IP: *.kalisz.mm.pl 18.05.07, 20:37
jaka jest najlepsza farba do wlosow? ja sama kupilam jakis miesiac temu farbe
palette i miesiac po wlasciwie powrocil moj naturalny kolor... ktora farba
jest najlepsza co mozecie polecic??
Obserwuj wątek
    • aganycz1 Re: farba 21.05.07, 17:26
      cześć. Urzywałam Garniera Nutrisse zloty szatyn juz kilka razy. włosy są po niej
      miękkie, lepiej sie uładają. Dla mnie to super wybór. Dziś mnie pokusiło na
      zmianę i zakupiłam Loeral Casting creme gloss. Odcień jak w reklemie 550 machoń.
      Jutro farbuję. napiszę ja poszlo.
      co do Palette to jest to dla mnie niewypał. włosy po niej wychodziły mi
      garściami, a do tego kolor był ok tylko przez góra 2 tygodnie, potem sie
      spłukiwał w dodatku nierównomiernie.
    • Gość: Porcella Re: farba IP: *.centertel.pl 21.05.07, 18:57
      Farba farbie nierówna. Jak Polska długa i szeroka dziewczyny będą same
      farbowały włosy i dla jednej będzie super Loreal, a dla innej wella, a jeszcze
      inna powie ze najlepsza to Garnier.
      Prawda jest taka że aby kolor wychodził dobry należałoby sie trzymać jednej
      firmy i poruszać się w gamie odcieni np. czerwonomiedzianych.
      W każdym razie jakiejkolwiek farby nie uzyjesz za pierwszym razem a potem
      weźmiesz coś innej firmy do farbowania włosów to efekt nie będzie taki jak na
      pudełeczku.
      Pytanie jeszcze na jaki kolor chcesz farbować włosy?
      Czy to ma byc czerwień, czy coś w brązach czy może w odcieniach blond.
      Tu tez kazda firma ma pole do popisu.
      proponowałabym pójscie do fryzjera, wybranie koloru, zapamietanie, i kupienie
      takiego samego w sklepei dla fryzjerów, ewentualnie z tej samej firmy w sklepie
      o tym samym odcieniu. Dlatego ważne żeby zapamiętać numerek. Pozdrawiam
      • Gość: aska.ike1 Re: farba IP: *.kalisz.mm.pl 23.05.07, 23:13
        ja farbuje zawsze na ciemny braz... moze sprobuje garniera albo loreal'a chyba
        ze wy macie jakies farby w tkrych ten kolor jets dobry
        pozdrawiam
        • aganycz1 Re: farba 25.05.07, 14:58
          Wczoraj farbowałam włosy. Miałam średni brąz, ale już bardzo spłowiały i lekko
          rudawy. wyszły super- Brązik ciemniejszy z machoniowym połyskiem. I
          najważniejsze- przykryło odrosty tak jak całą resztę. Kolor jest lekko mieniący
          się, nie jednolity. w pracy nie chcieli mi wierzyć że sama farbowalam. Zobaczę
          jeszcze jak się będzie trzymał na włosach.
          ps: nigdy nie eksperymentuję z diameralną zmianą- pasemka, kolor dużo
          jaśniejszy, zmiana na np fiolet. od czasu do czasu farba, a w międzyczasie
          łagodniejsze tonery, albo zmywalne. Tak sie złożyło, że odziedziczyłam po
          rodzicach szybkie siwienie- cóż nie mam jeszcze 30 a już co drugi biały :(
          I odżywianie włosów - dobry szampon i odżywka do farbowanych, raz na 2 tygodnie
          maseczka. Ostatnio pokochałam jedwab w płynie.
          życzę powodzenia
    • ajlema Re: farba 25.05.07, 16:31
      wg mnie jedną z najtrwalszych farb jest 100% kolor garniera; kolor ( zazwyczaj
      braz) płowiał ale cały czas był ciekawy i schodził równomiernie; farby loreala
      które stosowałam schodziły zawsze najpierw od nasady głowy co powodowało że
      przy moich naturalnych ciemnych blond czasami wyglądałam jakbym łysiała poza
      tym kolor było nietrwały,a zapch miażdzący nożdża; jednak żadna farba która
      można kupić w sklepie nie daje takiego efektu jak farba fryzjerska niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka