damakier1 29.08.13, 13:35 Żeby tylko łosie w Kampinosie nie poszły tą drogą... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 13:40 Miały szczęście, że nie trafiły do domu prawdziwego Polaka ;) Odpowiedz Link
inna57 Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 14:10 Zwierzęta i to nie tylko ssaki mają skłonność do alkoholu. Zapewne pamiętacie tę starą opowieść opisaną wieki temu w "Przekroju" o gangu pijanych indyków w sweterkach. Ja ze swoich doświadczeń mam stado srok upojonych sfermentowanym żytem i kota miłośnika koniaczku z jednej z warszawskich kawiarni. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 16:49 Przepięknie ekscesy pijanego koguta Cipuna opisał Konwicki w cudnej książce "Zwierzoczłekoupiór". Od mocnych trunków nie stroniła nasza irlandzka terierka, Dadunia. Jak tylko do nas nastała, mój mąż podsunął jej dla żartu swą szklaneczke z whisky, a ona ochoczo wsadziła ryj i zaczęła radosnie chłeptać. No, ale w końcu była irlandzka... Odpowiedz Link
mroofka.reaktywacja Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 21:51 'Zwierzęta i to nie tylko ssaki mają skłonność do alkoholu' i dlatego tak kocham animale ;D Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 16:07 ci łosiowie nie muszą być nachlani, żeby się nie bać. i nie muszą być z Parku Kampinoskiego. oni se chodzą po Bemowie jak chcą. małe i duże. Klempa na Starym Bemowie Łosie na ulicy Radiowej w Warszawie.MTS Odpowiedz Link
gat45 Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 16:28 Bardzo ładne. Ale nie wiemy, czy one sobie przedtem czegoś nie łykają na kuraż, zanim wejdą w Bemowskie opłotki. Ten jeden w lasku, którego widać zasadniczo od pupy strony, tak jakby się trochę zataczał. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 16:41 Śliwowicę, wiśniówkę, calvados, etc. - a do tego marycha dziko rosnąca ;) Odpowiedz Link
inna57 Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 16:57 Droga Gat łoś to zwierzę z natury trochę pokraczne i cholernie ciekawskie. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 17:25 Jak ktoś (łoś) jest z natury pokraczny i cholernie ciekawski, to chyba nie znaczy, że nie może się napić i upalić? Odpowiedz Link
inna57 Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 17:40 Pijana, naćpana melepeta to jest właśnie łoś ;) Odpowiedz Link
izydor88 Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 18:01 Łoś - oczywiście może się upalić i uwalić,ale moja jamniczka - długowłosa i królicza,wkładała ryjek do każdego kieliszka i szklanki. Na alkohol reagowała długotrwałym napadem kichania :) Koty alkohol i słodycze olewają. Odpowiedz Link
inna57 Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 18:25 Nie mów hop. Znałam kiedyś kota pijaczynę który gustował w winiaku klubowym. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 20:08 Byłam absolutnie zachwycona tytułem: Gang pijanych łosi sterroryzował... . News jak news, czytałam już nie takie doniesienia ze świata zwierząt, ale ten gang mnie rozwalił:)) Odpowiedz Link
smutas13 Re: Łoś też człowiek 29.08.13, 20:58 W programach przyrodniczych pokazywano pijane, bardzo rozrabiające słonie. I straszne, i żałosne zarazem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Łoś też człowiek 30.08.13, 19:48 Animal Detection - Volvo Cars Innovations Odpowiedz Link
mroofka.reaktywacja Re: Łoś też człowiek 31.08.13, 09:44 ewidentnie pijany łos ktos :) Odpowiedz Link
jot6 Re: Łoś też człowiek 31.08.13, 11:10 gdzieś kiedyś czytałam, że na terenach dawnej Polski w czasach średniowiecza za posiadanie oswojonego łosia groziła kara śmierci - nie chodziło o ochronę zwierząt, a o to, że w naszych często bagnistych terenach łosie mogły się swobodnie poruszać i ich właściciele , dosiadając takich nietypowych wierzchowców, uciekać przed strażą po np popełnieniu rabunku...Jeśli to nawet nie jest prawda, to ładnie wymyślone... Odpowiedz Link
damakier1 Re: Łoś też człowiek 31.08.13, 13:06 Przypomniało mi się, że mam na stanie limeryk o łosiach: Pewne łosie, gdzieś w Kampinosie, z miną błogą dłubały w nosie. Czemuż wy, łosie drogie, macie miny tak błogie? - Bo przyjemnie nam robi to się. Odpowiedz Link