Dodaj do ulubionych

Jak odmówić tańca na weselu.

10.05.12, 06:46
W czerwcu idę na tzw.wiejskie wesele do kuzyna męża.Wesele oczywiście w remizie,muzyka disco-polo itd.Z tego co zaobserwowałam na tych wiejskich weselach,a byłam już na kilku bo mąż ma liczną rodzinę,to panuje tam m.in.taki zwyczaj,że wszyscy panowie muszą,zatańczyć z każdą kobietą na weselu.I tu moje pytanie jak odmówić podstarzałemu,podpitemu i spoconemu facetowi z rodziny pani młodej,albo dalszej pana młodego,kiedy przyjdzie poprosic mnie do tańca.Nie jakoś chamsko,ale tak w miarę kulturalnie,aby sobie dał spokój.Mam już dość obtańcowywania mnie przez spoconych,podpitych facetów,bo tak trzeba.
Obserwuj wątek
    • kfiatuszkowa Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 07:31
      Ciekawa jestem w jaki sprytny sposób tym razem będziesz reklamować ten swój szajs uncertain
      • serei Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 08:27
        kfiatuszkowa zmniejsz tego kota, rozwala mi się na pół ekranu
        • kfiatuszkowa Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 08:30
          Serei to jaki Ty masz ekran, że Ci pół zajmuje?? big_grin Tak na poważnie to chciałabym żeby to mniejsze było ale nie umiem big_grin Będę szukać mniejszego wink
          • annajustyna Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 08:33
            Mojemu rocznemu dziecku kotek sie podoba, akurat sygnaturka na poziomie roczniaka wink.
          • serei Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 08:33
            piszę z małego notebooka big_grin a na poważnie to za duże toto
            • kfiatuszkowa Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 08:51
              Znalazłam mniejszego big_grin
              • k1234561 Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 08:56
                No dobra dziewczyny,sygnaturka-kot zmniejszony,a teraz bardzo proszę o konstruktywne rady dotyczące mojego zapytania.smile
                • kfiatuszkowa Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 09:24
                  Ale na prawdę chcesz wiedzieć czy znowu będziesz reklamy robić?
                  • hedna Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 11:17
                    Ale,ze jakie reklamy?
                    • hedna Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 11:19
                      Ja też mam wesele w czerwcu,tańczyć nie będę ponieważ w styczniu zmarł mi dziadek i mam żałobę.Wymyśl coś... Udawana żałoba to jest hardcore,ale że np.masz kłopot z kolanem(blablabla chodzisz na rehabilitacje blablabla..)wymyślisz cośsmile
                    • kfiatuszkowa Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 14:16
                      Hedna TA REKLAMA na WDPD, oraz TA REKLAMA na maglu.
                      • k1234561 Re: DO KFIATUSZKOWA 10.05.12, 19:04
                        kfiatuszkowa napisała:

> Hedna TA REKLAMA na WDPD, oraz htt> p://forum.gazeta.pl/forum/w,88104,135698302,135712081,Re_Smrod_z_suszarki.html na maglu.

Kfiatuszkowa,zanim zaczniesz kogoś oczerniać i naskakiwać,najpierw ze zrozumieniem poczytaj moje posty i odpowiedzi na nie.Podałam link do sklepu z niemiecką chemią,bo w jednej z odpowiedzi na moje pytanie dotyczące czy pranie uprzednio wyprane i wypłukane w pachnącym płynie np.Lenor można suszyć w suszarce,czy to niszczy suszarkę.Ktoś odpowiedział mi,że lepiej zamiast płynu do płukania używać chusteczek zapachowych do suszarek.Ponieważ chciałam się zapytać jakie są najlepsze,jakie chusteczki warto kupić,to zalinkowałam pierwszy lepszy sklep oferujący te produkty,aby dziewczyny powiedziały mi które są najlepsze.Tyle i aż tyle.Żadnego sklepu nie posiadam,niczego nie reklamuję!
                        A ty już w kolejnym poście,na kolejnym forum mnie atakujesz.Wiele osób pytając o produkt podaje linki do stron,sklepów gdzie go mozna znaleźć,aby ludzie wiedzieli czego dokładnie dotyczy pytanie.Pierwszy raz się z tym spotykasz??
                        • kfiatuszkowa Re: DO KFIATUSZKOWA 10.05.12, 23:17
                          Jeżeli Cię aż tak bardzo uraziłam, przepraszam. Po prostu jak ujrzałam dwie prawie identyczne wypowiedzi na dwóch różnych forach, zjeżyłam się. Mogłaś wkleić zdjęcie tych chusteczek po prostu.
                          Na jakim kolejnym forum dziewczyno? Czy zwróciłam Ci uwagę na WDPD? Nie. Przeczytałam tam wątek i przypadkiem trafiłam na ten wątek tutaj na maglu i gdybyś naprawdę chciała się zapytać to znalazłabyś zdjęcie, dała kopiuj adres URL obrazka i wkleiła przy tworzeniu wątku, posługując się "klawiszem" "IMG" u góry. I ogólnie mi to śmierdzi marketingiem szeptanym. Sorry.
                          • k1234561 Re: DO KFIATUSZKOWA 11.05.12, 11:22
                            kfiatuszkowa napisała:

> Jeżeli Cię aż tak bardzo uraziłam, przepraszam.

Uraziłaś,wyzywanie od zasranych trolli,w dodatku bezpodstawne miłe nie jest.Ja na Ciebie w tak arogancki sposób nie naskakiwałam,ani nie naskakuję.To raz,a dwa jeślibym miała jakiś sklep,to mając dostęp do takiego asortymentu od ręki,nie pytałabym na forum jakie chusteczki są dobre tylko wyprobowała wszystkie jak leci.
                            Wkleiłam stronę ze sklepu bo jakbym miała robić kopie zdjęć poszczególnych opakowań to "zapachałabym" cały wątek zdjęciami,bo w tym sklepie mają dośc sporo róznych rodzajów tych chusteczek.Czy teraz już wszystko jasne?Nadal jestem zasranym trollem uprawiajacym marketing szeptany?Matko kochana niedługo o nic nie bedzie mozna się spytać,bo zaraz będzie się posądzonym o reklamę i jeszcze zjechanym od najgorszych na dzień dobry.

• kfiatuszkowa Re: DO KFIATUSZKOWA 11.05.12, 17:09
                              K1234561, w dalszym ciągu nie rozumiesz. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że reklamujesz swój sklep. Wkleiłaś ten link i napisałaś dwa niemal identyczne posty, na dwóch różnych forach, może mnie poniosło, przepraszam. Ale ogólnie takie wklejanie stronek całego sklepu mi osobiście trochę pachnie podpuchą... Niestety.
                              Za tego zasranego trolla, przepraszam.
    • mearuless Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 11:20
      rozumiem ze grzeczne "nie dziekuje, nie tancze" nie wchodzi w gre?
      no to ja bym po wypowiedzeniu 3 razy tamtej formulki dolozyla jeszcze tylko "wez sie odpierdol"
      mysle ze powinno sie udacbig_grin
      • hedna Re: mea 10.05.12, 11:22
        są przypadki ,kiedy i to za małosmile
        • mearuless Re: mea 10.05.12, 11:26
          powaznie?
          no to nie umiem doradzic...zbyt delikatna jestembig_grin
          • gku25 Re: mea 10.05.12, 20:32
            Może jeszcze z liścia do tego? Pojechałam kiedyś na wiejskie wesele w mega ciasnej sukience z założeniem że tańczyć nie będę. Nie dało rady choć niby ludzie kulturalni.
      • opium74 Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 11:22
        Na wiejskiej dyskotece.
        Podchodzi chłopak do dziewczyny i pyta:
        - Zatańczymy?
        On, popalając papierosa, zmierzywszy go wzrokiem z góry na dół i z dołu do góry:
        - Tera nie. Ale się dowiaduj.
        • asiaiwona_1 Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 11:24
          opium - ZAJEBISTE big_grinbig_grinbig_grin
          • mearuless Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 11:25
            swietnebig_grin
    • ellgie Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 12:00
      A jak tak ktoś poprosi do tańca to co odpowiedzieć?
      - Co tak stoisz jak widły w gnoju?! Zatańczymy?
      big_grin
    • serei Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 13:18
      Miastowy chłopak na wiejskiej dyskotece do dziewczyny:
      - Zatańczymy?
      -Nie dygom!
      Podchodzi do drugiej:
      -Zatańczymy?
      - Nie dygom!
      Chłopak zmieniwszy strategie podchodzi do trzeciej:
      -Podygomy?
      -Z wieśniakami nie tańczę!
    • turzyca Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 14:28
      1) Dac sie obtanczyc, zanim sie spoca. Najgorszego pijusa zalatwic od razu przy pierwszym bialym tangu, zeby miec z glowy.
      2) Przyjsc z owinietym kolanem i nie tanczyc w ogole.
      3) Wygrzmocic sie popisowo podczas zywiolowego tanca z wlasnym mezem, tak zeby wszyscy to dobrze widzieli, zejsc z parkietu ostro kustykajac, a potem usiasc w gronie starych ciotek, ktore maja posluch i jak hukna "zostaw mloda, widziales, jak sie wykopyrtnela", to kazda rodzinna pijanica sie zwinie.
      4) Tanczyc tylko z mezem i nie dac sie odbijac.
      5) Kazac mezowi odbijac sie po pierwszych 40 taktach.
      • beataj1 Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 14:41
        Rady dobre ale niestety czasem się nie sprawdzając. Mam cos takiego na twarzy że na KAŻDYM weselu znajdzie się jakiś spocony wujek z wiochy który musi mnie obtańczyć "bo on lubi takie czarnule/rude jak ja" (to w zależności od mojego aktualnego koloru włosów). I nie ma że nie tańczę, że właśnie jem albo mam skręcone dwie nogi i nie mogę wykonywać gwałtownych ruchów. Zatańczyć muszę bo odmowa absolutnie nie dociera albo działa na 10 minut i za chwilę wujek znowu żegluje w moim kierunku.

Zasada która czasem działa: unikać jak możesz (pilnować by zawsze być po drugiej stronie sali) i broń boże nie nawiązywać kontaktu wzrokowego z wujkiem - to ich prowokuje i wtedy nie ma zmiłuj.
        • upartamama Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 14:48
          a nie można wstrzymać oddechu i dać wujowi tę chwilę przyjemności?
          • beataj1 Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 14:54
            Wiesz, raz to nie problem. Gorzej że wujek zawsze wraca. Bo przecież "z tobą czarnula tak się fajnie tańczy i taka fajna z ciebie dziewucha". I pod koniec imprezy wujek potrafi człowieka nie odstępować na krok a ze dwa razy w życiu trafiło mi się wysłuchiwanie opowieści co by wujek ze mną zrobił chętnie jak by był ze 20 lat młodszy. A to już doświadczenie traumatyczne - a wujek przekonany że mi właśnie taaakie komplementy prawi.
            • turzyca Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 19:54
              I tu wlasnie powinien interweniowac chlop, z ktorym sie przyszlo. Przy czym nie chodzi mi o rekoczyny, tylko nawet jesli mu sie nie chce ruszyc, to sie jednak poswiecic i nie wypuszczac z objec, odbijac i ogolnie wyraznie zawlaszczyc swoja towarzyszke dla siebie.

Albo - szczegolnie jesli chlopa brak - trzeba sie oddac pod opieke starszyzny, ktora tupnie noga i pogoni pijusa.
    • magiczna_marta Re: Jak odmówić tańca na weselu. 10.05.12, 20:04
      Parzysz pijusowi głęboko w oczy i ściszonym tonem mówisz "religia mi zabrania"- efekt gwarantowany.
      • a-ronka o totototo magiczna 11.05.12, 11:55
        100 % powodzenia, kupuję ten tekst.
        • sewa.49 Re: o totototo magiczna 11.05.12, 17:32
          ja bym powiedziala, ze w koleczko tanczyc nie bede, bo mi sie proteza odkreci big_grin
    • beverly1985 Re: Jak odmówić tańca na weselu. 12.05.12, 12:39
      Hmm, ja bym po prostu powiedziała dobitnie i spokojnie- "nie, dziękuję". Jeśli nie podziała to jeszcze raz, i kolejny, do skutku.
      Nie widzę potrzeby zmuszania się do jakichś sztuczek, szeptania czegoś do ucha, unikania, wołania faceta do pomocy itd. Nie znaczy nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka