Dodaj do ulubionych

praca w call center w brukseli

IP: 78.129.58.* 25.07.10, 18:45
Czy ktos z was zna moze z doswiadczenia swojego badz znajomych i moze mi
zlokalizowac firmy (podac jakis kontakt do HR) o charakterze call center w
Brukseli luz tuz obok? mERCI!
Obserwuj wątek
    • Gość: tojawiem Re: praca w call center w brukseli IP: *.fbx.proxad.net 26.07.10, 09:57
      chyba pomyliles fora call center nic wspolnego z instytucjami

napewno tu mozna znalesc www.google.be/

a NIE na PL
    • Gość: anbxl Re: praca w call center w brukseli IP: 91.194.202.* 26.07.10, 10:46
      1/musisz znac min perfekt angielski+ tutejszy jezyk,najlepiej oba
      2/czesto call centre najpierw zatrudniaja (a najczesciej tylko)przez
      interim np www.unique.be/444/Call-Team.html
      3/skoro szukasz takiej pracy to latwo znalezc przez google namiary
      4/jeden z najwiekszych i miedzynarodowych call center jest w Diegem
      www.sitel.com/index.php?p=Locations&id=45
      5/jest jeszcze spory call center (zajmuje sie min rezerwacja biletow
      i hoteli)na Evere.Wiem,ze tam pracuja Polki
      • Gość: agent Re: praca w call center w brukseli IP: *.128-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.07.10, 17:35
        Anbxl, dzieki!!!
        • Gość: anbxl Re: praca w call center w brukseli IP: *.access.telenet.be 26.07.10, 18:04
          nie ma za co,jezeli chcesz to moge spytac znajomego o namiary na
          call center ktory obsluguje instytucje (nie jestem pewna,ale to
          chyba chodzi o info nt)Tam przyjmuja ludzi z pl/en?A HR znajduje sie
          w Leuven LN
          • Gość: Onomatopoeia Re: praca w call center w brukseli IP: *.adsl.wanadoo.nl 27.07.10, 20:45
            Hej anbxl,

Wlasnie przeszukuje internet w nadzieji, ze znajde jakas oferte
            pracy dla siebie. Wspomniales o call center gdzie wystarczy en/pl.
            Ja jestem w Amsterdamie i szukam pracy, ale w brukseli mam rowniez
            rodzine i gdybys mogl podac mi namiary to tez sprobowalabym do tej
            agencji. Znam rowniez niemiecki.
            Z gory dziekuje :)
            • Gość: anbxl Re: praca w call center w brukseli IP: *.access.telenet.be 27.07.10, 21:14
              znam troche NL i jezeli masz mozliwosc pracy tam- tam duzo latwiej o
              prace Polakom jak w Belgii,lepsze zycie (lepsze dodatki,mozliwosci
              socjalne,wyzsze zarobki,inna mentalnosc)i nie jestes na rezerwowej
              liscie epso to szukaj pracy w A'damie i okolicy
              • Gość: Mark Re: praca w call center w brukseli IP: *.MIT.EDU 28.07.10, 11:55
                czy duzo lawiej tam o prace Polakom... znajac swoje kilkuletnie doswiadczenie tu
                i tam powiem ze jest bardzo podobnie

jezeli chodzi o lepsze zycie to takze moglbym polemizowac na ten temat
                dodatki sa na poziomie podobnym jak w Belgii
                zarobki w Belgii sa wyzsze niz w Holandii
                no mentalnosc inna :) zalezy co kto lubi, Belgowie sa bardziej "swojscy", a
                Holendrzy, mili, nie mili, do konca nie wiadomo co mysla i o co mi chodzi,
                chociaz oni doskonale wiedza, takie usmieszki na buzi maja a knuja swoje
                jeden plus NL: lepiej sie zyje jezeli chodzi o organizacje zycia,
                infrastruktura!!! o jakiej Belgia moze jedynie pomarzyc,

w Nl jak łataja dziure na drodze to po jednej nocy zrobione a tutaj rozkopane
                przez tygodnie!!!!
                • Gość: anbxl NLvel B IP: 91.194.202.* 28.07.10, 12:09
                  Najwidoczniej mamy rozne doswiadczenia....Pewnie,ze w instytucjach
                  UE placa lepiej jak w sektorze prywatnym i panstwowym.Jezeli chodzi
                  o te 2 sektory to w NL zarobki sa wyzsze jak w Belgii
                  Nie chce mi sie wyszukiwac nt dodatkow np rodzinnych na dzieci,ale
                  wiem,ze w NL sa wyzsze.Myslac przyszlosciowo-podstawowa emerytura
                  (oczywiscie w sektorze prywatnym i panstwowym) w NL jest duzo wyzsza
                  jak w Belgii.Roczne podatki nizsze jak w Belgii (tu ktos musi
                  utrzymac te wszystkie rzady i ministerstwa)Tam to norma domek
                  spoldzielczy (nie mylic z socjalem) dla rodziny,gdzie czynsz jest
                  atrakcyjny szczzegolnie jak posiada sie potomstwo.W Belgii nie ma
                  takiej mozliwosci,sa obskurne socjalne mieszkania czesto przyznawane
                  po znajomosci,albo po wieloletnim oczekiwaniu,ktore wcale nie sa
                  takie tanie....To tylko kilka powodow dlaczego uwazam,ze NL jest
                  lepsza do zycia...
                  • Gość: mark Re: NLvel B IP: *.pxssc.com 28.07.10, 12:34
                    jak ma sie dzieci w NL to oczekiwanie na szkole lub zlobek badz przedszkole
                    wynosi min 2-3 lata
                    do zlobka to najlepiej zapisywac jeszcze przed urodzeniem... a i tak sa slabe
                    szanse ze sie dostanie miejsce

mieszkania socjalne, oczekiwanie min 3 lata, trzeba miec niskie zarobki,
                    mieszkania raczej niskiego poziomu, a jak sie dostanie to jest sie otoczonym
                    Arabami/Turkami

mieszkania spoldzielcze: okolo 700 euro/miesiac, oczekiwanie 2-3 lata (zalezne
                    od regionu), osobiscie uwazam ze lepiej wziasc kredyt (jak sie ma juz swoje
                    oszczednosci), tutaj w Belgii tez mozna na wiosce pod Bruksela wynajac maly
                    domek (podobny standard jak spoldzielcze w NL, szeregowki, stare mieszkania,
                    przewaznie po starszych osobach co mieszkaly w nich nascie lat), za podobna cene

dodatki na dziecko:
                    Holandia
                    0 - 5 lat 194,99 (kwartalnie)
                    6 - 11 lat 236,77 (kwartalnie)
                    12 - 17 lat 278,55 (kwartalnie)

belgia (wyplacane miesiecznie):
                    83,40 EUR na pierwsze dziecko;
                    154,33 EUR na drugie dziecko;
                    230,42 EUR na trzecie i kolejne dziecko;

znajmomi na podobnych stanowiskach po studiach co ja maja w Nl 3000 a ja tutaj
                    5500, firma prywatna, miedzynarodowa, jak szukalem pracy w NL to wiecej na
                    poczatke nie chcieli dac jak max 3300 (mowa o brutto oczywiscie)

