najeeli 10.02.12, 17:20 zgłaszac sie , szybko szybko pliss Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magiczna_marta Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 10.02.12, 17:28 Czemu pytasz? Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 10.02.12, 17:31 oczywiście, że umiem. A robię go tak: jadę do cukierni zamawiam tort odbieram tort płacę Odpowiedz Link
bruni76 Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 10.02.12, 17:32 karra na bank umie , tylko....nie wiem czy się zgłosi na ochotnika Dzieci są jak pierdy - znieść można tylko własne Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 10.02.12, 18:16 Bede robic swoj pierwszy tort w piatek, nie pomoge. Odpowiedz Link
esofik Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 10.02.12, 18:26 a ja szukam przepisu (najlepiej z instrukcją obrazkową) na tort-pociąg z wagonikami więc jak któraś ma, proszę się nie krępować i wklejać Odpowiedz Link
doral2 Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 10.02.12, 21:29 ja umiem. ale nie robię, bo mi się nie chce Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: esofik prosze :) 11.02.12, 01:59 tu masz linka,tylko radzilabym ci jednak kremem przelozyc te wagoniki bo to wiesz ta pani to po angielsku robi te ciuchcie www.youtube.com/watch?v=rCDkm7FjdPI Odpowiedz Link
aqua48 Ja robię torty 11.02.12, 10:24 Na zamówienie, ale nie rozsyłam po kraju. Trzeba sobie przyjechać i odebrać. Z Krakowa. Odpowiedz Link
aqua48 Re: dzięki aqua 11.02.12, 18:19 najeeli napisała: > ale ja z wawy, wiec niestety za daleko aj, tam, aj tam, autobus za złotówkę masz Odpowiedz Link
mamalgosia Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 11.02.12, 12:51 ja bym chętnie taki zrobiła na zamówienie: Odpowiedz Link
lolinka2 Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 11.02.12, 16:34 w warszawie? towarzysko (niezawodowo) i z sercem robi moja siostra cioteczna. Odpowiedz Link
najeeli lolinka 11.02.12, 17:56 tak, W warszawie byłam w cukierni i 50 zeta za kg mi krzykneli a musze trzy po kolei zamówic, miesiąc po miesiącu może mogłabys zapytac siostrę, czy podjeła by sie zrobienia nic wymyślnego nie chcę, zwykły okragły tort z bita smietaną musze trzy zamówic, miesiąc w miesiąc Odpowiedz Link
doral2 Re: lolinka 11.02.12, 19:04 najeeli napisała: > tak, W warszawie > byłam w cukierni i 50 zeta za kg mi krzykneli > a musze trzy po kolei zamówic, miesiąc po miesiącu > może mogłabys zapytac siostrę, czy podjeła by sie zrobienia > nic wymyślnego nie chcę, zwykły okragły tort z bita smietaną > musze trzy zamówic, miesiąc w miesiąc.." idziesz do kerfiuta, kupujesz gotowe blaty biszkoptowe, nasączasz syropem z brzoskwiń puszkowanych, syrop warto doprawić alkoholem jakimś, pierszy blat smarujesz kwaśnym dżemem, na to krem, który robisz z gotowca torebkowego, na to znów blat nasączony, krem, blat. całość przy pomocy szerokiego noża lub łopatki obsmarowywujesz kremem. dekorujesz brzoskwiniami z puszki, a boki tortu obsypujesz okruszkami z biszkoptów. schładzasz w lodówce i cześć a tu masz pokazy praktyczne jak zrobić tort Odpowiedz Link
hanadoma Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 11.02.12, 21:25 bajecznie prosty przepis: zrób sama 5 jajek szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyzeczka octu 1 szklanka mąki żółtka, ocet i proszek delikatnie wymieszać drewniana bądz plastikowa łyzka, ostawić zrobi sie pianka białka ubić z cukrem na sztywno wymieszać delikatnie piane z żółtkami , potem stopniowo dodawać mąkę baaaardzo powoli mieszając, żeby nie opadło. Wlać do wysmarowanej blaszki, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp. 180 stopni około 30-35 min. Przekroić na 3 krązki, nasączyć sokiem z brzoskwiń w puszce. Jeden krążek posmarować dżemem brzoskwiniowym, drugi ubita smietana 36% wymieszaną z fixem (trochę smietany zostawić by posmarować wierzch), na to brzoskwinie z puszki w kawałeczkach. Wysmarowac całość. Udekorowac brzoskwiniami i TADAM!!!!! masz pyszny, lekki tort brzoskwiniowy. robię go zawsze i wszedzie, zawsze smakuje więc polecam. Czas robocizny z pieczeniem = 1 godzina (bez stygnięcia ) Moja żabka: Hania (21.05.2009.) Odpowiedz Link
bei Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 12.02.12, 09:32 Umiem zrobic, ale moje trzeba wozic z w klimatyzowanym aucie- taniej wyjdzie zamowic u siebie w najlepszej cukierni, najtaniej - ODWAŻ się, to nic trudnego! Odpowiedz Link
lolinka2 Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 12.02.12, 21:59 najeeli, poszło info na priva. Odpowiedz Link
i_b13 Re: czy któras z umie zrobic tort, taki na zamówi 12.02.12, 22:28 zrób sama kup blaty biszkoptowe i krem czekoladowy i waniliowy Delecta/Oetkher wsio ryba tabliczka gorzkiej czekolady likier kawowy z Lidla blaty nasączasz kawą wzmocnioną likierem ubijasz kremy tylko z mlekiem, nie lubie z masłem przekładasz blaty ciemnym góra i boki jasnym kremem siekasz nożem czekoladę i sypiesz na wierzch smakuje podobnie do tiramisu wygląda super bo te wióry czekoladowe są bajeczne można te warstwy przesypać kakao Odpowiedz Link