Dodaj do ulubionych

Podręczniki do 1 klasy help

08.08.13, 23:13
Mam kupić książki z serii Nasza Klasa plus Informatyka plus Religia. Fajną ofertę w internecie ma Matras i mogłabym odebrać sobie w księgarni, więc wysyłka gratis. Pytanie brzmi następująco. Czy książki wydane w 2012 roku są takie same jak w 2013? Numer dopuszczenia się zgadza, autorzy też ale czy nie będzie tak, że np dane ćwiczenie będzie na stronie z innym numerem albo jakieś jabłuszko w ćwiczeniu będzie miało inny kolor?
Obserwuj wątek
    • biedroneczka47 Re: Podręczniki do 1 klasy help 08.08.13, 23:15
      I język angielski jeszcze oczywiście.
    • jk3377 Re: Podręczniki do 1 klasy help 09.08.13, 07:31
      to ja Ci powiem konkretnie, bo na nich uczęsmile i moj syn tak sie zlozylo tez ma te i zawsze ma ode mnie z rocznym opoznieniem, bo dostaje komplet dla nauczyciela, ktorego ja potem juz nie potrzebuje. fuksło sie mozna powiedziec.
      zatem tak, prawie wszystko jest identyczne. zdarza sie,ze cos jest inaczej np na koncu w 10 cz. jest kalendarzuncertain i tam jest data o rok wstecz, wiadomo...zdarzylo sie tez,ze w jakims zadaniu czy cwiczeniu cos bylo inaczej,ale sens taki sam. nie sadze,zeby to bylo az takie wazne, poza tym nauczyciel chyba obserwuje co dzieci robia, a dzieci tez zglaszaja,ze cos maja inaczej (tez mialam uczennice, ktora miala ksiazki od swojej mamy n-lki i tez bylo inaczej). wszystko sie da, spokosmile
      • biedroneczka47 Re: Podręczniki do 1 klasy help 09.08.13, 20:48
        Dzięki Ci dobra kobieto. Teraz muszę tą opcję z Tosią omówić. Jeżeli uzna, że da radę, to się zdecyduję na tego Matrasa a jak nie, to dołożę te kilkadziesiąt złotych ale dziecko będzie miało pełny komfort.
        • jowitka345 Re: Podręczniki do 1 klasy help 12.08.13, 14:12
          Ale może by tez poradzić sie nauczyciela który będzie uczyl dziecko bo u nas np nie chcą podręczników z poprzedniego roku. Podają nr ewidencyjny w wykazie i ten konkretnie mają posiadać dzieci.
          Wiadomo, że jak rodzic się uprze i nie zakupi tego konkretnego to dziecko będzie musiało uczyć się z tego co ma, ale co jak zdarzy się tak, że np jakaś czytanka będzie na innej stronie a Pani w klasie zada zadanie nauczyć się z jakiejś tam strony to dziecko nie nauczy się tej czytanki konkretnej.
          Ja osobiście wolałabym kupić taką jaką szkoła wymaga.
          • jk3377 Re: Podręczniki do 1 klasy help 12.08.13, 18:53
            eee, to jest 1 klasa, brak czytanek zadawanych i dłuzszych prac domowych, poza tym oprocz str zawsze jeszcze tytuł sie podaje jak już. ja bym nie przesadzala, jesli chodzi o nizsza cene, nie wahałabym siesmile
            • jowitka345 Re: Podręczniki do 1 klasy help 12.08.13, 19:22
              Mój syn miał zadawane czytanki w 1 klasie....uncertain od połowy października miał najpierw na pamięć się uczyć czterowersowego wiersza a od drugiego pólrocza już miał czytanki.
              • jk3377 Re: Podręczniki do 1 klasy help 12.08.13, 19:36
                nie bede sie spierac, bo co podrecznik, nauczyciel, szkoła to inaczej. poza tym nie wiem tez czy mowisz o nowej czy nowszej podstawie programowej,a moze zupelnie starej. autorka watku i tak sama musi zdecydowac, co w koncu wybierzesmile
                • jowitka345 Re: Podręczniki do 1 klasy help 12.08.13, 19:41
                  jk3377 napisała:

> nie bede sie spierac, bo co podrecznik, nauczyciel, szkoła to inaczej. poza tym
                  > nie wiem tez czy mowisz o nowej czy nowszej podstawie programowej,a moze zupel
                  > nie starej. autorka watku i tak sama musi zdecydowac, co w koncu wybierzesmile

jasne, ze tak smile napisałam, ze mój syn miał czytanki dlatego, żeby własnie zauważyć, że każda szkoła jest inna.
                  A co do podstawy programowej to nie wiem którą " idzie" mój syn ale teraz zdał do 2 klasy SP tongue_out
                • biedroneczka47 Re: Podręczniki do 1 klasy help 12.08.13, 21:29
                  Teoretycznie to te same książki ale z innego roku. Chyba nie będę oszczędzać tych paru złotych i utrudniać życia dziecku. Ona jest taka, że z byle czego dramat może zrobić i na amen obrazić się na szkołę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka