Gość: aska.ike1 IP: *.kalisz.mm.pl 18.05.07, 20:37 jaka jest najlepsza farba do wlosow? ja sama kupilam jakis miesiac temu farbe palette i miesiac po wlasciwie powrocil moj naturalny kolor... ktora farba jest najlepsza co mozecie polecic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aganycz1 Re: farba 21.05.07, 17:26 cześć. Urzywałam Garniera Nutrisse zloty szatyn juz kilka razy. włosy są po niej miękkie, lepiej sie uładają. Dla mnie to super wybór. Dziś mnie pokusiło na zmianę i zakupiłam Loeral Casting creme gloss. Odcień jak w reklemie 550 machoń. Jutro farbuję. napiszę ja poszlo. co do Palette to jest to dla mnie niewypał. włosy po niej wychodziły mi garściami, a do tego kolor był ok tylko przez góra 2 tygodnie, potem sie spłukiwał w dodatku nierównomiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porcella Re: farba IP: *.centertel.pl 21.05.07, 18:57 Farba farbie nierówna. Jak Polska długa i szeroka dziewczyny będą same farbowały włosy i dla jednej będzie super Loreal, a dla innej wella, a jeszcze inna powie ze najlepsza to Garnier. Prawda jest taka że aby kolor wychodził dobry należałoby sie trzymać jednej firmy i poruszać się w gamie odcieni np. czerwonomiedzianych. W każdym razie jakiejkolwiek farby nie uzyjesz za pierwszym razem a potem weźmiesz coś innej firmy do farbowania włosów to efekt nie będzie taki jak na pudełeczku. Pytanie jeszcze na jaki kolor chcesz farbować włosy? Czy to ma byc czerwień, czy coś w brązach czy może w odcieniach blond. Tu tez kazda firma ma pole do popisu. proponowałabym pójscie do fryzjera, wybranie koloru, zapamietanie, i kupienie takiego samego w sklepei dla fryzjerów, ewentualnie z tej samej firmy w sklepie o tym samym odcieniu. Dlatego ważne żeby zapamiętać numerek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska.ike1 Re: farba IP: *.kalisz.mm.pl 23.05.07, 23:13 ja farbuje zawsze na ciemny braz... moze sprobuje garniera albo loreal'a chyba ze wy macie jakies farby w tkrych ten kolor jets dobry pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aganycz1 Re: farba 25.05.07, 14:58 Wczoraj farbowałam włosy. Miałam średni brąz, ale już bardzo spłowiały i lekko rudawy. wyszły super- Brązik ciemniejszy z machoniowym połyskiem. I najważniejsze- przykryło odrosty tak jak całą resztę. Kolor jest lekko mieniący się, nie jednolity. w pracy nie chcieli mi wierzyć że sama farbowalam. Zobaczę jeszcze jak się będzie trzymał na włosach. ps: nigdy nie eksperymentuję z diameralną zmianą- pasemka, kolor dużo jaśniejszy, zmiana na np fiolet. od czasu do czasu farba, a w międzyczasie łagodniejsze tonery, albo zmywalne. Tak sie złożyło, że odziedziczyłam po rodzicach szybkie siwienie- cóż nie mam jeszcze 30 a już co drugi biały :( I odżywianie włosów - dobry szampon i odżywka do farbowanych, raz na 2 tygodnie maseczka. Ostatnio pokochałam jedwab w płynie. życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ajlema Re: farba 25.05.07, 16:31 wg mnie jedną z najtrwalszych farb jest 100% kolor garniera; kolor ( zazwyczaj braz) płowiał ale cały czas był ciekawy i schodził równomiernie; farby loreala które stosowałam schodziły zawsze najpierw od nasady głowy co powodowało że przy moich naturalnych ciemnych blond czasami wyglądałam jakbym łysiała poza tym kolor było nietrwały,a zapch miażdzący nożdża; jednak żadna farba która można kupić w sklepie nie daje takiego efektu jak farba fryzjerska niestety Odpowiedz Link Zgłoś