam... nikomu jeszcze nic nie powiedzialam; jakos tak "olewczy" stosunek do niej mam, może dlatego, że ja tak bardzo sie jej nie spodziewałam, że w jakiś sposób ja wypieram ze swojej świadomosciuncertain
guuupie rozważania...takie mało świąteczne, ale ja jestem ciekawa czy tez tak mialyscie? kiedy ja się oswoję?
Obserwuj wątek
    • mearuless Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 25.12.10, 15:59
      no podobna jestes do mnie.
      ja do lekarza poszlam chyba w 2-gim miechu, tz poszlam do apteki kupilam tablety i kwas foliowy. mezowi powiedzialam a innym nie. bo mi sie nie chcialo.

nie podniecalam sie. ale ja ogolnie mam jakos dziwny stosunek do roznych rzeczy.
      • doral2 Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 25.12.10, 17:08
        nie doradzę, bom zaciążona była tylko raz.
        za to podwójnie big_grin
        • grave_digger Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 25.12.10, 17:15
          no bo tak jest chyba z nieplanowanym.
          ja to płakałam prawie. chociaż w głowie chciałam dwójkę, ale druga ciąża jak grom z jasnego nieba spadła. i miałam tak, że byłam strasznie niecierpliwa, że nie chciałam już chodzić w ciąży, chciałam urodzić. i taką niecierpliwą córkę urodziłam wink ale byłoby mi smutno bez niej.
          • grave_digger Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 25.12.10, 17:16
            a w ogóle to gratuluję!
            • kowalowa Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 25.12.10, 18:59
              no tak...kwas foliowy kupiłam, razem z testem...tak coś czułam czemu parę dni mi się okres spóźniatongue_out a potem witaminy i na tym koniec...
              do lekarza jakos w styczniu pójdę...w sumie mam czas do sierpniawink wyrobię się...

a powiedzieć moglibyśmy i teraz..bo są u na święta i moja mama, tata i dziadkowie..ale jaos tak...po co mamy słuchać.." a jak Wy teraz sobie dacie radę"..nasłucham sie jeszcze, poczekamyuncertain
    • ez-aw Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 25.12.10, 19:13
      Gratuluję Kowalowa. Dacie radę, zobaczysz.
    • prigi Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 25.12.10, 19:14
      o mojej drugiej ciąży powiedziałam już w pierwszy dzień, gdy się o tym dowiedziałam. i to nie tak, że chciałam się tym pochwalić, ino mój mąż między dowiedzeniem się o ciąży a wyjazdem na urlop (ca1h) zdążył na NK zawiesić zdjęcia testu ciążowegouncertain nie byłam tym faktem zbyt zadowolona (dowiedziałam się po fakcie), no i musiałam zadzwonić ze Słowacji do rodziców, bo zdeka głupio, że znajomi i daleka rodzina wiedziała, a oni nie
    • ba_warka Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 25.12.10, 21:24
      Gratulacje.Pewno,że dacie radę!
      • kowalowa a tabakiera??? 25.12.10, 21:33
        słuchajcie, a zmieniając temat...tzn prawie... co się stalo z tabakierą? mnie przez całe wakacje i jeszcze dłużej tu nie było i jakos mi umkneła jej osoba... ona juz urodziła? i czemu zniknęła? mam nadzieję, że nie poruszam jakiegos drażliwego tematuuncertain
        • olinka20 Re: a tabakiera??? 26.12.10, 18:17
          Tabaka urodziła, bodajze potomek ma na imie Tomek.
          I chyba po prostu ma duuuzo mniej czasu na forumowanie.
    • jkk74 Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 26.12.10, 11:27
      kowalowa smile
      po pierwsze - gratulacje smile
      po drugie - oj nasłuchasz się kochana, nasłuchasz... (ja już mam to za sobą wink)
      po trzecie - coś w tym jest... jak mnie ktoś pyta który to tydzień/miesiąc to mówię że nie wiem big_grin bo naprawdę nie wiem... pamiętam na kiedy mam termin i kiedy mniej więcej czeka mnie cesarka smile
      po czwarte i najmilsze - wszyscy, ale to wszyscy mówią że ślicznie wyglądam big_grin i że ta ciąża mi służy big_grin
      po piąte - jeśli cię to pocieszy - najbliższe 3-4 lata spędzę z mężem, trójką dzieci kotem na niecałych 40 metrach kwadratowych big_grin póki co ładuję akumulatory pozytywną energią bo łatwo nie będzie, oj nie będzie...

(jakby co wproszę się do ciebie na weekend suspicious w ramach odpoczynku mogę ci ogródek przekopać czy co tam innego trzeba wink)
    • changeone Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 26.12.10, 20:10
      Przede wszystkim gratuluję!
      A ze świadomosci może i wypierasz bo nie planowałaś i opóźniasz w czasie smile Ale i tak pokochasz jak własne big_grinbig_grin

Co do rodziny, to przy takich tekstach nie dziwię się, że poczekacie ze słuchaniem utyskiwania uncertain

Ale bardzo gratuluję!
      • alajna2 Re: monotematyczna będe... dot. ciąży:P 26.12.10, 20:19
        Gratulacje!
        ja co prawda w drugiej, ale to zupełnie co innego, takie przyziemne to przeżywanie. jak miałam plamienia to spokojnie do tego podeszłam, nie jak w pierwszej ciżgły strach i płacz czy nie poronię.
        aha no i chodze w normalnych ciuchach, bez parcia "na ciażowe"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka