Gość: Zakochany w BXLI IP: 109.128.77.* 09.09.10, 11:10 www.brussels.be/artdet.cfm?id=4664& Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Do Klee Link IP: 109.128.77.* 09.09.10, 13:19 Agencje ? europa.eu/agencies/index_pl.htm------------------------------------------------------------------------------------- A moze interim ? START PEOPLE Adresse : Rue Montoyer 40 - 1000 Bruxelles Tél. : +32 (0) 2 234.64.20 Fax : +32 (0) 2 234.64.29 Formulaire d'inscription Adresse pour l'envoi électronique du formulaire d'inscription : eu@startpeople.be Inscriptions online : www.surveybuilder.be/startpeople/formulier_eu.htm UNIQUE Agence: Unique Avenue de tervueren 3bis, 1040 Bruxelles Personne de contact : Naoual El Mamoun Tél. : 02/551.00.98 Fax : 02/551.00.90 Adresse e-mail : ec@unique.be Vous pouvez également vous inscrire via le site d'Unique : www.unique.be/fr/1329/default.aspx ---------------------------------------------------------------------- Lub niektore DGs (wlasny budzet) w Komisji ? Odpowiedz Link Zgłoś
klee Dzięki raz jeszcze 18.09.10, 12:06 Dziękuję za chęć pomocy. Wymienione możliwości znam i albo nie mogłem z nich z jakichś powodów skorzystać, albo próbowałem, ale bezskutecznie. Wygląda jednak na to, że przez jakiś przynajmniej czas już pracy szukać nie muszę. Byłem w poniedziałek na rozmowie w Komitecie Regionów i mimo że byłem głęboko przekonany, że ją położyłem, i mimo że wyglądało mi na to, że chcą kogoś zupełnie innego (zacząłem się w pewnym momencie zastanawiać, po co mnie w ogóle zaprosili), wybrano mnie. Jestem bardzo szczęśliwy! Po dwu latach wyjętych z życiorysu wracam do życia, i to w mieście, które ubóstwiam. :-) Mamy rok walki z ubóstwem i wykluczeniem społecznym i muszę powiedzieć, że polityka kadrowa Instytucji idzie temu w sukurs, bo pozostawałem biedny i wykluczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Klee Re: Dzięki raz jeszcze IP: 109.128.144.* 18.09.10, 13:47 Gratulacje, gratulacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Dzięki raz jeszcze IP: *.access.telenet.be 18.09.10, 17:45 no to szybkiego powrotu...choc Komitety oewnie sporo roznia sie od PE A co do Start People to poinformowalam moje zaprzyjaznione w KE zwiazki o ich uwazam glupim postepowaniu.Z jednej strony w wakacje wieszali na szybie ogloszenie ze poszukuja do KE ludzi z angielskim ,a z drugiej odmawiali nawet zapisow ludziom,ktorzy zdali ostatniego casta i przed wakacjami skonczyli staz w instytucjach.Tlumaczyli sie,ze maja tysiace ludzi na listach i teraz przyjmuja tylko ludzi z..... 10 letnim doswiadczeniem sekretarskim i wyzszym wyksztalceniem SEKRETARSKIM.Jak to sie ma do dyskryminacji....bo w Belgii owszem i to nawet w dzielnicy instytucji jest licencjat z sekretariatu,a np w PL jak to wyglada?Niestety zwiazki nic na to nie moga,gdyz to interim zatrudnia ludszi...bledne kolo.... Odpowiedz Link Zgłoś
klee Dzięki! 25.09.10, 13:35 Wow! Jak miło, że mnie kojarzysz. :-) Różnią się, różnią, wiem. Chociaż z nim sąsiadują i chociaż podobnie jak w budynku PE w Strasburgu dach wali się w nich na głowę, jak można przeczytać tutaj. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzednik Re: Dzięki raz jeszcze IP: *.63-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.09.10, 20:48 hej klee! jakiego typu stanowisko obejmiesz lub jakiego typu prace bedziesz wykonywac w KR, jesli mozna spytac. pytam z czystej ciekawosci, bo jestem juz urzednikiem w KE. aha, i ciekawe, jaki zaoferowano ci kontrakt (temporary, contractual?) - to tez ciekawe, bo KR pozostaje jedna z nielicznych instytucji o najwiekszym procencie ludzi na kontraktach (bodajze okolo 40 procent to nie-urzednicy) Odpowiedz Link Zgłoś
klee Re: Dzięki raz jeszcze 25.09.10, 13:36 To praca CAST-owa, a więc z natury rzeczy chwilowa. ;-) Zastępstwo na pięć miesięcy za panią, która idzie na macierzyński. Odpowiedz Link Zgłoś
prunilla Re: Dzięki raz jeszcze 21.09.10, 16:45 O rany, bez zagladania w CV zatrudnilabym Cie za samo ostatnie zdanie !! klee napisał: > Dziękuję za chęć pomocy. Wymienione możliwości znam i albo nie mogłem z nich z > jakichś powodów skorzystać, albo próbowałem, ale bezskutecznie. Wygląda jednak > na to, że przez jakiś przynajmniej czas już pracy szukać nie muszę. Byłem w pon > iedziałek na rozmowie w Komitecie Regionów i mimo że byłem głęboko przekonany, > że ją położyłem, i mimo że wyglądało mi na to, że chcą kogoś zupełnie innego (z > acząłem się w pewnym momencie zastanawiać, po co mnie w ogóle zaprosili), wybra > no mnie. Jestem bardzo szczęśliwy! Po dwu latach wyjętych z życiorysu wracam do > życia, i to w mieście, które ubóstwiam. :-) Mamy rok walki z ubóstwem i wykluc > zeniem społecznym i muszę powiedzieć, że polityka kadrowa Instytucji idzie temu > w sukurs, bo pozostawałem biedny i wykluczony. Odpowiedz Link Zgłoś
klee Zaskoczenie 25.09.10, 13:39 Mimo że język to moja działka, to przy tym naiwniak ze mnie i wierzę w dobro w ludziach, dlatego trudno czytam ewentualną kpinę. Biorę zatem, co mówisz, za dobrą monetę i zachodzę w głowę, co może w tym zdaniu urzekać. A jak skończy mi się kontrakt, zwrócę się do Ciebie po kolejny. Obiecuję przygotować wiele podobnych zdań na rozmowę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś