17.11.11, 11:22
Dziecko mnie wykańcza fizycznie i psychicznie! Od tygodnia chory i budzi się co noc po kilka razy. I mnie wola. I ja mam nosić, podać picie, przykryć, pomasować, podać syrop, nosić, pieluchę zmienić... Tata mógłby nie istnieć... Ja już mam dość! Rano budzę się i nie wiem jak się nazywam. I na dodatek podłapałam od młodego sad O tyle dobrze, że chłop mógł się spóźnić do pracy - na szybko do lekarza podskoczyłam. I dopiero po 16 mam chwilę wolnego, ale co z tego jak młody drze się "Mama!" albo "nie, mama może".

Ktoś chętny na taki marudny egzemplarz?

Że już nie wspomnę o bałaganie w domu bo nie mam kiedy sprzątać... Z lenistwa i wygody obiadów nie gotuję nawet - zamawiam z dowozem bo bym się wykończyła totalnie. I ząb mnie boli sad A Dentysta za ponad miesiąc (najwcześniejsza wizyta prywatnie,szok normalnie).

Dajcie mi siły!
Obserwuj wątek
    • dora_ko Re: RATUNKU! 17.11.11, 11:41
      Może pomoże, jak sobie pomyślisz, że skoro tyle już choruje, to tylko patrzeć jak wyzdrowieje i wszystko wróci do normy. Mnie jak coś dołuje, to staram się znaleźć coś co mnie podniesie na duchu. Np. wczoraj strasznie zmarzłam i koleżanka powiedziała, że tęskni już do wiosny – ustaliłyśmy w domu przy winku, że do wiosny coraz bliżej – pomogło smile. Karolin głowa do góry !
    • dziewczyna_bosmana Re: RATUNKU! 17.11.11, 12:00
      Wiem co czujesz, może moja młoda nie jest chora ale też jestem tylko ja do wszystkiego, mąż w weekend coś pomoże ale przy nim mam jeszcze więcej roboty. Wieczorem wpada babcia "pomóc" przy kąpieli, reszta należy do mnie. Głowa do góry, nie będzie chorować wiecznie. O, właśnie mnie młoda za nogawkę targa..
      • doral2 Re: RATUNKU! 17.11.11, 20:35
        ale nie leć tak do młodego na pierwsze kwęknięcie.
        daj mu ze dwie minuty albo nawet i pięć, by się zastanowił, czy rzeczywiście potrzebuje tego, o co ryczy...
        twardym trza być, a nie miętkim siurkiem wink
        przy okazji nauczysz młodego, że nie wszystkie życzenia spełniają się natychmiastowo.
        co będzie z pożytkiem i dla ciebie i dla młodego.
        przy okazji wyrobisz sobie silną wolę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka