Dodaj do ulubionych

Wredna jestem

07.07.13, 11:31
Gołąb którego miałam na balkonie w zeszłym tygodniu wreszcie odleciał. Balkon czyściutki wysprzatany wreszcie cisza i spokój.
Dziś zaglądam na balkon a w rogu pięć gałązek na krzyż i nowe jajo! Tym razem wywaliłam. Nie będę zasuwać znowu ze ścierą po balkonie codziennie i załamywać rąk jak tam brudno. Wiem jestem wredna ale trudno.
Obserwuj wątek
    • ella_nl Re: Wredna jestem 07.07.13, 11:34
      Zrobiłabym to samosuspicious
      • zurekgirl Re: Wredna jestem 07.07.13, 11:37
        Zmartwie cie troche, golebie lubia wracac w to samo miejsce kilkakrotnie, latwo sie bestie nie poddaja. Usun z balkonu wszystko co mozliwe, moze nieco domestosem przetrzyj, zeby im sztucznie smierdzialo...ja uparcie szczota je przeganiam ku uciesze sasiadow i przechodniow.
        • andziulec Re: Wredna jestem 07.07.13, 11:48
          na balkonie stoi tylko suszarka na pranie. Domestosem myłam jak się młody wyprowadził i nauczył latać. Wracał ale siadał tylko na poręczy przez ten domestos.
          Wywalę każde jajo jakie znajdę.
          • mona_mayfair Re: Wredna jestem 07.07.13, 12:31
            ja musialam skrzynke na kwiaty usunąc, bo nijak sie tych chujców pozbyć nie dalo;p No ale ja mialam tylko rzygownik, wiec bez skrzynki nie maly mozliwosci sie gnieździć;p
            • andziulec Re: Wredna jestem 07.07.13, 12:36
              przyleciała parka, zobaczyła, że jaja niet i odleciała.
              • aniuta75 Re: Wredna jestem 07.07.13, 12:59
                One będą wracały jeszcze długo. Gołąb, który wykluł sie u mnie z 6 lat temu wraca co roku na zwiady (tak poznaję go, w końcu się u mnie wykluł wink) ze swoją panią i zawsze go przeganiam. Oprócz niego inne przylatują. No i tez niestety musiałam się pozbyć wszelkich donic z balkonu uncertain.
    • jowita771 Re: Wredna jestem 07.07.13, 13:54
      Specjalnie najpierw jajo zniósł, a potem buduje gniazdo, żebyś nie wywalała gałązek, ale go przechytrzyłaś. wink Ja też bym wywaliła.
    • doral2 Re: Wredna jestem 07.07.13, 18:57
      a nie mówiłam? tongue_out
      • andziulec Re: Wredna jestem 07.07.13, 18:59
        doral jak ja sobie w brodę plułam, że nie wywaliłam pierwszego jaja.... Gołąb nie chciał nawet uczyć się latać bo mu w szafce było fajnie. wywaliłam go z szafki i szafkę też wywaliłam. Zasyfił cały balkon wtedy (jak był w szafce to miałam czysto) ale któregoś dnia się mnie wystraszył i zleciał dwa piętra nizej do sąsiadów a wrócić nie umiał big_grin Stamtąd już odleciał w siną dal a ja dzisiaj znalazłam jajo. Z miejsca złapałam i wywaliłam tak się wk**** Z 10 pietra to raczej jajo nie przeżyło big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka