taziuta 03.11.09, 14:38 W razie jakby wisiały, to można kazać je zdjąć, i to skutecznie. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7216188,Strasburg_nakazal_Wlochom_wyplacic_odszkodowanie_za.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: Wiszą. 03.11.09, 14:45 Nie, ale trudno się spodziewać, by jeden sąd (trybunał) dwie różne opinie w tej samej sprawie wydał. Odpowiedz Link
humbak Re: Czy w polskich szkołach wiszą krzyże w klasac 03.11.09, 14:44 Zgubne środki pańśtwowego szkolnictwa Owszem wiszą i owszem możnby coś z tym zrobić. Odpowiedz Link
taziuta Re: Czy w polskich szkołach wiszą krzyże w klasac 03.11.09, 17:24 humbak napisał: > Zgubne środki pańśtwowego szkolnictwa > Owszem wiszą i owszem możnby coś z tym zrobić. No to czekam na pozwy obywateli, którym krzyże przeszkadzają. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz A kiedy zakaz wieszania flag narodowych? 03.11.09, 17:50 Przecież flagi narodowe to przejaw nacjonalizmu. Trzeba dążyć do usunięcia ich z miejsc publicznych, bo mogą też dodatkowo obrażać jakichś idiotów, którzy są innej narodowości niż dana flaga, muszą na nie patrzeć i trzeba będzie im płacić za straty moralne. Na koniec ostanie się jedynie flaga tęczowa jako jedyna właściwa. Odpowiedz Link
taziuta He, he, strasznieś "mądrze" to wywiódł... 03.11.09, 17:57 wylogowany.pielegniarz napisał: Re: A kiedy zakaz wieszania flag narodowych? > Przecież flagi narodowe to przejaw nacjonalizmu. Trzeba dążyć do usunięcia ich z miejsc publicznych, bo mogą też dodatkowo obrażać jakichś idiotów, którzy są innej narodowości niż dana flaga, muszą na nie patrzeć i trzeba będzie im płacić za straty moralne. Na koniec ostanie się jedynie flaga tęczowa jako jedyna właściwa. I ponoć nie jesteś homofobem! Co do Twojego wywodu/porównania, to sorki ale ciut nietrafiony. Szkoła państwowa, w kraju który ponoć nie jest klechistanem, wg Ciebie, to instytucja świecka. Miejsce na kult dowolnego mzimu jest w kościołach temu mzimu poświęconych, i tyle. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Tak może być za jakiś czas 03.11.09, 18:07 Jacyś lewaccy kretyni w ramach UE mogą dojść do wniosku, że Europa już tyle wojen przeżyła, że należy ograniczać stosowanie symboli narodowych, bo niepotrzebnie nakręcają patriotyzm/nacjonalizm. A tu przecież trzeba budować nowy, wspaniały świat taziuta napisał: > I ponoć nie jesteś homofobem! Nie rozumiem, co to ma do rzeczy. > Co do Twojego wywodu/porównania, to sorki ale ciut nietrafiony. > Szkoła państwowa, w kraju który ponoć nie jest klechistanem, > wg Ciebie, to instytucja świecka. Miejsce na kult dowolnego > mzimu jest w kościołach temu mzimu poświęconych, i tyle. Mnie tam nie przeszkadza. Niech sobie wiszą. Jeśli Kościołowi nie przeszkadza firmowanie krzyżem Sejmu RP, który jest traktowany przez większość obywateli jak burdel z prostytutkami, to jest to problem Kościoła. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Tak może być za jakiś czas 03.11.09, 18:15 staram się być wierząca. dla swojego dobra. kiepsko mi to wychodzi, bo racjonalizm. ale, mimo starań tych w wiary kierunku, byłabym za tym, żeby krzyży w szkołach nie było. Odpowiedz Link
bikej5 Re: Tak może być za jakiś czas 03.11.09, 21:53 olga_w_ogrodzie napisała: > staram się być wierząca. > dla swojego dobra. > kiepsko mi to wychodzi, bo racjonalizm. > ale, mimo starań tych w wiary kierunku, byłabym za tym, żeby krzyży > w szkołach nie było. co to znaczy "dla swojego dobra"? Odpowiedz Link
ka.mu Re: Tak może być za jakiś czas 03.11.09, 22:24 No właśnie? Jakie własne dobro masz na myśli? Odpowiedz Link
taziuta Re: Tak może być za jakiś czas 03.11.09, 18:20 wylogowany.pielegniarz napisał: > > I ponoć nie jesteś homofobem! > Nie rozumiem, co to ma do rzeczy. To Ty cosik o tęczowej fladze wspomniałeś, nie ja... > > ...Miejsce na kult dowolnego > > mzimu jest w kościołach temu mzimu poświęconych, i tyle. > Mnie tam nie przeszkadza. Niech sobie wiszą. Jeśli Kościołowi nie przeszkadza firmowanie krzyżem Sejmu RP, który jest traktowany przez większość obywateli jak burdel z prostytutkami, to jest to problem Kościoła. Tobie mogą nie przeszkadzać, ale innym mogą przeszkadzać... Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Tak może być za jakiś czas 03.11.09, 18:24 taziuta napisał: > To Ty cosik o tęczowej fladze wspomniałeś, nie ja... To już o tęczowej fladze można mówić tylko w kontekście głębokiego podziwu, bo użycie jej w formie innej niż podziw, to już homofobia? > Tobie mogą nie przeszkadzać, ale innym mogą przeszkadzać... Mnie też wiele rzeczy przeszkadza i jakoś nikt mi odszkodowania za straty moralne nie przyznaje. Odpowiedz Link
taziuta Re: Tak może być za jakiś czas 03.11.09, 18:27 wylogowany.pielegniarz napisał: > taziuta napisał: > > Tobie mogą nie przeszkadzać, ale innym mogą przeszkadzać... > Mnie też wiele rzeczy przeszkadza i jakoś nikt mi odszkodowania za straty moralne nie przyznaje. Źle zainwestowałeś swoje uczucia, być może... Przyszłość to laicyzacja. Postaw na to, a wygrasz szybciej niż w lotto! Odpowiedz Link
remez2 Re: Tak może być za jakiś czas 03.11.09, 18:44 Taki maleńki dialog, dialożek można by rzec. "Pan jest homofobem." "Ja, ależ skąd. Ja nie znoszę tych p. ...h pedałów, ja bym ich ... ale homofobem to ja nie jestem". ---------------- Odpowiedz Link