z emerytura nie wiem jak jest, a zapewne za pare lat bede chcial wrocic do
                    Polski, wiec nie to jest dla mnie najwazniejsze
                    • Gość: Onomatopoeia Re: NLvel B IP: *.adsl.wanadoo.nl 28.07.10, 18:50
                      Hej, bardzo dziékuje za rade anbxl, ja tez mialam nadzieje, ze cos
                      znajde w Amsterdamie ale oprocz mieszkania w centrum, ktore zajmuje
                      podczas nieobecnosci wlascicieli nic mi nie wychodzi. Obeszlam
                      wszystkie agencje i nic. Kazdy oczekuje jezyka holenderskiego.
                      Liczylam na agencje, ktore zajmuja sie rekrutacja "undutchtable",
                      kazali sie zarejstrowac i cisza. Na liscie rezerwowej nie jestem,
                      ale mam cicha nadzieje, ze moze sie dostane. Bralam udzial w
                      egzaminie preselekcyjnym CAST i zobacze czy cos z tego wyjdzie.
                      Chyba spróbuje do Irlandii w przyszlym tygodniu- moze tam cos znajde
                      w swoim zawodzie. Niestety osoby z Polski, ktore pozanalam w
                      Amsterdamie sa tutaj w charakterze pracownikow sezonowych lub na
                      stale, ale tak jak ty znaja holenderski. Myslalam tez o stazu w
                      luksemburgu dla tlumaczy, ale moj niemiecki nie jest taki
                      rewelacyjny jak angielski. Skonczylam tlumaczenia angielsko-polskie,
                      ale co z tego jak bez doswiadczenia, zadna agencja mnie nie chce
                      zatrudnic :(:(. Mysle sobie, ze musze zrobic podyplomówke rozwazam
                      rachunkowosc. Ale boje sie, ze poxniej bede miala klopot zalapac sie
                      na staz gdziekolwiek, a bez doswiadczenia z papierkiem to tak sobie
                      jest.
                      Co do warunków socjalnych, to masz racje, æyje sie tutaj o niebo
                      lepiej i przede wszystkim bez takiego stresu jak w Polsce. Moja mama
                      mieszka tu od roku, ale niestety nie potrafi mi pomoc w szukaniu
                      pracy.
                      W tej chwili mam strasznego dola, ale mysle sobie, ze do wytrwalych
                      swiat nalezy- cos w koncu mi wyjdzie
                      Jeszcze raz dziekuje :) I zycze powodzenia (przepraszam za literowki)
                      Pozdrawiam
                      • Gość: anbxl Re: do Onomatopoeia IP: *.access.telenet.be 28.07.10, 20:43
                        1/ nie zalamuj sie,bo wielu mialo pod gorke,a teraz i tak jest
                        latwiej rodakom,bo moga podejmowac legalna prace
                        2/ na podstawie info,ktore posiadam (mam rodzine i w NL i w IRL)
                        mysle,ze lepiej zainwestowac w pobyt w NL-tzn nauczyc sie jezyk.Bez
                        znajomosci jezyka zawsze nie wiele bedziesz mogla....Wolalabym na
                        poczatek wykonywac mniej atrakcyjna prace,ale miec mozliwosc
                        poznania dobrze jezyka danego kraju
                        3/z twoich postow wynika,ze jestes mloda osoba,moze opcja au pair
                        lub opieka nad starsza osoba z zamieszkaniem bylaby dla ciebie
                        dobrym wyjsciem?Znam dziewczyne,ktora zaczela jako au pair,nauczyla
                        sie dobrze jezyka.Zainwestowa w siebie tzn zrobila wyzsze z
                        ksiegowosci.Rozpoczela prace jako pomoc w banku,obecnie po 4 latach
                        jest vce dyrektorem oddzialu.
                        4/po ostatnim pobycie w NL mam wrazenie,ze podobnie jak w Belgii w
                        NL duzo latwiej o prace w mniejszych miejscowosciach,NIE ZALAMUJ
                        SIE,tu trzeba troche szczescia i wiele wiary w
                        siebie....POWODZENIA....
                    • Gość: anbxl Re: NLvel B IP: *.access.telenet.be 28.07.10, 20:33
                      Mark dalej twoje info bez konkretow (linkow) nie przekonuja
                      mnie....Mam wrazenie,ze ty w NL obracales sie wsrod "naszych" i w
                      duzych aglomeracjach.Na 100% dysponujemy roznym info....Akurat
                      mieszkam w wiosce blisko BXL i tu mieszkanie "do zamieszkania"
                      +750€,oki 25 km od BXL (Oost-VL) za ta cene wynajmiesz dom.A jak
                      wyglada twoim zdaniam sprawa podatkow w NL?Zycze tobie,abys tu
                      zawsze w sektorze prywatnym zarabial 5500€,nie zapomnij odkladac na
                      zaplate podatkow
                      • Gość: Mark Re: NLvel B IP: 195.7.104.* 28.07.10, 20:46
                        Moja droga Anbxl, ale jakich linkow??? przeciez Ty taka madra jestes, ze z
                        latwoscia znajdziesz sobie info i porownasz sumy dodatkow za mieszkanie i
                        dodatkow za dzieci w Belgii i NL!

Ty masz wrazenie, Ty ciagle masz wrazenie, Tobie sie ciagle wydaje, a niech ci
                        sie wydaje :)

tu masz dom za 800
                        (www.immoweb.be/en/Rent.estate.cfm?idbien=2740686&ongletactif=2&jpgnameinp=2740686_2.jpg&xincludedetail=2&mycurrent_section=Rent&xbg=N#onglet),
                        mieszkanie na poziomie spoldzielczych w Nl, reszty linkow z wyszukiwarki nie
                        bede podawac, znajdziesz sobie, bo Ty taka madra jestes

Co do podatkow to nie musze odkladac, zreszta nie rozumiem, odkladac na
                        podatek??? przeciez idzie automatycznie z pensji, i wiedz moja droga ze na
                        poczatek po skonczonych studiach w Nl (ups...wiec nie obracelam sie tylko wsrod
                        Polakow), 5500 brutto calkowicie mnie zadowala

a jak tak jestes za Nl i wszystkich tam wysylasz to co Ty tutaj jeszcze robisz?

A Polanski to nie Ty????
                        • Gość: anbxl Re: NLvel B IP: *.access.telenet.be 28.07.10, 22:02
                          Oj jak tak znasz zycie w NL jak w Belgii to...kiepsko je znasz...I
                          klania sie kompleks nizszosci...typu "przeciez Ty taka madra jestes"
                          Ani tego typu tekst ani link z immoweb nie sa dla mnie powaznymi
                          argumentami w dyskusji....A czy wiesz,ze za umieszczenie ogloszenia
                          na immoweb trzeba zaplacic?Ciekawe mieszkania (ladne i za przystepna
                          cene schodza natychmiast)a to skoro wlasciciel oddal do agencji,a ta
                          umiescila na immoweb za zaplata przypuszczalnie nie jest
                          interesujace.A wiec wybrales zle,w NL za 800€ znajdziesz caly dom,a
                          nie mieszkanko jednopokojowe.Skoro jestes az tak wyksztalcony to
                          wystarczy zebys popatrzyl na IP adres...Od zawsze uzywam swojego
                          nicka.Czasem zdarzalo sie,ze ktos podpisal sie moim,ale zapewniam
                          ciebie,ze nigdy nie podpisuje sie anonimowo....Dawno temu mieszkalam
                          w NL.Moj maz pochodzi z Zelandii i pewnie gdyby nie wczesniejsza
                          praca w instytucji panstwowej i obecna w instytucji UE pomyslalabym
                          o przeprowadzce do NL.
                          Jak wczesniej pisalam ktos musi zarobic w Belgii na 6 rzadow i
                          dziesiatki ministerstw.Jak pracujesz w sektorze prywatnym i
                          zarabiasz 5500 brutto,nie masz kredytu na dom,dodatkowych
                          ubezpieczen,niepracujacej zony i gromadki dzieci to radze dowiedziec
                          sie ile twoja firma odprowadza za ciebie podatku,obliczyc sobie ile
                          bedziesz musial zaplacic przy rozliczeniu PIT-u
                          • Gość: Mark Re: NLvel B IP: 195.7.104.* 28.07.10, 22:17
                            Jezu juz nawet nie chce mi sie Tobie odpisywac, jestes okropna i przemadrzala,
                            linki do Ciebie nie przemawiaja, cyfry tez nie przemawiaja, nic nie przemawia,
                            Ty wiesz najlepiej, zawsze znajdujesz dziwne argumenty, tysiace ludzi korzsta z
                            immoweb, tysiace wynajmuje i kupuje, i nikt nie narzeka, tylko Ty, sam znalazlem
                            tak swoje mieszkanie i nie mam nic do zarzucenia, a wrecz przeciwnie, wlasciciel
                            super przyjazny i sasiedzi takze, a poza tym okolica spokojna

> Oj jak tak znasz zycie w NL jak w Belgii to...kiepsko je znasz...I
                            > klania sie kompleks nizszosci...typu "przeciez Ty taka madra jestes"
                            que??????? kompleks nizszosci? Jezu dziewczyno, Ty naprawde okropna jestes

poza tym dom w Nl za 800 euro??? spojrz tuta na funda.nl (nie biorac pod uwage
                            spoldzielczych czy socjalnych, bo tych standard jest bardzo kiepski), poza tym
                            domy w Zeeland a Amsterdamie czy Leiden czy Delfcie, to dwie rozne ceny, nie ma
                            co porownywac, i kupno domu w centrum NL za 500 000 graniczy z cudem...
                            ale koniec wymiany zdan z Toba, do niczego to nie prowadzi
                            • Gość: anbxl Re: NLvel B IP: 91.194.202.* 29.07.10, 12:33
                              Bo ty nie umiesz dyskutowac...chcialbys zeby przyznac tobie racje,a
                              ja dalej twierdze,ze twoje info nt Belgii jest...I zostanmy kazdy
                              przy swoich argumentach,choc argument typu " tysiace ludzi korzysta
                              z immoweb" jest dla mnie ...smieszny....Znasz tu 1000 ludzi,ktorzy
                              przez immoweb wynajeli lokum?Ja wiem,ze immoweb ostatnimi czasy
                              bardzo zle "przedzie" i pozwalnialo wszystkich free lancow.
                              Pewnie,ze emigrantom z PL nie zaproponuja super moderne,nowych
                              domkow na przedmiesciach A damu,bo takie trzymaja dla
                              autochtonow.Caly czas takie buduja,a wynajem kosztuje 360-470euro
                              (rodzina 4 os,2 os pracujace).W Belgii tez przy udziale rzadu VL
                              wybudowano nowe domy i mieszkania na obrzezach BXL,ktore niby sa
                              tansze,ale np ty nie moglbys kupic,bo....wprowadzili prawo uznawane
                              przez wielu za rasistowskie
                              Zycze tobie jak najwiecej pozytywnych doswiadczen w Belgii...a mnie
                              nie przekonasz,ze zycie tu jest latwiejsze (pod wzgledem socjalnym)
                              jak w NL
                              • Gość: Mark Re: NLvel B IP: *.astrofein.com 29.07.10, 12:56
                                nie, no mialem Ci nie odpisywac ale jak juz podajesz takie rewelacje: ze domy
                                pod Amsterdamem za 360-470 euro/wynajem i ze immo podupada to poprosze o jakies
                                linki do tych informacji, bo inaczej pomysle Moja Droga ze wyssalas to info z palca
                                • Gość: anbxl Re: NLvel B IP: 91.194.202.* 29.07.10, 14:22
                                  umiesz tak szukac w necie to po co mam ci
                                  ulatwiac...poszukaj,podzwon....tylko jak pisalam pierwszenstwo maja
                                  autochtoni,a ty pewnie do nich nie nalezysz i lepiej tobie w
                                  Belgii...Jeszcze raz-jak znasz NL tak jak Belgie to chyba nie znasz
                                  za wiele....pozostaje przy swoich,poprzednich argumentach
                                  • Gość: Mark Re: NLvel B IP: 212.117.165.* 29.07.10, 14:41
                                    Ty jednak, jak juz inni pisali, jestes faktycznie nie do wytrzymania
                                    ale posmiac sie przynajmniej mozna czytajac Twoje wypowiedzi, Panna Madralinska

• Gość: anbxl Re: NLvel B IP: 91.194.202.* 29.07.10, 17:33
                                      Smiech to zdrowie lepsze jak zabawa w detektywa i wyszukiwarke....
                                    • Gość: agent Re: NLvel B IP: *.76-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 29.07.10, 19:48
                                      Hej, dajcie juz spokoj ludziska! Dzieki za posty o A'mach i Bxl, kazdy sobie sam
                                      zdanie wyrobi, jak pozyje tu czy tam, a dzieki waszym opiniom, mozna sobie tez
                                      duzo informacji przyswoic i o to chodzi!
                                      • anbxl Re: do agenta 30.07.10, 22:48
                                        Ja od zawsze pisze pod swoim nickiem i IP adresem,pisze co mysle i
                                        ktos moze zgadzac sie lub nie i pisac swoje.Tylko tchorz pisze pod
                                        kilkoma nickami za kazdym razem zmieniajac IP adres i
                                        obrazajac...tworzac osobny temat o mnie...Ale najpierw na mypicx
                                        kopiujac i obrabiajac moje zdjecia z facebooka-strona szybko
                                        zniknela z tego forum,oburzenie znajomych i nieznajomych bylo
                                        spore,ciag dalszy nastapi...gdyz trzeba byc naprawde ograniczonymo
                                        tchorzem,aby takich argumentow uzywac i pozostawic po sobie full
                                        sladow w necie...teraz panu M vel Anka,etc...proponuje lekture ECOPS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka