grand_bleu 09.12.09, 11:48 www.rp.pl/artykul/403409_Testosteron_nam_niestraszny.html Kayah jest w błędzie)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vargtimmen Re: Testosteron uniewinniony ... 09.12.09, 11:59 Cóż, autorzy kodeksów honorowych i mądre kobiety wiedziały zawsze, co dobre w mężczyznach Wyniki eksperymentu podsunęły badaczom myśl, że sam testosteron wzmaga wrażliwość na status społeczny. Wśród zwierząt, które tworzą proste systemy społeczne, zagrożenie pozycji może się objawiać agresją.– W skomplikowanej strukturze społeczeństwa ludzkiego pozycję gwarantują zachowanie i reguły, a nie agresja – powiedział Michael Naef z Royal Holloway, współautor artykułu w „Nature”. Dzień dobry Odpowiedz Link
hummer Fajny tekst :) 09.12.09, 14:28 vargtimmen napisał: > > Cóż, autorzy kodeksów honorowych i mądre kobiety wiedziały zawsze, co dobre w > mężczyznach > > > Wyniki eksperymentu podsunęły badaczom myśl, że sam testosteron wzmaga > wrażliwość na status społeczny. Wśród zwierząt, które tworzą proste systemy > społeczne, zagrożenie pozycji może się objawiać agresją.– W skomplikow > anej > strukturze społeczeństwa ludzkiego pozycję gwarantują zachowanie i reguły, a ni > e > agresja – powiedział Michael Naef z Royal Holloway, współautor artyku > łu w > „Nature”. Osobiście zwróciłem uwagę na inny fragment Te uczestniczki, które dostały dawkę testosteronu, zachowywały się bardziej fair, rzadziej prowokowały konflikty, łatwiej wchodziły w interakcje społeczne. Odpowiedz Link
remez2 Re: Fajny tekst :) 09.12.09, 14:37 Testosteron jest produkowany przez komórki śródmiąższowe Leydiga w jądrach pod wpływem LH, a także w niewielkich ilościach przez korę nadnerczy, jajniki i łożysko. Te uczestniczki, które dostały dawkę testosteronu, zachowywały się bardziej fair, rzadziej prowokowały konflikty, łatwiej wchodziły w interakcje społeczne. Wniosek - konstrukcja kobiety jakby nieco ułomną jest? ----------- Odpowiedz Link
hummer Re: Fajny tekst :) 09.12.09, 14:41 remez2 napisał: > Testosteron jest produkowany przez komórki śródmiąższowe Leydiga w jądrach pod > wpływem LH, a także w niewielkich ilościach przez korę nadnerczy, jajniki i łoż > ysko. > Te uczestniczki, które dostały dawkę testosteronu, zachowywały się bardziej > fair, rzadziej prowokowały konflikty, łatwiej wchodziły w interakcje społeczne. > > Wniosek - konstrukcja kobiety jakby nieco ułomną jest? Może nie ułomną ale bardziej pamiętliwą Faceci jak się posprzeczają, to najwyżej dadzą sobie po pysku, a potem pójdą to opić I teraz już wiadomo, dlaczego są bardziej ugodowi Odpowiedz Link
remez2 Re: Fajny tekst :) 09.12.09, 14:56 Może nie ułomną ale bardziej pamiętliwą Faceci jak się posprzeczają, to najwyżej dadzą sobie po pysku, a potem pójdą to opić I teraz już wiadomo, dlaczego są bardziej ugodowi Zgadzam się z tym co napisałeś. Tylko lekko niepokoi mnie taka sprawa. Wyobraziłem sobie opisaną przez Ciebie sytuację z A.Macierewiczem w roli drugiej strony. I myśl o drugiej części wgniotła mnie w krzesło. Odpowiedz Link
taziuta Re: Fajny tekst :) 09.12.09, 15:00 remez2 napisał: > > Może nie ułomną ale bardziej pamiętliwą Faceci jak się posprzeczają, to najwyżej dadzą sobie po pysku, a potem pójdą to opić I teraz już wiadomo, dlaczego są bardziej ugodowi > Zgadzam się z tym co napisałeś. Tylko lekko niepokoi mnie taka > sprawa. Wyobraziłem sobie opisaną przez Ciebie sytuację z > A.Macierewiczem w roli drugiej strony. I myśl o drugiej części > wgniotła mnie w krzesło. Od czasu do czasu tę drugą część można sobie odpuścić. Wszak wyjątki potwierdzają regułę. Odpowiedz Link
hummer Re: Fajny tekst :) 09.12.09, 16:10 taziuta napisał: > remez2 napisał: > > > > Może nie ułomną ale bardziej pamiętliwą Faceci jak się > posprzeczają, to najwyżej dadzą sobie po pysku, a potem pójdą to > opić I teraz już wiadomo, dlaczego są bardziej ugodowi > > > Zgadzam się z tym co napisałeś. Tylko lekko niepokoi mnie taka > > sprawa. Wyobraziłem sobie opisaną przez Ciebie sytuację z > > A.Macierewiczem w roli drugiej strony. I myśl o drugiej części > > wgniotła mnie w krzesło. > > Od czasu do czasu tę drugą część można sobie odpuścić. > Wszak wyjątki potwierdzają regułę. Albo brak testosteronu Odpowiedz Link
vargtimmen Re: Fajny tekst :) 09.12.09, 16:29 hummer napisał: > > Osobiście zwróciłem uwagę na inny fragment > Te uczestniczki, które dostały dawkę testosteronu, zachowywały się > bardziej fair, rzadziej prowokowały konflikty, łatwiej wchodziły > w interakcje społeczne. > Tak, pamiętam nieźle, że lubisz praktykować forumowy feminizm hormonalny. To takie męskie i lewicowe Odpowiedz Link
hummer Re: Fajny tekst :) 09.12.09, 16:45 vargtimmen napisał: > hummer napisał: > > > > > Osobiście zwróciłem uwagę na inny fragment > > > Te uczestniczki, które dostały dawkę testosteronu, zachowywały się > > bardziej fair, rzadziej prowokowały konflikty, łatwiej wchodziły > > w interakcje społeczne. > > > > Tak, pamiętam nieźle, że lubisz praktykować forumowy feminizm hormonalny. To > takie męskie i lewicowe Nie sądzę, by Michael Naef z Royal Holloway, współautor artykułu w „Nature”, pisywał na forach Agory. Ale jeśli ktoś chce to może do niego napisać dowiedzieć więcej o czym był artykuł. Odpowiedz Link
vargtimmen Re: Fajny tekst :) 09.12.09, 17:05 hummer napisał: > vargtimmen napisał: > > > hummer napisał: > > > > > > > > Osobiście zwróciłem uwagę na inny fragment > > > > > Te uczestniczki, które dostały dawkę testosteronu, zachowywały się > > > bardziej fair, rzadziej prowokowały konflikty, łatwiej wchodziły > > > w interakcje społeczne. > > > > > > > Tak, pamiętam nieźle, że lubisz praktykować forumowy feminizm hormonalny. > To > > takie męskie i lewicowe > > Nie sądzę, by Michael Naef z Royal Holloway, współautor artykułu w > „Nature”, pisywał na forach Agory. Ale jeśli ktoś chce to może do n > iego napisać dowiedzieć więcej o czym był artykuł. > To jest badacz, pisał artykuł naukowy, a nie plotkował w maglu o koleżankach. Odpowiedz Link
hummer Re: Fajny tekst :) 09.12.09, 17:12 vargtimmen napisał: > > Nie sądzę, by Michael Naef z Royal Holloway, współautor artykułu w > > „Nature”, pisywał na forach Agory. Ale jeśli ktoś chce to moż > e do n > > iego napisać dowiedzieć więcej o czym był artykuł. > > > > To jest badacz, pisał artykuł naukowy, a nie plotkował w maglu o koleżankach. Jakoś musiał wpaść na takie doświadczenie. Prawdopodobnie, bez magla się nie odbyło. Eksperyment potwierdza albo obala jakiś pomysł, teorię. Przynajmniej tak jest u badaczy Odpowiedz Link
vargtimmen Re: Fajny tekst :) 09.12.09, 17:23 hummer napisał: > > > > To jest badacz, pisał artykuł naukowy, a nie plotkował w maglu o koleżank > ach. > > Jakoś musiał wpaść na takie doświadczenie. Prawdopodobnie, bez > magla się nie odbyło. Tak, są takie lewicowo-feministyczne stereotypy o testosteronie, które pewnie postanowili wytestować. > > Eksperyment potwierdza albo obala jakiś pomysł, teorię. > Przynajmniej tak jest u badaczy > Tak, myślę, że eksperyment wyjaśnił, korelację między skłonnością do damskiego boksu, a pewnymi deficytami. Odpowiedz Link
grand_bleu Re: Testosteron uniewinniony ... 09.12.09, 16:47 vargtimmen napisał: > > Cóż, autorzy kodeksów honorowych i mądre kobiety wiedziały zawsze, co dobre w > mężczyznach Powiem więcej, mądre kobiety wiedzą, że ze strony mężczyzn (podkreślam mężczyzn) nic im nie grozi. > Dzień dobry Witaj Odpowiedz Link
grand_bleu Re: Testosteron uniewinniony ... 09.12.09, 16:49 grand_bleu napisała: > vargtimmen napisał: > > > > > Cóż, autorzy kodeksów honorowych i mądre kobiety wiedziały zawsze, > co dobre w > > mężczyznach > > Powiem więcej, mądre kobiety wiedzą, że ze strony mężczyzn > (podkreślam mężczyzn) nic im nie grozi. złego oczywiście > > Dzień dobry > > Witaj > > Odpowiedz Link
vargtimmen Re: Testosteron uniewinniony ... 09.12.09, 17:04 grand_bleu napisała: > grand_bleu napisała: > > > vargtimmen napisał: > > > > > > > > Cóż, autorzy kodeksów honorowych i mądre kobiety wiedziały > zawsze, > > co dobre w > > > mężczyznach > > > > Powiem więcej, mądre kobiety wiedzą, że ze strony mężczyzn > > (podkreślam mężczyzn) nic im nie grozi. > > złego oczywiście > Ufff, dobrze, że dodałaś > > > > Dzień dobry > > > > Witaj > > ... wieczór Mam nadzieję, że wybaczysz, że jestem dziś bez krawata Odpowiedz Link
grand_bleu Re: Testosteron uniewinniony ... 09.12.09, 17:17 > Mam nadzieję, że wybaczysz, że jestem dziś bez krawata > > oszywiście, bez krawata wydajesz mi się jeszcze bardziej interesujący ;D Odpowiedz Link
hummer To już wiem dlaczego jestem tak lubiany :) 09.12.09, 16:53 grand_bleu napisała: > Powiem więcej, mądre kobiety wiedzą, że ze strony mężczyzn > (podkreślam mężczyzn) nic im nie grozi. forum.gazeta.pl/forum/w,89824,104118421,104121720,Re_.html A ja się cały czas zastanawiałem Odpowiedz Link
marouder.eu Czy moge wrzucic link na.. 09.12.09, 16:42 ..wielce postepowe i zaangazowane forum Feminizm? Odpowiedz Link
grand_bleu Re: Czy moge wrzucic link na.. 09.12.09, 16:44 jasne )) bardzo jestem ciekawa reakcji Odpowiedz Link
marouder.eu Juz zalozylem watek:) 09.12.09, 16:50 forum.gazeta.pl/forum/w,212,104135726,104135726,Dzien_dobry_tu_testosteron_.html Odpowiedz Link
grand_bleu Re: Juz zalozylem watek:) 09.12.09, 17:13 jak pogrzebiesz w necie, to na pewno znajdziesz coś o wzroście agresji u kobiet, mógłbyś zapytać szanowne panie feministki czym to tłumaczą? Odpowiedz Link
marouder.eu Re: Juz zalozylem watek:) 09.12.09, 17:18 Zapytam, jesli zechca rozmawiac, co nie jest takie pewne Odpowiedz Link
grand_bleu Re: Juz zalozylem watek:) 09.12.09, 17:29 marouder.eu napisał: > Zapytam, jesli zechca rozmawiac, co nie jest takie pewne się nie dziwię )) wiem, że lubisz PO, więc ten film może nie bardzo Ci pasować, www.youtube.com/watch?v=ePq-IMPC_fg ale pani H.G.W. tak pięknie ilustruje artykuł, który przytoczyłam BTW, mnie fascynuje, jak feministki godzą zarzut o seksizm w sytuacji, kiedy polityk zwraca uwagę na płeć rozmówczyni z domaganiem się parytetów za płeć ? Odpowiedz Link
marouder.eu Boze, nie!! Nie Brudzinski... 09.12.09, 17:45 Brudzinski ma niski poziom testosteronu! HGW zreszta tez. Nb. trudno o gorszy przyklad feministki, skoro sama gdzies przyznawala, ze jest w stalym kontakcie z Duchem sw., ktory ja inspiruje oraz proroczo natycha! Odpowiedz Link
grand_bleu :))) 09.12.09, 16:42 uwielbiam Cię vargtimmen napisał: > hummer napisał: > > > Albo brak testosteronu > > Potwierdzam, jak trafię na przypadek faceta, który w kółko wypomina kobietom swe > urojone, drobne krzywdy sprzed roku czy dwóch, to wiem, że z tym testosteronem > coś jest na rzeczy. Odpowiedz Link
vargtimmen Re: :))) 09.12.09, 16:53 grand_bleu napisała: > > uwielbiam Cię > Wzajemnie! Odpowiedz Link