aniuta75 14.06.09, 20:11 Która ma coś takiego? Czy to się sprawdza, czy pic na wodę fotomontaż? Czy wodę przefiltrowaną takim dzbankiem można pić od razu czy jeszcze przegotować? Czy macie firmowe np Brita czy jakieś inne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schiraz Re: Dzbanek z filtrem 14.06.09, 20:16 Ja mam Brita z filtrami maxtra czy jakoś tak, woda naprawdę smaczna, i w czajniku zero kamienia. Ja widzę różnicę w smaku i to znaczną, ale może sobie wmawiam, nie wiem. Mam ten dzbanek od 5 lat, teraz jakbym miała wybór pewnie kupiłabym dzbanek firmy Anna, bo tańszy. Wkład kosztuje niecałe 20 zł, powinien być wymieniany co miesiąc, ja wymieniam co dwa. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Dzbanek z filtrem 14.06.09, 20:18 ja mam dzbanek brity - od kilku ładnych lat. w W-wie kranówa jest straszna. Mąż zrobił mi kiedyś test - do jednej szklanki nalał kranówy, do drugiej przefilrowanej kranówy. Nie próbowałam na smak, ale sam zapach wystarczył. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Dzbanek z filtrem 14.06.09, 20:24 Myślisz, że ta Anna ma taką samą skuteczność co Brita? Bo tak patrzę na Allegro i różnica w cenie jest dość spora. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Dzbanek z filtrem 14.06.09, 20:41 gdzieś kiedyś czytałam czy słyszałam, że Anna to właściwie to samo co Brita - tyle, że tańsza. Myślę, że skuteczność ta sama. Cytując jakąś reklamę "skoro nie widać różnicy to po co przepłacać". Ale czemu ty chcesz to na allegro kupować? W każdym markecie możesz to dostać. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Dzbanek z filtrem 14.06.09, 20:48 Nie chcę na Allegro tylko ceny sobie porównywałam jaka różnica jest między dzbankami różnych firm . Odpowiedz Link
one_slip Re: Dzbanek z filtrem 14.06.09, 20:51 Ja mam Zelmera, rodzice mają Annę. Wkłady kupujemy te same, bo pasują Jest spora różnica w degustacji wody prze i nieprzefiltrowanej, nawet po przegotowaniu wody herbata smakuje inaczej I piję też bez przegotowania wodę, kotom daję i w ogóle. Moim zdaniem sprawa nieprzereklamowana. W dodatku mieszkam w miejscu, gdzie woda jest w miarę czysta z kranu, ale za to ma mnóstwo kamienia. Filtr zatrzymuje większość. Serio polecam Odpowiedz Link
esofik Re: Dzbanek z filtrem 14.06.09, 20:55 też mam Brita. Kupiłam jak się Młoda urodziła. Zero kamienia w czajniku, podgrzewaczu, na garnkach itd Nie robi się osad na herbacie, ani na kubkach czy łyżeczkach. Ja piję taką z dzbanka, Młoda przegotowaną. Nawet mojej mamie smakowała, a jej cięzko dogodzić Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Dzbanek z filtrem 14.06.09, 22:31 mam polecam,my pijemy surowa przefiltrowana,dziecku przegotowana daję Odpowiedz Link
bei Re: Dzbanek z filtrem 14.06.09, 22:53 u nas takie zakamienienie- ze filtruję w Bricie głównie po to, by czajnika nie odkamieniac Działa- Brita filtruje tak, ze juz od roku nie uzywam odkamieniacza do czajnika elektr. Odpowiedz Link