Gość: (gość portalu) Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: 62.233.169.* 25.09.04, 11:52 Za pieniadze ktore oferuja za prace np. w budownictwie nie oplaca sie wyjezdzac poniewaz jezeli ... elektryk ,spawacz ma tam zarobic 600-800 euro bez wyzywienia jest to okolo +/- 300 zl mniej niz zarobi w kraju ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz c. Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.brt.vectranet.pl / *.brt.vectranet.pl 05.10.04, 18:01 Może wszyscy się boją tych trudności językowych których nas karmiła komuna,bo co zwykły polak może powiedzieć tam..." w języku rosyjskim i to znajomość powierzchowna" Jesteśmy z tyłu i nie ma co się oszukiwać!!!!!.Pośrednicy powinnni założyć biura takie które zajmą się polakiem szukającym pracy od samego początku czyli pomóc zorganizować wyjazd,nocleg i pracę która pomoże mu się zapoznać z podstawami języka na początek!!! Właśnie ten start jest najgorszy,i dlatego i ja boję się wyjechać,choć też mam sytuację nie zaciekawą!!!a jeśli ktoś pomoże to sam zorganizuję kilkanaście osób z mojej małej mieściny do pracy w różnych zawodach!! tylko kto pomoże w tym...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.espol.com.pl 15.10.04, 01:24 bylam na cyprze przez 3,5 miesiaca na praktykach ze studiow, poznalam troche ludzi, ich mentalnosc...i mnostwo polakow ktorzy pojechali tam w "ciemno" i znalezli prace, jezeli znasz angielski w sposob aby sie dogadac, znajdziesz prace bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rencista z W-wy Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.chello.pl 12.10.04, 18:37 Cypr, wielkie mi miejsce na ziemi, a gdzie inne czołowe miasta europy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka1 Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.espol.com.pl 15.10.04, 01:32 bylam na cyprze przez prawie 4 miesiace, tez balam sie wyjecha na okres 6 miesiecy, niby to tak dlugo, wyjazd moj musialam skrocic nie dlatego ze cos tam bylo nie tak, tam czas leci 10 razy szybcij niz w polsce, zyjesz dniem dzisiejszym, a co do pieniedzy..ja mialam praktyki i tak tez nam placili (250 funtow), w stosunku do cen to sie wogole nie kalkulowalo, przywiozlam do polski 600zl ale to wszystko bylo tego warte, nie mozna zreszta tak oszczedzac bo pozniej wsumie nic sie nie bedzie tak na prawde wiedzialo o cyprze,,,wiec niech kazdy jedzie i zobaczy, sprobuje, zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deyoo Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 10:09 Byłem, widziałem. Wcale nie jest tak kolorowo. Jest strasznie drogo ok 6 razy drozej niz w polsce. Mieszkania strasznie drogie. Wynagrodzenie: restauracje około 300 f(2500zl, budowa ok 500f (4000zl) - to jest nic przy tak wysokich cennach. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.jedlina.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 17:04 bylam na cyprze i jedyne co zapamietalam to to ze cypryjczycy mysleli ze jestesmy glupimi ludzmi i da sie nami pokierowac. w zyciu bym tam wiecej nie pojechala i nikomu nie radze. tam jest tak jak bylo u nas 15lat temu-totalne zacofanie, brus, smrod i ubustwo. okropnie. a plaze tylko sa przy hotelach 5*piekne a reszta jest po prostu kamienista:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TWIERDZA Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 07:52 DZIEKI dobra kobieto za te informacje .a dodatkowo....to prawie w kazdym kraju nas tak traktuja bo my sami sobie na to pozwalamy ja bylam ostatnio w niemczech i powiem jedno niemcy to by bez POLAKOW.ROSJAN i tych arabskich...narodowosci zgineli i zarosli brudem!!!! niemiec nawet jak nic nie potrafi to p[otrafi uszanowac swoja niewiedze a my nie potrafimy sie sami uszanowac nie mowiac ze sami sobie bat krecimy na siebie wspolnie my nie potrafimy pomoc rodakowi my musimy go zgnoic...najlepiej przed drugim polakiem ..a i tak na marginesie wiem sakd sa faszysci.... to polacy niechcacy ujawnic swojego pochodzenia....okropnosc..........wiec dziekuje i pozdrawiam kolezanke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek UWAGA KRĘTACZE IP: *.chello.pl 13.11.04, 17:23 AMTB firma z Cypru i "Fundacja Nasza Szkola" i UP razem 3 rzekomo organizowali szkolenie, bylo ogl. w UP w Wwie. Zajoma chodzila. Dawno sie skonczylo NIKT nie wyjechal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZUKAJACA Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 07:41 po pierwsze gdyby to wszystko bylo takie rozowe a nie ciagle mieli Polakow za bialych<murzynow> to bylyby inne pieniadze nikt nie jedzie tak daleko z przyjemnosci za 2200-2600 zl nie oszukujmy sie!!a co do samych pracodawcow..jezeli poszukuja pracownika nie powinien placic za nic jedynie moze poniesc czesc kosztow dojazdu juz tam pracujac..wiec nie dziwmy sie ze rodacy sa wybredni bo ludzie sa nauczeni ciaglego klamstwa wykorzystywania polaka pzrez polaka...i zwyczajnie sie boja...wiec skoro tak bardzo tam jest fajnie zapraszam pania wszolek niech sie sama zrekrutuje i zobaczymy czy za pol roku napoisze to samo????tu czesto matki musza podjac drastyczna decyzje czy wyjechac zeby dziecku zapewnic godziwe zycie ale ja sie pytam jezeli trzeba zaplacic za wyjazd to jaki to interes???i kto na tym zyskuje bo na pewno nie te kobiety..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 18:59 To co piszą gazety to jest gułupota kazdy chce kasy jak polak ma wyjechac skoro zazałatwienie pracy ma nazasadzie dac prowizje takie glupoty mamy w urzedach pracy lepiej podawajcie gdzie jest ta praca a nie piszecie takie durnoty i wy ma cie pretesje do kulczuka skoro to co sie nie raz czyta to czlowieka asz szlak trafia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Owczarek Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:48 Tak zgadza się,ale większosć nie zna języka a ci którzy znają język i znają się na tym co robią są wykrztałceni to za takie pieniądze na wygnaniu robić nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.cytanet.com.cy 29.11.04, 17:10 chetnym pomozemy 003579989805 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:12 A ja to bym poleciał na cypr.Planuje tam wyjechac.szukam jakiegoś pośrednika kyóry umozliwił by mi tam prace.Prosze o kontakt kocik23@buziaczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek pl Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 18:55 za 600 euro niech sami dymaja tyle to ja prostak zarabiam z fuchami jako tokarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.net 21.12.04, 20:24 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winylla Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 23.12.04, 00:20 chcialabym wyjechac,ale potrzebuje wiecej informacji gdzie sie zglosic itd winylla@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: 82.160.110.* 27.12.04, 19:09 to będzie jak w angli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.f70.katowice.pl 29.12.04, 12:31 barany nie nie chca tylko za mało kasy płacicie w tym samym czasie w irlandi zarobi 3 razy tyle jedzcie do irlandi to zobaczycie czy nie ma tam polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia I czy tu sie nie smiac..... IP: 207.134.95.* 03.01.05, 23:42 Pojechal pan Krzys na Cypr. Prace dostal w restauracji w charakterze "przynies, podaj pozamiataj, wynies smiecie i poobieraj ziemniaki, pozmywaj co sie da. I co?? Otoz pan Krzys stanal jak wryty. No co to to nie. Warunki w restauracji na wymaganie pana Krzysia nie byly takie jak pan Krzys oczekiwal, wiec pan Krzys zaczal w lamanej angielszczyznie tlumaczyc, jak powinno wygladac zaplecze restauracji, nikt go nie rozumial, zawolal wiec wlasciciela, zeby go pouczyc jak powinnia wygladac restauracja od zaplecza. Wlasciciel na zakonczenie dnia dal panu Krzysiowi dniowke i powiedzial, zeby nie wracal, ponadto pare krokow od restauracji na droge dostal pan Krzys kilka porzadnych kopniakow od samego wlasciciela. Tak to pan Krzys chcial nauczyc Cypryjczykow rozumu a oni nie chcieli sie uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro Re: I czy tu sie nie smiac..... IP: *.247.51.112.Dial1.Stamford1.Level3.net 12.01.05, 16:48 jezeli ktos z was zna angielski i chce wyjechac do pracy na cyprze jako kelner/ka to piszcie moj nr gg 4590907. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPIT Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: 62.244.139.* 13.01.05, 16:38 Witam, byłem w 2004 roku na Cyprze, gdzie pracowałem w małej miejscowości o nazwie Protaras. Zatrudniony byłem na podstawie kontraktu w firmie Yiannis Mavroudis and Sons (Yianna Marie Hotels). Kontrakt podpisałem jeszcze w Polsce, za pośrednictwem firmy FOSTER, co kosztowało mnie ok 500$ wraz z biletem lotniczym w jedną stronę z przesiadką w Pradze. Kontrakt został mi przedstawiony w języku angielskim (co zdaje się jest niezgodne z obowiązującym prawem?) i jako taki podpisałem. Kontrakt sygnowany był przez pana Panayiotisa Economou, który sprawował funkcję Human Resources Managera. Warunki przedstawione w kontrakcie były na pierwszy rzut oka niezłe, ale w ostateczności były niesprecyzowane do tego stopnia, że po przybyciu na miejsce złapałem sie za głowę. Mam na myśli przede wszystkim zagwarantowane w kontrakcie warunki socjalno - bytowe, ale same warunki pracy szybko okazały sie porównywalne. W tej firmie pracowało około 30 Polaków (średnia wieku, to ok. 23 lata, choc zdarzali się i 30- latkowie). Pracowali oni w kilku obiektach należących do firmy: w beach- barze (bar plażowy), w restauracji (Yianna Marie Restaurant), w pubie (Rising Sun Pub), w sklepie i w dwóch hotelach (Golden Star i Rising Star). Większość mieszkała w małych norkach bez okien, które znajdowały się pod restauracją i pubem, gdzie glosna muzyka do godziny 2.30 w nocy nie pozwalała normalnie spać. Niejednokrotnie Ci, którzy tam spali, mieli do pracy na godzinę 8 rano! Na ścianach wszędzie był grzyb i to taki, że gdyby podobne rosły w naszych lasach, stalibyśmy sie międzynarodowym potentatem w eksporcie tych darów natury. Na szczeście większość tych "apartamentów" miała klimatyzację, a odgrzybianie zrobiono na skutek naszych nalegań. Jadna para Polaków pracujących ze mną nie miała klimatyzacji w "apartamencie" i grzyb strawił im większość ubrań i walizek. Poszło to wszystko na śmietnik. Jedzenie było beznadziejne. Pomimo tego, że w kontrakcie zagwarantowano dzienne wyżywienie, nie można było na początku liczyc na więcej, niż tylko dwa posiłki, z czego pierwszy był o 12.00. Potem poprawiło się tylko z tym, że dano możliwość jedzenia śniadań. Posiłki były podawane w dwóch miejscach: w kantynie na tyłach restauracji i w jadalni dla załogi w hotelu "Rising Star". W restauracji posiłki były przygotowywane przez Bułgarów, którzy pracowali razem z nami. Problemem okazywała sie ich dobra wola w przygotowywaniu jedzenia (podobno szefowie zakazali im robienia innych posiłków, co nie do końca okazało się zgodne z prawdą), bo najczęściej nie dodawali przypraw, a jedzenie było monotonne. Ziemniaki widzieliśmy dopiero pod koniec sezonu, a standardem były frytki i soczewica. Nie dostawaliśmy sałatek, a tylko stare warzywa, z których trzeba było sobie samemu zrobić sałatkę, bo brak witamin w takim skwarze, jaki panował tam mogą doprowadzić do różnych przykrych skutków. W każdym bądź razie, stołujący się w hotelowej stołówce mieli dużo wiecej do wyboru, bo i spaghetti czasem było i deserki i sałatki i nawet obfite śniadania im podawano! Warunki pracy były różne w zależności od miejsca, w jakim przyszło pracować ludziom. Restauracja i beach- bar były chyba najgorsze. Panował tam największy reżim. Nie wolno było rozmawiać, ani swobodnie się zachowywać. Restauracja miała bardzo szczególny charakter, bo zatrudnieni tam Polacy byli traktowani, jak biali murzyni. Ograniczono tam nawet możliwośc picia napojów chłodzących do zwykłej wody z dyspensera. Do butli wlewano najczęściej wodę z kranu i taki eliksir kazano pić spragnionym pracownikom. Woda gazowana była luksusem, na który w każdej chwili mógł nie pozwolić zarówno pan Panayiotis (Panicos) Economou, jak i barman Artemis, który nazbyt często okazywał zły humor każdego dnia i zabraniał nalewania sobie z dystrybutora tejże wody. W sferze marzeń pozostawała cola, fanta, czy sprite, nie mówiąc już o wodzie mineralnej ze szklanych 1,5- litrowych butelek. Na szczęście można było sobie bez ograniczeń robić kawę mrożoną z mlekiem i cukrem, która trzymała na nogach dłuższy czas. Nasi zwierzchnicy byli ludźmi prostymi, bez wykształcenia (podobnie, jak wiekszość populacji Cypru, który jeszcze 30 lat temu był wielką wioską). Pan Panicos Economou okazał się absolutnie niezrównoważonym managerem, który ową pozycję otrzymał wyłącznie dzięki temu, że jest mężem córki właściciela całego resortu. Ten pan zupełnie nie ma pojęcia, jak obchodzić się z pracownikami; normą było wtrącanie się w prywatne życie pracowników i ustawianie im tego życia według własnych interpretacji. Najlepsze zachował on na koniec sezonu, gdy zabronił Polakom robienia zakupów w sklepie należącym do firmy (mieliśmy tam 10% zniżki na większość dostępnych tam artykułów), zabronił też Polakom porozumiewania się w ojczystym języku, a kilkoro z nich postanowił zwolnić podając za przyczynę nieudowodnione złodziejstwo napiwków (napiwki pozostawiane przez gości restauracji, beach- baru i pubu szły do wspólnej puszki, ale rozdzielane były wyłącznie na cypryjskich pracowników), czy utrzymywanie niepożądanych dla firmy kontaktów towarzyskich (Polak z Polakiem nie mógł być przyjacielem, jeśli nie pracowali w tej samej firmie, a i to było utrudniane). A wszystko to za wynagrodzenie stanowiące mniej, niż połowę podstawowej pensji cypryjskiej, bo raptem za ok.: minimum 600$ (including tips - tak to było zapisane w kontraktach i tylko tyle dostawaliśmy lub czasem niewiele więcej). Słyszałem, że w tym sezonie zarobki mają stanowić 400$+ napiwki, co i tak nie da więcej, niż kwota wcześniejsza. Napisałem to wszystko, aby ostrzec wszystkich chętnych na wyjazd na Cypr. Nie ma tam możliwości podjęcia pracy za godziwą stawkę (a przynajmniej jest to wielka rzadkość), co zgodnie z normami i przepisami unijnymi (a przecież oba kraje są w tej chwili członkami tego tworu) powinno stanowić nie mniej, niż stawka Cypryjczyka, który wykonuje tą samą pracę. Strzeżcie się też tej firmy (Yiannis Mavroudis and Sons - Yianna Marie Hotels) i jej przedstawicieli w Polsce, bo wiem, że są takowi i rekrutują do pracy na kolejny sezon!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:28 Słuchajcie!Chcę was przestrzec przed Cyprem..(polecam inny kraj).Moja przyjaciółka miała baaardzo niemiłe wspomnienia z wypadu na Cypr.Otóż wyjeżdżała z firmą Poltrop z Częstochowy;pracowała w charakterze pokojówki.Pobudka o 6,7 rano;do godz.9:00 sprzątanie terenu wokół basenu (zamiatanie,wybieranie śmieci z koszy gołą ręką)Potem śniadanie(wyżywienie na koszt pracodawcy...)czyli czerstwe pieczywo,masło,dżemik(to,czego nie zjedli goście hotelowi)do 12:00ostry zapieprz w pokojach(wszystko biegiem-mycie okien,odsuwanie mebli w poszukiwaniu śmieci,układanie ciuchów gości itp)o 12:00 lancz(babeczka z budyniem,arbuz)Po tym obfitym posiłku znowu sprzątanie pokoi do godz.18:00.kolacja(kurczak,fryt ki itp-resztki z lanczu)Do 21:00 praca w pralni(segregacja ręczników,poszew)Zabronione ładowanie tel.,wnoszenie jedzenia do pokoju(kontrola).Wytrzymała tydzień nie dostała żadnego wynagrodzenia("pani się szkoliła")Po drodze do lotniska,bus zabierał większość osób z którymi leciała tydzień wcześniej(osoby te były w innych hotelach)-ich historie też są niezłe-dwaj koledzy(kelnerzy)-spali na a'la siennikach,za parawanem mieli kącik toaletowy w pokoju 10 os.do jedzxenia-obgryzanie napoczętego kurczaczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.247.48.2.Dial1.Stamford1.Level3.net 14.01.05, 17:00 czytam te waszw wypowiedzi i widze siebie i innych polakow pracujacych w roznych miejscach. ten kto tam niebyl nieuwierzy ze tak rzeczywiscie traktuja ludzi. wiekszosc "menagerow"cypryjskich nie ma wykrztalcenia. ja pracowalam w hotelu gdzie menagerem byl syn szefa. smiac mi sie chcialo jak sie gosc chwalil tym ze ukonczyl kurs menagerski ktory trwal 2 czy 3 tygodnie. oni sa zalosni. kochani dajnie im komputer to zobaczycie reakcje, mysle ze bylaby podobna do reakcji malp. co do facetow cypryjskich to nie raz sie spotkalam z wypowiedziami ze ich celem jest zaliczyc dziewczyny z jak najwiecej ilosci krajow. niestety nasze naiwne polskie dziewczyny czesto lapia sie na ta ich "rzyczliwosc" i "chec pomocy". najlepszy sposob to odmowic takiemu i wtedy wychodzi prawdziwy cypryjczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re:szukam pracy za granicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:12 poszukuje pracy za granicą-cypr,anglia,irlandia!ma m 22 lata i potrzebuje informacji o zaufanych posrednikach i na temat wyjazdu! moze ktos mi pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re:szukam pracy za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:18 LAMBROS TZANIS TEL.0035799038648 -OFERTY PRACY NA CYPRZE WE WSZYSTKICH ZAWODACH,WYNAJEM MIESZKAŃ(BEZ KAUCJI),TRANSPORT Z LOTNISKA,WYMIANA ORAZ PRZESYŁANIA PIENIĘDZY,DORADZTWO PERSONALNE,WYNAJEM AUT,WYCIECZKI FAKULTATYWNE,BILETY LOTNICZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re:szukam pracy cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:13 poszukuje pracy za granicą-cypr,anglia,irlandia!ma m 22 lata i potrzebuje informacji o zaufanych posrednikach i na temat wyjazdu! moze ktos mi pomoze? prosze o kontakt na e-mail tpgruby@o2.pl tel 503 542 082 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re:szukam pracy cd IP: *.247.54.230.Dial1.Stamford1.Level3.net 21.01.05, 16:16 odezwij sie do mnie na gg 4590907, potrzebuje 4 osob do pracy w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re:szukam pracy cd IP: *.247.54.230.Dial1.Stamford1.Level3.net 21.01.05, 16:17 a zapomnialam dodac ze to jest na cyprze.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwi20@poczta.fm Re:szukam pracy cd IP: *.podgorska-wola.sdi.tpnet.pl 29.01.05, 16:25 cześć również jestem zaintetesowana pracą za granicą, podobnie jak moje 2 koleżanki ze studiów, 23 lata, angielski podstawowy, do tego włoski i niemiecki również podstawowy...prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twierdza Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:28 nie wybrzydzaja Polacy!! ,ale pośrednicy chca szybko wypchnac kazdego bezrobotnego<beduina białego> do kazdej pracy ale nikt nie bierze pod uwage ,że szanujacy sie pracodawca za[pewnia dojazd do pracy ,jezeli osoba jest bez robotna skad ma wziasc pieniadze na dojazd . musi jeszcze kilka rzeczy zakupic przed wyjazdem i polisa na ubezpieczenie tez sie czlowiek chce jakos zabezpieczyc skonczyly sie czasy łapanki!!! wiec to nie brak checi wyjazdu polaka na Cypr!! ale realia!! niby sad ma wziasc na bilet na samolot pozniej musi odprowadzic kase dla posrednika i steki jeszce wydatkow wiec nie chrzancie o raju!!! a te 2400 tyle kilometrow od domu to zadne kokosy!!! jaja sobie z ludzi robicie??? trezba pomyslec jak korzystnie taka osoba moze wyjechac a n8ie jest praca a polak jej niechce!!!! nareszcie Rodacy ucza sie szacunku do siebie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Tysiace Polaków ma szanse na prace na Cyprze IP: *.client.comcast.net 25.01.05, 18:04 jak dobrze trafisz to pracodawca ci daje na bilet albo porzycza a ty oddajesz w ramach swojej pracy. a za to co robisz tam nikt ci w polsce nie da tyle pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby i gruba Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.ntvk.com.pl / *.ntvk.com.pl 27.01.05, 12:37 czesc ludziska.pracowalismy na cyprze przez pare miesiecy w zeszlym roku,w tym roku podpisujemy kolejny kontrakt na nowy sezon.nam sie tam bardzo pdobalo,mielismy super szefow,warunki sicjalne mielismy fajne mimo iz zarcie nienajlepszeale 3 posilki dziennie byly.nie bylismy traktowani jak zwykli robole ale jak rowni rownym,ale to tylko w naszym hotelu,ktorego nazwy niezdradzimy,bo w innych hjotelach nie mieli tak fajnie jak my.glownie przez to ze polacy za granica niezachowuja sie zbyt odpowiedzialnie,tzn.pija,kradna ,i tp..ale my goraco polecamy.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin23lata Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.nmax.pl 27.01.05, 19:12 SKORO TAK BARDZO CHCA POLAKIW NA CYPRZE TO DLACZEGO POWIATOWE URZEDY PRACY NIE POSIADAJA TAKICH OFER????MAM NA UTRZYMANIU ZONE I DZIECKO SKORO JEST PRACA TO PROSZE MNIE NA KIEROWAC GDZIE MOGE TO ZALATWIC.Z ZAWODU JESTEM FRYZJEREM DAMSKO- MESKIM I JESTEM WSTANIE OD ZARAZ KAZDA PRACE!!! 880-889-734 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro Re: Tysiące Polaków ma szansę na pracę na Cyprze IP: *.247.51.11.Dial1.Stamford1.Level3.net 29.01.05, 00:46 www.jobincyprus.pl to jest adres posrednika w limassol napewno beda mieli cos dla fryzjera tylko musisz znac angielski. z tego co wiem mialbys calkiem niezle zarobki. mozesz tam zadzwonic pracuje tam polka wiec moze ci cos doradzi.oczywiscie pobieraja oplate w tamtym roku to bylo 250 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin21 PRACA NA WYSOKOSCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:38 Posiadam sprzet i szkolenie do pracy na wysokosciach z wykorzystaniem sprzetu alpinistycznego. Moze ktos sie orietuje, czy mozna dostac prace na cyprze w tym zawodzie??? Z gory dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś