Dodaj do ulubionych

zaczyna mi sie odechciewac:(:(

29.01.13, 08:51
wszytskiego juz, pewnie jak niektore wiedza mam syna ON, teraz nam lekarka potwierdzila dodatkowo ADHD juz na 100% i podejrzenia Aspergerasadsad, oprocz tego diagnozujemy sie pod SI, i wiele innych dolegliwosci ma od urodzenia, a juz było w miare spokojnie i znow cos nowego, nie mam juz siłysadsad
Obserwuj wątek
    • opium74 Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 29.01.13, 09:05
      SI - mój ma zaburzenia wszystkich mozliwych układów - terapia i cierpliwośc pomagają wink
      ADHD - mój jest za młody żeby zdiagnozowac - zobaczymy co będzie....Jednak słyszałam że przy dobrze dobranych lekach można żyć całkiem komfortowo i diagnoza tylko poprawia jakość życia bo pozwala pomóc takiemu dziecku.
      Asparger - czy znasz forum "Inny Świat" pewnie tak. Jesli nie to zaglądnij - jest tam wiele cennych rad.

No i dasz radę - jak nie Ty to kto?? smile
      • buzka25 Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 29.01.13, 09:17
        jeszcze w aspergera sie niewdrazam, choc nasza lekarka dała mi adres strony i tam tez forum jest, ale to nie "inny swiat", bo jeszcze mam nadzieje ze to sie niepotwierdzisadsad,
        jesli chodzi o leki przy ADHD chcemy dopiero wprowadzic jak do 1 kalsy pojdzie czyli we wrzesniu tr, tyle co to znalazłam super osrodek dla adhdowców i aspargerowców w białce tatrzańskiej, ale w tym roku niestety nie damy rady, no i drogi bo za samego uczestnika 2250sadsad, co z tego jak ze jest tyle mozliwosci jak nie ma kasysad
        • a-ronka Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 29.01.13, 09:57
          Bużka przytulam bo................ nie wiem co powiedzieć. Kurde,dużo tych rzeczy jak na małe dziecko.Potwierdziłaś to o innego specjalisty ?
    • doral2 Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 29.01.13, 16:41
      nie pękaj dziewczyno.
      adhd ma 95% dzieci, przynajmniej w dzisiejszych czasach.
      SI ma 50% dzieci.
      25% podejrzenie aspergera.

czyli że jesteś matką typowego dziecka.
      tak to odbieraj.

mój syn miał stwierdzone adhd w czasach, gdy było to postrzegane jako choroba psychiczna i nawet mi radzono oddanie dziecka do szkoły specjalnej.

nie pękaj, dasz radę.
      jak nie ty, to kto?
      bo my baby nie sznurki, wszystko wytrzymamy.
      • buzka25 Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 29.01.13, 19:15
        zebys doral wiedziala ze my baby musimy dawac rade, nie pekać, ale oprocz tego i tak mam mase roboty przy dzieciu z jego chorobą wyjściową, ajsad
        • doral2 Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 29.01.13, 19:52
          więc jeśli choroba wyjściowa jest poważniejsza, to sobie chorobami satelitarnymi tyłka nei zawracaj,
          czy od zdiagnozowania nowej jednostki chorobowej, coś się w twoim, bądź dziecia życiu zmieniło?
          oprócz nowych pomysłów na nowe leki wszytkoleczące i wpierdalającepłlportfela?
          te leki i tak niczego nie wyleczą, poza twoim portfelem i nie spowodują lepszego komfortu życia, za to spowodują piękny dół twojej psychiki...

idź na piwo, to ci lepiej zrobi.
          • buzka25 Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 29.01.13, 20:47
            choroba wyjściowa dawała szanse na w miare normalny rozwoj emocjonalny, społeczny, natomiast to co doszło pokazuje ze juz widac inne zachowanie niż rowiesników, a co bedzie jak bedzie starszy. beda z niego drwic, wytykac palcami , poniekąd juz sie to pomału zaczynasadsad, leki owszem niewylecza ale przynajmniej mogą przytłumić "złe" reakcje co da szanse na lepszą koncentracje podczas codziennego funkcjonowania, czas pokaze....
            • ez-aw Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 29.01.13, 22:56
              Buźka, nie załamuj się. Fakt, ze dużo na niego spadło, ale na razie masz nie potwierdzone podejrzenie.
              Teraz w miarę szybko składaj papiery do poradni pedagogiczno - psychologicznej (na forum Inny Świat podpowiedzą gdzie jest taka w twoim rejonie). Jeśli poradnia potwierdzi, to papiery na komisję orzekającą. To wszystko trwa, ale masz szanse przed wrześniem mieć wszystkie papiery i zaczynać terapię syna. Z aspergerem da się żyć - mówię to ja, matka dziecka z Zespołem Aspergera.
              • buzka25 Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 30.01.13, 08:36
                ez-aw masz jakies gg??? bym pogadała na privie o problemach,
                • ez-aw Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 30.01.13, 09:23
                  Wysłałam wiadomość z numerem.
    • mandziola Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 29.01.13, 23:21
      Bóg - czy kto tam jest, wie komu daje takie dzieci. Mój wcześniak 33 tydzień, wada serca (po korekcji w tej chwili), do tego wada postawy (trzy zebra zniekształcone podczas operacji w okresie niemowlęcym), wada zgryzu, stulejka, zaburzenia rośnięcia - hormony do dupy (ciągle na euthyroxie). I co? To moje dziecko - idziemy na przód.
      • buzka25 Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 30.01.13, 08:35
        moj:
        - przepuklina oponowo-rdzeniowa
        -padaczka
        - pecherz neurogenny (cewnikowany co 3 godizny)
        - wada układu pokarmowego (lewatywy co 2 dni)
        - zakotwiczenie rdzenia kregowego
        - tłuszczak w kanale kregowym
        - poszerzony centralny układ nerowoy
        -ADHD
        - zaburzenia zachowania
        podejrzenia aspergera

nie ma lepszej lub gorszej choroby, kazda jest złasad

wiadomo to moje dziecko i trzeba isc do przpdu, ale czasem czlowiek ma zwyczajnie doscsadsad
        • opium74 Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 30.01.13, 09:00
          Bardzo dużo jak na jedno dziecko i jedną mame.... przytulam.
        • prigi Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 30.01.13, 09:20
          jesteś bardzo dzielna. podziwiam
          mam nadzieję tylko, że nie jesteś w tym wszystkim sama
          • paciaty Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 30.01.13, 09:30
            Wyrycz się, upij czy co tam Ci pomoże.
            Daj sobie prawo do gorszego dnia łącznie z chceniem kopnięcia wszystkich i wszystkiego w dupę.
            Pozwól sobie na słabość.
            Takich dni będzie jeszcze wiele.
            Ale po każdym takim dniu się wstaje i wali do przodu z nową siłą. Bo to dla naszych dzieci się walczy, dla tego, co mamy najważniejsze.
            • jan.kran Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 30.01.13, 09:54
              Asperger to nie wyrok. Jak bedzie mial diagnoze to sie pytaj , mam sporo doswiadczenia z moim Aspiesmile
              Cokolwiek brakuje Twjemu dziecku wazne zeby Go zdiagnozwac i bo wtedy mozna pomoc.
              Trzymaj sie !!!
              Ula
          • buzka25 Re: zaczyna mi sie odechciewac:(:( 30.01.13, 09:53
            poniekąd jestem sama, bez meza, wdowa od 1,5 roku, a rodzice to nie to samo,sadsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka