fajnyrobal 21.01.13, 17:32 Termometr pokazuje mi za oknem - 1,5 i pada ... deszcz! Marznie toto na drodze i chodniku, istna szklanka się zrobiła, ludzie się wywracają co i rusz, zęby można wybić, samochodem się nie da jeździć. Co za gówno! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esofik Re: Co za gówniana pogoda! 21.01.13, 18:22 u mnie za oknem koniec listopada leje i wiej od piątku.. do doopy z taką pogodą Odpowiedz Link
olinka20 Re: Co za gówniana pogoda! 21.01.13, 18:32 Robal, u nas tez taka mzawka leci. Ohyda, dobrze ze elegancko solą. Drogowcy sie starają Odpowiedz Link
solejrolia Re: Co za gówniana pogoda! 21.01.13, 19:19 a u mnie minus 11 i regularna zamieć śnieżna. 2 godziny temu mąż chciał nawet wyjść pomachać łopatą, i dobrze, że został w domu, bo do teraz i tak nic by nie było widać jego roboty. Jutro od świtu oboje pomachamy łopatami (o ile na dworze uspokoi się trochę). Odpowiedz Link
thegimel Re: Co za gówniana pogoda! 21.01.13, 22:21 Nawet mi nie mów. Wylazłam z chałupy 10 minut wcześniej, starczy coby auto oporządzić. Nie starczyło. Złamałam drapaczkę, dobrze, że mam drugą. Musiałam popełnić wykroczenie - drania odpalić i trochę na szyby pochuchać, żeby puściło. Jutro idę po odmrażacz. Odpowiedz Link
aqua48 Re: Co za gówniana pogoda! 21.01.13, 22:44 Szklanka, przewróciłam się na śliskim chodniku i skręciłam palec u ręki. Serdeczny. Już nie jest serdeczny tylko fioletowy. Założyli mi szynę na ten paluch, a przed lekarzem taka szklanka, że myślałam, że za moment wrócę do niego cała połamana i zakręcona i już będę na szynach jak lokomotywa.. Odpowiedz Link
hamerykanka Re: Co za gówniana pogoda! 22.01.13, 01:28 U nas cieplo bylo, ze w krotkim rekawie chodzilam-pojechalismy z mezem auta probowac do dealera Pojutrze ma byc +19!!! Kto przyjezdza? ;p Odpowiedz Link
opium74 Re: Co za gówniana pogoda! 22.01.13, 09:03 ja bardzo proszę hamerynanko abyś Z_A_M_I_L_K_Ł_A w tym watku...bo będziesz pierwsza osobą płci żeńskiej w historii magla która zasłuży na dywan u mnie -13 rano, białe gówno wczoraj 3 x z podjazdu odgarniałam i nadal nie widac żebym coś robiła. Na dziś tez zapowiadaja śnieg..... drogowcy śpią i mają wszytsko w dupie. Jak jedzie pług to tą łyżke z przodu ma 15cm nad droga, pędzi idiota 50km/h i sypie solą w takim trmpie że wali nią po szybach samochodów jadacych z naprzeciwka. Za kilka dni dla odmiany zapowiadają -25 w nocy i -13 w dzien.....nosz kurwa! nawet sól nie pomoże przy takich temperaturach. Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Co za gówniana pogoda! 22.01.13, 09:21 Opium a gdzie masz taką pogodę. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Co za gówniana pogoda! 22.01.13, 09:25 No ale kochane, mamy ZIME!!! To normalna pogoda pod koniec stycznia. Nie chce sie czepiac, ale pamietam sto lat temu jak chodziłam do podstawowki ( a dojezdzaąłm od 4 klasy) to zima zaczynała sie w pollowie listopada ( a nawet wczesniej, ze na 1 juz futra w ruch i spełniały swoja role) a konczyła sie gdzies w marcu. A nie tak jak teraz, ze zaczyna sie w polowie stycznia, a konczy w polowie lutego. Pomijam fakt, ze wtedy wiekszosc jednak marzła w komunikacji miejskiej, a teraz marudzące grzeją pupcie we własnych autkach Ino odmrozic szyby trzeba Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Co za gówniana pogoda! 22.01.13, 09:20 Kalifornia jakas czy coś? Zazgroszczę, wczoraj z synem byłam u dentysty slizgiem na butach bo chodzic sie nie dało, szklanak idealna. Niektóre samochody były pokryte sniegiem a na tym jeszcze zamarznieta warstwa lodu. Chyba przy roztopach ludzie do takiego samochodu wejdą Odpowiedz Link
olinka20 Re: Co za gówniana pogoda! 22.01.13, 09:32 JA tak miałam w zeszłym roku,wiało, padało i zamarzało. Rano wychodze, a tu po jednej stronie kilkucentymetrowa warstwa lodu Akurat miałam na przeglad jechac, zadzowniłam, ze sie spoznie, właczyłam silnik, ogrzałam od wewnątrz i jak troche pusciło to skrobałam Dało sie przezyc. Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Co za gówniana pogoda! 22.01.13, 16:03 To tez pieknie. Jaki poslizg czasowy w stosunku do polski? W USA rano chyba jest. Odpowiedz Link
hamerykanka Re: Co za gówniana pogoda! 22.01.13, 20:04 Nasza strefa czasowa jest 7 godzin do tylu w stosunku do Polski. Wlasnie wrocilam z psiego parku. Kuzwa, psice zaczely mi sie bic o zabawke, cos w rodzaju frisbee, musialam je rozdzielic. Co wkurw robi kobiecie! Bylam zdolna nie tylko je rozdzielic ale i trzymac za obroze z dala od siebie (rece wyciagneieta na max dystans), a waza kolo 50 kg kazda... Teraz za kare kibluja w domu. A taka piekna pogoda... Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Co za gówniana pogoda! 23.01.13, 09:26 Podpowiedz co fajnego z usa można przywieźć. jakie dobre kawy, jak ceny perfum. Dostałąm bojowe zadanie wybrać sobie prezent na odległość i mam problem. Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Co za gówniana pogoda! 23.01.13, 09:28 Albo jakie firmy mają naturalne kosmetyki. Odpowiedz Link
hamerykanka Re: Co za gówniana pogoda! 23.01.13, 16:22 Wiesz co, kiedys czytalam forum kuchnia tam jest zarchiwizowany watek co przywozic z roznych krajow. Z kawa ciezko byloby poradzic bo ja nie pije, ale np mamie wysylalam smietanki smakowe do kawy; migdalowe, waniliowe, czekoladowe itp. Perfum nie kupuje . Elektronika jest tania. Za swoj aparat foto Nikon Coolpix P510 z calym zestawem dodatwko zaplacilam 400 dolarow. Niedawno podawalam linki do kurtek z warstwa omni-heat, ktore sa leciutkie i cieple, i zwijaja sie w maly klebek. Z ta warstwa mozna kupic rekawiczki i inne rzeczy. Za plaszczyk z kapturem, do kolan dalam 140$. Co do kosmetykow naturalnych, lubie Burt's Bees, ma maja 99% skladnikow naturalnych, swietne kremy na noc i na dzien, szczegolnie seria z mleczkiem pszczelim; szampony, odzywki do wlosow, kremy do rak, peelingi do ciala, itp. W jakiej cenie ma to byc prezent? Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Co za gówniana pogoda! 23.01.13, 16:42 Dzieci zażyczyły sobie duuużo gum cynamonowych bo w Polsce nie ma Podrzuce te kosmetyki Burt"s bees. Ma to byc cos amerykańskiego ale nie chcę rzeczy trwałych. perfumy to nie wim czy nie są objete cłem więc rezygnuję. No ale jakies fajne smarowidła mogły by byc. Odpowiedz Link
hamerykanka Re: Co za gówniana pogoda! 23.01.13, 17:34 Gumy cynamonowe to i ja lubie Nie wiem czy nosisz bizuterie i jaki masz styl, ale piekne sa rzeczy robione recznie przez Indian; kolczyki, wisiorki itp. czesto jest to srebro z turkusem. Fajne sa tez sklepy dla kowbojow-np buty z tloczonej skory, paski ze skory grzecchotnika czy longhorna, kowbojska bizuteria-mamie kupilam sliczne kolczyki z cyrkoniami i turkusem w ksztalcie krzyzykow rownoramiennych z turkusa, ujetych w kolo i wysadzanych cyrkoniami; kupialm tez w ksztalcie kola gdzie to kolko jest utworzone przez kwiatki z cyrkoniami w srodku. Portfele z tloczonej skory, rekawiczki ze skory jelenia (bardzo miekkie); pokrowce na komorke z tloczonej skory albo ze skory weza; portfele i etui na klucze ze skory rai... Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Co za gówniana pogoda! 23.01.13, 17:42 Ooooo.....dzięki za inspiracje. Wsztstko skrzętnie wrzucę w maila. Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: Co za gówniana pogoda! 23.01.13, 18:36 Te kosmetyki Burts bees kupuje się w zwykłych sklepach czy aptekach? Odpowiedz Link
esofik Re: Co za gówniana pogoda! 22.01.13, 10:58 u mnie dziś... "ekstremalnie zimno".. cytuje radio tzn lekko złapał przymrozek ( -2 o 8.30) i zrobiła sie lekka szklanka i musiałam skrobac szyby Odpowiedz Link
a-ronka no kurfffffffa 22.01.13, 11:27 moja krowa na 17 nie dała rady pomykać po obrzeżach miasta a wycieraczki mnie kurfa zamarzły. Hamerykanka, jadę, pierd.... grzechotniki, jadę Odpowiedz Link
schiraz Re: no kurfffffffa 22.01.13, 13:18 Biało, biało po kolana U nas (wlkp) od wczoraj sypie śnieg, sypie i końca nie widać. Rano przepisowo odśnieżyłam chodnik po czym pięć minut po tym przejechał pług zgarniając metrowej wysokości i dziesięciometrowej długości hałdę śniegu z powrotem na chodnik, niech mnie w tyłek pocałują - nie będę po idiocie odśnieżać. Cała reszta mi się podoba Odpowiedz Link
opium74 Re: no kurfffffffa 22.01.13, 13:20 kolega na FB wrzucił filmik: otwiera szybę samochodu a tam druga szyba z lodu..... u mnie teraz cieplutko - tylko minus 6 Odpowiedz Link
hamerykanka Re: no kurfffffffa 22.01.13, 15:53 A-ronka, zapraszam-opalisz sie. Nastepne dni zapowiadaja +19C Grzechotniki i inna holota spi do marca Odpowiedz Link
paciaty Re: no kurfffffffa 22.01.13, 16:16 Spróbujcie przez nieodśnieżony chodnik pchać jedną ręką wózek dziecięcy, a drugą ręką ciągnąć sanki ze starszym dzieckiem. Aaaale nie narzekam bo KOCHAM zimę, u mnie dziś - 8 i na balkonie ulepiłam bałwana ponad 40 cm śniegu miałam Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: no kurfffffffa 22.01.13, 16:18 Do Krakowa sniezyca ma dojśc w nocySie będzie działo Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: Co za gówniana pogoda! 22.01.13, 18:16 Miałam dzisiaj pilny wyjazd. Najpierw przez 20 min szarpałam się z samochodem żeby jakiekolwiek drzwi otworzyć, po czym przez 40 min usuwałam 2 cm warstwę lodu z szyb. Odpaliłam auto i włączywszy grzanie zaczęłam walczyć z lodem, po czym podjechała SM i z tekstem do mnie " czy pani chce zapłacić mandat?" a ja na to " nie, ale co mam zrobić? Odmrażacza nie mogę znaleźć, małż w robocie a ja mam chorego dziecia do lekarza zawieźć. Sól przy tej temperaturze nie działa, to co? Mam gołym tyłkiem siąść na szybę celem jej odmrożenia? Kasy na taksówkę pod koniec miesiąca nie mam, jeszcze muszę kupić lekarstwa dla młodej. Jeżeli panowie oferują podrzucić mnie tam i z powrotem z zadżumionym dziecięciem to w tej chwili gaszę silnik." Musiałam mieć obłęd w oczach bo strażnik tylko pomamrotał o jakimś ostrzeżeniu i pryskał aż miło Obecnie pada sobie śnieżek równo, wszyscy jeżdżą 20/h a i tak to jest jazda sportowa Mariana Bublewicza, bo mam wrażenie, że drogi w naszym mieście to trzeci stopień odśnieżania. Eh, idę łyknąć aspirynę, bo mnie cosik rozbiera i pod kocyk. Odpowiedz Link
olinka20 Robal! 22.01.13, 20:08 Zo za kutafony. Swoja droga zawsze mnie zastanawia, jak nie mozna stac iles minut z włączonym silnikiem to ok, po 2 godzinach moze bym oskrobała auto ( dzisiaj tylko 25 minut ) ,ale od wewnątrz słabo mi odparowuje, wiec nie ma bata zebym w tych 2 (? bo nie pamietam, ale chyba 2) minutach odparowała mi cała przednia szyba. I nie, wycieranie tą irchową gąbką mało daje, bo z reguły jest warstwka lodu od wewnatrz. Tak sobie dywaguje, bo ja odmrazam auto ukryte za garazem i domem, wiec zaden policaj raczej nie przylezie i nie bedzie sie dowalał. Odpowiedz Link
zales239 Re: Robal! 22.01.13, 22:25 Robalowa to musiała mieć dzicz w oczach hehe że straż czmychneła szybciutko Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: Robal! 22.01.13, 23:34 Byłam spocona, schetana i nieziemsko wściekła. Sam wyraz mojej twarzy mógł zabić, więc się panu nie dziwię Poza tym oni chyba dzisiaj lajtowo do tematu podchodzili bo sami pewnie rano się z samochodem szarpali. BTW ja też zawsze rano mam warstewkę lodu na szybie wewnątrz, myślałam jednak, że jest to tylko i wyłącznie cecha opli astra. Odpowiedz Link
a-ronka Re: Robal! 23.01.13, 09:24 no tak, za uruchomienie auta i odśnieżanie go należy się mandat.Nie dziw się strażnikom bo kiedyś mieszkając na parterze koło parkingu dostawałam cholery jak sąsiedzi odpalali i skrobali szyby.Smród, szum silnika dawał się we znaki. W lecie natomiast stawał taki fiut i trzymał auto na gazie bo mu klima chodziła. No nawet kiedyś strzeliłam parę kurf takiemy chłodzącemu się,bo w domu okno otwarte a ten szumi 20 minut. Nie dziw się zakazowi bo naprawdę taki jednostajny warkot WKURWIA. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Robal! 23.01.13, 09:40 Nie mam i nie miałąm i raczej nie bede miała opla astra No i nadal mi niekt nie powiedział jak miałąbym bez odpalania odmrozic wnętrze auta. Aronka ja sie nie dziwie twojemu wkurwowi, dlatego na szczęscie mieszkam tak, ze nikomu nie smrodze ( a raczej smrodzą mi, sasiedzi palący podejrzanym opałem ) Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: Robal! 23.01.13, 12:35 > Nie mam i nie miałąm i raczej nie bede miała opla astra a ja mam i bardzo go sobie chwalę Poza parowaniem szyb które lekko mnie wdynia, samochód praktycznie bezawaryjny, startuje nawet w arktyczne mrozy - w zeszłą zimę właściciele innych samochodów z obłędem w oczach latali rano za kimś z klemami a moja niunia startowała od pierwszego kopa. dla mnie wystarczy. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Robal! 23.01.13, 12:47 I to najwazniejsze, ze jestes zadowolona JA z mojej niuni tez i tez nie mam problemu z odpalaniem ( nawet po tym jak zostawiłam ją w zeszłym roku w mrozy na 10 dni, a było minus 20, 25, odpaliła jak ta lala). A astra po prostu nie z mojej bajki estetycznej ( i prosze na mnie nie naskakiwac, jakby kazdemu podobało by sie to samo, to by nudno było na swiecie ). Odpowiedz Link
kruszynka09 na zamarznety samochód w śroku 23.01.13, 13:05 kupcie sobie dziewczyny pochłaniacz wilgoci do samochodów(jest w biedronce i niedrogo jak dobrze pamiętam to cos 12 zeta a dobra firma)zostawcie w aucie,auto nie paruje i nie zamarza od środka Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: na zamarznety samochód w śroku 23.01.13, 14:11 O, i widzisz to jest myśl! Odpowiedz Link
kruszynka09 Re: na zamarznety samochód w śroku 23.01.13, 14:54 fajnyrobal napisała: > O, i widzisz to jest myśl! ha myśl sprawdzona przez sama siebie i działa Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: Robal! 23.01.13, 14:10 Z mojej bajki estetycznej jest mini ale przy moich dochodach w sferze bajek zostanie Odpowiedz Link
thegimel Re: Robal! 23.01.13, 11:46 Też mnie to wkurwia i normalnie tego nie robię. Ale czegoś takiego jak w poniedziałek jak jeżdżę sporo, to jeszcze nie widziałam. Druga szyba normalnie. Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: Robal! 23.01.13, 12:26 nie dziwię się zakazowi, uważam go za słuszny, sama mieszkam w bloku i mam takie elementy co nie tylko, że rano przy włączonym silniku skrobią szyby, ale jeszcze radio sobie włączą na pełny regulator żeby im smutno nie było wrrr. Ale wczoraj się nie dało inaczej ruszyć 2cm pokrywy lodowej na całym samochodzie jak tylko nagrzać go od wewnątrz. zresztą chyba mieszkasz gdzieś na śląsku i wiesz jaka była sytuacja w poniedziałek. Mea culpa i nigdy więcej tego nie zrobię (zawsze odśnieżam przy zgaszonym silniku, a szybę od środka skrobię ), odmrażacz znalazłam Odpowiedz Link
thegimel Re: Robal! 23.01.13, 11:45 Poniekąd jest to cecha opli astra (innych modeli pewnie też). Ponoć pomaga wymiana uszczelek przy szybach. Tak przynajmniej kolega mówił, który też jeździ astrą i do tego pracuje w Oplu. Jak go spotkam do dopytam, bo ja też to muszę zrobić. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Co za gówniana pogoda! 23.01.13, 09:46 Nie sypie wprawdzie i zimno tez nie jest (+8), ale leje jak z cebra choc ma to swoje plusy - w gorach napada nam sniegu na weekend Ruch uliczny praktycznie zamarl, bo tutejsi kierowcy nieprzyzwyczajeni do tak "ekstremalnych" warunkow. Poprawa pogody przewidziana na jutro Odpowiedz Link
hamerykanka Re: Co za gówniana pogoda! 23.01.13, 16:27 Ja sie tak zeszlej zimy przygotowalam do sniegu i mrozow. Kupilam odmrazacz w spreju-przydal sie na boczne lusterka bo sa nie podgrzewane; pomagalo tez zerwac lod z szyb, pod warunkiem ze byly podrapane skrobaczka najpierw. Na problem drzwi, ktore zamarzaja dobra jest gliceryna, posmarowac uszczelki. Odpukac, w tym roku moze nie bedzie takiego mrozu u nas. Odpowiedz Link