Dodaj do ulubionych

Czarny wtorek

13.03.11, 20:59
się przede mną szykuje sad

Dziewczyny - wesprzyjcie mnie swoimi fluidami, kciukami, pozytywnymi myślami i co tam jeszcze macie...

Niby nic strasznego - ale dla mnie to będzie horror. Jadę z synem do neurologa na wizytę. Zawozi nas mój szwagier. Trasa - ok. 50 kom, czas - ok. 40 minut. Niby nic ale syn lubi jeździć samochodem na krótkie dystanse, dłuższe to maskara - zabawianie nie pomaga, przekąski też - jest krzyk, ryk i afera. Mój tata zazwyczaj nas zawoził (jutro do szpitala idzie i nie da rady) wie już, że z nami trzeba szybko jechać. Mało tego - na 90% będzie też jechać moja siostra (skłócona ze mną od ponad roku i wiem, że na jej pomoc nie mam co liczyć, mały na jej widok się cieszy, a ona go zlewa)i jej córka (a moja siostrzenica) więc dochodzi taki problem, że oni we trojkę pojadą do centrum na zakupy, a ja zostanę w przychodni, która na dodatek jest na przedmieściu z nad ruchliwym dzieckiem i tobołkami typu: dokumenty, jedzenie dla małego, pieluchy i zabawki. Wiem, że będzie mi ciężko, na samą myśl robię się chora. A oni na zakupach - znając moją siostrę - zejdzie im kilka godzin bo ona uwielbia łazić po sklepach. Tu dodam, że ja ze szwagrem umówiłam się już kilka tygodni temu na ten wyjazd, o siostrze dowiedziałam się dziś od mojej mamy.

Jeśli macie jakieś pomysły - to piszcie, może coś się przyda. Ja jeszcze się zastanawiam, czy nie wsiąść wózka - lekkiej spacerówki.

Normalnie jak przeżyję ten wtorek to chyba cud będzie nad cudami.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Czarny wtorek 13.03.11, 21:03
      ile dziecko ma lat??
    • olinka20 Re: Czarny wtorek 13.03.11, 21:06
      Nie mozesz pozyczyc jakiegos przenosnego odtwarzacza dvd dla małego?
      Puscisz mu bajke i moze sie uspokoi.
      • ez-aw Re: Czarny wtorek 13.03.11, 21:09
        W jakim wieku i o której jedziesz?
        Jeśli byłaby taka możliwość, to malucha obudziłabym bardzo rano, by w samochodzie spał.
        Starszemu dałabym nową gazetkę, książkę - mój trzylatek uwielbia. Rozumiem, ze będziesz siedzieć z nim z tyłu - daj mu do zabawy telefon komórkowy (tylko pilnuj by Ci nie ponabijał rachunku).
    • karolina17w Re: Czarny wtorek 13.03.11, 21:10
      Dziecko ma rok i 8 m-cy. Nie interesuje go TV, nawet w domu. Max. 2 minuty usiedzi bez ruchu oglądając, a potem znów biega, biega, biega...
    • karolina17w Re: Czarny wtorek 13.03.11, 21:16
      ez-aw napisała:

> W jakim wieku i o której jedziesz?
      > Jeśli byłaby taka możliwość, to malucha obudziłabym bardzo rano, by w samochodz
      > ie spał.
      > Starszemu dałabym nową gazetkę, książkę - mój trzylatek uwielbia. Rozumiem, ze
      > będziesz siedzieć z nim z tyłu - daj mu do zabawy telefon komórkowy (tylko piln
      > uj by Ci nie ponabijał rachunku).

Wyjazd o 8:30. Dziecko wstaje samo z siebie między 6:00 a 6:20 od ok. 2 tyg, jest jakaś tam szansa, że uśnie ale kto go tam wie... Tak, z tyłu będziemy siedzieć, telefon też go za bardzo nie interesuje, od małego dostawał - był bardzo marudnym dzieckiem- więc to dla niego standard.
      • esofik Re: Czarny wtorek 13.03.11, 21:46
        jakaś malowanka z naklejkami, nowy samochodzik
        a najlepiej kilka nowych pierdółek, abyś mogła co jakiś czas wyciągnąć nową niespodziankę
        i koniecznie najukochańsza przytulanka lub ulubiona zabawka
        dacie radę

Jeśli siostra zabaluje dłuzej na zakupach, wózek z pewnością Ci się przyda.
    • karolina17w Re: Czarny wtorek 15.03.11, 15:55
      No i żyjemy smile Syn przespał drogę w obie strony, u lekarza jak podmieniony, zupełnie jakbym sama jechała a nie z wrzeszczącym i niemalże ,latającym maluchem big_grin

Dziękować za rafy i wsparcie smile I oby częściej me dziecię się tak zachowywało big_grin
      • olinka20 Re: Czarny wtorek 15.03.11, 16:04
        A widzisz??
        A ty synkowi tak czarny PR zrobilas, udowodnił ci, ze wcale nie jest taki zływink
      • ez-aw Re: Czarny wtorek 15.03.11, 21:40
        Super. Mówiłyśmy, ze będzie spał smilesmile
        • aniazm Re: Czarny wtorek 16.03.11, 09:54
          czarownice jednetongue_out
          nie ma to jak ciotki forumowe, zawsze pomogąbig_grinbig_grin
          • olinka20 Re: Czarny wtorek 16.03.11, 10:18
            Staramy sie jak mozemywink
    • karolina17w Re: Czarny wtorek 16.03.11, 14:06
      I chwała wam za to big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka