Dodaj do ulubionych

wypozyczenie samochodu - gdzie najkorzystniej?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 19:34
Witajcie dobrzy ludzie. Gdzie najkorzystniej (najtaniej) wynajme samochod na jeden dzien w Brukseli? Szukam przez internet i poki znajduje tylko takie, ktore kosztuja drozej niz bilet na samolot, ktorym przylatuje do Brukseli (niech zyje wizzair :)
Czy ktos mnie poratuje informacja? Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ela Re: wypozyczenie samochodu - gdzie najkorzystniej IP: 91.181.94.* 22.11.10, 20:09
      Pewien jestes, ze potrzebne jest ci auto?
      Do wyboru masz: transport publiczny+taksowka.
      Za taksowke (109 km) place zawsze, (od 2,5 roku cena sie nie zmienila) 83 euro, nie firma krzak czy jakis pan Kazio oglaszajacy sie na belgia.net tylko normalna taksowka z rachunkiem/faktura.
      Tyle samo place w Polsce za dystans 117 km. ;-)
      I niestety, ale jesli ten wizzair laduje na Charleroi dumnie nazywanym Bruksela Poludniowa, to za kazda usluge z jakiej skorzystasz tam na lotnisku zaplacisz wiecej. Typowe dla lotnisk obslugujacych "tanie loty". Dwa razy lecialam z tamtego lotniska i za kazdym razem parking dlugoterminowy byl zamkniety.
      • Gość: anbxl Re: wypozyczenie samochodu - gdzie najkorzystniej IP: *.access.telenet.be 22.11.10, 20:41
        Ela ma racje tu komunikacja "dziala" dosc sprawnie (oczywiscie jak nie bedzie strajku,podobno dzis byl w Walonii spontaniczny strajk pociagow i jutro tez moze byc).Jak mieszkalabys w BXL to zaproponowalabym ci cambio.A na europcar radze uwazac.Mialam gratis,kiedy moj samochod byl w garazu.Przy oddaniu zatankowalam wiecej jak przy odbiorze.Po pol roku przyczepili sie,ze winna im jestem 11.60€ za benzyne.Udalo mi sie im udowodnic ze myla sie.Ela a ta taxi z czy do Brugge?
        • Gość: Ela Re: wypozyczenie samochodu - gdzie najkorzystniej IP: 91.181.94.* 22.11.10, 21:13
          Za taxi spod drzwi domu na lotnisko place 83 euro. Z lotniska do domu taka sama cena.
          W jedna strone 83.

Wiesz Anblx, nam sie nie oplaca utrzymywac drugiego auta, bo taksowki sa tanie biorac pod uwage cene sredniej klasy nowego auta (te taksowki to wiecej niz sredniej klasy auto), ubezpieczen, oplat parkingowych a takze karty parkingowej na drugie auto w miescie.
          A pociagi w Belgii jakie taniuchne, karta na 10 przejazdow pierwsza klasa do Brukseli z Brugii 100 pare euro, jejku pamietam jak za InterCity z Warszawy do Wroclawia jako studentka placilam ponad sto zlotych 6 lat temu.

• Gość: anbxl Re: wypozyczenie samochodu - gdzie najkorzystniej IP: 91.194.202.* 23.11.10, 10:24
            Mieszkalam w St Kruis dlugo...moj maz dojezdzal do pracy do BXL.Pociagiem bylo szybciej (109 km,+-1h) jak ja teraz dojezdzam samochodem 13 km.
            A co do dojazdow na lotnisko to tez mialam juz rozne doswiadczenia.Jak zamawia sie z wyprzedzeniem Taxi to jest perfect,cena-jaka byla wczesniej ustalona.Powrot z lotniska-mialam rozne doswiadczenia(jazda okrezna droga,cena duzo wyzsza)
    • Gość: Do piesza Re: wypozyczenie samochodu - gdzie najkorzystniej IP: 109.128.231.* 23.11.10, 11:47

Polecam
      www.taxijos.be
      Z jakiego lotniska potrzebujesz : Charleroi (Brussels South) lub Brussels (Zaventem) ?

Jako urzednik UE, to otrzymuje znicke na lotnisku w Zaventem (Bruksela).
      • Gość: piesza Re: wypozyczenie samochodu - gdzie najkorzystniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 19:56
        Witajcie, dziekuje wszystkim za odpowiedzi.
        Obawiam sie ze chyba sie troche niejasno wyrazilam, bo nie chodzilo mi o dojazd z lotniska (w koncu jest autobus na midi). W Brukseli bede przez kilka dni sluzbowo, ale jednego z tych dni bede caly dzien szukala domu do wynajecia pod Bruksela, bo sie niedlugo tu sporowadzam. Musze miec auto na caly dzien zeby pojezdzic i obejrzec wszystkie lokale ktore znalazlam na internecie.
        Interesuje mnie wiec auto do odebrania w centrum (Etterbeek), zebym mogla wyruszyc na calodzienna wycieczke w okolice Tervuren.
        A o wizzairze wspomnialam, bo akurat udalo mi sie znalezc lot w obie strony za 100 euro...
        Pozdrawiam wszystkich!
        • Gość: anbxl Re do pieszej IP: *.access.telenet.be 23.11.10, 21:42
          NATALIA z tekstu i stylu domyslilam sie ze to ty.Mialas odezwac sie na maila,ja twojego gdzies zapodzialam.Dlaczego Tervuren?Korki i ciezki poranny dojazd.Lepiej popatrz w Auderghem.
          PS.JEZELI MYLE osobe-autora to sorry...
          • Gość: Auderghem : nie Re : Do anbxl IP: 109.128.231.* 23.11.10, 21:49

Anbxl, akurat przez dwa lata wielkie remonty w Auderghem z strony Avenue de Tervueren i boulevard du Souverain. Polecam narazie wcale tam NIE.

W Hoeilaart i w Overijse, autobus prosto do Parlamentu i na Schumana : no problem autobusem.

• Gość: anbxl Re: Re : DoAuderghem IP: 91.194.202.* 24.11.10, 09:53
              Skoro znasz te okolice to pewnie masz racje.Ja mieszkam z drugiej strony BXL i juz do korkow w BXL przyzwyczailam sie.Kiedys pewnej Natalii (poznalysmy sie przez to forum) polecalam dzielnice Beaulieu.Swego czasu tam pracowalam i wydawalo mi sie tak spokojnie i swojsko-wiejsko.A i sporo napisow Te huur.Sklep -Carrefour blisko i metro jezdzilo perfekcyjnie.Ale pewnie ci co tam mieszkaja wiedza lepiej
    • marekggg Re: wypozyczenie samochodu - gdzie najkorzystniej 25.11.10, 15:42
      sprobuj carhire.co.uk - my tam szukamy jak jedziemy na wakacje i jest OK. aleczy w brukseli - tego nie probowalem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka