17.04.11, 17:30
AKA Terlikowski:
wyborcza.pl/1,75480,9428970,Polska_ustami_Boga.html?as=1&startsz=x
Przeczytałem dwa razy, bo nie wierzyłem w to, co przeczytałem za pierwszym razem...
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: Masiakra 17.04.11, 17:46
      Istnieją na świecie rzeczy o których filozofom nawet się nie śniło.

Istnieje też taki osobnik jak Terlikowski. Zastanawiam się tylko za sprawą czego ma on w głowie taki bajzel.
      • trzecikot Re: Masiakra 17.04.11, 18:28
        Używki. Mirra, złoto und kadzidło.
        • inna57 Re: Masiakra 17.04.11, 18:32
          Reasumując - zaczadzenie ;)
          • tojajurek Re: Masiakra 17.04.11, 18:48
            Komuniści też mieli monopol na prawdę i na to, co jest dla człowieka najlepsze. Kilkadziesiąt milionów ludzi wymordowano, bo nie pasowali do koncepcji ideowych.
            Tok myślenia Terlikowskiego jest identyczny. Włos się jeży.
            • inna57 Re: Masiakra 17.04.11, 19:02
              No cóż, jedna i druga idea ma to samo źródło to i metody postępowania są identyczne. Pan T. raczy co do sztuki wyliczać "ofiary" aborcji nie zauważając jednocześnie milionów wymordowanych w imię krzewienia wiary chrześcijańskiej.

Brzydzę się zarówno wiarą jak i ideami obie mają zgniłe źródło.
              • trzecikot Re: Masiakra 17.04.11, 19:04
                Nie zgadzam się. Idee są fajne, o ile są dobrowolne.
            • trzecikot Re: Masiakra 17.04.11, 19:03
              Kompletnie mnie rozwaliła jego odpowiedź na hipotetyczną wigilię z synem gejem i jego ew. partnerem. Ten kutas, ten kutas złamany okazuje się być bardziej pryncypialny od Jeszua. Ustawa o kastracji pedofilów powinna być rozszerzona o wszystkich terlikowskopodobnych. Ten kutas złamany nie ma prawa się rozmnażać!
    • leniwa_lady Pan Terlikowski 17.04.11, 19:07
      jak był w chwili poczęcia tak i pozostał na "zarodkowym etapie rozwoju"

oby on z taką wiarą, siłą i przekonaniem walczył o te dzieci już narodzone
      ale bite, gnębione lub mordowane przez własnych rodziców

Jednak to już w Europie mamy: Deklaracja praw człowieka. Na wskroś chrześcijańska. Nie krzywdź drugiego. Pomagaj.
      - Ale tam nie ma absolutu.

no i już nie mogłam dalej czytać
      poszłam po https://i.pinger.pl/pgr430/fbebedd6001945284a6241f8

Pana zdrowie, panie Terlikowski ale zacznij pan w końcu mysleć
      a nie powtarzac formułki Opus Dei
      • damakier1 Re: Pan Terlikowski 17.04.11, 22:17
        > Pana zdrowie, panie Terlikowski ale zacznij pan w końcu mysleć

To się nie uda!

Przepraszam, że zabieram głos w klasyczny dla wielu dyskutantów sposób, czyli nie przeczytwaszy tekstu. Jedank dawno juz przekonałam sie, że pan Terlikowski tak bardzo manifestuje miłość i najwyższe oddanie Bogu i żąda tego samego nas wszystkich, bo jest głęboko przekonany, że to właśnie on sam jest Bogiem i Samą Prawdą. Tyle, że to bóg najstraszniejszy z możliwych - pełen nienawiści i pogardy dla każdej inności, każdego przejawu wolności i radości życia.
        • inna57 Re: Pan Terlikowski 18.04.11, 09:23
          Coś mi się widzi że pan T. naczytał się Biblii szkoda że bez zrozumienia i jakiegokolwiek krytycyzmu historycznego do czytanego tekstu. W Biblii a w zasadzie w Starym Testamencie bóg faktycznie nie jest sympatyczny i nie przewiduje żadnych inności i odstępstw. Tyle tylko że takie czytanie tekstu literackiego który przez wieki przechodził liczne metamorfozy choćby za sprawą kopistów jest współcześnie zupełnie bez sensu i świadczyć może jedynie o ograniczeniach intelektualnych czytającego.
    • replique Re: Masiakra 17.04.11, 21:28
      No qrva! Ty masz rację!!
      Ja tylko do połowy doczytałem i rzyg mi się przypałętał...
      Z drugiej zaś, chętnie bym wyrzygał Terklikowskiego i ... wodę spuścił ;)
      • inna57 Re: Masiakra 17.04.11, 21:35
        I trzeba mieć świadomość że po dojściu do władzy jarkacza lub jemu podobnych indywiduów taki T. będzie miał prawo kształtować naszą rzeczywistość, więc może lepiej się zastanowić żebyśmy nie mieli wiecznych mdłości.

Przypominam że niejaki Żorżyk tak jest spragniony władzy że gotów będzie na wejście w alians z jarkaczem. A więc albo, albo. Trzeciej drogi nie ma no chyba że ktoś marzy o powrocie głębokiego średniowiecza. Przy panu T. nawet talibów można uważać za postępowców.
    • jola.iza1 Re: Masiakra, pikuś 18.04.11, 10:01
      trzecikot napisał:

> AKA Terlikowski:
      > wyborcza.pl/1,75480,9428970,Polska_ustami_Boga.html?as=1&startsz=x
      > Przeczytałem dwa razy, bo nie wierzyłem w to, co przeczytałem za pierwszym raze
      > m...

To jest, Qżwa, masakra

Sąd skazał Edwarda S. za nazwanie prezydenta Kaczyńskiego "palantem" i "idiotą". Uniewinnił go od porównania Żydów do hitlerowców, zarzucania im, że popierają ludobójstwo i dopuszczają się "zoofilii..

Więcej... lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,9443267,Co_jeszcze_trzeba_zrobic__by_zniewazyc_w_Polsce_Zydow.html#ixzz1JrLZkZ4y/
      • inna57 Re: Masiakra, pikuś 18.04.11, 10:17
        A myśleć niepochlebnie o tym co p... i s... wolno ?

O drugiej części orzeczenia nawet nie ma co się wypowiadać. I pomyśleć że 90% orzekających sędziów ma socjalistyczny rodowód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka