endi100 Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 21:44 Psia mać! Normalnie czuję się jak debil Całe życie byłam pewna że to cukier waniliowy. Aż poszlam do kuchni sprawdzić czy to nie wkręt . I rzeczywiście mam w szafce 2 cukry WANILINOWE Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 21:51 ja też poszłam sprawdzić Ale wolę nie pamiętać z czego wanilina jest produkowana Odpowiedz Link
deela Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 21:58 naprawde sprawdzilam tez jestem debilem :o Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 22:37 Kurcze , ale jaja. Też leciałam sprawdzić do kuchni i małż leciał. I wyszło na to ,że ja też czuję się jak debil Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 21:57 Ale cukier waniliowy tez istnieje. Kiedyś chyba Kotanyi go produkowało. Tyle że oczywiście był kilka razy droższy od wanilinowego Odpowiedz Link
pina_colada88 Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 21:59 Istnieje, ale jest trudno dostępny. I używamy wanilinowego Odpowiedz Link
cudko1 Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 22:20 czyli ten wanilinowy którego powszechnie używają polskie panie domu to jakaś tania podruba?>?????????????? Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 22:29 cudko1 napisała: > czyli ten wanilinowy którego powszechnie używają polskie panie domu > to jakaś tania podruba?>?????????????? Wanilinowy jest z dodatkiem waniliny(taki związek chem.) a waniliowy z dodatkiem wanilii,która jest znacznie droższa więc nie opłaca się go sprzedawać na tak dużą skalę.A waniliowy sama sobie czasem robię dodając kawałki laski wanilii do zwykłego cukru. Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 22:20 he he , to ja NIE jestem debilem wiedziałam , że to wanilinowy - ale oczywiście nie nazywam go tak. A wanilię można kupować w laskach oryginalną Odpowiedz Link
gagunia Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 22:23 Tego odkrycia dokonałam z 10 lat temu jak nie dalej. Ale i tak mówię waniliowy. Odpowiedz Link
dlania Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 22:28 A ja wiedzialam, ja wiedziałam! Ale pina, tej waniliny sie jednak nie robi z łajna krowiego (bo pewnie o tym myslałaś), to były tylko eksperymenty Więc spoko, mozna szamac)) Odpowiedz Link
arachnela Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 22:25 Polecam przepis na cukier WANILIOWY mojewypieki.blox.pl/2008/01/Domowy-cukier-waniliowy.html Aczkolwiek ja lubię wanilinowe cukry Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 22:28 wiedziałam, ale i tak mówię waniliowy Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Cukier waniliowy? 12.08.09, 23:11 o wpysdu.ja to ja ale jakie debile musiały pracowac w hurtowni he he jak zamawiałam waniliowy a dawali wanilinowy he he he Odpowiedz Link
bernimy Re: Cukier waniliowy? 13.08.09, 08:41 A ja mam żal do mojej babci, mamy, bo mnie źle uczyły Ha ha ha, dobre Nie wiedziałam, choć od wielu lat nie używam wanilinowego cukru tylko właśnie prawdziwą wanilię używam Odpowiedz Link
tabakierka2 a o co chodzi??? 13.08.09, 08:45 bo jak zwykle mam blocka na zdjęcie znaczy się, że na opakowaniach 'cukru waniliowego' jest naprawde napisane 'wanilinowy'? Odpowiedz Link
elan-o100 Re: Cukier waniliowy? 13.08.09, 08:47 no ladnie, sprawdza sie po raz kolejny teoria ze nie czytamy calych wyrazow (to znaczy nie literujemy), czytamy calosciowo, patrzac na poczatek i koniec wyrazu. chyba zaczne uzywac jednak prwdziwej wanilii... Odpowiedz Link
kama_msz Re: Cukier waniliowy? 13.08.09, 19:43 ale to już od wielu lat tak jest, nie wiedziałyście? kto by wam cukier waniliowy za 50 groszy sprzedał Odpowiedz Link
tomelanka Re: Cukier waniliowy? 13.08.09, 20:43 o boze pina odkrycie roku ja tez wiem od kilku ładnych lat ale i tak mowie waniliowy Odpowiedz Link